Willem II – Den Bosch 2:1 (kon.) | Venlo – Helmond 2:2 (kon.)
konec
VVV Venlo
2:2 (1:2)
Helmond Sport
Neděle 20.05.2012, 14:30 • Seacon Stadion – De Koel, Venlo • Nizozemská 2. liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Po souboji Tilburgu s Den Boschem nám dnešní program baráže o Eredivisie nabídne další odvetné utkání tentokrát mezi VVV Venlo a Helmond Sport. V prvním zápase bylo úspěšnější prvoligové Venlo 2:1, když o jejich výhře rozhodli v poslední čtvrthodince Ismo Vorstermans a Danny Holla. Na domácí půdě si tedy může pohlídat vítězství z Helmondu.
     
    Celek z východu na hranicích s Německem je blízko udržení v Eredivisie. Utkání dnes bude pískat pětačtyřicetiletý Pieter Vink s asistenty Wilco Lobbertem a Hansem Olde Olthofem. Čtvrtým rozhodčím je dnes Edwin Van de Graaf.
     
    Snad uvidíme klidnější utkání než v Tilburgu, kde je utkání dočasně přerušeno kvůli řádění fanoušků z tábora Den Bosche. Zatím má blíže do Eredivisie Willem II, jenže vede 1:0 a to by mu stačilo k postupu.
     
    Úvodní sestavy:

    VVV Venlo: Gentenaar - Leiwakabessy, Yoshida, Timisela, Vorstermans - Holla, Meeuwis, Linssen - Berghuis, Uchebo, Wildschut. Trenér: Tom Lokhoff.

    Helmond Sport: Sengier - Grabovac, Van der Linden, Verberne, Haastrup - Guijo Velasco, Kazlauskas, Justiana - Güvenç, Stachnik, Quekel. Trenér: Hans de Koning.

    Rozhodčí: Pieter Vink, Wilco Lobbert, Hans Olde Olthof
     
    V sestavách obou celků je jen pár drobných změn oproti předchozímu zápasu. V obraně Venla se představí místo Maguireho Bryan Linssen. V celku Helmondu nastoupí nově v záloze Američan Kazlauskas a místo Sequeiry Phillip Haastrup.
     
    Hráči obou celků jsou již na trávníku. Domácí Venlo má tradiční žlutočerné dresy. Hosté z Helmondu oblékli červené dresy s bílými trenýrkami.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za slunečného počasí se jako první ujali míče hráči Venla a budou si chtít udržet vybudouvaný náskok na hřišti Helmondu.
     
    3
    Do první šance zápasu se protlačil domácí Yanic Wildschut, ale místo střely se skácel na trávník. Penalta to nebyla a hra pokračuje dále.
     
    5
    Berghuis si vybojoval akcí po pravém křídle rohový kop. Sám jej zahrál, ale míč skončil v rukavicích Belgičana Björna Sengiera.
     
    6
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Záložník DANNY HOLLA jenž se střelecky prosadil už v minulém zápase napřáhl z dvaceti metrů a uklidil míč nádhernou ranou k levé tyči.
     
    8
    Domácí tým je i nadále v náporu, Helmond Sport se ještě prakticky nedostal před brankáře Gentenaara.
     
    9
    Wildschut fauloval na polovině Verberna a hosté mohou nakopnout míč před bránu soupeře.
     
    10
    Helmond právě vstřelil branku!
    Tak to je pořádný šok. Van der Linden nakopl míč do velkého vápna, kde našel hlavu Němce SEBASTIANA STACHNIKA a rodák z Berlína srovnává stav utkání.
     
    12
    Helmond se poprvé ukázal před brankou domácích a je z toho vyrovnání. Nyní je u míče Venlo a po průniku Ucheba těžil z jeho přihrávky Wildschut. Jeho rána letěla asi dva metry vedle pravé tyče.
     
    14
    Po hektických úvodních minutách se nyní hra uklidnila. Z dálky to zkoušel Nigerijec Michael Uchebo, ale rána byla nepřesná.
     
    15
    Obrovská přiležitost tureckého fotbalisty v dresu Helmondu Emrullaha Güvençe. Jeho dělovku s problémy vyrazil Gentenaar alespoň na roh.
     
    15
    Helmond právě vstřelil branku!
    A po tomto rohu jde dokonce Helmond do vedení. Nejvýše vystoupal do vzduchu ZARKO GRABOVAC a Gentenaar neměl nejmenší šanci míč chytit.
     
    17
    Standardní situace z kopačky Van der Lindena tentokrát brankou nekončí. Obránce Helmondu nakopl míč několik metrů nad bránu Venla.
     
    19
    Venlo po úvodní brance absolutně přestalo hrát a to se mu zle nevyplatilo. Helmond skóre během chvíle otočil a v tuto chvíli by se hrálo prodloužení. Kdo vstřelí branku, bude mít k postupu do Eredivisie blíže.
     
    21
    Hosté jsou nyní mírně lepší. Po pohledné kombinaci se nacházel na hranici velkého vápna Quekel, jenže míč mu v poslední chvíli sebrali zadáci Venla.
     
    22
    Na druhé straně mohlo být srovnáno. Hlavičkoval Uchebo a Japonec Maya Yoshida byl jen kousek od doražení míče do odkryté brány.
     
    26
    Hra je nyní vyrovnaná, ale více je u míče domácí Venlo.
     
    29
    Zpoza šestnáctky napřáhl Bryan Linssen a brankář Sengier měl dost práce zkrotit jeho prudkou střelu.
     
    31
    Trenér domácích se hodně zlobí na sudího Vinka. Viděl na hranici velkého vápna ruku zadáka Verberneho. Nepíská se a rozhodčí jde domluvit Tomu Lokhoffovi, že další diskuze nepřipustí.
     
    33
    Přes obránce Van der Lindena se pokoušel prosadil nůžkami Michaela Uchebo, jenže míč doskákal jen vedle lajny a to si brankář Sengier pohlídal.
     
    36
    Venlo zatlačilo na zadáky Helmondu a obránce Zarko Grabovac musel balon zahrát jen na roh. Po následném centru míchal s míčem opět Nigerijec Uchebo, jenže Helmond se osvobodil odkopem.
     
    37
    I nadále je u balonu Venlo, jenže míč se pohybuje pouze mezi oběma šestnáctkami. Nic světoborného nyní nevidíme po živé úvodní čtvrthodině.
     
    40
    Dlouhý aut Ucheba odhlavičkoval hostující Van der Linden, ale ke střele se přeci jen dostal Danny Holla. Sengier však míč sebral a Helmond může zahájit útok.
     
    42
    Výborná individuální akce Michaela Ucheba. Do střely mu však padl Van der Linden a bude se zahrávat rohový kop. Po něm měl velkou šanci na gólovou střelu Wildschut, jenže se s míčem sám zamotal.
     
    43
    První žlutá karta zápasu. Záložník Helmondu Charles Kazlauskas je prvním hříšníkem a po faulu rodáka z Milwaukee bude Venlo zahrávat přímý volný kop asi z pětadvaceti metrů.
     
    45
    Pomalu nám končí první poločas a sudí Pieter Vink bude nastavovat jednu minutku. Uvidíme ale ještě jeden roh domácího VVV.
     
    45+2
    Na trávníku leží s bolestmi domácí Ismo Vorstermans, který spadl na brankáře Venla. Hráč ve Venlu hostující z Utrechtu už je ale v pořádku a hra může pokračovat. Sudí co nevidět ukončí první poločas.
     
    45+3
    Maya Yoshida si na středu hřiště počínal ve stylu karate "šlapákem" a sudí ještě nechá Helmond rozehrát standardku. Obrana Venla s ní měla velké problémy a Yoshida na poslední chvíli odkopl.
     
    První poločas skončil.
     
    Venlo se ujalo vedení brankou Danny Holly už v šesté minutě a vše vypadalo na pohodový postup domácích do Eredivisie. Jenže za čtyři minuty srovnal hlavou Stachnik a o dalších pět minut později poslal Helmond do vedení také hlavičkou po rohu Grabovac. Stav je tedy 1:2, celkové skóre z obou utkání je 3:3 a pokud již branka nepadne, uvidíme prodloužení. Druhý poločas bude zahájen v 15:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hned v úvodu druhého poločasu napřáhl z dálky Emrullah Güvenç a jeho rána jen o centimetry minula levou šibenici.
     
    49
    Venlo je natlačeno na polovině Helomondu. Několik centrů nebezpečně zavánělo brankou, ale ke střele se dostal jen Uchebo. Na trávníku je nyní obránce Leiwakabessy a nevypadá to, že by se měl jen tak zvednout.
     
    51
    Nesmělá rána Erika Quekela z dálky brankáře Dennise Gentenaara nepřekvapila.
     
    52
    Leiwakabessy nevypadá, že by měl dále v zápase pokračovat a již se chystá střídání. Ještě před tím ale Helmond zahraje rohový kop.
     
    53
    Míč po rohu propadl až Zarku Grabovacovi, ale ten byl odrazem míče tak překvapen, že pořádně zakončit nedokázal.
     
    54
    Helmond šel do přečíslení čtyř proti třem zadákům, ale Emrullah Güvenç se zachoval hodně sobecky. Zkoušel vystřelit, jenže trefil obránce před ním. To mohla být velká šance pro Helmond na skórování! Přesto to bude roh.
     
    55
    Niels Fleuren nahradil zraněného domácího obránce Jeffrey Leiwakabessyho.
     
    57
    Obrovská šance Helmondu po rohovém kopu! Sebastian Stachnik mohl další hlavičkou nasměrovat hosty do nejvyšší soutěže, jenže míč skončil asi půl metru vedle tyče Gentenaara.
     
    60
    Yoshida si nerozumněl s Fleurenem a domácí se tak zbytečně připravili na půlce o míč. Místo postupného útoku tak budou muset opět bránit. Helmond čím dál více vystrkuje růžky.
     
    62
    Druhá změna v sestavě VVV. Na trávník vbíhá Barry Maguire, na hřišti již neuvidíme Bryana Linssena.
     
    63
    Venlo si vybojovalo dva rohové kopy krátce za sebou. Až z toho druhého přišlo nebezpečí pro hosty, jenže po nákopu Holly míč proskákal mezi dvěma útočníky VVV.
     
    65
    Turecký záložník Güvenç přistrčil míč ke Kazlauskasovi, jenže jeho dělovka z dálky byla hodně nepřesná.
     
    66
    Další kombinace Venla končí nepřesnou přihrávkou do strany na Ucheba.
     
    67
    Pokutový kop pro Venlo! Kapitán Philipp Haastrup podle sudího poslal k zemi Yanica Wildschuta. Podle zpomaleného záběru to ale spíše vypadalo na trochu divadelní představení hráče VVV.
     
    68
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Penaltu proměnil DANNY HOLLA zkušeně pod břevno a Venlo se přiblížilo k postupu. Pro tohoto fotbalistu hostujícího ve Venlu z Groningenu je to již třetí gól v této minisérii play-off.
     
    70
    Dvojí střídání, po jednom na obou stranách. V domácím táboře střídá Meeuwise Belgičan Ken Leemans. V družstvu Helmondu je na hřišti novou tváří dánský internacionál Marc Nygaard, jenž nahradil Emrullaha Güvençe.
     
    73
    Venlo hraje dobře, branka z penalty domácí uklidnila a prodloužení již dnes neuvidíme. V tuto chvíli postupuje Venlo, ale v případě skórování Helmondu půjde do nejvyšší soupeře právě tým Sport.
     
    74
    Faul ve středu hřiště a jasná žlutá karta pro Belgičana ve službách Helmondu Daniela Guijo Velasca.
     
    75
    Japonec Maya Yoshida leží na trávníku, drží se za loket a sudí hru přerušuje. Nebylo to však nic vážného a rodák z Nagasaki je již na nohou.
     
    76
    První žlutou kartu má také domácí fotbalista. Za zdržování hry inkasoval napomenutí od sudího Vinka Michael Uchebo.
     
    79
    Plynulost hry nyní narušují povalování hráčů na trávníku a míče v zámezí. Moc pěkný fotbal nyní nevidíme a deset minut před koncem má blíže do Eredivisie po Zwolle a Tilburgu také Venlo.
     
    81
    Helmond si začíná uvědomovat, že jde do tuhého a začíná pořádat útočné akce. Nyní ale Kazlauskas ani Quekel neuspěli. Hosté si musejí dávat pozor na zadní vrátka, ve předu v tuto chvíli číhal osamocený Uchebo.
     
    83
    Po faulu na Yoshidu vidí žlutou kartu také Němec Sebastian Stachnik.
     
    85
    Hostům čas protéká mezi prsty a stále nepřichází brankové šance natož nějaký vytrvalý tlak.
     
    86
    Venlo si v pohodě kombinovalo na půli Helmondu, jenže rána Uchebeho neměla gólové parametry.
     
    88
    Nákop Van der Lindena našel jen zadáky Venla. Domácí hrají hodně ze zadu a Helmond se zdá již hodně odevzdaný i když je od postupu dělí "jen" jedna branka.
     
    89
    Střídání trenéra Hanse de Koninga. Do hřiště vysprintoval Youssef Koubali, nahradil Aarta Verberneho.
     
    90
    Koubali se ocitl v šanci spolu s Nygaardem, jenže brankář Gentenaar míč dvakrát pokryl vcelku bez problémů. Na obou střídačkách je vidět nervozita ze současného výsledku.
     
    90+1
    Jedna z posledních šancí pro Helmond. Standarka, jež zahraje kapitán Haastrup.
     
    90+1
    Erik Quekel nebyl daleko od gólu, ale míč se odrazil od obránce Timisely do zámezí. Místo rohu bude ovšem odkopávat míč Venlo, což je asi konec nadějím hostů na postup.
     
    90+3
    Na zem se svalil na hranici šestnáctky obrovitý Nygaard, který se střetl s drobounkým stoperem Yoshidou. Nepíská se a Venlo může do útoku.
     
    90+4
    Nešťastník Haastrup, který zavinil penaltu, nyní leží na trávníku po zásahu kolenem do tváře a se zakrvaveným obličejem bude muset být vystřídán. Čas se natahuje a nastaví se určitě o hodně více minut, než bylo v plánu. Na hrací ploše jsou už nosítka, s Haastrupem to nevypadá dobře.
     
    90+5
    Na hřiště vbíhá místo nosítek s Haastrupem další útočník Pepijn Veerman. Uvidíme, zda se ještě rozehraje a Helmond bude mít šanci zaútočit.
     
    90+6
    Stále se ještě nezačalo hrát. Haastrup má zřejmě přeražený nos.
     
    90+7
    Zřejmě poslední šance Helmondu končí nepřesnou hlavičkou střídajícího Veermana. Gentenaar bude odkopávat od brány a čeká se na závěrečný hvizd. Místo něho přichází samostatný únik Ucheba na osamoceného Sengiera, jenže Nigerijec selhává.
     
    90+8
    Podobně nakládá se samostatným únikem Wildschut, ale to už má sudí píšťalku v ústech a zpečetí tak postup Venla.
     
    Konec zápasu.
     
    Celek Venlose Voetbal Vereniging z Venla slaví udržení v Eredivisie i pro příští ročník. Čtvrtý tým druholigové Jupiler League Helmond Sport se sice rval o postup až do konce, nakonec to ale nestačilo. O postupu Venla rozhodla proměněná penalta Dannyho Holly na 3:2. Příjemné odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (16:30:26)

    Tomáš Martínek

    Branky: 6. Holla, 68. Holla (pen.) - 10. Stachnik, 15. Grabovac

    Karty:   76. Uchebo (VEN) - 43. Kazlauskas (HLM), 74. Guijo Velasco (HLM), 83. Stachnik (HLM)


    VVV Venlo: Gentenaar - Leiwakabessy (55. Fleuren), Yoshida, Timisela, Vorstermans - Holla, Meeuwis (70. Leemans), Linssen (62. Maguire) - Berghuis, Uchebo, Wildschut. Trenér: Tom Lokhoff.
    Helmond Sport: Sengier - Grabovac, Van der Linden, Verberne (89. Koubali), Haastrup (90+5. Veerman) - Guijo Velasco, Kazlauskas, Justiana - Güvenç (70. Nygaard), Stachnik, Quekel. Trenér: Hans de Koning.

    Rozhodčí: Pieter Vink
    bahis siteleri