Hr. Králové – Žďár n/S 4:1 (kon.) | Havířov – Poruba 2011 8:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kolín 4:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:3 (2:2, 0:1, 2:0)
SC Marimex Kolín
Pátek 13.01.2012, 19:15 • Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Příjemný páteční večer, z Kotliny vás vítám po svém kolegovi Richardu Wagnerovi u dalšího on-line přenosu. Tentokrát se podíváme na zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - SC Kolínští Kozlové v rámci 23. kola 1. ligy juniorů. Utkání začíná v 19:15.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Zvolánek (Novák) - Křesťan, J. Musil (A), Kříž, Vác. Němec - Szilva, Varga (C), Kubát, J. Doležal, E. Novák, Kozlík, Zdražil (A), Račanský, M. Němec, O. Doležal.

    SC Kolínští Kozlové:
    Moravec (Hermann) - Svoboda, Špringl (A), Skalník, Kuzďas, Topol, Tvrdík, Herwig (A), Cerk, Ježek, Vágner (C), Protivný, Bičiště, Kořínek, Martínek, Zumr, Kadlec.

    Rozhodčí:
    Pokorný - Rampír, Kavina. .
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Kozlové právě vstřelili branku!

    Tak tomu se říká rychlý gól, možná jeden z nejrychlejších vůbec! Adam Herwig přihrál z rohu pásma na hůl před bránou číhajícího ONDŘEJE CERKA, který si sjel mezi beky před gólmana Zvolánka a nechytatelně skóroval k levé tyčce! Asistence: Adam Herwig.
     
    00:35
    Hosté z Kolína se dvakrát v krátkém časovém sledu osvobodili jen za cenu vyhození přes všechny čáry a odpískaného zakázaného uvolnění. Znovu se vhazuje před brankářem Moravcem.
     
    01:05
    Gólman Moravec se teď ocitl pod palbou Rebelů, kteří pálí ze všech možných pozic, ale zatím náporu na svou osobu zdárně odolává a drží hubený náskok svého týmu.
     
    01:40
    Kolín se pokouší dobýt postavení v útočném pásmu, ale přes dobře bruslící Rebely, kteří se seskupili kolem modré čáry, se jim to zatím vůbec nedaří.
     
    02:15
    Karta se nám otočila, tentokrát budí do obranného valu v čele s gólmanem Zvolánkem Středočeši. Jejich střely však postrádají potřebnou přesnost.
     
    02:40
    V předbrankovém prostoru se ujal puku úplně samotný Herwig, ale nestihl se rychle zorientovat a hlavně přesně zakončit. jeho střela z bezprostřední blízkosti proletěla kolem levé Zvolánkovy tyčky.
     
    03:15
    Další útočná aktivita Kozlů končí přerušením hry. Tentokrát se sice znovu protlačili do Zvolánkovy blízkosti, ale jen za cenu odpískaného postavení mimo hru.
     
    04:05
    Hra má zatím rychlý spád, přerušuje se jen minimálně. Kolín má zatím navrch, což mu také přineslo rychlé a těsné vedení. Brodská obrana v čele s brankářem Zvolánkem má v brodském pásmu spoustu práce.
     
    04:20
    Musil adresoval prudkou nahrávku ze středního pásma k modré čáře na hůl E. Nováka, který si srovnal puk na holi a ostře vypálil do Moravcových betonů.
     
    04:40
    Z prostoru za brankou si šikovně vybruslil do dobré palebné pozice M. Němec, který vypálil zápěstím z mírného úhlu na pravé straně. Mířil pod horní tyčku, ale gólman Moravec vymrštil pohotově svou lapačku.
     
    05:10
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma, kde rozvinuli svou další kombinaci. Opět se sice probili k zakončení, ovšem střele z vrcholu kruhů chyběla větší přesnost i razance.
     
    05:24
    Rebelové učinili přítrž kolínskému snažení a ujali se u své brány puku. Následně však nechtěli nic vymýšlet v nebezpečném prostoru u gólmana Zvolánka a vyhodili na odpískaný icing.
     
    06:00
    Ihned po buly vypálil jeden z hráčů hostí, zřejmě se jednalo o útočníka Kadlece, který měl zastrčený dres. jeho projektil zápěstím zmařil svými betony připravený gólman Zvolánek.
     
    06:20
    Hosté se zatím prezentují v Kotlině hodně aktivním hokejem a favorizované Rebely bez respektu svírají v hloubi jejich obranného pole.
     
    07:00
    Bičiště se protlačil ke střele z levého kruhu a nechal vyniknout u přední tyčky dobře postaveného gólmana Zvolánka, jenž utlumil puk ve své lapačce a přerušil hru.
     
    07:35
    Kořínek se po zachyceném útoku Rebelů dostal k puku ve středním pásmu a dalekonosným projektilem prověřil pevnost Zvolánkových betonů. Strážce havlíčkobrodské svatyně následně přerušil hru, když k němu rychle dojížděli protihráči.
     
    08:10
    Útočná aktivita hostů postupem časů neubírá na své intenzitě. tentokrát zastavil kolínský postup do Zvolánkovy blízkosti hvizd sudího kvůli offsidu.
     
    08:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Po nahrávce Michala Zdražila se elegantně zbavil protihráče u mantinelu ERIK NOVÁK, který si sjel až před brankáře Moravce, jemuž udělal kličku, a po vydařeném blafáku trefil prázdnou bránu! Asistence: Michal Zdražil.
     
    08:40
    Kozlové právě vstřelili branku!

    Tak tomu se říká odpověď jako hrom, jež vrací hostům vedení! Z mezikruží se prosadil přesnou střelou mezi betony gólmana Zvolánka MARTIN JEŽEK! Bez asistence.
     
    09:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Nevídaný brankostroj se nám teď rozjel v havlíčkobrodské Kotlině, znovu se vlní síťka! Tentokrát v brance Kolína, když hned po vhazování prostrčil kotouč k bližší tyčce přes brankáře Moravce JAN KUBÁT! Bez asistence.
     
    10:05
    Sledujeme vyrovnaný hokej, hra se nám přelévá ze strany na stranu, což s sebou přináší jeden zajímavý moment za druhým. Gólová smršť se teď zastavila. Tedy alespoň na chvíli.
     
    10:49
    Havlíčkův Brod si začal vynucovat převahu v kolínském pásmu, což vyřešili hosté jen za cenu dlouhého vyhození na odpískané zakázané uvolnění. Buly před brankářem Moravcem.
     
    11:21
    Gólman Moravec se dostal znovu do akce, když si povyjel ze svého brankoviště a ukryl ve své výstroji letící puk. Kolem něj číhala na dorážku spousta protihráčů, proto raději přerušil hru.
     
    11:40
    Zdražil si zpracoval prudkou a přesnou nahrávku do jízdy, po čemž si šikovně obhazoval protihráče, ale mezi kruhy a modrou čarou ztratil rovnováhu a upadl.
     
    12:05
    E. Novák si připisuje další nebezpečnou střelu na své konto. Využil dostatek času a prostoru v levém kruhu k tomu, aby prověřil pozornost brankáře Moravce, jenž ukryl u bližší tyčky puk do náruče.
     
    12:43
    Hra se nám teď trochu urovnala a sledujeme především bojovnou partii, jíž v těchto chvílích dominují obě pozorné obrany. Větší šance proto teď k vidění není.
     
    13:20
    Hosté hned dvakrát v krátkém časovém sledu zahrozili. Nejdříve se o to postaral Bičiště, kterého brodská obrana opomněla v prostoru kruhů. Trefil však jen Zvolánkovy betony. Záhy pálil ještě z mezikruží Protivný, ale rovněž trefil maskovaného muže domácích.
     
    14:01
    Havlíčkův Brod zakládal rychlý protiútok, ale jeho aktivita se zastavila už ve středním pásmu. Tvrdý pád na led potkal rozjetého útočníka Zdražila, který otřesený za pomoci spoluhráčů a lékaře odjíždí na střídačku. Snad nepůjde o nic vážného.
     
    14:15
    J. Doležal zavezl kus černé gumy do útočného pásma podél pravého mantinelu, kde však byla přesila hráčů Kolína. Hokejisté v modrém také záhy osamoceného protihráče obrali o kotouč.
     
    15:00
    Kozlové založili útočnou akci, ale puk skončil jen na holích dobře postavené obrany Rebelů. Domácí se sami pokoušejí něco nebezpečného na svého bojovného soka vymyslet.
     
    15:35
    Gólman Moravec se blýskl sérií vydařených zákroků, k níž jej donutila nepříjemná sprška havlíčkobrodských střel. Zejména ta Vargova z mezikruží byla nebezpečná, ale maskovaný muž kolínského brankoviště dokázal kotouč vleže vytěsnit do bezpečí!
     
    16:15
    Havlíčkův Brod se nastěhoval do útočného pásma a pořádně teď motá hlavy kolínských zadáků. Rychle si vyměňuje kotouč, přičemž ukazuje dobrou hokejovou techniku a sílu na puku.
     
    16:40
    Vše vyústilo v nebezpečné zakončení z hole O. Doležala, jehož rána z pravé strany proletěla po ledě vedle vzdálenější tyčky. Hosté mohou založit protiútok.
     
    17:24
    Z brejku Kozlů však nevzešlo nic a zahrozit mohla domácí družina. Konkrétně se o to postaral ranou z pravé strany J.Doležal, jenž sice našel náruč gólmana Moravce, ale tomu kotouč vypadl a musel hasit požár až napodruhé.
     
    18:10
    Středočeši teď získali územní převahu na svou stranu a hodně nebezpečně prověřili pevnost brodské obrany. Díky velkému důrazu se jim povedlo vystřelit hned několikrát, ale puky buď trefily dobře postaveného brankáře Zvolánka, nebo bránící Rebely.
     
    18:48
    Z velkého úhlu na levé straně zkusil své štěstí Kořínek, jehož projektil gólman Zvolánek dobře viděl a ukryl letící puk ve své lapačce, po čemž přerušil hru.
     
    19:27
    Oba tábory svedly boj o puk ve středu hřiště, kde byli nakonec úspěšnější Kozlové. Kapitán Vágner se ujal poté puku a z mezikruží pálil vysoko nad, až do ochranné sítě.
     
    19:55
    V posledních sekundách ještě vypálil z mohutného nápřahu na modré čáře J. Doležal, ale trefil jen u pravé tyčky dobře postaveného gólmana Moravce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka nabídla svižný a útočný hokej, který s sebou přinesl čtyřgólovou kanonádu v krátkém časovém rozpětí. Hosté z Kolína se ujali hned dvakrát vedení, když se trefili Ondřej Cerka a Martin Ježek. Domácí pokaždé dokázali odpovědět zásluhou Erika Nováka a Jana Kubáta. Před prostřední částí, jež začne zhruba ve 20:05, platí v kotlině nerozhodný stav 2:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Szilva dostal puk v útočném pásmu od svého spoluhráče a od levého mantinelu prověřil vyrážečku gólmana Moravce, který zasáhl u přední tyčky.
     
    20:40
    Hosty zastavilo na útočné modré čáře postavení mimo hru. Rebelové sice byli na buly úspěšnější, ale vyhodili jen na zakázané uvolnění. Buly po pravici gólmana Zvolánka.
     
    21:00
    Protivný předvedl krásnou individuální akci, když se chopil kotouče a přešel hned přes dva protihráče, čímž se dostal až těsně před gólmana Zvolánka. Jeho nahrávka po ledě však byla na najíždějícího spoluhráče příliš rychlá. Domácí vyhodili na icing.
     
    21:36
    Kolín zatlačil Rebely v jejich obranném pásmu do úzkých, na což zareagovala brodská družina dlouhým vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    22:00
    Sledujeme teď oboustranně vyrovnanou partii, jež je zatím plná nepřesností. Ani jednomu z týmů se nedaří založit přesnější kombinaci či útok.
     
    22:47
    Po souboji v mezikruží zůstal chvíli ležet v tomto prostoru volný puk, čehož využil dojíždějící O. Doležal ke hbité střele, při níž o kousek minul bližší tyčku. Hosté se osvobodili zakázaným uvolněním.
     
    23:00
    Kozlové se hrnou v hojném počtu do útočného pásma, obrana Rebelů je zorganizovaná. Uvidíme, kdo bude nakonec v tomto boji úspěšnější.
     
    23:45
    Hokejisté obou táborů nám nabízejí stále vyrovnaný hokej, v němž zatím dominují obě pozorné obrany. Šancí je zatím k vidění jako šafránu.
     
    24:20
    Při obléhání kolínské brány se protlačil k zakončení z mezikruží urostlý forvard Kozlík, ale trefil jen betony dobře postaveného gólmana Moravce.
     
    24:30
    Musil zaváhal ve středním pásmu, kde nepřešel v souboji jeden na jednoho přes protihráče. Kolín nedokázal dostatek volného prostoru využít.
     
    25:27
    Račanský se ocitl v samostatném úniku, ale ze souboje s gólmanem Moravcem vyšel jako poražený. Sice poslal chytře puk mezi betony, ale strážce hostující svatyně včas sklapl k sobě betony!
     
    26:05
    Havlíčkův Brod teď diktuje tempo hry a má jednoznačně navrch. Kolínská obrana je přetížená, má spoustu práce. Z mezikruží vypálil nad horní tyčku Varga.
     
    26:40
    Kolín rozehrává z hloubi svého obranného pásma, ale neustále musí čelit aktivnímu napadání dobře bruslících Rebelů. Zatím mu to činí značné problémy.
     
    26:50
    Obrana Kozlů byla pod tlakem a nakonec vyhodila o mantinel jen na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v jejich obranném pásmu, před brankářem Moravcem.
     
    27:30
    Domácí soubor stále operuje v blízkosti gólmana Moravce, ale zatím se mu nedaří vyprodukovat nebezpečnější střelu. Středočeši náporu odolávají.
     
    27:51
    Ježek a poté i Protivný hodně důkladně prověřili gólmana Zvolánka. Ten v obou případech zasáhl úspěšně svými betony. Hraje se ve středním pásmu.
     
    28:20
    Dalekonosný projektil Skalníka až ze středního pásma postrádal potřebnou přesnost. Gólman Zvolánek kontroloval puk po celou dobu letu, přičemž situaci ještě pojistil zásahem vyrážečkou.
     
    29:00
    Z přetlačované v hloubi obranného pásma Kolína vyšli vítězně hosté, kteří vybojovali kotouč a mohou založit postupným útokem další svou akci.
     
    29:50
    Kozlík využil své urostlé postavy a dlouhých rukou. Z prostoru za brankou si vybruslil podél levé strany až do prostoru kruhů, odkud z otočky vypálil do Moravcových betonů.
     
    30:15
    Kozlové právě vstřelili branku!

    A Kolín jde potřetí v utkání do těsného vedení! Jiří Svoboda přiťukl puk na modrou čáru na hůl RADKA ŠPRINGLA, jenž shodou okolností ještě v nedávné době působil u Rebelů, a ten propálil mezi Zvolánkovými betony vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jiří Svoboda.
     
    30:59
    Hosté měli hodně slibnou možnost k navýšení svého vedení. Za záchrannou brzdu musel po další chybě v obraně zatáhnout Szilva (HBR), který se provinil podražením.
     
    31:19
    Havlíčkův Brod zvládl lépe důležité vhazování v obranném pásmu a vyhodil okamžitě kotouč až do útočného pásma, kde stráží své hájemství gólman Moravec.
     
    31:35
    Špringl měl dostatek času a prostoru na modré čáře k další pumelici, trefil však jen Zvolánkovy betony. S důrazem to přehnal Cerk (KOL), jenž se provinil hrubostí.
     
    32:09
    Vágner tvrdě vypálil od modré čáry, ale z mohutného nápřahu poslal puk jen vysoko nad horní Zvolánkovu tyčku. rebelové mají puk ve své moci.
     
    32:40
    Brodská obrana znovu zaspala a nechala před bránou volného Špringla, jenž z úhlu na levé straně mířil pod horní tyčku, jenže přestřelil.
     
    32:49
    Hodně důrazně a zbytečně si počínal Vác. Němec (HBR), který oslabil spoluhráče na 2 minuty vražením na hrazení.
     
    33:30
    Havlíčkův Brod se seskupil do útočného postavení v soupeřovu pásmu, jenže další nepřesnost darovala puk hostům, kteří mají možnost sami něco vymyslet.
     
    34:00
    Musil se ujal puku a z obranného pásma za bránou napálil puk vší silou do útočného pásma. A uspěl, kotouč doplachtil až do Moravcovy blízkosti. Brodský zadák tak ušetřil cenné vteřinky z oslabení svého mužstva.
     
    34:48
    Kolínské nahození do útočného pásma trefilo jen mezi kruhy bruslícího Kubáta, který toho ideálně využil a osvobodil dalším vyhozením svůj tým.
     
    35:20
    Útočný tandem Cerk - Protivný se dostal do přečíslení 2 na 1, ale nepřesná přihrávka trefila jen hůl bránícího Rebela. Domácí tentokrát ošemetnou situaci přečkali s čistým štítem.
     
    36:00
    Szilva nabídl nahrávku Vargovi, jenž z dobré pozice mezi kruhy trefil jen Moravcovy připravené betony. Hrát mohou hosté, kteří kombinují v obranném pásmu.
     
    36:35
    Szilva mohl z ideální střelecké pozice zařídit pro brodské barvy vyrovnání, jenže za rozhozenou obranou Kolína neprostřelil padajícího brankáře Moravce, jenž zasáhl betony!
     
    37:15
    Zdražil zavezl puk přes střed pole do útočného pásma a pohotově vypálil zápěstím od mantinelu. Jeho střelu však srazil protihráč mimo tři Moravcovy tyče.
     
    37:35
    Protivný se prosmýkl hned kolem tří protihráčů až do Zvolánkovy blízkosti a maskovaný muž Rebelů musel hasit nebezpečí svými betony na poslední chvíli!
     
    38:33
    Na trestnou lavici míří za podražení ke dvěma minutám Kubát (HBR).
     
    39:00
    Havlíčkův Brod připravil o puk svého soupeře a z obranného pásma, kde učinil Kolínu přítrž, se osvobodil dlouhým vyhozením. Hrát mohou hosté.
     
    39:50
    Slabší chvilku si vybral gólman Moravec, který vyjel pro nahozený puk až k mantinelu, kde jej protihráč obehrál. Další nevyužitá gólová šance jen demonstrovala dnešní výkon Rebelů, kteří nejsou rozhodně ve své kůži. Kolín vše ustál.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla příznivěji pro Středočechy, kteří se dnes už potřetí ujmuli vedení. Zasloužil se o to Radek Špringl, který ještě nedávno hájil právě havlíčkobrodské barvy. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba ve 20:50, vede Kolín v Havlíčkově Brodě 3:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rebelové ještě dohrávají zbytek svého oslabení. Proto po vyhraném buly ve středovém kruhu okamžitě odpálili kotouč do Moravcovy blízkosti.
     
    40:42
    Havlíčkův Brod se ubránil bez úhony. Ve zbytku oslabení ještě musel čelit kolínské útočné snaze, proto raději rychle vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    40:59
    Varga nic složitého nevymýšlel a po přejetí modré čáry oakmžitě zkusil štěstí utěšenou střelou. Gólman Moravec byl připravený a zasáhl betony.
     
    41:21
    Útočnou snahu Rebelů přerušil hvizd hlavního sudího pro hru vysokou holí. Pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu, blíže pásmu hostů.
     
    42:00
    Domácí družina má zatím v závěrečném dějství více ze hry. Drží kotouč po většinu času ve své moci a snaží se něco vymyslet na obranný val svého soupeře z Kolína, který se zatím účinně brání.
     
    42:35
    Z prostoru kruhů vyzkoušel pozornost brankáře Zvolánka Cerk, ale trefil jen nastavené betony. Brodský maskovaný muž následně raději přerušil před dotírajícími útočníky hru.
     
    43:30
    Domácí soubor se sice protlačil postupnou cestou až do útočného pásma, kde se snažil rozpohybovat zadní řady Kolína, ale bez většího úspěchu. Kozlové nebezpečí zažehnali a okamžitě vrhávají své síly do útoku.
     
    43:53
    Rebely brzdí v souvislejší územní převaze špatná disciplína. Na lavici hanby usedl J. Musil (HBR), který je vykázán za vysokou hůl.
     
    44:25
    Havlíčkův Brod se zatím organizovaně a účinně brání. Daří se mu kouskovat útočnou snahu soupeře a pravidelně odstřelovat kotouče do bezpečí.
     
    44:40
    Kolín se nakonec přeci jen nastěhoval do přesilovkového postavení, kde od modré čáry vypálil zadák Skalník. Gólman Zvolánek neměl úplně dobrý výhled, ale dokázal si poradit.
     
    45:05
    Cerk obdržel puk do prostoru kruhů a bez dlouhého rozmýšlení se do něj opřel. Kus černé gumy vytěsnil brankář Zvolánek do ochranné sítě. Buly před jeho svatyní.
     
    45:55
    Havlíčkův Brod přesunul hru do útočného pásma, kde zdržel hru a ušetřil cenné sekundy ze svého dvouminutového trestu. Kříž vzápětí dostal pas mezi kruhy a zápěstím vyprášil Moravcovy betony.
     
    46:35
    Domácím rozhodně nechybí bojovnost a chuť do hry, ale potřebovali by přeci jen trochu více sebedůvěry. Občas zbytečně ztratí kotouč nebo se zbytečně utopí ve svých kličkách.
     
    46:52
    Na trestnou lavici usedl Špringl (KOL) za nedovolené bránění.
     
    47:15
    Cerk se ocitl po ztraceném puku Rebelů v samostatném úniku, ale zblízka zacílil hodně nepřesně. Gólman Zvolánek vůbec zasahovat nemusel.
     
    48:00
    Hosté odrazili valící se útok a vyhnali Rebely i s kotoučem do blízkosti jejich gólmana Zvolánka. Domácí se musejí probíjet na dostřel brankáře Moravce znovu z hloubi svého obranného pole.
     
    48:25
    M. Němec ostře vypálil z dobré pozice mezi kruhy, ale nepřekonal gólmana Moravce. Ten přerušil hru, vhazovat se za chvíli bude po jeho pravé ruce.
     
    49:10
    Hosté ze středních čech se ubránili bez větších problémů. Nakonec vyhodili pro jistotu kotouč z obranného pásma na zakázané uvolnění. Havlíčkův Brod bude mít vhazování před kolínskou bránou.
     
    49:30
    Hosté se velmi dobře brání a když už se jim nepodaří eliminovat útočné choutky svého soka z Kotliny, předvede povedený zákrok gólman Moravec. Ten to teď přesně demonstroval proti nepříjemné ráně hned po vhazování.
     
    50:02
    Nepřehledná přetlačovaná se teď strhla v předbrankovém prostoru gólmana Moravce. ten si dokázal poradit a ustál ošemetnou situaci s čistým štítem. Na lavici hanby usedá za hákování Martínek (KOL).
     
    50:29
    Kozlům se podařilo se osvobodit, ale Rebelové se prakticky okamžitě nastěhovali do útočného pásma a gólmana Moravce donutili k zásahu.
     
    50:45
    Varga se opřel do puku v prostoru mezi kruhy, ale jeho razantní projektil proletěl nad horní tyčkou a skončil jen v rohu kolínského pásma.
     
    51:30
    Brankář Moravec teď drží skvělými zákroky Středočechy nad vodou. Čelil mohutnému náporu na svou osobou a spršce střel ze všech možných pozic. A pomohlo mu i štěstí, když Kozlík zblízka pálil nad!
     
    52:05
    Kolín se v závěru oslabení ještě osvobodil vyhozením, po čemž se vrátil potrestaný hráč zpět na ledovou plochu. Havlíčkův Brod pokračuje v tlaku i při hře 5 na 5.
     
    52:39
    Kubát se opřel při obléhání soupeře do puku a ostrou ranou našel jen připravenou náruč brankáře Moravce, který nemá ani chvilku oddechu.
     
    53:17
    Szilva se chopil puku ve středním pásmu, neohroženě se vrhl do útoku přes modrou čáru mezi přesilu protihráčů a vynutil si faul. Tvrdík (KOL) si odsedí 2 minuty za podražení.
     
    53:40
    Kolín se osvobodil ihned po vyhraném vhazování v Moravcově blízkosti a teď drží puk v útočném pásmu, kde šetří cenné sekundy z trestu Tvrdíka.
     
    54:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno, Rebelové si to za tlak z posledních minut zasloužili! Jan Kubát přiťukl kotouč na modré čáře VÁCLAVU NĚMCOVI, který tvrdou ranou ke vzdálenější tyčce prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jan Kubát.
     
    54:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je hodně studená sprcha pro Kozly, kteří díky bleskovému obratu Rebelů najednou prohrávají! Nepřehledná mlýnice před brankou sice ještě gól v kolínské síti nepřinesla, ale VLADIMÍR SZILVA prokázal hodně šikovné ruce a hokejovou chytrost, když se ujal puku a podél bližší tyčky ho neuvěřitelně propasíroval za Moravcova záda! Asistence: Vojtěch Varga.
     
    55:00
    Hosté po oddechovém času měli znovu namále, ale Kubát ostrou ranou z levé strany trefil u přední tyčky jen Moravcovo rameno. Hrát mohou hosté.
     
    56:00
    Havlíčkův Brod drží kotouč na svých holích a nechce o své hodně těžce nabyté vedení rychle přijít. Navíc už do konce zápasu zbývají už jen čtyři minuty.
     
    56:19
    Po zákroku Zvolánka se vhazovala v prostoru brodského pásma. Havlíčkův Brod svého soupeře přetlačil a raději vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    56:50
    Kozlík na sebe nalákal pozornost v rohu kolínského pásma a předložil přesnou nahrávku Szilvovi, který se vpádu vší silou opřel mezi kruhy do puku. Gólman Morave byl připravený zasáhnout.
     
    57:30
    Kozlové z Kolína se nastěhovali do útočného pásma, ale na organizovanou a důslednou obranu Rebelů účinný recept nenašli. Domácí si už nechtějí výhru nechat vzít.
     
    58:15
    Brodská družina vrhla své síly do útoku, kde se snaží držet puk, ale nyní se jí to nepovedlo. Kolín odzbrojil brodské útočníky a snaží se proniknout na Zvolánkův dostřel.
     
    59:02
    Za hákování je potrestaný 2 minutami Kříž (HBR). Sluší se podotknout, že to byla z nouze ctnost,. neboť sundal k zemi hráče, který by uháněl sám na brankáře Zvolánka. Sudí kupodivu nenařídil trestné střílení. Havlíčkův Brod si bere oddechový čas.
     
    59:07
    Kozlové vsadili vše na jednu kartu a hrají s šesti muži v poli a prázdnou brankou = power-play.
     
    59:40
    Havlíčkův Brod se brání s vypětím všech sil a zatím úspěšně. Hostům se nedaří zaujmout útočné pásmo, domácí si už výsledek zřejmě pohlídají.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Havlíčkův Brod nakonec vítězí po krásném a vyrovnaném souboji s kolínskými Kozly těsně 4:3 a připisuje si cenné body do prvoligové tabulky. Vladimír Szilva v závěrečných sekundách za cenu vlastního sebeobětování padl do střely soupeře a byl nepříjemně zasažen do stehna. Na střídačku se dostal jen za pomoci spoluhráčů a lékaře. Snad to nebude tak zlé a šikovný útočník naskočí hned v příštím utkání do hry. Mužem zápasu můžeme vyhlásit brodského Jana Kubáta, který s blýskl gólem a asistencí. Z řad Kolína zaslouží největší pochvalu gólman František Moravec, který předváděl skvělé zákroky po celý zápas. Děkuji vám za pozornost, to je pro dnešek z Kotliny vše. Přeji příjemný zbytek dne. (21:29:07)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 9. E. Novák (Zdražil), 10. Kubát, 55. Vác. Němec (Kubát), 55. Szilva (Varga) - 1. Cerk (Herwig), 9. Ježek, 31. Špringl (Svoboda)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Zvolánek (Novák) - Křesťan, J. Musil (A), Kříž, Vác. Němec - Szilva, Varga (C), Kubát, J. Doležal, E. Novák, Kozlík, Zdražil (A), Račanský, M. Němec, O. Doležal.
    SC Marimex Kolín: Moravec (Hermann) - Svoboda, Špringl (A), Skalník, Kuzďas, Topol, Tvrdík, Herwig (A), Cerk, Ježek, Vágner (C), Protivný, Bičiště, Kořínek, Martínek, Zumr, Kadlec.

    Rozhodčí: Pokorný - Rampír, Kavina. .
    bahis siteleri