Žilina – Banská Bystrica 3:4 (po s.n.) | Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Poprad – Skalica 1:4 (kon.)
Zvolen – Košice 3:2 (kon.) | Piešťany – Martin 1:4 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
1:3 (0:1, 1:0,0:2)
HK Nitra
sk Neděle 03.02.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vitajte pri sledovaní 46. kola našej najvyššej hokejovej súťaže, v tomto prenose Vám podrobne opíšeme priebeh zápasu medzi domácou Duklou Trenčín a hosťami z HK Nitra

    Dukla Trenčín momentálne prežíva naozaj úspešné obdobie. Minulým kolom skončila piata šestina Extraligy, v ktorej vojaci získali dovedna 22 bodov, čo bol doteraz jej najlepší bodový zápis v priebehu ligy za určitú časť. Trenčania mali rozohratú dobrú partiu, počas ktorej zdolali Martin, Skalicu, Košice, Zvolen, Poprad i Piešťany. Ich jazdu zastavili ale Vlci zo Žiliny, ktorí zvíťazili na domácom ľade tesne 4:3 po predĺžení. V minulom kole ale hokejisti spod hradu Matúša Čáka opäť naplno bodovali, keď doma zdolali Banskú Bystricu 4:2. V zápase sa blysol Ondrej Mikula, ktorý vsietil dva góly a na jeden prihral. Dodať ešte treba fakt, že Dukla je momentálne na piatom mieste s osembodovou stratou na Piešťany a dvojbodovým náskokom pred Skalicou.
    Štatistika Dukly Trenčín: 75 bodov, 19-6-6-16 (V-Vp-Pp-P), skóre 140:136.

    HK Nitra je na tom doposiaľ lepšie. Corgoni majú na svojom bodovom konte už 86 bodov, čo zatiaľ stačí na priebežné tretie miesto v ligovej tabuľke. Nitra v minulom kole cestovala do Piešťan, kde sa napokon zrodila výhra hostí tesným futbalovým výsledkom - 1:0. Nitrančania majú v kádri novú posilu - útočníka Lukáša Nováka, ktorý prestúpil z prvoligovej Spišskej Novej Vsi tesne pred uzávierkou prestupov.
    Štatistika HK Nitra: 86 bodov, 22-8-4-13 (V-Vp-Pp-P), skóre 157:121 .

    Rozdiel medzi týmito tímami je 11 bodový. Ako sa stretnutie napokon vyvinie? Udržia domáci vojaci všetky body doma, alebo Corgoni nejaké uchmatnú a odvezú pod Zobor? Sledujte náš prenos, ktorý začína krátko pred 17:00. Tešíme sa na Vás!
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Nagy – Vizváry, Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Markovič, Bustin – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Rusnák, Filo – Jakúbek, Broska, Nemček.

    HK Nitra: Laco –Rais, Ordzovenský, Vantroba, Nádašdi, Kuzma, Bača – Pupák, Stümpel, Jokila – Hrnka, Piatak, Podstavek – Novák, Bene, Kmeč – Štefanka, Chrenko, Hamrák.

    Rozhodca: Müllner – Junek, P. Šefčík.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:35
    Prvé striedanie a domáci v útoku, Marosz bol pri mantineli nepríjemne zbavený puku, ale čistým spôsobom.
     
    01:10
    Bagin pri vyvážaní puku von z obranného pásma zaváhal, puku sa zmocnili hostia a po prihrávke Piataka zakončoval príklepom Hrnka, bránku však netrafil.
     
    02:12
    Bača sa prezentoval nepríjemným hitom, keď pri prechode útočnou modrou zrámoval na ľad Fila. Ten napokon odchádza po vlastných, ale až po dlhšom čase.
     
    02:29
    Nemčekova snaha mohla priniesť úvodný gól, keď sa domáci útočník dostal s pukom z rohu klziska až pred bránku, ale tam bol na zakončenie prikrátky.
     
    03:04
    Marosz sa cez dve kľučky poľahky dostal do pásma, prihral Gašparovičovi, ktorý chcel nájsť prihrávkou spoza bránky zbiehajúceho Bagina, ale tento zámer hostia vystihli.
     
    03:30
    Pupák strieľa z ľavého kruhu a hosťujúca lavička sa raduje, ale hlavný rozhodca Mullner neváhal a ihneď rozpažil, pretože Jozef Stumpel bol pred bránkoviskom veľmi aktívny a stál tam pridlho.
     
    05:02
    Jakúbekovi sa otvoril priestor na ľavom krídle, a tak toho rýchly domáci útočník hneď využil. S pukom sa dostal pred bránku, ale jeho mierený pokus sa ošuchol len o pravú tyčku Lacovej bránky !
     
    06:57
    Tomáš Chrenko teraz pripravil gólovú šancu pre svojho spoluhráča s útoku Ondreja Štefanku, ktorý ale puk letiaci cez bránkovisko netrafil.
     
    07:45
    Nitra od úvodu aktívnejšia, čo sa gólových šancí týka, aj teraz sme mohli vidieť nebezpečnú strelu Stumpela z nebezpečnej vzdialenosti, Nagy však puk drží vo výstroji.
     
    08:45
    Ďalšia gólovka, ktorú likviduje Nagy. Pred ním sa sám s pukom ocitol Erik Piatak, ale ani ten ho zatiaľ v dobrej príležitosti prekonať nedokázal.
     
    10:06
    V tejto chvíli zatlačili už domáci. Síce ich pôsobenie v útočnej tretine bolo trošku okaté, ale napokon z toho vznikli dve gólové šance. Jednu mal Marosz, ale jeho strela bola zblokovaná, v druhej sa ocitol Gašparovič, ten však pred bránkou netrafil puk.
     
    11:26
    Prvé vylúčenie prichádza v tejto chvíli, Ján Pardavý bol príliš aktívny pri práci s hokejkou a pomohol si sekerou. Dukla, Pardavý, 2 min. seknutie.
     
    12:14
    Podstavek držal dlho puk na svojej hokejku, až ho ideálne prihral na os klziska Hrnkovi, ktorý si ho zastavil a potom vystrelil, Nagy pozorný a puk vyráža do rohu.
     
    13:27
    Dukla sa napokon ubránila a zakladá svoj útok.
     
    13:51
    A možnosť presilovky dostane aj Dukla. Pardavý sa vrátil z trestnej lavici a svojou aktivitou si vybojoval faul. Nitra, Kmeč, 2 min. podrazenie.
     
    14:24
    Pardavý aktívny aj v presilovke. Teraz si z rohu klziska zbehol pred bránku a tečoval Bokrošov nahodený puk od modrej, ale ten zaletel vysoko na ochrannú sieť.
     
    15:56
    Nitra sa dokázala taktiež ubrániť oslabeniu, no Dukla druhú polovicu presilovky nehrala zle. Bolo tam niekoľko striel zo strany domácich, no Laco nemusel riešiť nejakú vážnejšiu situáciu. Hráme teda v plnom počte.
     
    16:36
    Ordzovenského pokus od modrej bol tečovaný pred Nagyom Kmečom, ale puk napokon zaletel vedľa bránky.
     
    17:25
    Na druhej strane vyložená gólová šanca domácich, tak zatiaľ sledujeme vcelku dobrý a svižný duel. Marosz vysunul Pardavého s Gašparovičom do prečíslenia, v ktorom prvý menovaný prihral tomu druhému. Gašparovič pálil z prvej, ale Laco sa vynikajúco presunul !
     
    18:39
    Nitra dala gól!
    A prichádza gól do šatne, ale veľmi nešťastný pre domácich. Prišla strela od modrej, ktorú domáci Rusnák tečoval pomedzi betóny brankára Nagya, to však ešte nebol gól, až keď prišiel k bránke MIROSLAV PUPÁK a poslal ho za dezoriantovaného Nagya. Asistencie: Martin Bača, Jozef Stumpel.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:35
    Dukla od úvodu v snahe o vyrovnanie, úvodnú minutu trávia hráči Dukly pred bránkou Nitry.
     
    20:52
    A Ondrej Mikula mal gól na hokejke, ale trestuhodne zahadzuje ! Puk sa k nemu dostal na osi klziska, odkiaľ ho posielal do opustenej bránky, ale Marek Laco sa zázračne perfektne presunul a puk schoval do lapačky !
     
    21:27
    Jakúbek pekne vykorčuľoval s pukom na os klziska, odkiaľ však nezakončil, pretože bol faulovaný. Nitra, Piatak, 2 min. hákovanie.
     
    22:32
    Výborné hrané oslabenie zo strany hostí, Dukla zatiaľ bez strely na bránku.
     
    23:28
    Duhá časť presilovky Dukly bola značne lepšia, domáci ju strávili celú v útočnej tretine, ale priveľmi kombinovali. Nitra sa ubránila.
     
    24:27
    Jakúbek dnes vcelku aktívny na domácej strane. Teraz prešiel pekne s pukom celé klzisko a hoci mu zakončenie nevyšlo, vybojoval aspoň buly v útočnom pásme.
     
    24:47
    Domáci však pokračujú v útočnej aktivite, tentoraz úraduje pred Lacom prvá formácia žltočervených, Nitra zatiaľ ale stále úspešne v druhej tretine odoláva.
     
    25:22
    Marosz prebral puk v strednom pásme, dostal sa do toho útočného a vystrelil spoza Baču, Laco puk drží vo výstroji.
     
    25:55
    Po dlhšom čase vystrčila rožky aj Nitra. V jej zostave je dnes aktívny najmä Pupák, ktorý sa teraz pekne prekľučkoval až do nebezpečného zakončenia na ľavej strane,ale netrafil bránku.
     
    26:50
    Sojčíkova strela, ktorú pred Lacom tečoval Mikula a následne sa ešte snažil vyrazený puk dorážať Lelkeš, ale z veľkého uhlu netrafil ideálne. Dukla stupňuje svoj tlak.
     
    27:42
    Otčenášov teč Vizváryho strely od modrej, puk letí vysoko nad.
     
    28:21
    Broska obchádzal kľučkou Baču, ten mal ruky privysoko. Nitra, Bača, 2 min. faul kolenom.
     
    28:45
    Bokroš si zbehol od modrej pred bránku a spracoval si aj prihrávku, ale puk nevystrelil z prvej, čím dal šancu Lacovi pripraviť sa na strelu.
     
    29:18
    Trenčania sa radujú z gólu, ale bude sa telefonovať. Pardavého strelu tečoval vo vzduchu Marosz, Laco sa akrobaticky zložil na ľade a Marosz dorážal puk. Ten sa radoval z gólu, ale keď prišiel hlaavný rozhodca, Laco už ležal na puku. Uvidíme, ako to dopadne.
     
    29:18
    Vyzerá to na dlhý telefonát.
     
    29:18
    Stále nám nie je známy verdikt, stále sa telefonuje.
     
    29:18
    Hráči normálne vyšli zo striedačiek a majú druhé rozkorčuľovanie. A stále to nevyzerá, že by sa v hre malo dlhšie pokračovať.
     
    29:18
    Gól napokon nebo dosiahnutý, Mullner po príchode na ľad rozpažil rukami.
     
    30:24
    Dukla dohrala zvyšok presilovky výborne, ale Lacova bránka je stále nedobytá. Nitra už hrá v plnom počte.
     
    31:31
    Teraz na chvíľku zakúrila pred Nagyom aj Nitra, no domáci brankár odolal.
     
    32:00
    A odolal aj po samostatnom nájazde Hrnku, ktorý ho bekendovým blafákom neprekonal po chybe Trenčanov pri striedaní. Následne ešte dorážal Kmeč, ale netrafil pred bránkou puk ideálne.
     
    32:38
    A Dukla si svojou aktivitou vypýtala ďalšiu presilovú hru. Nitra, Hamrák, 2 min. hákovanie.
     
    32:47
    Mikulova strela zápästím, po ktorej sa puk vyrazený Lacom dostal k Lelkešovi, ktorý ihneď pálil, no brankár Nitry aj druhýkrát úspešný.
     
    33:49
    Obrovský tlak domácich v presilovke, Nitra zatiaľ udatne odoláva. Teraz prišla Sojčíkova prihrávka spoza bránky na Lelkeša do priestoru, jeho pokus z prvej končí na Lacovi.
     
    34:44
    Nitra sa ubránila aj štvrtému oslabeniu.
     
    35:11
    Nitra, Bača, 2 min. krosček. Zbytočné a hlavne nebezpečné zákroky prichádzajú v tomto stretnutí od obrancu Nitry.
     
    36:21
    Domáci kombinovali, kombinovali, no strela neprišla. Puk sa napokon odrazil k Lacovi a ten ho podržal.
     
    37:08
    Trenčín dal gól!
    Čaro Mareka Laca prekonané, Trenčania využili svoju presilovku tesne pred jej koncom. Bagin zaviezol puk do pásma, prihral Pozníkovi, ktorého strela z prvej bola zblokovaná a odrazila sa akurát k MARTINOVI JAKÚBEKOVI, ktorý puk z prvej golfákom poslal za Laca. Asistencie: Anton Pozník, Emil Bagin
     
    38:30
    Na druhej strane prišiel bekend Stumpela, ktorý letel tesne vedľa pravej tyčky Nagyovej bránky.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny priniesla únik Pardavého a zblokované zakončenie, ktoré Laco chytá.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:41
    Stumpel sa ocitol pred brankárom Nagyom, no bekendom nedokázal ideálne umiestniť puk a svoj tím tak do vedenia neposlal.
     
    41:41
    Bača okrem vylúčení a tvrdej hry dnes aj v hokejovom momente znamenajúci nebezpečie pre Nagya, jeho strelu od modrej napokon brankár Dukly s problémami vyrazil.
     
    43:30
    Broska sa dostal zo zovretia v klbku hráčov a snažil sa ešte výhodnejšie pripraviť gól pre Nemčeka, ktorý klepal hokejkou o ľad, ale puk sa k nemu nedostal.
     
    44:21
    Nitra dala gól!
    Nitra začala tretiu časť hry lepšie podobne ako v prvej tretine a dostáva sa do vedenia. Puk sa po niekoľkých odrazoch dostal k MATEJOVI BENEMU, ktorý našiel medzierku vo výstroji Adama Nagya. Asistencie: Lukáš Novák, Andrej Kmeč.
     
    47:52
    Trenčania sa trošku dostali spod menšieho útlaku od Nitry, ale zďaleka sa to nepodobá na ten výkon z druhej tretiny. Ak budú chcieť domáci so zápasom ešte niečo spraviť, mali by začať hrať.
     
    48:42
    Nitra, Piatak, 2 min. hákovanie. Ideálna šanca prichádza teraz počas presilovky.
     
    49:30
    Zatiaľ však presilovka Dukle nevychádza ale vôbec podľa predstáv, Nitra opäť vyhadzuje.
     
    50:04
    Pozník našiel pred bránkou ideálne postaveného Lelkeša, ten si však puk zastavil a Laco sa stihol presunúť. Dukla v tlaku.
     
    50:50
    Nitra sa ubránila, domáci ešte pokračujú v nápore.
     
    52:25
    Tretia tretina teda zatiaľ z hľadiska úrovne kvality hokeja zatiaľ najslabšia, Nitra sa nikam zbytočne nehrnie a domáci sa nevedia dostať do šancí na vyrovnanie.
     
    53:35
    Sojčíkovi sa otvoril priestor pri vstupe do útočného pásma, ale jeho strela bola zblokovaná a Laca neohrozila. Celkovo nemá brankár Nitry v tretej tretine veľa práce.
     
    55:48
    Hrnka unikal do samostatného nájazdu, ale Ponzík ho dobehol a výborne odstavil telom od puku.
     
    56:54
    Jakúbek to teraz myslel veľmi dobre zadovkou spoza bránky pred ňu kde stál Rusnák úplne sám, ale puk sa k nemu nedostal.
     
    57:14
    Nitra dala gól!
    Nitra zrejme definitívne rozhoduje toto stretnutie. Puk sa dostal po peknej kombinácii k ANDREJOVI KMEČOVI, ktorý strieľa svoj prvý gol v sezóne strelou zápästím. Asistencie: Jozef Stumpel, Lukáš Novák
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny a zrejme aj zápasu.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:05:42)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 38. Jakúbek (Pozník, Bagin) - 19. Pupák (Bača, Stumpel), 45. Bene (Novák, Kmeč), 58. Kmeč (Stumpel, Novák)


    HK DUKLA Trenčín: Nagy – Vizváry, Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Markovič, Bustin – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Rusnák, Filo – Jakúbek, Broska, Nemček.
    HK Nitra: Laco –Rais, Ordzovenský, Vantroba, Nádašdi, Kuzma, Bača – Pupák, Stümpel, Jokila – Hrnka, Piatak, Podstavek – Novák, Bene, Kmeč – Štefanka, Chrenko, Hamrák.

    Rozhodčí: Müllner – Junek, P. Šefčík
    bahis siteleri