Chelsea – Manchester City 1:2 (kon.)
konec
Chelsea FC
1:2 (0:1)
Manchester City
Neděle 14.04.2013, 17:00 • Wembley Stadium, London • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    87
    Fernando Torres v šanci! Pantilimon ale dokázal španělského útočníka vychytat. Torres se poté dožadoval odpískání penalty. Ovšem marně.
     
    87
    City připravilo druhé střídání. Ze hřiště odešel střelec prvního gólu Samir Nasri, jehož nahradil stoper Joleon Lescott.
     
    79
    David Luiz napřáhl z volného přímého kopu k nebezpečné střele, která skončila těsně vedle levé tyče!
     
    78
    Kompany fauloval Hazarda a za svůj ostrý zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    73
    Také manažer Roberto Mancini sáhl ke střídání. Carlose Teveze nahradil Javi Garcia, který vyztuží střed hřiště.
     
    71
    Demba Ba v obrovské šanci! Pantilimon se ale podruhé v zápase překonat nenechal a připsal si další skvělý zákrok.
     
    70
    Juan Mata dostal krásnou přihrávku od Hazarda a poté se snažil udělat Pantilimonovi blafák, ten mu ale nevyšel a rumunský brankář si připsal skvělý zákrok, když mu vpadl ve správný moment pod nohy!
     
    66
    Chelsea právě vstřelila branku!
    DEMBA BA snižuje na 1:2!! David Luiz našel v šestnáctce parádním dlouhým pasem Demba Ba, který poté předvedl neuvěřitelné akrobatické zakončení, po němž míč zapadl přesně k pravé tyči, od níž se ještě odrazil do sítě. Parádní gól.
     
    66
    Rafael Benitez sáhl k prvnímu střídání. Fernando Torres přišel na hřiště místo Mikela.
     
    65
    Hazard našel na zadní tyči lobem Ramirese, ten se následně dostal k hlavičce! Ta však postrádala razanci a Pantilimon míč v pohodě chytil.
     
    47
    Manchester City právě vstřelil branku!
    SERGIO AGÜERO 2:0!! Gareth Barry poslal krásný centr na zadní tyč, kde se vyšplhal do vzduchu Sergio Agüero a přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči poslal Citizens do dvoubrankového vedení.
     
    47
    Chris Foy si zavolal Ramirese na kobereček a udělil mu žlutou kartu.
     
    45+2
    Vincent Kompany mohl po rychlém protiútoku vstřelit druhý gól, jeho střela ale skončila mimo!
     
    45+1
    Druhým potrestaným hráčem zápasu se stal Yaya Toure, který viděl žlutou kartu.
     
    39
    Petr Čech předvedl fantastický dvojitý zákrok, když nejprve vyrazil střelu Agüera a poté i dorážku Milnera! City nyní zahodilo obrovskou šanci.
     
    38
    Juan Mata napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, která nabrala opačnou faleš, a poté skončila těsně vedle pravé tyče! Dobrý pokus.
     
    35
    Manchester City právě vstřelil branku!
    SAMIR NASRI posílá City do vedení!! Yaya Toure našel v šestnáctce Agüera, který poté chtěl narazit míč Nasrimu. Ten se sice napoprvé k míči nedostal, jenže se k němu vzápětí odrazil a poté ho z hranice malého vápna uklidil do sítě.
     
    26
    Gareth Barry uviděl za faul na Ramirese žlutou kartu.
     
    24
    Chelsea rozehrála standardní situaci a Pantilimon vyběhl proti centru, jenže ho nechytil a jeden z hráčů Chelsea mohl míč uklidit zpoza šestnáctky do prázdné brány, City ale dokázal na brankové čáře zachránit Vincent Kompany, který míč odhlavičkoval do bezpečí!
     
    20
    Sergio Agüero v šanci! Kompany našel dlouhým pasem Agüera, jehož střelu uvnitř šestnáctky na poslední chvíli zablokoval obětavý Branislav Ivanovic.
     
    10
    City předvedlo v šestnáctce Chelsea nádhernou kombinaci a Carlos Tevez poté z úhlu vypálil na přední tyč, kde byl připravený Čech, který jeho jedovatou střelu vyrazil na rohový kop!
     
    6
    Nasri se dostal v šestnáctce ke střele, která byla sražena na rohový kop. Po něm přišla střela Barryho, kterou ještě usměrnil na bránu Yaya Toure a Petr Čech musel vytáhnout první zákrok! Český brankář předvedl skvělý reflex a míč směřující přesně k tyči vyrazil.
     
    4
    Yaya Toure skvěle podržel míč a poté přihrál do šestnáctky přesně Agüerovi, který poté zamířil přízemní střelou do boční sítě!

    Tomáš Reiner

    Branky: 66. Ba – 35. Nasri, 47. Agüero

    Karty:   47. Ramires (CHE) – 26. Barry (MAC), 45+1. Toure (MAC), 78. Kompany (MAC)


    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Ivanovic, Luiz, Bertrand – Ramires, Mikel (66'), Hazard, Mata – Demba Ba, Oscar. Střídající hráči: Turnbull, Lampard, Torres (66'), Moses, Terry, Benayoun, Ake. Manažer: Rafael Benitez
    Manchester City: Pantilimon – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy – Milner, Yaya Toure, Barry, Nasri (87') – Tevez (73'), Agüero. Střídající hráči: Hart, Lescott (87'), Džeko, Sinclair, Kolarov, Javi Garcia (73'), Kolo Toure. Manažer: Roberto Mancini

    Rozhodčí: Chris Foy; Asistenti: Mullarkey, Burt; Čtvrtý rozhodčí: Friend
    bahis siteleri