Kometa Brno – Chomutov 3:1 (kon.) | Liberec – Kladno 1:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:1 (kon.)
Pardubice – Třinec 5:4 (kon.) | Slavia – Zlín 1:2 (po s.n.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (kon.)
K. Vary – Sparta 5:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Piráti Chomutov
Neděle 21.10.2012, 17:00 • KAJOT ARENA (7200) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vážení fanoušci hokeje, vítejte u sledování atraktivního hokejového mače, který je již od čtvrtka beznadějně vyprodán. Na led Komety zajíždí tým, který navštěvoval Brno v dobách první ligy a v jejím samotném play-off.
     
    Mnoho brněnských fanoušků má nepochybně ještě v paměti poslední vzájemný duel obou mužstev na brněnském ledě. V sedmém utkání semifinálové série prvoligového play-off dokázala Kometa tým, který se tehdy jmenoval KLH Chomutov, porazit v poměru 3:0. Dva góly v úterý 10.3. 2009 obstaral Lubomír Korhoň a před možná nejlepší diváckou kulisou, která kdy byla v tehdejší hale Rondo, poslal Kometu do finále proti Ústí nad Labem. V tom sice jak známo Kometa neuspěla, na podzim téhož roku však přesto vstoupila do hokejové sezony jako extraligová.
     
    Piráti Chomutov: V posledních pěti utkáních se Severočeši ukazují jako mistři remíz. Hned čtyřikrát se totiž muselo v zápase Chomutova nastavovat, nikdy však zápas nedospěl až k samostatným nájezdům. Zatímco v prvním prodloužení nestačili Piráti na Plzeň, následné tři dokázali ukončit svou brankou a zajistit si tak bonusové body. Naposledy se jim to povedlo v pátek na ledě Litvínova. Derby rozhodl v 63. minutě obránce Jaroslav Mrázek. Hattrickem se pak prezentoval Michael Frolík.
     
    HC Kometa Brno: Na Moravany čeká extraligový duel po více než týdenní odmlce, což není úplně obvyklé. Vědom si toho je i trenér Zdeněk Venera: „My jsme úplně přestávku neměli, byl tam zápas v Salzburku. Nehráli v něm sice všichni hráči, ale něco nám to dalo. Například výborně zachytal Martin Falter, dobře se předvedl čtvrtý útok složený z mladíků. Na extraligu se však už zase těšíme,“ přiznává brněnský lodivod, že zápasy české nejvyšší soutěže jsou o něčem jiném, než klání European Trophy.
     
    S Chomutovem se Brno utkalo v letošním extraligové premiéře a v Pirátské Aréně se radovalo z výhry. „Oni se hodně zvedli, hrají velice dobře. My jsme je porazili, z jejich strany tam ale tehdy byla možná i jakási nováčkovská daň. Avšak Chomutov má dobrý mančaft a jeho výsledky to potvrzují,“ nedělá z prvního vzájemného duelu velké závěry pětapadesátiletý kouč. Ten byl také dotázán, zda v neděli nastoupí i Tomáš Divíšek: „Je to možné,“ oznámil se smíchem trenér Venera, protože na tuto otázku odpovídá již několik týdnu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Žižka, Kováčik, Valach, Malec, Bičánek (C), Švrček, Milan Hruška, Valábik - Zohorna, Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, Jan Hruška - Holec, Petrovický, Erat - Hořava, Dočekal, Koreis. Trenér: Zdeněk Venera.

    Piráti Chomutov: Řehoř (Hanuljak) - Mrázek, Hromas, Jíra, Zálešák, Kraft (C), Sikora, Lučka, Palin, Hrabák, Hřebejk, Lušňák, David Hruška, Pulpán, Polák, Frolík, Bartejs, Rýgl, Jurčina, Rutta, Důras. Trenér: Jiří Doležal.

    Rozhodčí: Radek Husička (Vsetín), René Hradil (Valašské Meziříčí) - Jaromí Bryška, Jiří Novák (oba Kroměříž).
     
    Dnes se hlásí do sestavy Tomáš Divíšek, který tak po zranění poprvé nastoupí do rozjetého extraligového kolotoče. Naopak hostům chybí kanonýr Radek Duda, jenž na Kometu vždy dokázal velice dobře zahrát. Především v dresu plzeňských Indiánů.
     
    Už od čtvrtka je v Brně vyprodáno, kdo tedy otálel s nákupem lístků na konec týdne, měl smůlu a hokej musí sledovat pouze ze svého domova, či hospůdky. Kometa hraje doma v této sezóně již pošesté a vždy bylo do posledního místa plno. Nejinak je tomu i teď.
     
    Hráči hostů na ledě, hráčí Komety rovněž, start zápasů se blíží. Rozhodčí Husička ze Vsetína a Hradil z Valašského Meziříčí za několik sekund zahájí utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Buly pro Chomutov, jdeme na to.
     
    00:18
    Dlouhý odebral kotouč Kraftovi a vydal se rovnou do útoku, kde prověřil pozornost jihlavského rodáka Milana Řehoře. Ten se do Brna s Duklou najezdil hodně často.
     
    01:05
    Jakub Svoboda je dalším hráčem, který prověřil pozornost Řehoře, od začátku se musí hodně činit.
     
    01:16
    Divíšek faulován Zálešákem a je tu první přesilovka Komety v tomto utkání.
     
    01:18
    Na přesilovce je Petrovického formace, která se na malou chvíli usadila v pásmu, následně však Polák vyhazuje přes všechny čáry.
     
    01:55
    Takřka minuta brněnské přesilovky je fuč, hraje se v dostatečně bezpečné vzdálenosti od Řehoře.
     
    02:28
    Sikora vyhodil a poté se Brňané snažili rozehrát, leč je pískáno zakázané uvolnění. Hrát se bude až před Trvajem.
     
    02:54
    Kometa právě vstřelila branku!

    Přesilovka Brna se dlouho nedařila, stále se tým kouče Venery nemohl usadit v pásmu a udělal klasický zámek. Až se to povedlo Zohornovi, který potáhl kotouč a přihrál mezi kruhy na RADKA DLOUHÉHO. Ten nejprve trefil vyjetého Řehoře, ale v následném reparátu už dokázal zamířit do černého. Asistence: Hynek Zohorna.
     
    03:23
    Přesilovka pro Kometu, v rychlém sledu je opět vyloučen Miroslav Zálešák - nedovolené bránění.
     
    03:59
    Obrovský závar před Řehořovou bránou, puk neustále poskakoval v jeho brankovišti, hostující gólman se ho snažil pádem vyhodit, ale nepodařilo se mu to. Kotouč se zmocnil Erat a tlačil ho do brány, tam ale dobře zasáhla obrana Chomutova.
     
    05:10
    Hosté vyhazují a málem zahrozili Frolíkem, ale nebyla to nijak složitá situace, kterou by Trvaj neměl chytit.
     
    05:43
    Chomutov je v pěti a ještě těsně před návratem Zálešáka musel čelit střele Jakuba Svobody, Řehoř nadvakrát kryje.
     
    06:16
    Utkání má obrovské tempo, hosté byli značnou dobu pod tlakem, teď budou mít možnost dostat se také do hry. Trvaj zatím nemusel nic složitého řešit. To před Řehořem je stále hodně husto.
     
    06:57
    Kometa právě vstřelila branku!

    Chyba hostů v rozehrávce, kterou nekompromisně trestá MIROSLAV HOLEC. Ten dostal krásnou přihrávku od levého mantinelu, kterou mu předložil Erat a brněnský kanonýr si věděl rady. Střelou po ledě a mezi betony propálil Milana Řehoře. Asistence: Roman Erat, Milan Hruška.
     
    07:06
    Přesilovku si vyzkouší také Piráti. Na trestnou lavici odchází Martin Dočekal - menší trest vysoká hůl.
     
    07:13
    Kometa je v obrovském laufu, je vidět, že má velkou chuť hrát. Poslední dvě kola musela vynechat a sil má tak dostatek. Takový Hořava málem ujel chomutovské obraně, ale akce je zastavena pro ofsajd.
     
    07:48
    Před Frolíkem na poslední chvíli zasáhl Valábik, jinak by asi hvězdný hráč NHL zakončoval.
     
    08:11
    Piráti právě vstřelili branku!

    Tak i Chomutov dokázal využít přesilovku. Frolík se dostal znovu do šance, ale Trvaj mu jeho ránu vyrazil. Bohužel pro něj, jen před najetého LUKÁŠE PULPÁNA, pro kterého nebyl problém doklepnout touš do prázdné brány. Je sníženo a ještě se asi budou dít věci. Asistence: Michael Frolík.
     
    08:17
    Chomutov má totiž další přesilovku, sotva se rozehrálo, už usedá na trestnou lavici autor první brněnské branky Radek Dlouhý.
     
    09:06
    Hokej má grády, říž a také šance. Chomutov je nyní v tlaku a pozornost Trvaje vyzkoušel Zálešák. Brněnský gólman neudržel kotouč v lapačce, nicméně přijel brněnský obránce Malec a vyhodil ho do bezpečí.
     
    09:59
    Chomutov se provinil icingem, Kometa tak může na malou chvíli otupit přesilovkový tlak Pirátů.
     
    10:20
    Trvaj vyhazuje a Dlouhý je zpět na ledě.
     
    11:04
    Velká šance Brna, kterou nezakončil ideálně Čermák. Ten dostal ideální pas před bránu od Dlouhého, jenže zkušený třebíčský rodák Leoš Čermák nedokázal přesně zakončit. Puk mu nesedl na hokejku, jinak by Řehoř pravděpodobně lovil kus černé gumy ze své brány potřetí.
     
    12:35
    Chomutov bude hrát znovu přesilovku, hodně teď přitopil pod brněnský kotlem. David Hruška udělal vítr před Trvajem a ten měl hodně co dělat, aby neinkasoval podruhé. Řehoř byl už dávno vyjetý z brány, protože sudí Husička signalizoval přestupek Holcovi.
     
    12:35
    Holec - dvě minuty hákování.
     
    13:16
    Brňané dvakrát v řadě dokázali vyhodit puk z vlastní obranné třetiny.
     
    13:38
    Statistika přesilovek je za 13 minut 2:3. Hosté tak hrají již svou třetí přesilovku.
     
    14:26
    Dnes je v Brně poměrně přehruškováno. Na ledě jsou Jan, Milan a David. Druhý jmenovaný dokázal nyní vyhodit.
     
    14:52
    Přesilovka číslo čtyři. Petrovický vyhodil puk mimo hřiště a k nelibosti fanoušků a samotným hráčů Komety si jde na dvě minuty odpočinout.
     
    15:14
    Přihrávka rukou a Chomutov je vykázán z útočné třetiny.
     
    15:51
    Kometa vyhazuje a Chomutov první minutu přesilovky příliš nezvládl.
     
    16:13
    Má však k dispozici druhou část. Nebezpečně pálil Jurčina, ale mimo. Jen zadunělo plexisklo.
     
    16:58
    Petrovický je zpět na ledě a hned zaútočil se svou formací. Po delší době si na kotouč mohl sáhnout i Řehoř.
     
    17:05
    Fantastický hokej, který má opravdu skvělou úroveň. Stále se něco děje.
     
    17:27
    Někdy se stává, že vidíme hluchá místa, dnes zatím žádná taková nebyla.
     
    17:58
    Brněnský Hořava se chtěl vyhnout přes dva chomutovské obránce, ale neuspěl. Ti ho zastavili v rozletu.
     
    18:26
    Žižka byl na modré, ale jen práskl hokejkou na prázdno.
     
    18:43
    Puk před Řehořem, který zastavuje kotouč před najíždějícím Dlouhým.
     
    19:03
    Kometa vyhazuje přes všechny čáry, ale teď bych řekl, že tam byla teč a icing se pískat neměl.
     
    19:40
    Blíží se závěr třetiny, oba týmy ještě snaží rychle zaútočit.
     
    19:53
    Jasná gólovka Miroslava Holce, který byl sám před bránou a bekhendem zakončoval. Řehoř chytá a může být rád, že brněnský střelec nepřihrál do druhé vlny, kde byl zcela sám Petrovický.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi velice svižná první třetina, která končí lepším výsledkem pro Kometu. Ta otevřela skóre v přesilové hře Radkem Dlouhým. Tlak Komety pokračoval i nadále a posléze přišla druhá branka, tentokrát z hole Holce. Chomutov se dostával do hry pozvolna, především díky svým přesilovkám. Z jedné z nich udeřil po Frolíkově střele zakončující Pulpán. Utkání jako řemen bude pokračovat v 17:52.
     
    Zásahy brankářů: Trvaj 10, Řehoř 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina začíná zakázaným uvolněním Pirátů. Hra se stěhuje po pravici Řehoře.
     
    20:24
    Za bránou parádně operoval Leoš Čermák, kterého nebyl nikdo schopen dostat od puku. Nakonec se natlačil až před bránu, ale Řehoř chytá.
     
    20:47
    Domácí Jakub Svoboda se prohnal pásmem jako kulový blesk, jenže zvolil špatnou přihrávku na připraveného Jana Hrušku. Ten mohla při troše štěstí zakončit, nestalo se tak.
     
    21:22
    Další Hruška, tentokrát Milan pálil od modré a kotouč těsně míjí bránu. Slovenský chasník spíše chtěl přihrávat na teč.
     
    22:00
    Následně jeho slovenský parťák Valábik střílel a Milan Řehoř se dostává opět do docela solidní provozní teploty.
     
    22:33
    Pro změnu Hořava v náporu, chomutovský gólman raději přikryl puk.
     
    22:41
    Kometa právě vstřelila branku!

    Nástup do třetiny se Brňanům daří i v této pasáži. Skvělou práci odvedl domácí obránce Kováčik, který se šikovně natlačil před bránu a zároveň zakončil. Řehoř vyrazil puk pouze před sebe, kde byl připraven na dorážku HYNEK ZOHORNA. Ten bekhendem přehodil ležícího brankáře a Brno tak vede 3:1. Asistence: Jozef Kováčik, Radek Dlouhý.
     
    23:50
    Mohlo být pro Chomutov ještě hůře. Jan Hruška v plné rychlosti napřáhl na Řehoře, ten tentokrát zasahovat nemusel.
     
    24:11
    Brno se otevřelo ve své hale střelnici. Pálí z každé pozice a Řehoř je pod těžkou palbou. Petrovický s Holcem jen však překonat nedokázali.
     
    24:29
    Jaroslav Mrázek po odpískání složil zápasnickým chvatem k ledu Holce a resultuje z toho početní výhoda pro Kometu.
     
    24:57
    První půlminuta se odehrává ve středním pásmu. Důras podržel kotouč a vyhodil až před Trvaje.
     
    25:21
    Přesilovkové komando Brna pořádně zatopilo Řehořovi, který je nyní otřesen ve svém brankovišti. Pochytal několik těžkých střel a musel čelit i nájezdu, respektive dohrání jednoho z brněnských hráčů.
     
    25:38
    Hosté vyhazují, Řehoř se oklepal a může pokračovat v mači. Zatím chytá velice dobře, drží svůj tým od dalších pohrom.
     
    26:10
    Kotouč v ochranné síti, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    26:45
    Hosté v plném počtu. Kometa je však stále usazena v třetině Pirátů.
     
    27:08
    Ti stále nemohou dostat kotouč z pásma a notně přetížená pětka má co dělat. Především šance Erata byla hodně nebezpečná.
     
    27:24
    Po závaru Komety nahodil kotouč od modré Milan Hruška a trefil břevno chomutovské svatyně. Řehoř se jen tak ohlédl, kde jen to má kotouč. Obrovské štěstí Pirátů a smůla Brna.
     
    27:31
    Hra přerušena pro ofsajd.
     
    27:39
    Karel Hromas zahrál vysokou holí, fauloval tak Dočekala a je zde přesilovka Brna.
     
    27:43
    Piráti vyhráli buly a vyhazují kotouč ven z pásma.
     
    28:05
    Kováčik je při chuti. Nyní předvedl chytrou kličku na modré, nahodil kotouč na teč, kde mohl zakončit Dlouhý. Řehoř však dobře vyjel a má touš ve své výstroji. Brněnská početní výhoda stále pokračuje.
     
    28:19
    Postavení útočícího hráče v brankovišti, hra je vykázaná do středního pásma.
     
    28:35
    Další přestupek proti pravidlům. Zakázané uvolnění Komety po špatné souhře přesilovkové formace.
     
    29:09
    Poněkud sporný ofsajd Komety, hra se opět kouskuje, což vyhovuje bránícím se hostům.
     
    29:25
    Za malou chvíli se totiž Hromas vrátí na led. Následuje opět postavení mimo hru Brna, kterému se nedaří přejít přes modrou čáru.
     
    30:00
    Hromas je na ledě, pokračuje se v pěti.
     
    30:04
    Dlouho se v kompletním počtu hráčů na ledě nehrálo. Martin Rýgl nedovoleně bránil a putuje za katr.
     
    30:08
    Opět vyhrané buly Chomutova a rychlý odpal do bezpečí.
     
    30:37
    Před Frolíkem zasáhl na modré čáře Žižka, kdyby tak neučinil, zcela jistě by chomutovský útočník pádil sám na Trvaje.
     
    31:04
    Brněnský brankář nakonec musel zasáhnout právě proti zmíněnému Frolíkovi, který ale z otočky trefuje jen betony haviřovského rodáka. Přesilovka se Kometě zatím nedaří.
     
    31:46
    Teď už se ale na usadila na delší dobu v pásmu, jen chybí střelba. Chomutov padá do střel a brání dobře.
     
    32:23
    Už se hraje v pěti, pátá přesilovka Brna nevyužita. Hosté měli k dispozici čtyři.
     
    32:43
    Piráti vyhazují přes všechny čáry a po komerční pauze se bude hrát v jejich třetině.
     
    32:48
    Tempo ve druhé třetině výrazně opadlo, je to samozřejmě dáno tím, že Kometa vstřelila třetí uklidňující branku a do útoku se jen tak nežene. Na tahu jsou totiž hosté, kteří musí dotahovat.
     
    33:22
    Před Řehořem bylo opět veselo, o rozruh před jeho klecí se postaral Jakub Svoboda, ale změna ve skóre se nekoná.
     
    34:14
    Signalizovaná výhoda pro Chomutov. Velkou šanci měl po Zálešákově střele Hřebejk, kotouč po jeho teči končí těsně vedle.
     
    34:14
    Na tresty je to 5:5. Radek Dlouhý dnes podruhé na trestné - menší trest hákování.
     
    34:30
    Malec vyhazuje, Chomutov musí začít od své brány.
     
    34:41
    Jakub Svoboda výborně forčekoval a zdržel založení hostujícího útoku. Ani Pirátům přesilovka nikterak nejde. Čtveřice Brňanů drží kotouč v pásmu, kde chytá Milan Řehoř. Diváci jejich aktivitu ocenili potleskem ve stoje.
     
    35:51
    Marek Sikora s najízděl z pravého kruhu a trefil Trvaje do ramene. To byla nejvážnější šance Pirátů v početní výhodě.
     
    36:26
    Palin před návratem Dlouhého na led mířil z velice dobré pozice, ale kotouč končí mimo. Následně sám Radek Dlouhý z pozice mezikruží napodobil chomutovského hráče a puk poslal vedle Řehořovy svatyně.
     
    37:27
    V závěru třetiny sledujeme hodně vzrušivé momenty, které diváky musí bavit. Takový Jan Hruška zkoušel střelu přes obránce, ale puk šel kousek nad.
     
    37:57
    Kováčik se snažil protlačit kotouč do pásma, ale na modré dobře operoval Jurčina.
     
    38:25
    Piráti opět vyhazují přes všechny čáry.
     
    38:38
    Dvě střely v řadě vyslal na Trvaje obrovitý Milan Jurčina, poprvé vedle a podruhé do betonů brněnského mága.
     
    39:15
    Blíží se závěr druhé periody, vhazování ve středním pásmu.
     
    39:45
    Čtvrtý brněnský útok si vykoledoval svou aktivitou vyhození Lušňáka. Ten tak putuje na trestnou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhých dvacet minut a Kometa přidala do sítě Řehoře jednu branku. Ve třiadvacáté minutě se prosadil Hynek Zohorna, jenž zužitkoval centr Kováčika. Hosté sice měli několik slibných střel, ale nějaké vyloženě gólovky se nekonaly. Trvaj zasohoval osmkrát, jeho protějšek Řehoř si připsal o jeden zákrok víc. Poslední část hry začíná v 18:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Kometa si přenesla přesilovku do třetí třetiny, zahajuje ji však vyhozením Chomutova. Takže kotouč až u Trvaje.
     
    41:00
    Málem se dostával do šance David Hruška, ale dostal od spoluhráčů moc dlouhou přihrávku. Brněnští obránci měli velké štěstí a také kus smůly, že nedokázali v pádu na modré zasáhnout.
     
    41:56
    Hraje se v pěti.
     
    42:17
    Erat ujížděl ve dvojici s Holcem a prvně jmenovaný mohl potěšit počtvrté vyprodanou halu. Jenže Erat sám před Řehořem nemířil přesně.
     
    43:22
    Brno bude pokračovat po krátké době v další přesilovce. Za držení jde na trestnou Radek Hrabák.
     
    43:48
    Kometa se usadila v pásmu a rychle kombinovala. Z voleje pálil Žižka, ovšem kotouč končí někde mimo ledovou plochu. Hrát se bude středním pásmu.
     
    44:22
    Valábik zavezl kotouč do pásma a znovu se Kometa nemohla dostatečně dostat do přesilovkového kolotoče. Svobodova střela byla navíc zblokována.
     
    45:12
    Přesilovka se Brnu opravdu příliš nedaří a málem mohlo být zle. Lušňák si najížděl sám na Trvaje, ale v poslední moment mu utekl kotouč, takže ani nezakončil. To byla velká šance pro Piráty, kteří se mohli dostat do hry případnou kontaktní brankou.
     
    45:19
    Domácím však nevyužité přesilovky vadit nemusí, hrají velice dobře takticky a poctivě sbírají čas.
     
    45:58
    Na Trvaje vypálil ihned po buly exzlínský Lučka, ale brněnský fantom se nenechal překvapit.
     
    46:54
    Jan Hruška vyslal takovou utajenou střelu, kterou Řehoř ani neviděl, ale nakonec si připisuje úspěšný zákrok. Nicméně tam byl faul a Kometa bude hrát již osmou přesilovku. Za katr putuje Patrik Lušňák.
     
    47:04
    Přesilovka velice rychle končí, Valábikovi na modré ujel Frolík a brněnský obránce Milan Hruška musel faulovat. Na trestné střílení to však nebylo, Frolík nebyl posledním hráčem a navíc ani nezakončil, respektive se nedostal do vyložené šance.
     
    47:59
    Hraje se 4/4. Přečíslení Komety volalo po brance, Řehoř však opět kryje, hrozil Holec. Puk končí ve výstroji hostujícího brankáře.
     
    48:05
    A následně Dočekalův pokus po vhazování končí opět u strážce chomutovského pokladu.
     
    48:59
    Hosté jsou v pěti, za chvíli budou i domácí.
     
    49:18
    Je to tak, Milan Hruška je zpět. Ještě předtím pálil Důras, ale mimo.
     
    49:48
    Divíšek dnes ve své největší a zároveň nejhezčí akci, kterou stojí za to napsat. Vybojoval kotouč za bránou, podíval se komu přihrát a našel Jakuba Svobodu. Ten na Řehoře z prostoru brankoviště nevyzrál. Největší šance Komety v této části utkání.
     
    50:39
    O malinko později si najel před chomutovského brankáře Petrovický a také nedává. Nicméně celá obrana hostů byla pod velkým tlakem a Kometa mohla přidat definitivní pojistku.
     
    51:20
    Frolík je jasně nejlepším hráčem Chomutova. Obrana Brna s ním má velké problémy. Tomáš Malec musel pronikajícího Piráta zastavit jen za cenu faulu. Jiná možnost nebyla, už se český reprezentant tlačil do šance.
     
    52:00
    A tak mají Piráti jednu z posledních možností dostat se zpět do kontaktu. Zatím se jim to nedaří.
     
    52:04
    Navíc se dopouští postavení mimo hru.
     
    52:20
    Minuta Malcova trestu je pryč, Chomutov však operuje před brněnskou bránou.
     
    52:45
    Trvaj zastavuje pokus Jurčiny a také dorážku Krafta. Domácí gólman tak uklidňuje své spoluhráče klidným a jistým zákrokem.
     
    52:55
    Další přestupek proti pravidlům předvedli hosté, přesilovky dnes oběma týmům příliš nejdou. Přičemž v početní výhodách oba týmy alespoň jednou udeřily. V dalších už nikoliv.
     
    53:37
    Icing Kometa, která je už v pěti. Navíc si může odpočinout, protože je zde komerční pauza.
     
    53:37
    Buly u levice Trvaje.
     
    53:50
    Leoč Čermák poslal pozdrav na Řehoře, ten s notnou dávkou štěstí chytá jeho pokus špičkou hokejky, od které se odráží do ochranné sítě.
     
    54:20
    Netřeba připomínat, že je v Brně vyprodáno. Utkání sleduje 7200 diváků a také solidní skupinka fanoušků z Chomutova, která vážila cestu na Moravu.
     
    55:12
    Kometa hraje velice dobře takticky, pečlivě brání střední pásmo a nikam se zbytečně nežene.
     
    55:35
    Trvaj zalehl kotouč před dotírajícím Lušňákem, vhazovat se bude před jeho bránou.
     
    55:46
    Sražená střela Holce končí mimo hrací plochu. Čas se pro Piráty proklatě krátí.
     
    56:21
    Hraje se za chomutovskou bránou. Hosté se stále nemohou dostat do nějakého závěrečného náporu.
     
    56:41
    Jejich akce navíc brzí časté ofsajdy, kterých se dopouští.
     
    57:00
    KAJOT ARENOU probíhá mexická vlna.
     
    57:29
    Je zřejmě hotovo. Leoš Čermák vybojoval faul na Michalovi Důrasovi a Brno si zahraje v závěru zápasu ještě přesilovku.
     
    57:30
    Dá se předpokládat, že nebude nikam pospíchat.
     
    57:39
    Přeci jen střela, Valábik vyzkoušel připravenost Řehoře. Poté po buly Chomutov odpaluje pryč z pásma.
     
    58:16
    Přesilovku Brňané hrají velice opatrně, hlavně neudělat chybu.
     
    58:33
    Zakázané uvolnění Brna, čtyři hráči Pirátů jdou bojovat do pásma, kde je Jiří Trvaj.
     
    59:00
    Minutka do konce, utkání se dohrává.
     
    59:19
    Nějaký problém u brankáře Trvaje, který zřejmě inkasoval nějaký nepříjemný zákrok o soupeře, ale vylučovat se už nebude.
     
    59:31
    Hosté v plném počtu.
     
    59:41
    Už se zřejmě nic nestane, dohrává se toto utkání, které je rozhodnuto prakticky od druhé třetiny.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec tohoto duelu, který se musel divákům líbit především do poloviny zápasu, kdy se hrál velice aktivní hokej. Kometa se však dostala do vedení 3:1, které ji bohatě stačilo k tomu, aby dokráčela ke třem bodům. Perfektně bránila a velice takticky kontrolovala průběh tohoto mače.
     
    Výhra je zasloužená, od Chomutova se čekalo daleko víc, především v útočné fázi, nicméně Brňané skutečně velice pečlivě bránili. Nejlepším hráčem zápasu je domácí obránce Jozef Kováčik...
     
    za hosty pak útočník Michael Frolík, zcela po zásluze. Hrál velice dobře, měl i šance, ale přetavit v branku je nedokázal.
     
    Tolik z Brna, přeji hezký zbytek víkendu. Napočtenou zase příště. (19:35:44)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 3. Dlouhý (Zohorna), 7. Holec (Erat, Hruška M.), 23. Zohorna (Kováčik, Dlouhý) - 9. Pulpán (Frolík)


    HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Valach, Malec, Bičánek (C), Švrček, Milan Hruška, Valábik - Zohorna, Čermák, Dlouhý - Jakub Svoboda, Divíšek, Jan Hruška - Holec, Petrovický, Erat - Hořava, Dočekal, Koreis. Trenér: Zdeněk Venera.
    Piráti Chomutov: Řehoř – Jurčina, Pulpán, Bartejs, Rýgl, Mrázek, Palin, Lučka – Frolík, Kraft (C), Hřebejk – Jíra, Polák, Důras – Hruška D., Zálešák, Hrabák – Lušňák, Sikora, Hromas. Trenér: Jiří Doležal.

    Rozhodčí: Husička, Hradil - Bryška, Novák

    Diváci: 7200 (vyprodáno)
    bahis siteleri