Mönchengladbach – Freiburg 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 3:2 (kon.) | Mohuč – Norimberk 2:1 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Hertha 1:0 (kon.) | Bayern – Hoffenheim 7:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 0:0 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Sobota 10.03.2012, 18:30Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Máme dobojováno. Rozhodčí Knut Kircher odpískal konec tohoto zápasu, který skončil možná trochu překvapivě bezbrankovou remízou. Mohou za to také skvělé výkony obou brankářů, kteří dnes podali bezchybný výkon a ještě k tomu něco přidali. Ztráta pro Borussii, zisk pro Augsburg. Nutno ovšem říci, že remíza je zasloužená. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera! (20:23:22)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Oba týmy pozorně brání a útočníci to mají těžké. Domácí se po levé straně prodrali dopředu a Sinkala mohl najít své spoluhráče. Jeho přihrávka byla ovšem nepřesná.
     
    90+1
    V rohu hřiště se dostal do osobního souboje Lewandowski a počínal si nedovoleně. Faul Borussie stojí hosty míč a domácí mohou ještě zaútočit a potrestat svého soka.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    90
    Augsburg se pokoušel dobýt velké vápno, ale neuspěl. Na druhé straně se nepodařilo to samé Dortmundu.
     
    89
    Další, poslední střídání Augsburgu. Hřiště opouští za potlesku tribun Bellinghausen, který byl dnes nejlepším hráčem svého mužstva. Jeho místo na hřišti přebral Sinkala.
     
    88
    Na polovině hřiště je ošetřován jeden z domácíh hráčů po souboji s Grosskreutzem, který také opustil hřiště.
     
    87
    A čerstvý hráč Borussie se ihned postavil k přímému kopu z poloviny hřiště. Jeho centr byl ovšem odvrácen mimo velké vápno.
     
    86
    Pro dnešek dohrál Blaszczykowski. Polského záložníka vyprovází fanoušci hromovým pískotem, protože měl v dnešním utkání několik nevybíravých faulů. Novicem na place je Gündogan.
     
    85
    Obrana Dortmundu drží míč a pomalu se s ním přesouvá na útočnou polovinu. Utkání se blíží do závěru a dá se očekávat enormní snaha obou týmů. Trenér Klopp ke všemu připravuje poslední střídání BVB.
     
    84
    Oba týmy hrají nahoru a dolů. Mají několik brejků, ale oba brankáři jsou zatím bez větší práce. Maximálně s k nim dostane přihrávka od jejich spoluhráčů, kteří je zapojují do kombinace.
     
    82
    Rozruch po akcích obou týmů. Nejdříve přečíslení Dortmundu, které ovšem zazdil Grosskreutz ztrátou míče. Hráči BVB museli honem rychle spěchat zpátky. Na druhé straně neuspěl pro změnu Bellinghausen.
     
    81
    Na druhé straně se prodral ke střele Lewandowski, jehož rána letěla nad branku Augsburgu. Bude se odkopávat od branky domácích.
     
    80
    Augsburg dělá Dortmundu velké problémy. BVB se spoléhá pouze na protiútoky a Augsburg nepouští soupeře k míči. Další útočnou kombinaci Augsburgu musel odkopem odvrátit Kehl.
     
    79
    Střídání na domácí straně. Hřiště opustil Koo a nahrazuje ho Ndjeng.
     
    78
    Další rychlý protiútok Augsburgu. Přečíslení domácích přerušil skvěle bránící Pisczek. Následně už Augsburg nic nevymyslel. Na útočné polovině se dopustil faulu Lewandowski a vidí žlutou kartu.
     
    77
    Akce z levé strany skončila krachem. Augsburg neuspěl v přechodu do velkého vápna a přišel o míč. Přestože ho získal vzápětí zpět, letící centr do vápna ukryl do rukavic Weidenfeller.
     
    76
    Domácí fanoušci teď hromovým potleskem přivítali Mölderse a ženou svůj tým za vítězstvím. Augsburg dnes k němu nemá daleko. Aktuálně je daleko aktivnější. Dortmund se trápí.
     
    75
    Mezitím opouští hřiště Hain a nahrazuje ho Mölders.
     
    74
    Tentokrát se Augsburg prodral až k vápnu, kde jeho cesta skončila. Dortmund odvrátil míč pouze na kopačky domácích obránců a ti mohou něco dalšího vymyslet.
     
    73
    Po jednom z centrů zůstal po souboji s Perišičem na zemi Langkamp a musel byl ošetřen. Hra již pokračuje a míč drží domácí hráči. Dortmund ovšem využívá velmi aktivního presinku.
     
    71
    Dortmund kombinuje na útočné polovině. Zkouší to také vzduchem, ale letící centry odvrací domácí obrana.
     
    70
    Jsme nakonec svědky dvojitého střídání. Hřiště opustil také Lewandowski, kterého nahradil Perišič.
     
    69
    Máme tu první střídání. Hřiště opustil aktivní Kagawa, kterého nahradil Leitner.
     
    68
    Souboj obou týmů ve středu hřiště vyzněl lépe pro domácí a ti mohli jít do přečíslení. Toho využil pasem Baier, který našel Haina. Ten pelášil sám na branku BVB. Udělal Weidenfellerovi kličku a poslal míč do branky. Celou akci ovšem přerušila píšťalka po ofsajdu domácího útočníka.
     
    67
    Dortmund si dokázal vybojovat rohový kop. Blaszczykowski vyslal letící centr, který Pisczek na rohu vápna protáhl na Kagawu, jenž hledal Lewandowského. Polský útočník byl ovšem ubráněn.
     
    66
    Rozhodčí ještě přerušil přímý kop kvůli strkanicím ve zdi, ale poté vyslal Bellinghausen centr. Ten trefil pouze zeď a pro odvrácený míč doběhl někdo z defenzivních hráčů Augsburgu. Vrátil ho do vápna, kde ho do rukavic ukryl hostující brankář.
     
    65
    Po přečíslení vybopjoval Augsburg aut. Po něm se dostal k míči Koo a došel si pro faul na rohu vápna. Zajímavá příležitost pro domácí celek!
     
    64
    Dortmund se prodral do útoku. Zakombinoval na útočné polovině až se na zemi ocitl Kagawa. Faul se ovšem nepíská a Augsburg může jít do protiútoku...
     
    63
    Oba týmy se vystřídaly v držení míče, ale ani jeden z brankářů neměl příliš práce. Tempo hry upadá.
     
    62
    Na druhé straně neuspěli ani hráči Borussie. Schmelzer nedokázal prodolovat míč po levé straně a dostat se k centru.
     
    61
    Augsburg se snažil dobýt vápno BVB. Už, už to vypadalo, že uspěje. Bellinghausen si na levé straně narazil s Hainem, ale Pisczek se činil.
     
    60
    Fantastický Jentzsch! Augsburg chvilinku zatlačil hosty na jejich polovině, ale ne na dlouho. O míč po chvíli přišel a Dortmund zaútočil. Po jeho kombinaci dostal centr na hlavu Grosskreutz. Hlavička hostujícího záložníka již padala k levé tyči branky Augsburgu, ale Jentzsch tygřím skokem zabránil katastrofě!
     
    58
    Na obou stranách se v dobrém světle ukázala obrana. Oba týmy se pokoušely zakombinovat, jejich snaha ale skončila na obranném bloku soupeře. Až ke konci této minuty se prodíral po levé straně Bellinghausen. V osobním souboji se Subotičem ovšem neuspěl, až skončil stoper Dortmundu za brankovou čárou i s míčem. Oba hráči to přijali s úsměvem.
     
    56
    Tentokrát to po levé straně zkusil Grosskreutz, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl. Dortmund i nadále kombinuje na útočné polovině hřiště a drží míč ve své moci.
     
    55
    O který vzápětí přišli vinou skvělého presinku Borussie. Ta šla do protiútoku, který vypadal nebezpečně. Ze středu hřiště už hledal nabíhajícího Schmelzera Kagawa a rychlonohý bek Borussie pelášil za míčem. U toho byl rychleji Jentzsch, který skvěle vystihl situaci!
     
    54
    Po levé straně se prodral k centru Blasczykowski, jehož pobídku odvrátila domácí obrana. Poté Dortmund fauloval a k míči se dostali domácí hráči.
     
    53
    Oba týmy se střídají v držení míče na polovině hřiště. Ani jeden z nich nedokáže dostat míč dále než pár metrů za polovinou hřiště.
     
    52
    Další kombinace Dortmundu končí za polovinou hřiště. Obrana Augsburgu je pozorná a poctivě si hlídá okénka v obraně, na které Dortmund zjevně čeká.
     
    51
    Dortmund se usadil na útočné polovině a dlouho jí dobýval. Nakonec se dostal až k rohovému kopu. Blaszczykowského centr doletěl pouze na přední tyč, kde ho odvracel Verhaegh.
     
    49
    Oba týmy začínají útočit. Nejdříve dostal na pravé straně míč Koo a dostal se k centru. Poté, co se k němu vrátil míč to zkusil podruhé. Neúspěšně. Na druhé straně utekl Kagawa, našel Blaszczykowskiho, který v souboji s Langkampem ještě v pádu přiťukl Lewandowskému. Toho ovšem pokryl Sankoh.
     
    48
    Z následného rohu nezapršelo. Augsburg musel zaútočit nadvakrát a podruhé skončil jeho útok nedorozumněním Hummelse s Weidenfellerem. Hostující brankář byl volného míče o něco rychleji než Hain a stihl ho odkopnout.
     
    47
    Velká šance Augsburgu! Protiútok domácích šel středem hřiště, kde Baier našel na levé straně Bellinghausena, který dokázal využít přečíslení 3 na 2. Jeho dělovku musel vyrážet Weidenfeller a uspěl!
     
    46
    První kombinační výpad Borussi nevyšel. Na druhé straně neuspěl ani Augsburg a napodruhé se pokouší zaútočit Borussia.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase se již nic zajímavého neudálo. Sudí Kircher odpískal konec průměrného poločasu, který Bundesliga může nabídnout. V začátku byl aktivnější Augsburg a po hlavičce Oehrla mohl jít do vedení. Poté ovšem přebrala otěže zápasu Borussia a byla lepším týmem. Branku nedokázal vstřelit ani jeden tým a můžeme se ještě těšit na zajímavou druhou půli. Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčímu ty karty pravděpodobně vypadávají z kapsičky. Na polovině hřiště důrazně dohrál souboj kapitán Kehl a také on uviděl žlutou kartu.
     
    44
    Standartní situace Augsburgu nadělala Weidenfellerovi problémy, ale zkušený brnakář si s tímto míčem nakonec dokázal poradit.
     
    43
    Bellinghausen se prodíral po levé straně poté, co Dortmundu standartní situace vůbec nevyšla. Jeho cestu zastavil stromem Subotič. Najednou se spustil hromový pískot a sudí již musel vytáhnout žlutou kartu i pro hráče ve žlutém dresu.
     
    42
    O míč přišli a Dortmund šel opět do brejku. Na polovině hřiště doběhl Sankoh Lewandowskiho, který zpracoval míč a tvrdě ho atakoval. Za svůj prohřešek uviděl žlutou kartu.
     
    41
    Z toho nezapršelo a tentokrát mohli zaútočit domácí. Jejich útočný výpad zabrzdila pozorná obrana Borussie. Domácí nadále drží míč, ale musejí dobývat obranu Dortmundu.
     
    39
    Sudí Kircher tomu moc nepomohl. Na druhé straně hřiště dohrál důrazně Koo a loktem udeřil Schmelzera. Za to byl potrestán žlutou kartou.
     
    37
    Útočná kombinace BVB byla přerušena tvrdým faulem Kagawy. Hostující záložník dohrál skluzem Baiera a to se nelíbilo domácím fanouškům. Karta ovšem překvapivě nepadla.
     
    36
    Scénář prvního poločasu je jasně daný. Borussia drží více míč a kombinuje s ním na polovině hřiště. Čeká na okénka a chyby Augsburgu. Ten nedokáže využívat nepřesností hostující rozehrávky.
     
    34
    Obranný faul BVB na polovině hřiště, kteréh ovšem domácí opět nevyužili. Velká škoda. Dortmund začal kombinovat, ale další nepřesná přihrávka Subotiče skončila za postranní čárou.
     
    33
    Ani kombinace Dortmundu nepřinesla ovoce. Po letícím centru Kagawy skončil míč až u Jentzsche, který ho vrátil zpět do hřiště.
     
    32
    Augsburg si mohl také vyzkoušet možnost přímého kopu. Po obranném faulu Bendera se sice ujali domácí míče, ale na útočné polovině se příliš dlouho nezahřáli.
     
    31
    Tam si ovšem došel pro míč Kehl, vyslal Kagawu, který si došel pro další faul. Letící centr Blaszczykowského prodloužil Kagawa až na kopačku Schmelzera. Tomu rána vůbec nesedla a míč letěl vysoko nad.
     
    30
    Pěkná práce BVB. Borussia si vybojoval další faul zhruba 35 metrů od branky a svou standartní situaci rozehrála rychle. K míči se sice dostal Lewandowski, ale jeho přihrávka nikoho nenašla. Domácí obrana míč odkopla až za polovinu.
     
    29
    Jejich snaha skončila ofsajdem. Augsburg se dostal k centru, kterým hledal Koo volného Haina, ale forvard Augsburgu stál v ofsajdu.
     
    28
    Dortmund si na polovině hřiště vybojoval faul a další standartní situaci. Centr z dílny Blaszczykowského ovšem nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a domácí mohli opět zaútočit.
     
    27
    Domácí se dostali na polovinu hřiště a zatlačili Dortmund. O míč sice po chvíli přišli, ale po nedorozumnění Subotiče s Kagawou získali míč zpět. Jeden z centrů skončil u hostujícího brankáře.
     
    26
    Dortmund opět zakombinoval. Po přihrávce Bendera se dostal do zakončení Lewandowski, jehož ráně chyběla přesnost. Bude se vykopávat od branky.
     
    25
    Až později se to povedlo Blaszczykowskimu, když vyvezl míč a za polovinou hřiště si došel pro faul. Polský reprezentant tuto standartku zahrál sám a po jeho centru se dostal k hlavičce Lewandowski. Jeho střelu zlikvidoval Jentzsch.
     
    24
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde si oba týmy několikrát vyměnili míč. Ani jeden z nich nedokázal dostat míč na útočnou polovinu na delší dobu.
     
    23
    Velká šance Augsburgu. Po kombinaci se ve vápně dostal k míči Hain, vyslal střelu na branku Borussie, ale jeho rána byla zblokována na roh! Z toho domácí nezahrozili.
     
    22
    Na levé straně vystrčil drápky Ostrzolek a došel si pro faul Subotiče. Stoper Borussie napravil své zaváhání po zahrání přímého kopu, když ho musel odhlavičkovat.
     
    21
    Tentokrát musel Schmelzer ukázat své bránící schopnosti, když musel pelášit zpět při útoku Augsburgu. Koo na něj nevyzrál a domácí musí opět začít od poloviny hřiště.
     
    20
    Letící míč z kopačky Blaszczykowskiho musel do svých rukavic ukrýt Jentzsch. Augsburg se vydal dopředu a vybojoval si faul na útočné polovině. Ihned po rozehrání ovšem Borussia vytlačila svého soka a u míče je domácí brankář.
     
    19
    ... o míč ovšem vzápětí přišel a Dortmund opět zahrozil. Po levé straně utekl Schmelzer a vyslal centr do vápna, který byl ovšem zblokovaný.
     
    18
    Centr z kopačky Schmelzera musel ukrýt do rukavic Jentzsch a nabídl svým spoluhráčům možnost k útoku. Domácí Augsburg toho zatím využívá...
     
    17
    Silná zbraň Dortmundu nadělala domácí obraně problémy. Rychlý přechod do útoku šel přes Schmelzera až k Lewandowskému, který z hranice vápna hledal centrem Kagawu, pro kterého byl míč příliš dlouhý. Dobíhající Grosskreutz ho do branky nestihl dostat.
     
    16
    Domácí obrana vytvořila účinný obranný blok, přes který nenašel Dortmund cestu. Borussia se snažila dlouho něco vymyslet, ale neuspěla. Po útočném faulu se míče ujali opět domácí.
     
    15
    Viděli jsme neúspěšné akce na obou stranách. Útok domácích skončil za brankovou čárou, když si Bellinghausen příliš předkopl míč. Na druhé straně dostal míč Blaszczykowski a odcentroval. Míč byl sražen na roh, po kterém byl ovšem Jentzsch bez práce.
     
    14
    Do individuální akce v blízkosti vápna se dostal Kagawa, ale domácí obrana ho odzbrojila. Další kombinace BVB nevyšla a míče se ujali domácí hráči. Uvidíme, co vymyslí...
     
    13
    Šance domácího týmu skončila v rukavicích Weidenfellera! Brankář BVB se musel činit po dalším centru z pravé strany, který doplachtil na hlavu Oerhla. Domácí forvard míč trefil pěkně, takže hostující brankář se musel natáhnout pro míč.
     
    12
    Další zajímavá akce domácích se mihla účinku. K míči se dostal na pravé straně Koo a vyslal dlouhý centr na Haina. Útočník Augsburgu spěchal za míčem, ale u toho byl první Weidenfeller.
     
    11
    Těm se nepodařilo dostat míč do nějaké velké vzdálenost od poloviny hřiště a o míč přišli. Se svou kombinací neuspěla ani Borussia na druhé straně hřiště.
     
    10
    Dortmund vysouvá hru a kombinuje na útočné polovině hřiště. Další útok vedený Schmelzerem a Grosskreutzem po levé straně domácí obrana ustála a odvrátila. U míče jsou domácí.
     
    9
    Z dalšího rohu přišel faul Haina ve vápně. Hrotový útočník Augsburgu měl ruku příliš vysoko a trefil bránícího Kagawu do obličeje. Tohoto střetu si všiml i sudí Kircher.
     
    8
    Domácí svůj aut vhodili, ale vzápětí to museli celkem čtyřikrát opakovat. Pohybují se v okolí rohového praporku, ale Dortmund stále odvrací do autu.
     
    7
    Po pravé straně utekl Koo a vybojoval přímý kop. Standartní situaci z postranní čáry odvracel Pisczek do autu.
     
    6
    Dortmund zapojuje svůj typický styl hry. Hostující defenziva kontroluje míč, celý tým běhá a kombinuje. Čeká na okénka v obraně, na které si ovšem dávají domácí pozor.
     
    5
    Hra již pokračuje. K míči se dostal Augsburg, snažil se zakombinovat, ale nevyšlo mu to. Domácí o míč přišli a Dortmund se vydal do útoku. Kagawa našel Lewandowskiho, který na pravé straně zvítězil v souboji s domácím obráncem, vyslal přízemní centr před branku, kde ovšem nestál nikdo z hráčů ve žlutých dresech.
     
    4
    Oehrl šel na polovině hřiště do vzdušného souboje s Benderem. Z tohoto střetu si odnesl pravděpodobně menší tržnou ránu a musel opustit hřiště. Při jeho ošetřování utekl další minuta.
     
    3
    Na polovině hřiště si vybojoval aut Dortmund. Po jeho vhození hosté rozjeli svou kombinaci, která skončila přízemním pasem na Lewandowskiho. Polskému legionáři ve službách BVB byl odpískán ofsajd.
     
    2
    Domácí záloha zamotala hostům hlavu. Opět na levé straně zazlobil Bellinghausen. Dostal se až k centru, pro který si šel Widenfeller. Byl tvrdě dohrán Oerhlem, tudíž byl odpískán faul a u míče je Dortmund.
     
    1
    Po levé straně se zkoušel prosadit Augsburg. Po rozehrání se dostal k míči Ostrzolek a vyvezl míč. Na útočné polovině o něj přišel a domácí to zkoušeli pomocí nákopu. Neuspěšně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Jentzsch - Verhaegh, Sankoh, Langkamp, Ostrzolek - Koo, Baier, Hosogai, Bellinghausen - Oerhl, Hain.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Pisczek, Subotič, Hummels, Schmelzer - Bender, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Grosskreutz - Lewandowski.

    Rozhodčí: Kircher - Kempter, Lupp.
     
    Do utkání byl jako hlavní sudí delegován Knut Kircher. S praporkem mu bude pomáhat duo německých arbitrů - Robert Kempter, Stefan Lupp.
     
    V dnešním utkání přivítá nováček z Augsburgu lídra soutěže - Borussii Dortmund. Domácí dnes mají ideální příležitost k tomu, aby utekli z prvního sestupového místa předskočili Herthu, která v odpoledním zápase prohrála na hřišti Kölnu 0:1 a na Augsburg drží náskok jediného bodu. Obhájce titulu potvrzuje svůj vzestup na fotbalové mapě a vládne celé soutěži s náskokem čtyř bodů na Bayern, který odpoledne deklasoval Hoffenheim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Daniel Ryl

    Branky:

    Karty:   39. Koo (AUG), 42. Sankoh (AUG) - 43. Subotič (DOR), 45. Kehl (DOR), 78. Lewandowski (DOR)


    FC Augsburg: Jentzsch - Verhaegh, Sankoh, Langkamp, Ostrzolek - Koo (79. Ndjeng), Baier, Hosogai, Bellinghausen (89. Sinkala) - Oerhl, Hain (75. Mölders)
    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Pisczek, Subotič, Hummels, Schmelzer - Bender (70. Perišič), Kehl - Blaszczykowski (86. Gündogan), Kagawa (69. Leitner), Grosskreutz - Lewandowski

    Rozhodčí: Kircher - Kempter, Lupp
    bahis siteleri