Arnhem – Groningen 2:0 (kon.) | Zwolle – Feyenoord 3:2 (kon.) | Den Haag – Heerenveen 2:1 (kon.)
Waalwijk – Ajax 0:2 (kon.)
konec
PEC Zwolle
3:2 (2:2)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 17.02.2013, 14:30 • IJsseldelta Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    89
    Neuvěřitelnou šanci teď měl Lex Immers! Vilhena našel hlavičku Pellého, který nádherně hlavou posunul míč na levou stranu. Tam mohl zaváhání v domácí defenzívě potrestat volný Immers, jenže ve velké šanci pálí s pomocí Boera mimo!
     
    88
    Třetí roh v řade byl tentokrát rozehrán na krátko a Vilheny zpětným centrem našel hlavičku Graziana Pellého. Italský forvard se vyšponoval přes domácího Lachmana a hlavičkoval, jenže příliš slabě, a tak Boer chytá.
     
    84
    Feyenoord střídá i potřetí. Goosens na hřišti mění kapitána de Vrije, znamená jasnou snahu o posílení ofenzívy.
     
    82
    PEC Zwolle naposledy střídá. Valpoort nahradí na posledních zhruba deset minut na trávníku Mokhtara.
     
    78
    Jenže nemuselo to trvat dlouho a bylo opět srovnáno! Martins Indi si doběhl svou nepřesnou nahrávku a z levé strany pokutového území zakončil. Bohužel pro hosty jen do boční sítě.
     
    77
    Domácí po brance ihned střídají. Ze hřiště odešel Arne Slot a nahradil ho Giovanni Gravenbeek.
     
    76
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    A z něj přichází třetí branka domácího celku! Rohový kop z levé strany našel na zadní tyči absolutně volného DENNIHO AVDIĆE, který posílá Zwolle do opětovného vedení. Velkou chybu při brance udělal brankář Mulder, který letící projektil hrubě podskočil a dovolil tak Avdićovi skórovat do poloprázdné klece. Kmenový hráč Werderu Brémy tak zhruba patnáct minut před koncem utkání posílá domácí do jednobrankového náskoku.
     
    68
    Další minisouboj předvedla dvojice Achenteh-Schaken. Tentokrát zvítězil hostující útočník a mohla z toho být vedoucí branka. Novic v domácím dresu totiž od brankové čáry našel v pokutovém území hlavu Graziana Pellého, který však míří nad!
     
    59
    Hosté podruhé v utkání střídají. Dolů jde Wesley Verhoek, který toho moc na pravé straně útočné trojice nenabídl, a tak jej mění Ruben Schaken.
     
    57
    Fantastický Erwin Mulder! Rychlou akci domácího Zwolle poslal z pravé strany Furdjel Narsingh do pokutového území, kde se od svého strážce odpoutal Avdić a prudkou placírkou skvěle trefil vysoký míč. Mulder však zasáhl ještě o něco lépe, když umístěnou bombu reflexivně vyráží mimo!
     
    47
    Obrovskou šanci teď měl hostující mladíček Vilhena! Po centru na hranici pokutového území pro něj připravil šanci Pellé s Immersem, jenže prvně jmenovaný Boera nepřehodil. Ten byl ze své branky venku, jenže Vilhena mu míč napálil jen do náruče.
     
    46
    A poté i domácí PEC Zwolle. Drosta nahradí na trávníku Furdjel Narsingh.
     
    46
    Do začátku druhého poločasu dělají oba trenéři jednu změnu ve své sestavě. Nejprve střídají hosté, kteří mění Vormera za Clasieho.
     
    34
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    To je utkání! GRAZIANO PELLÉ vyrovnává na 2:2! Hostující tým po snížení podnikl útok, kter skončil výhodou rohového kopu. Ten zahrál z levé strany Jordy Clasie na hlavu vysokého útočníka Pellého, který nebyl absolutně pokryt a hlavičkou na zadní tyč tak minutu po své snižující brance vyrovnává.
     
    33
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Nádherná trefa vrací hosty do utkání, 2:1! Immers na hranici pokutového území nahrál do pravého křídla na Janmaata, jehož centr sice Lachman na branku nepustil, jenže jej odvrátil pouze kousek od sebe, čehož využil nádhernými nůžkami GRAZIANO PELLÉ. Fantastický kop se snesl k levé tyči a Boer nemohl absolutně reagovat.
     
    25
    První obrovskou šanci Feyenoordu pálí Verhoek! Centr Vilheny z pravé strany zkoušel zasáhnou Pellé, ale proti němu vyběhl opět skvěle Boer a míč vyrazil na hranici vápna, kde nikým neaatakovaný Wesley Verhoek netrefuje odkrytou branku, když mu rána vůbec nesedla.
     
    6
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný úvod domácích pokračuje! 2:0! Feyenoord vůbec nepokryl svou pravou stranu a kapituluje. Slot našel nahrávkou za obranu DARRYLA LACHMANA, který ze strany prostřeluje Muldera přízemním pokusem na zadní tyč.
     
    2
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Máme tu velmi překvapivý úvod duelu, domácí jdou do vedení 1:0! Po rohovém kopu z pravé strany se míč snesl na stehno nešťastníka GRAZIANA PELLÉHO, který posílá smolně pro hosty Zwolle do náskoku.

    Martin Mišovec

    Branky: 2. Pellé (vla.), 6. Lachman, 76. Avdić - 33. Pellé, 34. Pellé


    PEC Zwolle: Boer - van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh - Klich, Pluim, Slot (77. Gravenbeek) - Drost (46. F. Narsingh), Mokhtar (82. Valpoort), Avdić.

    Trenér: Art Langeler

    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Janmaat, de Vrij (84. Goosens), Mathijsen, Martins Indi - Clasie (46. Vormer), Immers, Vilhena - Verhoek (59. Schaken), Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodčí: Erik Braamhaar

    Diváci: 11 324
    bahis siteleri