Arnhem – Groningen 2:0 (kon.) | Zwolle – Feyenoord 3:2 (kon.) | Den Haag – Heerenveen 2:1 (kon.)
Waalwijk – Ajax 0:2 (kon.)
konec
PEC Zwolle
3:2 (2:2)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 17.02.2013, 14:30 • IJsseldelta Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Je tu konec, Zwolle si připisuje velmi nečekaně tři body, a tak se dostane ze sestupujících pozic Eredivisie. Bláznivý úvod utkání poslal domácí v 6. minutě již do vedení 2:0, jenže do přestávky bylo srovnáno. Dvakrát se trefil Pellé a po změně stran se začínalo od nuly. Hned po změně stran byl ve velké šanci hostí Vilhena, jenže neuspěl a i přes velkou snahu se Feyenoord branky nedočkal. Ve druhém poločase se bránící Zwolle moc do útoku nedostalo, jenže i tak nakonec vstřelilo rozhodující branku na 3:2. Po rohovém kopu z levé strany míč podskočil brankář Mulder a za ním číhající Avdić zařídil pro Zwolle skvělé vítězství 3:2. (16:25:50)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A ta velmi pravděpodobně příjde. Boëtius si totiž míč na levé straně moc posunul vpřed a jeho následný pád po souboji s van Polenem sudí Braamhaar jako faul neuznal.
     
    90+4
    Janmaatův centr do vápna za pravé strany hledal na hrotu opět Pellého, jenže toho přikryl Lachman. Domácí jsou hodně blízko fantastické výhry.
     
    90+3
    Boëtiusův tečovaný centr našel hlavu Immerse, jenže Pellé už byl ve vápně přikryt. I tak se odražený balon dostal za vápno na Goosense, který jej ranou bez přípravy vyslal na branku. Boer může být v klidu, jelikož jde projektil mimo.
     
    90+2
    Schaken po posunutí míče na pravou stranu prohrál souboj s Achentehem, a ten na něm navíc vybojoval pro Zwolle autové vhazování.
     
    90+2
    Centr z levé strany na Valpoorta mířil do ofsadu,a tak se hra přerušuje. Feyenoord rychle rozehrává směr brankář Boer.
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut fauluje na vlastní polovině Goosens, a to tak domácím našetří do závěru cenné vteřinky k dobru.
     
    89
    Neuvěřitelnou šanci teď měl Lex Immers! Vilhena našel hlavičku Pellého, který nádherně hlavou posunul míč na levou stranu. Tam mohl zaváhání v domácí defenzívě potrestat volný Immers, jenže ve velké šanci pálí s pomocí Boera mimo!
     
    88
    Třetí roh v řade byl tentokrát rozehrán na krátko a Vilheny zpětným centrem našel hlavičku Graziana Pellého. Italský forvard se vyšponoval přes domácího Lachmana a hlavičkoval, jenže příliš slabě, a tak Boer chytá.
     
    88
    Po kterém hlavičkuje s pomocí obránce Zwolle Pellé znovu mimo.
     
    88
    Rychlou výměnu míče centroval do pokutového území Martins Indi, jenže Klich odvrací na rohový kop.
     
    87
    Vysoký balon Vilheny hledal z levé strany na hrotu Pellého, nebo Immerse, jenže odkopává Valpoort. Hosté tak budou muset začít opět od své poloviny hřiště.
     
    86
    Na druhé straně se po pravé straně nedostal k centru Schaken, který svůj další souboj s Achentehem prohrál, a tak jej následně fauluje.
     
    86
    Jenže dlouho u něj nezůstal a po nahrávce od Valpoorta zakončoval pravačkou Klich. Branku Muldera těsně netrefuje.
     
    85
    Dlouhý míč si Lex Immers až moc posunul před sebe, a tak jej chytá vyběhnuvší brankář Boer. Feyenoord však po pár vteřiných opět u míče.
     
    84
    Feyenoord střídá i potřetí. Goosens na hřišti mění kapitána de Vrije, znamená jasnou snahu o posílení ofenzívy.
     
    84
    Pellé posunul míč hlavou na nabíhajícího si Boëtiuse, jenže ten nezvládl záludnost na trávníku, a tak padá.
     
    82
    PEC Zwolle naposledy střídá. Valpoort nahradí na posledních zhruba deset minut na trávníku Mokhtara.

    Martin Mišovec

    Branky: 2. Pellé (vla.), 6. Lachman, 76. Avdić - 33. Pellé, 34. Pellé


    PEC Zwolle: Boer - van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh - Klich, Pluim, Slot (77. Gravenbeek) - Drost (46. F. Narsingh), Mokhtar (82. Valpoort), Avdić.

    Trenér: Art Langeler

    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Janmaat, de Vrij (84. Goosens), Mathijsen, Martins Indi - Clasie (46. Vormer), Immers, Vilhena - Verhoek (59. Schaken), Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodčí: Erik Braamhaar

    Diváci: 11 324
    bahis siteleri