Arnhem – Groningen 2:0 (kon.) | Zwolle – Feyenoord 3:2 (kon.) | Den Haag – Heerenveen 2:1 (kon.)
Waalwijk – Ajax 0:2 (kon.)
konec
PEC Zwolle
3:2 (2:2)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 17.02.2013, 14:30 • IJsseldelta Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Pěkné odpoledne při sledování Eredivisie. 23. kolo nabídne souboj PEC Zwolle a Feyenoordu Rotterdam.
     
    Domácí tým pod vedením Arta Langelera zahájil jarní část sezony skvěle, když vyhrál na půdě PSV 3:1. V dalších dvou duelech nasbíral ale jen dva duely, a tak je momentálně na nepříjemné šestnácté pozici. Nováček soutěže tak potřebuje sbírat body jako sůl, ale dnes to bude mít proti Feyenoordu velmi těžké. Pozitivním faktem pro Zwolle může být, že drží s týmy nad sebou těsný kontakt.
     
    Feyenoord Rotterdam po prohře s Ajaxem pouze vyhrává a je na třetí pozici, když na první zPSV Eindhoven ztrácel před tímto kolem pouhé tři body. Svěřenci Ronalda Koemana si dnes ve Zwolle nepřipouští nic než tři body. Ve skvělé formě hraje v posledních týdnech především mladé duo Jean-Paul Boëtius-Tonny Trindade de Vilhena. Druhý jmenovaný dal v posledních dvou kolech z pozice středního záložníka tři branky. V posledním kole tým z Rotterdamu přehrál 3:1 AZ Alkmaar.
     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle (4-3-3): Boer - van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh - Klich, Pluim, Slot - Drost, Mokhtar, Avdić.

    Trenér: Art Langeler

    Feyenoord Rotterdam (4-3-3): Mulder - Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi - Clasie, Immers, Vilhena - Verhoek, Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodčí: Erik Braamhaar.
     
    Oba celky již hlavní sudí Erik Braamhaar přivádí na trávník, a tak duel 23. kola Eredivisie už za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehru obstarala dvojice Immers-Pellé, utkání začíná na kopačkách hostů z Rotterdamu.
     
    2
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Máme tu velmi překvapivý úvod duelu, domácí jdou do vedení 1:0! Po rohovém kopu z pravé strany se míč snesl na stehno nešťastníka GRAZIANA PELLÉHO, který posílá smolně pro hosty Zwolle do náskoku.
     
    4
    Zwolle pokračuje v aktivním úvodu. Akci po levé straně dostával do křídla Avdić, jenže k centru to nevedlo. Do útoku tak jdou opaření hosté.
     
    4
    Pellé sice v útoku nedokázal zakončit, ale nahrál alespoň na Boëtiuse. Ten nahrávkou pod sebe vybídl k zakončení Clasieho, jehož pokus však jde hodně mimo Boerovu branku.
     
    6
    Ital v hostujícím dresu byl znovu v akci, když si zpracovával míč v pokutovém území. Skvěle však zasáhl domácí brankář Boer, který Pellému skočil pod nohy a míč tak ukořistil.
     
    6
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný úvod domácích pokračuje! 2:0! Feyenoord vůbec nepokryl svou pravou stranu a kapituluje. Slot našel nahrávkou za obranu DARRYLA LACHMANA, který ze strany prostřeluje Muldera přízemním pokusem na zadní tyč.
     
    8
    Senzační start domácích se hosté snaží přibrzdit. Boëtius byl přidržen van Polenem, jenže hra pokračuje.
     
    9
    Clasie při nahrávce do zadních řad chybuje a mohla z toho být další šance Zwolle. Vilhena ale k centru Klicha nepustil a odvrací do zámezí.
     
    11
    Feyenoord zaútočil po pravé straně, když centroval Janmaat. Jeho nabídku do vápna odvrací van Polen na rohový kop.
     
    12
    A po něm vidíme první šanci hostů. Přetažený centr Vilheny našel na zadní tyči Pellého, který sice neměl ve výskoku soupeře, ale i tak hlavičkuje pouze nad Boerovu branku.
     
    14
    Drost teď zatápěl na levé straně Janmaatovi, ale ten si na něj nakonec počkal a dobře odvrací. Zwolle však po pár vteřinách opět u míče.
     
    16
    Vilhena na levé straně při narážečce s Martinsem Indim chyboval a může být jenom rád, že jeho kolega chybu napravil, když obral o míč unikajícího Klicha.
     
    17
    Boëtius poslal z levé strany přízemní centr do pokutového území na Pellého, jenže ten se k míči nedostal. Boer totiž včasným výběhem míč získává pro Zwolle.
     
    18
    Avdić napadal de Vrije tak důrazně, že kapitán hostí upadl, a tak sudí Braamhaar píská faul. Feyenoord rychle rozehrává směrem vpřed.
     
    19
    Ale tam se mu zatím hrubě nedaří. Janmaat nepochopil pohyb Graziana Pellého a nahrával podél postranní čáry. Výsledkem je pouhý odkop od branky v podání brankáře Boera.
     
    20
    Vysoký míč na hrot připravil Pellé pro Immerse, jehož pohotová rána jde mimo branku PEC Zwolle.
     
    21
    Brankář Boer si pohlídal i další centrovaný míč do pokutového území. Odesílatelem byl Boëtius, jenže Pellé ani Verhoek se k míči nepropracovali.
     
    22
    Akci domácích cpal do vápna Slot a Klich mohl z těžké pozice zakončovat. To se mu i povedlo, jenže pálí vysoko nad.
     
    24
    Z levé strany hledal Verhoeka centrem Boëtius, ale míč se dostal až příliš k postranní čáře, a tak vyběhnuvší brankář Boer jen zkušeně kontroluje balon do zámezí.
     
    25
    První obrovskou šanci Feyenoordu pálí Verhoek! Centr Vilheny z pravé strany zkoušel zasáhnou Pellé, ale proti němu vyběhl opět skvěle Boer a míč vyrazil na hranici vápna, kde nikým neaatakovaný Wesley Verhoek netrefuje odkrytou branku, když mu rána vůbec nesedla.
     
    26
    Hráči z Rotterdamu zvyšují tlak. Pěknou individuální akcí se blýskl Boëtius, který po průnik po levé straně nahrál před hranicí pokutového území na Pellého. Italský dlouhán si míč dobře pustil na pravou nohu a vypálil, jenže pouze do středu branky, kde dobře zasahuje Boer.
     
    27
    Na straně druhé to z přímého kopu z levé strany zkusil přímo na branku obránce Achenteh, jenže neuspěl, když jeho pokus míří do středu branky. To si brankář Mulder dokázal pohlídat a chytá.
     
    28
    Zakončení v hostujícím dresu teď vzal na svá bedra Janmaat, který z hranice pokutového území zkoušel obstřelem překonat obranný val Zwolle. To se mu však nepovedlo, když pálí vysoko nad.
     
    30
    Domácí tým teď na útočné polovině dlouho držel míč na svých kopačkách, jenže k zakončení po akci z levé strany nedošlo.
     
    31
    Vilhena vybojoval míč pro hosty, ale po nahrávce od Boëtiuse neměl moc možností k pokračování akce. Nahrál tak na sbíhajícího Martinse Indiho, který je faulován. Přímý kop pro Feyenoord.
     
    33
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Nádherná trefa vrací hosty do utkání, 2:1! Immers na hranici pokutového území nahrál do pravého křídla na Janmaata, jehož centr sice Lachman na branku nepustil, jenže jej odvrátil pouze kousek od sebe, čehož využil nádhernými nůžkami GRAZIANO PELLÉ. Fantastický kop se snesl k levé tyči a Boer nemohl absolutně reagovat.
     
    34
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    To je utkání! GRAZIANO PELLÉ vyrovnává na 2:2! Hostující tým po snížení podnikl útok, kter skončil výhodou rohového kopu. Ten zahrál z levé strany Jordy Clasie na hlavu vysokého útočníka Pellého, který nebyl absolutně pokryt a hlavičkou na zadní tyč tak minutu po své snižující brance vyrovnává.
     
    36
    A hostům to nestačí, další rychlá akce tentokráte šla po pravé straně, ale Achenteh si naštěstí pro Zwolle poradil.
     
    37
    Přímý kop z levé strany v podání domácího Zwolle zahrával do vápna Mokhtar. Míč mu ale nesedl, a tak hned první překážka v podobě de Vrije odvrací do bezpečí.
     
    38
    Tonny Vilhena z poloviny hřiště raději nahrál do zadních řad na Muldera, jehož centr na pravou stranu však Verhoek nedoskočil, hrají tak domácí.
     
    40
    Avdiće po nahrávce od Achenteha nepustil do dalšího pokračování akce po levé straně dobrým zákrokem Darryl Janmaat.
     
    41
    A podobně si vedl i do obrany se vrátivší Verhoek, jenže odstavil od míče Achenteha. Zwolle však po pár vteřinách opět u míče.
     
    41
    A po faulu Janmaata na Drosta budou mít svěřenci Arta Langelera výhodu přímého volného kopu z nadějné pozice.
     
    42
    S ním si ale obrana Feyenoordu Rotterdam v klid poradila a následoval útok. Na levé straně však je Graziano Pellé chycen v ofsajdu.
     
    43
    Hra se opět vrátila na útočnou polovinu domácích, kde skvělým zákrokem připravil o možnost zakončení Mathijsen domácího Slota.
     
    44
    Hostující Vilhena poslal rychlou akci v pokutovém území jen do blokujícího obránce, ale Feyenoord pokračoval a dočkal se zakončení. Jean-Paul Boëtius našel centrem do vápna Pellého, jehož hlavička jde ze záklonu nad.
     
    45
    Kombinaci domácích posílal Pluim do levé strany na Avdiće, jenže toho k míči nepustil dobře zasahující de Vrij.
     
    45+1
    V jediné nastavené minutě první půle byl k zemi sražen opět Avdić a Zwolle bude mít výhodu přímého kopu ze zhruba třiceti metrů.
     
    45+2
    Achentehův centr našel hlavičku Avdiće, jehož padající list musel Mulder s námahou vyrazit nad svoji branku.
     
    První poločas skončil.
     
    Zatím sledujeme velmi zajímavé utkání, ve kterém má možná překvapivě více ze hry celek Zwolle. Ten šel také ve 2. minutě velmi překvapivě do vedení, když si centr z rohového kopu srazil do vlastní sítě nešikovně Pellé. Pro hosty bylo ještě hůře o čtyři minuty později, když rychlou akci po pravém křídle zakončil Lachman. Opařený Feyenoord se dlouho nemohl dostat do hry, až jej probrala 33. minuta. Akci po ose Immers-Janmaat zakončil parádní ranou přes hlavu Graziano Pellé. Italský forvard hned o minutu později vsítil svou třetí, avšak teprve druhou trefu do správné branky po rohu Clasieho, který proměnil hlavičkou na zadní tyč. Druhý poločas, který pravděpodobně začne v 15:32 tak rozhodně slibuje pokračování této zajímavé přestřelky, ve které se každou minutou může změnit stav.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do začátku druhého poločasu dělají oba trenéři jednu změnu ve své sestavě. Nejprve střídají hosté, kteří mění Vormera za Clasieho.
     
    46
    A poté i domácí PEC Zwolle. Drosta nahradí na trávníku Furdjel Narsingh.
     
    47
    Obrovskou šanci teď měl hostující mladíček Vilhena! Po centru na hranici pokutového území pro něj připravil šanci Pellé s Immersem, jenže prvně jmenovaný Boera nepřehodil. Ten byl ze své branky venku, jenže Vilhena mu míč napálil jen do náruče.
     
    49
    Skvěle hrající Lex Immers hledal na pravé straně z těžké pozice si nabíhajícího Pellého, který se ale k míči i přes velkou snahu nedostal.
     
    51
    Ve slušné šanci domácích mohl z levé strany pálit aktivní Achenteh, jenže zakončoval z ofsajdu. Navíc branku levačkou těsně netrefil, a tak se nic vážného nestalo.
     
    53
    Ronald Koeman se teď hodně zlobí za ostrý faul na Verhoeka a postrčení Immerse. Prvně jmenovaný dostal při náběhu od Broerse loktem, ale hra pokračovala. Pluim centroval do vápna, jenže tam míč odvrátil v kooperaci s de Vrijem Vilhena.
     
    54
    Pellé zády k brance nemohl vypálit, a tak posunul na o míč si říkajícího Janmaata. Centr hostujícího beka ale skončil pro hosty bohužel jen v rukavicích připraveného Boera.
     
    56
    Broerse našel nahrávkou na hrot pouze obránce de Vrije, jenže ani on spoluhráče v útoku nenašel. Pellé se k nepřesné nahrávce dostat nemohl.
     
    57
    Fantastický Erwin Mulder! Rychlou akci domácího Zwolle poslal z pravé strany Furdjel Narsingh do pokutového území, kde se od svého strážce odpoutal Avdić a prudkou placírkou skvěle trefil vysoký míč. Mulder však zasáhl ještě o něco lépe, když umístěnou bombu reflexivně vyráží mimo!
     
    59
    Hosté podruhé v utkání střídají. Dolů jde Wesley Verhoek, který toho moc na pravé straně útočné trojice nenabídl, a tak jej mění Ruben Schaken.
     
    60
    Dlouhý míč na Pellého hostující útočník nezískal a navíc ve výskoku fauluje Pluima. Zwolle bude rozehrávat přímý volný kop.
     
    62
    Martins Indi trošku podcenil vysoký míč na pravé straně a mohl být jen rád, že mu s Narsinghem pomohl stoper Mathijsen, který odkopává.
     
    63
    Schaken si na pravé straně sice vyměnil míč s Pellém, jenže poté místo vysunutí nabíhajícího si Janmaata nedokázal nahrát, a tak ze slibného brejku hostů není vůbec nic.
     
    64
    Jean-Paul Boëtius ukázal po delším čase něco ze svého umění. Na levé straně naznačil nahrávku na Vilhenu a po kličce Slotovi je faulován. Pro Feyenoord to znamená výhodu přímého kopu z dobré pozice těsně za vápnem.
     
    65
    Jenže Vormer trefuje pouze mnohočetnou zeď a dotírající Schaken při napadání Achtenteha fauluje.
     
    67
    Rychlou výměnu míče v podání hostí poslal z levé strany do vápna Vilhena. Tam se však bohužel pro Feyenoord dostal před Schakena opět Achenteh a hrudí nahrává na Boera.
     
    68
    Další minisouboj předvedla dvojice Achenteh-Schaken. Tentokrát zvítězil hostující útočník a mohla z toho být vedoucí branka. Novic v domácím dresu totiž od brankové čáry našel v pokutovém území hlavu Graziana Pellého, který však míří nad!
     
    69
    Zakončení Feyenoordu Rotterdam znamenala i další akce, ve které měl prsty Pellé. Ten posunul míč na levé křídlo, kde si míč na pravačku posunul Jean-Paul Boëtius, jenže přestřelil. Boer může být v klidu, jelikož jde míč z kopačky šikovného útočníka hostí vysoko nad.
     
    71
    Prostovlasý Slot našel na pravém křídle van Polena, jehož zpětnou nahrávku na hranici pokutového území zkoušel v brankovou trefu přetavit Furdjel Narsingh. Jeho ránu však zastavuje napadající stoper Mathijsen.
     
    73
    Schakenův míč z pravé strany posunul vzduchem Pellé na sbíhajícího si Vilhenu, jenže ten byl odstaven důrazným Broersem. Penaltu sudí Erik Braamhaar nenařizuje právem.
     
    74
    Přímý kop domácího Zwolle rozehrával po faulu Immerse z pravé strany Pluim, jenže Mulder ve výskoku kraluje a nepřipouští nějaké nebezpečí.
     
    75
    Mokhtarovu akci po levé straně odvrátil pryč z pokutového území Feyenoordu Mathijsen. Posléze domácí hráči vybojovali rohový kop.
     
    76
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    A z něj přichází třetí branka domácího celku! Rohový kop z levé strany našel na zadní tyči absolutně volného DENNIHO AVDIĆE, který posílá Zwolle do opětovného vedení. Velkou chybu při brance udělal brankář Mulder, který letící projektil hrubě podskočil a dovolil tak Avdićovi skórovat do poloprázdné klece. Kmenový hráč Werderu Brémy tak zhruba patnáct minut před koncem utkání posílá domácí do jednobrankového náskoku.
     
    77
    Domácí po brance ihned střídají. Ze hřiště odešel Arne Slot a nahradil ho Giovanni Gravenbeek.
     
    78
    Jenže nemuselo to trvat dlouho a bylo opět srovnáno! Martins Indi si doběhl svou nepřesnou nahrávku a z levé strany pokutového území zakončil. Bohužel pro hosty jen do boční sítě.
     
    80
    Feyenoord se logicky tlačí do útoku, ale akce po levé straně mu tentokrát moc nevyšla, a tak se zakončení neurodilo.
     
    81
    IJsseldelta Stadion ve Zwolle je dnes zaplněn 11 324 diváky, kteří sledují skvělý fotbal, ve kterém je překvapení kola na spadnutí.
     
    81
    Další šance pro levého beka Feyenoordu Martinse Indiho. Vilhena od postranní čáry našel Pellého, jehož míč vybídl prvně jmenovaného k zakončení. Ten však svou slabší pravačkou míří mimo.
     
    82
    PEC Zwolle naposledy střídá. Valpoort nahradí na posledních zhruba deset minut na trávníku Mokhtara.
     
    84
    Pellé posunul míč hlavou na nabíhajícího si Boëtiuse, jenže ten nezvládl záludnost na trávníku, a tak padá.
     
    84
    Feyenoord střídá i potřetí. Goosens na hřišti mění kapitána de Vrije, znamená jasnou snahu o posílení ofenzívy.
     
    85
    Dlouhý míč si Lex Immers až moc posunul před sebe, a tak jej chytá vyběhnuvší brankář Boer. Feyenoord však po pár vteřiných opět u míče.
     
    86
    Jenže dlouho u něj nezůstal a po nahrávce od Valpoorta zakončoval pravačkou Klich. Branku Muldera těsně netrefuje.
     
    86
    Na druhé straně se po pravé straně nedostal k centru Schaken, který svůj další souboj s Achentehem prohrál, a tak jej následně fauluje.
     
    87
    Vysoký balon Vilheny hledal z levé strany na hrotu Pellého, nebo Immerse, jenže odkopává Valpoort. Hosté tak budou muset začít opět od své poloviny hřiště.
     
    88
    Rychlou výměnu míče centroval do pokutového území Martins Indi, jenže Klich odvrací na rohový kop.
     
    88
    Po kterém hlavičkuje s pomocí obránce Zwolle Pellé znovu mimo.
     
    88
    Třetí roh v řade byl tentokrát rozehrán na krátko a Vilheny zpětným centrem našel hlavičku Graziana Pellého. Italský forvard se vyšponoval přes domácího Lachmana a hlavičkoval, jenže příliš slabě, a tak Boer chytá.
     
    89
    Neuvěřitelnou šanci teď měl Lex Immers! Vilhena našel hlavičku Pellého, který nádherně hlavou posunul míč na levou stranu. Tam mohl zaváhání v domácí defenzívě potrestat volný Immers, jenže ve velké šanci pálí s pomocí Boera mimo!
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut fauluje na vlastní polovině Goosens, a to tak domácím našetří do závěru cenné vteřinky k dobru.
     
    90+2
    Centr z levé strany na Valpoorta mířil do ofsadu,a tak se hra přerušuje. Feyenoord rychle rozehrává směr brankář Boer.
     
    90+2
    Schaken po posunutí míče na pravou stranu prohrál souboj s Achentehem, a ten na něm navíc vybojoval pro Zwolle autové vhazování.
     
    90+3
    Boëtiusův tečovaný centr našel hlavu Immerse, jenže Pellé už byl ve vápně přikryt. I tak se odražený balon dostal za vápno na Goosense, který jej ranou bez přípravy vyslal na branku. Boer může být v klidu, jelikož jde projektil mimo.
     
    90+4
    Janmaatův centr do vápna za pravé strany hledal na hrotu opět Pellého, jenže toho přikryl Lachman. Domácí jsou hodně blízko fantastické výhry.
     
    90+4
    A ta velmi pravděpodobně příjde. Boëtius si totiž míč na levé straně moc posunul vpřed a jeho následný pád po souboji s van Polenem sudí Braamhaar jako faul neuznal.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec, Zwolle si připisuje velmi nečekaně tři body, a tak se dostane ze sestupujících pozic Eredivisie. Bláznivý úvod utkání poslal domácí v 6. minutě již do vedení 2:0, jenže do přestávky bylo srovnáno. Dvakrát se trefil Pellé a po změně stran se začínalo od nuly. Hned po změně stran byl ve velké šanci hostí Vilhena, jenže neuspěl a i přes velkou snahu se Feyenoord branky nedočkal. Ve druhém poločase se bránící Zwolle moc do útoku nedostalo, jenže i tak nakonec vstřelilo rozhodující branku na 3:2. Po rohovém kopu z levé strany míč podskočil brankář Mulder a za ním číhající Avdić zařídil pro Zwolle skvělé vítězství 3:2. (16:25:50)

    Martin Mišovec

    Branky: 2. Pellé (vla.), 6. Lachman, 76. Avdić - 33. Pellé, 34. Pellé


    PEC Zwolle: Boer - van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh - Klich, Pluim, Slot (77. Gravenbeek) - Drost (46. F. Narsingh), Mokhtar (82. Valpoort), Avdić.

    Trenér: Art Langeler

    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Janmaat, de Vrij (84. Goosens), Mathijsen, Martins Indi - Clasie (46. Vormer), Immers, Vilhena - Verhoek (59. Schaken), Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    Rozhodčí: Erik Braamhaar

    Diváci: 11 324
    bahis siteleri