Česko – Rusko 2:1 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Švédsko
Sobota 10.11.2012, 16:00 • HK Arena, Turku, Finsko. Kapacita: 11.820 míst. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z letošních finských her je to definitivně vše. Turnaj zakončil severský souboj Finsko - Švédsko, ze kterého k potěšení domácích fanoušků vítězně odcházejí hokejisté Suomi. Ti obsazují konečné druhé místo, Švédsko končí poslední. Děkuji vám za pozornost a za celou výpravu redaktorů onlajny.cz se loučím z finské HK Areny v Turku. (18:24:10)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Ještě dvě minuty pro Koiva (FIN), ale to už by si měli domácí pohlídat.
     
    59:01
    Neuvěřitelné, co teď předvedl Salminem. Jel sám na branku, už od ní byl zhruba dva metry a stačilo jenom zavést puk do za čáru. Jenže Salminen se rozhodl pro střelu a nepochopitelně minul!
     
    58:32
    Švédsko v šesti.
     
    58:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Lehtëra zpoza branky přihrál na druhou tyč JUHA-PEKKA HAATAJOVI, který dorazil za přesouvajícího se brankáře. Asistence: Lehtëra, Enlund.
     
    58:03
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:03
    Nyní už ale Švédové půjdou na trestnou. Konkrétně Pettersson (SWE), který dvě minuty před koncem hodně ztěžuje snahy o vyrovnání. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    57:28
    Landeskog se provinil podražením, přesto se nevylučuje. To se divákům v HK Areně vůbec nelíbí a dávají to pořádně najevo.
     
    55:44
    Åslund dostal přihrávku od mantinelu před branku. Minul, a to hned dvakrát. Jeho první pokus na přesouvajícího se brankáře skončil na zadním mantinelu, odkud se puk odrazil zpět do brankoviště. Åslund se i napodruhé se střelou unáhlil. Ležícího gólmana sice přehodil, ale s ním i celý prostor mezi třemi tyčemi.
     
    55:00
    Po souboji u mantinelu se do sebe pustili Hagman s Gyngem. Vylučovat se ale nebude.
     
    53:48
    Kombinaci Finů po sérii přihrávek zakončoval z prostoru mezi kruhy Enlund. Wesslau měl zakrytý výhled, a tak může být velice rád, že střela prosvištěla těsně vedle tyčky.
     
    Švédská režie právě vyhlásila na kostce All Stars celého turnaje. Mezi vybranými nechybí ani dva Češi - Ondřej Pavelec a Petr Nedvěd.
     
    53:00
    Petterson v situaci tři proti třem vzal úlohu na sebe a svižnou střelou vybojoval alespoň vhazování před švédskou brankou.
     
    52:10
    Hosté se provinili zakázaném uvolnění. Snaha o rychlý přechod do pásma dlouhou přihrávkou vůbec nevyšla.
     
    51:08
    Hietanen od modré prověřil pozornost Wesslaua. Ten bez větších obtíží betony sráží puk do rohu kluziště.
     
    50:44
    Rychlý pohyb Suomi ve středním pásmu dělá Švédům problémy. Ti se nemohou dostat do pořádného útoku. Nyní je opět zastavuje ofsajd.
     
    50:05
    Sympatický vypadající přechod Švédů do útočné třetiny zastavuje hvizd rozhodčího - ofsajd.
    Marken.cz

    Pavel Buňat

    Branky a nahrávky: 4. Salminen (Koivu), 38. Nummelin (Nummelin, Väänänen), 59. Haataja (Lehtëra, Enlund) - 32. Söderberg (Gynge)


    Finsko: Rinne (Rask) – Nummelin "A", Väänänen "A", Kousa, Heikkinen, Laakso, Eronen, Hietanen, Jalasvaara – Salminen, Koivu "C", Hagman – Joensuu, Kontiola, Laine – Haataja, Lehterä, Enlund – Pihlström, Ramstedt, Tuppurainen
    Švédsko: Wesslau (Holmqvist) – Kronwall "C", Fantenberg, Viklund, Hedman, Burström, Ma. Karlsson – Me. Karlsson, Lundqvist "A", Pettersson – Ladeskog "A", Söderberg, Hörnqvist – Backlund, Järnkrok, Gynge – Thörnberg, Mårtensson, Åslund

    Rozhodčí: Šindler, Jeřábek – Nieminen, Suominen
    bahis siteleri