Fulham – Reading 2:4 (kon.) | Norwich – Aston Villa 1:2 (kon.) | Swansea – Manchester City 0:0 (kon.)
West Brom – Wigan 2:3 (kon.) | West Ham – Newcastle 0:0 (kon.) | Tottenham – Southampton 1:0 (kon.)
Queens Park – Arsenal 0:1 (kon.)
konec
Swansea City
0:0 (0:0)
Manchester City
Sobota 04.05.2013, 16:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    86
    Poslední změnu využila také Swansea. Dwight Tiendalli nahradil Nathana Dyera.
     
    85
    Roberto Mancini připravil poslední střídání. Jack Rodwell nahradil Davida Silvu.
     
    84
    David Silva v šanci! Španělský reprezentant se dostal v pokutovém území k odraženému míči a poté zamířil těsně vedle levé tyče.
     
    83
    Edin Džeko selhal ve stoprocentní šanci! Carlos Tevez uvolnil kolmou přihrávkou Pablo Zabaletu, který ještě stihl míč na hřišti a dokázal ho poslat před bránu, kde našel osamoceného Edina Džeka, jehož následná střela skončila nepochopitelně mimo.
     
    78
    City sáhlo ke druhému střídání. Ze hřiště odešel Sergio Agüero, kterého nahradil Carlos Tevez. Roberto Mancini tedy sáhl ke střídání útočník za útočníka.
     
    69
    Swansea připravila druhé střídání. Ze hřiště odešel za velkého potlesku Michu, kterého nahradil Luke Moore.
     
    64
    Michael Laudrup připravil první střídání. Wayne Routledge přepustil místo Kemymu Agustienovi.
     
    48
    De Guzman rozehrál rohový kop, který na zadní tyči odvrátil Edin Džeko, a Citizens mohli přejít do rychlého protiútoku. David Silva roztáhl hru doprava na Sergio Agüera, jehož následná střela byla zablokována!
     
    Roberto Mancini sáhl před výkopem druhého poločasu ke střídání. Ze hřiště odešel Yaya Toure, kterého nahradil Edin Džeko.
     
    43
    David Silva v obrovské šanci! Španělský playmaker se dostal v pokutovém území ke střele, kterou zablokoval včasným skluzem Ashley Williams. Silva se ale poté dostal k dorážce, kterou dokázal Michel Vorm fantastickým zákrokem zneškodnit.
     
    35
    Gareth Barry hledal v pokutovém území přesným centrem Samira Nasriho, ten se ale na malém vápně do zakončení nedostal a míč skončil v náruči připraveného Michela Vorma! Francouzskému záložníkovi scházely k zakončení centimetry.
     
    27
    Dyer dostal nádherný pas doprava a poté v šestnáctce našel Routledge, s jehož následnou přízemní střelou si Hart bez větších potíží poradil.
     
    25
    Swansea rozehrála rohový kop nebezpečně na zadní tyč a Joe Hart měl co dělat, aby míč vyrazil! Následoval další rohový kop, po němž už se ale domácí k ohrožení hostující brány nedostali.
     
    20
    Dyer si posunul míč do středu hřiště a na zadní tyč poslal centr, po kterém se dostal ke střele Michu. Jeho zakončení ale bylo nepřesné.
     
    17
    Pablo Hernandez v dobré šanci! Swansea předvedla pohlednou kombinaci, Dyer dostal na pravé straně skvělý míč do běhu a poté v šestnáctce našel zpětnou přihrávkou Hernandeze, jehož následná střela skončila nad.

    Tomáš Reiner

    Branky:


    Swansea City: Vorm – Rangel, Chico, Williams, Davies – Britton, De Guzman – Dyer (86'), Routledge (64'), Hernandez – Michu (69'). Střídající hráči: Monk, Taylor, Tiendalli (86'), Shechter, Agustien (64'), Moore (69'), Tremmel. Manažer: Michael Laudrup.
    Manchester City: Hart – Clichy, Kompany, Nastasic, Zabaleta – Barry, Yaya Toure (46') – Nasri, Silva (85'), Milner – Agüero (78'). Střídající hráči: Pantilimon, Rodwell (85'), Džeko (46'), Tevez (78'), Kolarov, Kolo Toure, Javi Garcia. Manažer: Roberto Mancini.

    Rozhodčí: Mike Jones. Asistenti: M. McDonough, A. Holmes. Čtvrtý rozhodčí: D. Phillips.

    Diváci: 20242
    bahis siteleri