Banská Bystrica – Zvolen 2:3 (kon.) | Poprad – Košice 6:3 (kon.)
konec
HK Poprad
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
HC Košice
sk Pondělí 11.03.2013, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už štvrtom štvrťfinálovom súboji Slovnaft play-off!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si od 18:00 zmeria sily vrámci štvrťfinálového východoslovenského derby zápasu domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HC Košice.

    V základnej časti sa Popradčanom podarilo umiestniť sa v spodnej časti tabuľky - na siedmej priečke, kde získali 83 bodov a gólové skóre 188:177. Z 56 zápasov sa im podarilo 28 vyhrať a 28 prehrať, čiže ich bilancia je pomerne vyrovnaná. Domáci „kamzíci“ sú však na tom v tejto štvrťfinálovej sérii play-off zatiaľ len veľmi zle. Po dvoch zápasoch v metropole východu prehrávajú už 0:2 a ich šance na postup do semifinále sú zatiaľ mierne naštrbené. Popradčania však ešte majú šancu zabojovať a potešiť svojich fanúšikov.

    Aktuálni vicemajstri z Košíc si v základnej časti počínali oveľa lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. Po 56 zápasoch sa "oceliari" usadili na skvelej druhej priečke so 109 bodmi a gólovým skóre 214:138. Tento fakt nám hovorí, že práve Košičania nastrieľali najviac gólov v základnej časti. Z 56 odohraných zápasov sa im podarilo až 36 zápasov vyhrať a ďalších 20 prehrali. Vyzerá to tak, že košickí „oceliari“ majú vysoké ambície aj v tejto sezóne a chcú to dotiahnuť do finále. Zatiaľ im to vychádza veľmi dobre, keďže po dvoch zápasoch série vyhrávajú nad Popradčanmi už 2:0.

    Prvý štvrťfinálový zápas týchto dvoch tímov sa odohral na košickom ľade 6. marca 2013 od 18:00. Na toto stretnutie sa do Steel Arény prišlo pozrieť až 3080 divákov. Všetko naznačovalo, že tento zápas sa bude hrať opatrne a bude pomerne vyrovnaný. Aj preto prvá tretina skončila výsledkom 0:0. V druhej tretine sa však Košičania prebudili a v 35. minúte sa gólovo presadil Richard Jenčík, ktorý nedal Sidorovi šancu. Druhá tretina teda skončila výsledkom 1:0 z pohľadu domácich. V tretej tretine sa udialo množstvo zaujímavých momentov. Najskôr v 47. minúte zvýšili domáci "oceliari" na 2:0 zásluhou Martina Štrbáka. Následne si v 53. minúte na 5 plus do konca zápasu odišiel sadnúť Ľubomír Vaic. V 59. minúte ešte Popradčania postrašili, keď využili svoju powerplay a Hyláka prekonal Lukáš Hvila, no následne to už Košická defenzíva dokázala ustáť. Výrazne tomu pomohol aj spomínaný Alexandr Hylák. Zápas sa skončil výsledkom 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pre Košice.
    Pomer striel - Košice (29) vs. Poprad (25)

    Druhý štvrťfinálový zápas sa odohral o deň neskôr - 7. marca 2013 od 18:00 v košickej Steel Aréne. Na tento zápas tentokrát zavítalo 3991 divákov. V prvej tretine boli mierne aktívnejší domáci "oceliari", ktorí otvorili účet tohto stretnutia už v 10. minúte, keď sa gólom v oslabení presadil pozorný Dušan Pašek. Popradská defenzíva si túto chybu musela ešte dlho vyčítať. Popradčania napokon dokázali odpovedať až na konci druhej tretiny, keď v 40. minúte Hyláka prekonal aktívny Dávid Buc. Na začiatok tretej tretiny sa teda vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1. V 54. minúte však opäť "udreli" domáci, ktorí sa zásluhou Martina Chovana dostali opäť do vedenia 2:1 a tento výsledok si už dokázali ustrážiť. Košičania teda dominovali aj v druhom zápase v pomere 2:1 (1:0, 0:1, 1:0).
    Pomer striel – Košice (27) vs. Poprad (33)

    Tretí štvrťfinálový zápas východoslovenského derby sa konal 10. marca 2013 na popradskom zimnom štadióne. Na tento duel si našlo cestu až 3926 divákov, čo znamená, že bolo takmer vypredané. Diváci a popradský fanklub potvrdili svoju povesť a vytvorili pre "kamzíkov" naozaj skvelú atmosféru. Tento zápas sa zostra začal už v 6. minúte, keď najskôr skóroval Košičan Marcel Haščák, no už o 21 sekúnd neskôr na jeho gól odpovedal Lukáš Hvila. Prvá tretina sa teda skončila výsledkom 1:1. V druhej tretine sa na radosť domácich fanúšikov dostali domáci do vedenia zásluhou Richarda Smotrilu a po 40 minútach hry vyhrávali v pomere 2:1. V poslednej dvadsaťminútovke už po jednej minúte zvyšoval na 3:1 Vandas. Znížením na 2:3 pohrozil ešte Pašek, no pozorný Lukáš Hvila napokon v 59. minúte poslal svojich opäť do dvojgólového vedenia - 4:2. Popradčania si túto výhru už dokázali ustrážiť - 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) a znížili tak stav série na 1:2.

    Podarí sa domácim "kamzíkom" vyrovnať stav série na 2:2 alebo si "oceliari" pripíšu už tretí dôležitý triumf?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, S. Takáč.

    HC Košice: Hylák (Riečický) - Cebák, Deyl, Kolba ("C"), M. Takáč, Novák, Šeda, Gajdoš, Macejko - Haščák ("A"), Pašek, Jenčík - Gmitter, Marcinko ("A"), Spilar - Novotný, Matúš Chovan, Svitana - Matis, Mlynarovič, Jokeľ.

    Rozhodca: J. Konc, Lokšík - Šefčík, Valach.
     
    Domáci popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Hosťujúcich "oceliarov" uvidíme hrať v bielomodrej kombinácii a koučovať ich bude tréner Milan Staš.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    Úvodné vhadzovanie tohto zápasu bolo vhodené a k puku sa okamžite dostali domáci Popradčania. Tí sa nakrátko stiahli a následne sa snažia zaútočiť.
     
    00:49
    Spilar sa dostal k puku na pravej strane a následne ho nebezpečne prihrával do medzikružia. Tam si ho ešte mohol prevziať Marcinko, no už sa mu to nepodarilo. Popradčania následne puk vyhodili do stredného pásma.
     
    01:15
    Novák sa dostal k puku na útočnej modrej čiare, no napokon bol veľmi dobre forčekovaný Jabrockým, ktorý svojho súpera následne vytlačil až k Hylákovi.
     
    01:45
    Spoza kruhov tentokrát tvrdo pálil Klouda, no jeho nekompromisná strela napokon skončila len tesne vedľa, konkrétne napravo od košickej brány.
     
    02:10
    Mlynarovič získal puk na pravej strane a následne z ťažkého uhla tvrdo zakončil. Jeho delovka však minula priestor popradskej brány a skončila na zadnom mantineli.
     
    02:45
    K vyloženej gólovej šanci sa tentokrát mohol dostať Stals, ktorý už napriahoval svoju hokejku v medzikruží, no napokon mu puk vypichol pozorný Milan Takáč, ktorý oslobodzuje svoj tím.
     
    03:19
    Po dobrej prihrávkovej kombinácii zinkasoval puk na ľavej strane Juris Stals, no gólman Hylák bol v strehu a Stalsovu delovku zachytil medzi svojími betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    03:48
    Vandas získal puk na pravej strane a následne sa snažil niečo vymyslieť, no jeho prihrávka na Balána bola len veľmi nepresná. Následne sa k puku dostali len hosťujúci Košičania.
     
    04:10
    Tvrdá strela od Cebáka z ľavej strany bola zblokovaná a následne sa k puku dostali Popradčania. Tí ho však vyhodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    04:43
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa s veľkým šťastím, ale napokon predsa dostávajú do vedenia! Po tvrdej strele z ľavého kruhu od DANIELA BREJČÁKA sa puk odrazil od pravej žŕdky košickej brány presne do výstroje gólmana Hyláka, od ktorej sa puk dostal až do košickej siete. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Jabrocký.
     
    05:16
    Popradčania sú prvým vsieteným gólom poriadne nabudení a momentálne sa im darí v ofenzíve! Gólmana Hyláka preverila dvojica Takáč a Paločko, no Hylák svojími betónmi tentokrát odolal.
     
    05:56
    Košičania sa snažia taktickým forčekingom niečo vymyslieť, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Popradčania sú pri chuti a svojím súperom nedávajú šancu.
     
    06:28
    Vandas sa dostal k puku na pravej strane a následne sa ho snažil odstaviť Marcinko. Popradčan však svojími kľučkami dosiahol aspoň prerušenie hry vo forme posunutia brány.
     
    06:57
    Kovačevič tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no gólman Hylák napokon so šťastím puk vyrazil. Dobre sa presunul a puk následne vyrazil svojím pravým betónom do bezpečia.
     
    07:25
    Košičania sú opäť pod ofenzívnym tlakom Popradu, no zatiaľ odolávajú veľmi dobre. V ich hernom prejave však opäť poriadne viazne kombinácia.
     
    07:59
    Popradčania síce nie sú pri puku, no svojich súperov veľmi dobre odstavujú dobre vysunutým forčekingom. Hostia si naozaj nevedia poriadne prihrať.
     
    08:15
    Popradský forčeking pokračoval ďalej a napokon donútil Košičanov predviesť zakáhzané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po Hylákovej pravici.
     
    08:30
    Košice dali gól!
    Košičanom sa podarilo využiť prvé popradské zaváhanie. Výborne forčekoval RICHARD JENČÍK, ktorý uchmatol popradským obrancom puk a následne bez akýchkoľvek problémov prekonal gólmana Sidora, ktorý bol vykorčuľovaný zo svojej brány až v rohu ihriska. Bez asistencií.
     
    09:08
    Košičania sú pri puku, no momentálne sa im veľmi nedarí. Popradčania zneškodnili ich rozohrávku už v strednom pásme a momentálne sa snažia niečo ofenzívne vymyslieť.
     
    09:30
    Z medzikružia veľmi dobre pálil Jabrocký, no gólman Hylák bol v strehu a puk s veľkým prehľadom ukryl medzi svojími betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    09:44
    Košičania sa snažili prihrať si puk v strednom pásme, no ich rozohrávku napokon zachytili domáci. Tí sa však blysli len zakázaným uvoľnením.
     
    10:15
    Haščák získal puk na ľavej strane po skvelej prihrávke, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Dávid Buc, ktorý mu nedal šancu na ďalšie ohrozenie Sidora.
     
    10:49
    Spoza ľavého kruhu nahodil puk na košickú bránu pozorný Suchý a následne ho ešte tečoval Vandas! Gólman Hylák sa však stihol premiestniť a puk vyrazil do bezpečia.
     
    11:24
    Vandas sa natlačil pred popradskú bránu z ľavého krídla a následne tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Hylák jeho strelecký pokus vytesnil na zadný mantinel.
     
    11:58
    Z Pravej strany to tentokrát skúšal pozorný Klouda, no jeho tvrdú delovku gólman Hylák vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia na zadný mantinel.
     
    12:15
    Klouda sa natlačil pred košickú bránu z ľavej strany a následne dobrou bekhendovou prihrávkou našiel Jabrockého. Ten tvrdo zakončil, no len minul priestor košickej svätyne.
     
    13:11
    A bude sa vylučovať. Enormný ofenzívny tlak Popradu prerušil Oliver Jokeľ, ktorý však neušiel pozornosti hlavných rozhodcov. Odnáša si dve minúty za seknutie. Rovnako sa vylučuje aj na strane Popradu, kde si za rovnaký faul odchádza sadnúť Stanfield.
     
    13:52
    V hre štyroch na štyroch sú mierne aktívnejší hosťujúci Košičania. Tí sa snažia niečo vymyslieť, no popradská obrana na čele s gólmanom Sidorom je zatiaľ v strehu a nerobí vážnejšie zaváhania.
     
    14:25
    Hvila sa s pukom dobre presúval po ľavej strane, no napokon ho odstavil pozorný Spilar, ktorý ho svojím telom nešetril. Domáci sú však v strehu.
     
    14:55
    Poprad dal gól!
    Tvrdé bodyčeky na strane hostí až príliš zamestnali košických obrancov. To skvele využil Lukáš Hvila, ktorý prevzal puk za košickou bránou a fantastickou prihrávkou do medzikružia našiel SABAHUDINA KOVAČEVIČA, ktorý svojou delovkou prestrelil bezmocného Hyláka. Asistenciu si pripisuje Lukáš Hvila.
     
    15:25
    Košičania sa opäť snažia rýchlo odpovedať, no momentálne sa im veľmi nedarí. Tentokrát sa blysli zbytočným zakázaným uvoľnením, ktoré posiela hru pred Hyláka.
     
    15:56
    Spoza brány sa pred košickú bránu snažil natlačiť Vandas, no napokon ho Pašek dobrým zákrokom odstavil. Popradčania sú však stále pri puku a útočia.
     
    16:02
    A je tu ďalšie vylúčenie. Tentokrát len na strane Košíc. Nedovoleným bránením sa previnil Dušan Pašek, ktorý poslal pred Hylákom k ľadu Stanislava Balána.
     
    16:45
    Popradčania to tentokrát vymysleli veľmi dobre! Na úrovni modrej čiary si puk prihrali Kovačevič so Suchým a následne druhý menovaný našiel na ľavej strane Hvilu. Ten z uhla zakončil, no Hylák sa stihol premiestniť a puk vyrazil svojou výstrojou.
     
    17:25
    Do ďalšej skvelej šance sa dostal Peter Klouda, ktorý získal puk po skvelej prihrávke a sám sa rútil na Hyláka. Gólman hostí sa však dobre premiestinil a Kloudu odstavil svojími betónmi.
     
    18:10
    Košičania hrajú v plnom počte, no domáci Popradčania ich opäť poriadne postrašili! Po niekoľkých odrazeniach puku sa k nemu dostal Balán, ktorý však nedokázal trafiť košickú bránu cez Jokeľovu hokejku.
     
    18:15
    Košický tréner Milan Staš si vyžiadal oddychový čas!
     
    18:45
    Stals sa snažil dobrou prihrávkou z pravej strany nájsť Jabrockého, no to sa mu napokon nepodarilo. Jabrocký dostal prihrávku len na päty a už puk nestihol spracovať.
     
    19:21
    Hvila odviedol opäť poriadny kus práce pred košickou bránou, keď rýchlymi pohybmi odstavil pozorného Šedu. Následne sa však domáci previnili hrou so zdvihnutou hokejkou a vhadzovanie sa teda presúva do stredného pásma.
     
    19:49
    Marek Kolba si v rohu ihriska napravo od popradskej brány nepočínal zrovna najčistejšie, no po jeho hite na Balána napokon hlavný rozhodca hru prerušil.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť opäť veľmi bojovný hokej na oboch stranách. Najskôr sa gólovo presadili domáci Popradčania, za ktorých so šťastím skóroval Daniel Brejčák, ktorý v spolupráci s Hylákom rozvlnil košickú sieť. Následne však poriadne zaváhanie v popradskej defenzíve využil pozorný Richard Jenčík, ktorý získal puk a prekonal ním bezmocného Sidora, ktorý bol mimo svojej brány. Zhruba od polovice prvej tretiny sa však košický výkon zmenil na "polievkový" a viac šancí sme mohli vidieť na strane Popradu. Domáci svoju aktivitu zúžitkovali aj druhým gólom, keď Hyláka prekonal parádnou delovkou Sabahudin Kovačevič.

    Podarí sa "kamzíkom" udržať si svoje vedenie alebo "oceliari" po poriadnej dávke rozumu v šatniach zaberú na plné obrátky?
    Druhá tretina začína približne o 18:53.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:03
    Aj úvodné vhadzovanie v druhej tretine napokon putovalo na stranu popradských hráčov. Tí sa ihneď snažili zaútočiť, no po malej chvíli im hostia vzali puk.
     
    20:47
    Šeda sa dostal k puku na ľavej strane a následne tvrdo vystrelil. Jeho delovka však prešla len cez popradské bránkovisko a následne skončila na bočnom mantineli.
     
    21:00
    Košice dali gól!
    Košičania si v šatni po prvej tretine asi povedali veľmi zaujímavé slová, no tie každopádne zabrali. Po skvelej prihrávke od Spilara z ľavej strany sa k puku na hranici pravého kruhu dostal MAREK KOLBA, ktorý tvrdou delovkou nedal gólmanovi Sidorovi šancu. Asistencie si pripisujú hráči Gabriel Spilar a Tomáš Marcinko.
     
    21:45
    Matis sa snažil cez stred natlačiť až pred popradskú bránu, no napokon sa mu to nepodarilo. Pristavil sa pri ňom pozorný Jáchym, ktorý ho od puku okamžite odstavil.
     
    22:12
    Spoza kruhov tentokrát tvrdo pálil Macejko, no gólman Sidor zasahovať nemusel. Macejko však trafil len priestor napravo od popradskej brány.
     
    22:59
    Gólman Sidor sa vyznamenal ďalším parádnym zákrokom! Tentokrát zo svojho repertoára vytiahol lapačkový semafór po tvrdej strele Gmittera z ľavého kruhu!
     
    23:13
    Z otočky na ľavom kruhu tentokrát tvrdo pálil Marcinko, no gólman Sidor bol v strehu a puk svojím pozorným ľavým betónom vyrazil do bezpečia.
     
    23:32
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Balán neustrážil svoje nervy na uzde za vlastnou bránou a blysol sa nedovoleným napadnutím.
     
    23:40
    Popradčania však nenechali na seba dlho čakať a ozvali sa aj v oslabení! Po tvrdej strele od Vandasa z pravej strany sa gólman Hylák blysol dobrým zovretím puku vo svojej lapačke.
     
    24:19
    Cebák tvrdo pálil od modrej čiary spoza pravého kruhu, no gólman Sidor bol síce clonený, no napokon puk videl a zachytil ho medzi svojími betónmi.
     
    24:40
    Košičania sa snažia niečo vymyslieť, no ich prihrávková kombinácia opäť mierne nevyšla. K puku sa za popradskou bránou dostal Kovačevič, ktorý ho poslal cez všetky čiary.
     
    25:16
    Košickí hráči sú opäť mierne pod stresom a predviedli ďalšiu nepresnú prihrávkovú kombináciu. Ňou sa sami vytlačili von z pásma.
     
    25:45
    Jenčík tvrdo zakončoval z medzikružia, no gólman Sidor bol v strehu a puk úspešne vyrazil svojím betónom na zadný mantinel. Následne sú pri puku domáci.
     
    26:05
    Z ľavého kruhu to tentokrát skúšal aj Haščák, no gólman Sidor sa nenechal zahanbiť a puk úspešne zachytil na svojej pozornej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    26:49
    Bojovný Paločko získal puk v strednom pásme, no následne sa k nemu pristavila dvojica Košičanov, ktorá mu nedala šancu na ďalšiu úspešnú rozohrávku.
     
    27:07
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa opäť dostávajú do vedenia! Tentokrát si košickú defenzívu vycvičil štvrtý popradský útok, ktorý predviedol skvelú prihrávkovú kombináciu a následne ešte lepšie zakončenie. Po tvrdej strele od Takáča gólman Hylák puk ešte vyrazil, no následne sa k nemu dostal Stanfield, ktorý skvele našiel na ľavej strane MATÚŠA PALOČKA. Ten z otočky skvelým švihom prekonal bezmocného strážcu košickej svätyne. Asistencie si pripisujú hráči Parker Stanfield a Samuel Takáč.
     
    27:49
    O puk sa tentokrát intenzívne bojovalo v strednom pásme, kde ho pri mantineli zovrela až šestica hráčov. Následne však rozhodcovia tento boj radšej prerušili.
     
    28:28
    Poprad dal gól!
    Košičania opäť poriadne poľavili a inkasujú. Po skvelej prihrávke od Balána sa k puku na pravej strane dostal Hvila, ktorý následne našiel na ľavom krídle MICHAELA VANDASA. Ten svoju hokejku napriahol priam úžasne a rozhodenému gólmanovi Sidorovi nedal ani najmenšiu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Stanislav Balán.
     
    29:16
    Domáci "kamzíci" pokračujú vo svojej vynikajúcej ofenzívnej aktivite, no momentálne im Košičania dobre odolávajú. No teda neviem či dobre, no predviedli už druhé zakázané uvoľnenie v rade.
     
    29:58
    Sme len v polovici zápasu, no popradské tribúny silno povzbudzujú a už to zneje ako oslavné ódy. Košičania sa tentokrát naozaj nevedia presadiť.
     
    30:25
    Po skvelej prihrávke od Vaica sa k puku na pravej strane dostal Juris Stals, ktorý sa snažil prekonať Hyláka bekhendom, no košický gólman puk napokon vyrazil na zadný mantinel.
     
    30:49
    Košičanai sa snažili niečo vymyslieť, no po nepresnej popradskej rozohrávke sa zmohli len na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude teda pred Hylákom.
     
    31:08
    Košičanov tentokrát poriadne podržal gólman Hylák! Hosťujúca defenzíva bola opäť poriadne rozhodená a k dobrej strele v medzikruží sa dostal Hvila. Ten však napokon nedokázal prekonať hrudnú výstroj Hyláka!
     
    31:23
    Na druhej strane sa k zakončeniu z ľavého krídla dostal Spilar, no gólman Sidor puk úspešne ukryl na svojej výstroji. Následne do Sidora dobiedzal ešte Marcinko, no popradskí obrancovia ho upratali do bezpečia.
     
    31:51
    Ďalší obrovský závar pred košickou bránou! Po tvrdej strele od Balána gólman Hylák puk ešte vyrazil, no náseldne sa k nemu dostal Hvila. Našťastie pre Košičanov Hvilovi už puk ušiel.
     
    32:35
    Do útočného pásma sa po dlhšom čase dostali aj Košičania, no ich herný prejav skončil len strelami mimo bránu. Jednou z nich predviedol fanúšikom Novák.
     
    33:22
    Buc sa dostal k puku na ľavej strane a následne si ho vymenil s Kloudom, no ich kombináciu zastavili Košičania. Puk však zachytil ešte Jáchym, ktorý pokračuje v útoku.
     
    33:58
    Košičania intenzívne forčekujú, no popradskí hokejisti sú poháňaní opäť takmer vypredaným štadiónom a hrajú naozaj veľmi dobre. Uvidíme, čo pán Staš vymyslí.
     
    34:17
    Popradčania sa tentokrát blysli ofsajdom, po ktorom sa prerušuje hra. Na rade je reklamná prestávka, počas ktorej oba tímy obdržia taktické pokyny.
     
    34:51
    Haščák nahodil puk na popradskú bránu, no gólman Sidor s týmto nahodením nemal problém a puk okamžite zblokoval na hokejky svojich obrancov.
     
    35:24
    Haščák sa snažil odstaviť Devečku od puku za domácou bránou, no napokon sa mu to nepodarilo. Devečka bol v strehu a puk poslal do stredného pásma.
     
    35:47
    Spilar sa spolu s Marcinkom natlačili pred popradskú bránu, no napokon z pravej strany nedokázali zakončiť. Gólman Sidor puk prikryl svojou pozornou lapačkou.
     
    36:04
    Spilar sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance, no napokon jeho tvrdé zakončenie z medzikružia dokázal gólman Sidor skrotiť na svojej hrudnej výstroji.
     
    36:06
    A je tu vylúčenie na oboch stranách. Za potyčku pred popradskou bránou si na dve minúty za hrubosť odchádzajú sadnúť hráči Tomáš Marcinko a Radoslav Suchý.
     
    36:47
    Brejčák zinkasoval dobrú prihrávku od Kloudu na pravej strane, no následne puk poslal len na zadný mantinel za košickú bránu. Popradčania odchádzajú striedať.
     
    37:10
    Od modrej čiary tentokrát tvrdo pálil Juraj Cebák, no gólman Sidor bol v strehu a puk zblokoval. Následne ho rozohráva na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    37:45
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostali domáci Popradčania! Po dobrej prihrávke od Vaica sa k puku v medzikruží dostal Stals, no jeho delovka napokon skončila len nad košickou bránou.
     
    38:20
    Oba tímy hrajú už v plnom počte a momentálne sú opäť aktívnejší domáci Popradčania. Tí sa snažia niečo ešte vymyslieť a potvrdiť si svoj gólový náskok.
     
    38:54
    Domáci sa stále držia v útočnom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí. Košičania sa dobre bránia, no myslím si, že momentálne potrebujú opäť útočiť.
     
    39:22
    Po tvrdom hite napravo od košickej brány ostal na ľade ležať Marek Kolba. Faul to však nebol, no hra sa z bezpečnostných dôvodov radšej prerušila.
     
    39:55
    Radoslav Suchý drží puk za svojou bránou a vyzerá to tak, že v druhej tretine sa už nič vážne nestane. Popradčania teda vyhrávajú aj túto tretinu.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina priniesla fanúšikom oboch tímov opäť mnoho zaujímavých momentov. Košičania nastúpili do druhej tretiny naozaj famózne, keď už v 21. minúte vyrovnal na 2:2 pozorný Marek Kolba. Následne sa oba tímy snažili niečo vymyslieť, no aktívnejší boli Popradčania, ktorí svoju aktivitu pretavili aj do gólovej formy. Najskôr sa v 28. minúte gólovo presadil Matúš Paločko a už v 29. minúte zvýšil na 4:2 pozorný Vandas, ktorý zúžitkoval skvelú prihrávku od Lukáša Hvilu.

    Podarí sa Košičanom v poslednej 20minútovke ešte niečo urobiť alebo to už bude jasne v znení domácich?
    Tretia tretina začína približne o 19:44.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:03
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine nebolo také jednoznačné a po niekoľkých zblokovaniach sa k puku napokon dostali hosťujúci Košičania.
     
    40:31
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa v kabíne po druhej tretine naladili priam famózne a predviedli naozaj skvelý začiatok! Dostali sa do skvelého prečíslenia a po tvrdej strele Stalsa z pravej strany sa k puku dostal RICHARD SMOTRILA, ktorý nedal gólmanovi Hylákovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Juris Stals.
     
    41:18
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Jokeľ, no jeho tvrdé zakončenie napokon smerovalo len tesne vedľa popradskej brány. Košičania sú opäť mierne otrasení.
     
    41:55
    Takáč nebezpečne nahodil puk smerom na košickú bránu, no gólman Hylák chvíľku váhal a napokon puk radšej ukryl vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    42:20
    Vauc sa dostal do skvelej gólovej šance, no napokon trafil len pravú žŕdku košickej brány! Následne sa snažil ešte skórovať Jabrocký, no gólman Hylák puk už ustrážil.
     
    42:52
    Popradčania sú opäť v útočnom pásme a snažia sa niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedaré. Košičania sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    43:18
    V strednom pásme sme mohli vidieť menšie nedorozumenia v striedaniach oboch tímov. Následne sa však k puku dostali pozorní Popradčania.
     
    43:55
    Košičania sa snažili niečo vymyslieť, no napokon bol ich útočný prienik zastavený už v strednom pásme. Popradčania opäť zabrali vo svojom forčekingu.
     
    44:22
    A je tu presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za držanie hokejky odchádza sadnúť Marcel Haščák.
     
    44:48
    Balán sa dostal k puku na pravej strane a náseldne poslal nebezpečnú strelu na košickú bránu. K odrazenému puku sa dostal ešte Hvila, no napokon ho už pri strele netrafil.
     
    45:22
    Hvila sa dostal do ďalšej skvelej šance po prihrávke od Balána, no gólman Hylák bol v strehu a puk zblokoval svojím betónom do bezpečia. Je však treba povedať, že Hvila si nespracoval puk najlepšie.
     
    45:52
    A mohli sme vidieť ďalší strelecký pokus na strane Popradu. Puk letel z hranice ľavého kruhu, no napokon bol od jedného z Košičanov zblokovaný len na ochrannú sieť.
     
    46:28
    Po skvelej prihrávke od Kloudu sa k puku na pravej strane dostal Vaic, no ten napokon nedokázal trafiť odkrytý priestor košickej brány! Následne sú už hostia v pätici.
     
    46:59
    Do ďalšej skvelej šance sa tentokrát dostal Buc, no gólman Hylák sa veľmi dobre vysunul zo svojej brány a následne nedal Popradčanom šancu. Naozaj dobre zapracoval svojími betónmi.
     
    47:29
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal aj Jabrocký, ktorý sa natlačil pred kočickú bránu z pravej strany, no gólman Hylák puk videl dobre a následne ho ukryl medzi svojími betónmi.
     
    47:58
    Lukáš Hvila tvrdo zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Hylák bol síce clonený, no puk zvládol vyraziť do bezpečia svojím pravým betónom.
     
    48:25
    Košičania sa spod tlaku domácich dokázali oslobodiť, no momentálne sa im nedarí zaútočiť. Pozorní popradskí obrancovia sú v strehu a nedávajú hosťom šancu.
     
    48:39
    Z ľavej strany tvrdo pálil Vaic, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa teda bude v strednom pásme. Na rade je komerčná prestávka.
     
    49:02
    Spilar sa snažil niečo vymyslieť pred popradskou bránou, no napokon bol zrazený k ľadu. Košičania však stále ostávajú v pásme a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    49:26
    A mohli sme vidieť ďalšiu poriadnu potyčku. Na dve minúty si za hrubosť odchádzajú sadnúť hráči Tomáš Marcinko a Richard Smotrila.
     
    50:04
    Jokeľ sa dostal k puku na ľavej strane a následne ho poslal na stred. Tam sa snažil niekoho nájsť, no našiel napokon len pozorného Jáchyma.
     
    50:38
    Vandas sa dostal k puku v medzikruží a následne tvrdo zakončoval, no gólman Hylák bol v strehu a jeho delovku zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel.
     
    51:01
    Deyl sa tentokrát poriadne nemaznal s Lukášom Hvilom v strednom pásme. Nekompromisne ho zrazil k ľadu, no popradský útočník sa pozviechal a pokračuje v hre.
     
    51:22
    Haščák sa dostal k puku naľavo od popradskej brány a následne sa okolo nej obtočil. To si už však všimol pozorný Devečka, ktorý zachytil rozohrávku a upokojuje tempo hry.
     
    51:31
    Na popradskom štadióne sme mohli vidieť ďalší náznak potyčky. Košičania opäť majú problém so znášaním prehry a do Dávida Buca sa pustil Marcel Haščák.
     
    52:12
    Šeda sa dostal k puku na pravej strane a následne ho poslal cez všetky čiary až za popradskú bránu. Okamžite sa hra prerušuje a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3575 divákov.
     
    52:44
    Košičania mali na svojich hokejkách obrovskú šancu! Po skvelej prihrávke cez bránkovisko od Marcinka sa k puku na ľavej strane dostal pozorný Gmitter, ktorý tvrdo zakončil, no gólman Sidor sa stihol premiestniť a puk zblokoval svojou pravou rukou.
     
    53:15
    Košičania nemajú už príliš veľa času, no aspoň sa snažia ešte niečo s týmto výsledkom urobiť. Poprad je však na svojej pôde suverénny a nedáva hosťom dýchať.
     
    53:45
    Poprad dal gól!
    Košičania mohli opäť pocítiť, že popradský hokej má silnú kvalitu od elitného útoku až po ten štvrtý! Druhým gólom do košickej siete sa blysol MATÚŠ PALOČKO, ktorý zachytil vyrazený puk po strele od Devečku a nekompromisne preloboval gólmana Hyláka. Asistenciu si pripisuje Dušan Devečka.
     
    54:15
    Košičania sú pri puku a márne sa snažia ešte niečo vymyslieť. Myslím si však, že štvorgólové manko už len tak ľahko nezmažú.
     
    54:46
    A bude sa vylučovať. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Dávid Buc, ktorý nekompromisne poslal k ľadu jedného z Košičanov.
     
    55:07
    A je tu početná výhoda o dvoch hráčov pre Košice! Na dve minúty si na trestnú lavicu domácich odchádza sadnúť aj Hvila, ktorý sa previnil podrazením.
     
    55:35
    Košičania to vôbec nemysleli zle, no po skvelej krížnej prihrávke z ľavej strany od Haščáka sa k puku mohol dostať Jenčík. Ten však nedokázal trafiť puk smerujúci k jeho hokejke.
     
    56:15
    Spoza ľavého kruhu tentokrát veľmi tvrdo pálil Novák, no gólman Sidor zasahovať nemusel. Košická delovka napokon skončila len na pleksiskle za popradskou bránou.
     
    56:58
    Popradčania hrajú už vo štvorici, no avízované je ďalšie vylúčenie na domácej strane. Košičania hrajú už v šestici.
     
    57:03
    Ďalšie vylúčenie Popradu. Na dve minúty si odchádza sadnúť Devečka, ktorý sa previnil nedovoleným seknutím. Celé sa to udialo 4 sekundy pred návratom Hvilu.
     
    57:13
    Košice dali gól!
    Košičania napokon využívajú početnú výhodu o jedného muža a prekonávajú popradskú defenzívu na čele s gólmanom Sidorom. O tento gól sa postaral MICHAL ŠEDA, ktorý skvelým tečom po delovke od Cebáka nedal gólmanovi Sidorovi šancu. Asistencie si pripisujú hráči Juraj Cebák a Gabriel Spilar.
     
    57:13
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    57:46
    V početnej výhode si napokon zahrajú aj domáci Popradčania. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Patrik Svitana.
     
    58:18
    Popradskí "kamzíci" sú pri puku v útočnom pásme, no už sa nikam neponáhľajú a dbajú hlavne na veľmi dobre zabezpečenú obranu. To sa im zatiaľ veľmi dobre darí.
     
    58:58
    Balán si takticky vymenil puk s Vandasom na pravej strane, no následne sa domáci vytlačili von z útočného pásma. Košičania sú momentálne úplne bezzubí.
     
    59:21
    O výsledku tohto zápasu už asi nikto nebude pochybovať. Košičania sa oslobodili a pri puku sú opäť domáci Popradčania, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    59:52
    "Kamzíci" sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine a momentálne sa im veľmi dobre darí udržiavať puk. Taktickým zdržovaním získavajú cenný čas.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine domáci "kamzíci" už úplne rozhodli o víťazstve v tomto zápase. V úvode tretej tretiny sa gólovo presadil Richard Smotrila a následne na neho nadviazal druhým gólom aj Matúš Paločko. Košičania v presilovej hre ešte upravili výsledok gólom Michala Šedu., no následne to na výhru už nestačilo.

    Stav série je teda vyrovnaný - 2:2!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:24:51)

    Branky a nahrávky: 5. Brejčák (Jabrocký), 15. Kovačevič (Hvila), 28. Paločko (Stanfield, Takáč), 29. Vandas (Hvila, Balán), 41. Smotrila (Stals), 54. Paločko (Devečka) – 9. Jenčík, 21. Kolba (Spilar, Marcinko), 58. Šeda (Cebák, Spilar)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, S. Takáč.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - Cebák, Deyl, Kolba ("C"), M. Takáč, Novák, Šeda, Gajdoš, Macejko - Haščák ("A"), Pašek, Jenčík - Gmitter, Marcinko ("A"), Spilar - Novotný, Matúš Chovan, Svitana - Matis, Mlynarovič, Jokeľ.

    Rozhodčí: J. Konc, Lokšík - Šefčík, Valach

    Diváci: 3575
    bahis siteleri