Vrakúň – Sereď 0:1 (kon.) | Vrbové – Dunajská Lužná 1:0 (po pen.) | Petržalka – Rača 3:0 (kon.)
Nové Mesto n/V – Topoľčany 1:1 (6:5 po pen.) | Haniska – Podbrezová 1:5 (kon.) | Čadca – Prešov 0:3 (kon.)
Bardejovská n.Ves – Lok. Košice 1:0 (kon.) | Vranov n.T. – Futura Humenné 3:0 (kon.) | Baník Kalinovo – L. Mikuláš 0:0 (2:4 po pen.)
Dolný Kubín – Snina 0:0 (3:1 po pen.) | Rovinka – Pohronie 1:3 (kon.) | Nemšová – N. Baňa 0:1 (kon.)
Dubnica – Skalica 1:3 (kon.)
konec
TJ Rovinka
1:3 (0:1)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
sk Středa 07.08.2013, 17:30 • OFK - Dunajská Lužná • Slovenský pohár - Slovnaft cup
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Prvé kolo Slovnaft Cupu, sa dnes odohrá nie podľa pôvodného zámeru v Rovinke, ale stretnutie bolo preložené o pár kilometrov ďalej do Dunajskéj Lužnej. Začíname o 17,30 hod.
     
    V Rovinke sa rozhodli investovať do hracej plochy a areálu celého štadióna, kde pribudli nové miestnosti, trávnik bude zavlažovaný, zavlažovacím systémom, ktorý je hlavným dôvodom rozkopávky hracej plochy. Okrem toho pribudne aj tréningová hracia plocha s umelou trávou.
     
    Favoritom dnešného duelu je nováčik II. futbalovej ligy FK Pohronie Žiar nad Hronom – Dolná Ždaňa, celkom určite a neoficiálne je to najdlhší názov klubu na Slovensku.
     
    Extrémne teploty, ktoré zasiahli Slovensko narúšajú program Slovnaft Cupu, ktorý sa v týchto dňoch rozbehol po trávnikoch nižších futbalových súťazí. Vítam vás pri priamom prenose stretnutia 1. kola SLovnaft Cupu z Dunajskej Lužnej, kde sa odohrá stretnutie TJ Rovinka vs Futbolový klub Pohronie Žiar nad Hronom – Dolná Ždaňa, ktorého začiatok je o 17,30 hod.
     
    Ampliony už zamestnávajú uši pritomných fanúšikov, ktorí sa schádzajú na pohárový duel.
     
    36 stupňov Celziových ukazuje teplomer v Dunajskej Lužnej, mierny vetrík aspoň trochu spríjemňuje "neprijemnú" teplotnú hladninu luftu.
     
    Hostia pricestovali hodinu pred prvým hvizdom hlavného rozhdcu, ktorým dnes bude Maršal Tomáš, ktorému budú na čiarach asistovaťKováč Peter a Galo Marek, delegátom dnešného duelu je pán Richtárik Miroslav.
     
    Hracia plocha je plná hráčov, ktorí si dnes zahrajú v I. kole Slovnaft cupu v sezóne 2013/2014. Na duel je potrebné sa pripraviť zahriať na prevádzkovú teplotu a poď ho na trávnik baviť fanúšikov, ktorí sa unúvali prísť na duel prvého kola.
     
    Do prvého hvizdu hlavného rozhodcu Maršala zostáva ešte niekoľko minút, ale ja už môžem prezentovať mužstvá tak ako ich tréneri na dnešný duel nominovali: ZOSTAVY.
     
    Úvodné zostavy:

    TJ Rovinka: 1 Michal Minár, 3 Maroši Peter, 5 Uhrovčík Róbert, 6 Štefunko Martin, 8 Schvinghamer, 9 Gubančok Marek, 10 Mužlay Jozef, 12 Dikoš Jozef, 13 Marec Jozef, 15 Krpelán Michal.
    Náhradníci: 2 Pogáč Tomáš, 4 Štefunko Marián, 7 Kanis Marián, 11 Marko Erik, 14 Tulej Juraj, 17 Szep Martin, 21 Baďanský Marek.
    Tréner Marian Janšák

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: 20 Packo Roman, 2 Krivjančin Roman, 3 Úľkrt Andrej, 4 Kamas Zdenko, 5 Sekereš Jozef "K", 7 Drobnňák Radoslav, 8 Pinka Ján, 10 Michal Páleník, 11 Ometák Mário, 14 Blaho Pavol.
    Nahradníci: 1 Gramblička jaroslav, 6 Sedliak Martin, 9 Zvara Filip, 12 Bobor Vratislav, 13 Urgela Denis,
    tréner : Štefan Zaťko

    Rozhodca: MARŠAL, Kováč, Galo.
     
    Hlavný rozhodca Maršál spolu so svojími asistentmi privádza na zelený trávnik OFK Dunajská Lužná aktérov I.kola Slovnaft cupu ročníka 2013/2014, ktorými sú TJ Rovinka a FK Pohronie Žiar n/Hronom – Dolná Ždaňa.
     
    Domáci TJ Rovinka v modrých dresoch, hostia žlto-čiernej kombinácii, rozhodcovia v červeno – čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Duel prvého kola je realitou.
     
    1
    Mužlaj s loptou na svojej kopačke, domáci pred pokutovým územím sa dostali na dostrel brány, k strele sa neodvážil Dikoš.
     
    2
    Schvinghamer sa dostal s loptou za obranu hostí, skvele sa o defenzívny zákrok postaral hosťujúci Pinka, ktorý ho čistým súpôsobom obral o loptu a aj črtajúcu sa šancu na zmenu výsledku.
     
    4
    Krivjančin u ktorého sa všetky hosťujúce akci začinajú nepresne prihrával a domáci majú loptu pod kontrolou.
     
    5
    Sekereš, ktorého našla lopta vo veľkom vápne sa pokúšal hlavou prekonať domáceho brankára Minára, ten nepotreboval zakročiť, lopta išla vedľa brány.
     
    6
    Domáci v brejku, dostali sa na hranicu veľkého vápna odkial sa nevydaril posku ohroziť bránu hostí, lopta minula pravú tyč hosťujúcej brány.
     
    8
    Krivjančin opäť nepresne, loptu poslal k rohovej zástavke, kde nito nebol a odtial sa ani góly nedávajú.
     
    10
    Krivjančin v súboji jeden na dvoch v hlavičkovom súboji úspoešnejší proti dvom domácim hráčom ktorí sa snažili o prienik do pokutového územia súpera.
     
    11
    Hostia v šanci, z ktorej vyťažili iba rohový kop, po ktorom si to už tretí krát opakujú, no ani teraz sa šanca z toho nevyklula.
     
    12
    Snahu domácim nemožno uprieť, na hosťoch je vidieť, že hrajú o niečo vyšiu súťaž, ale, ale až tak to nie je vydieť. Rozdiel áno, ale nie priepastný.
     
    16
    Hostia zahrávali volný priamy kop, lotu dostal na kopačku Blaho Pavol, ktorý to skúsil z dialky domáci brankár bol však pozorný a loptu spracoval aj keď na dva krát, jeho konto zostáva i naďalej čisté.
     
    17
    Bránkár Minár odolal pred prá minutami strele Blaha, hlave na ktorú nasmeroval loptu Drobňák už musel loptu loviť spoza hrbta, kde si ju vrazil po perfektnej hlavičke MICHALA PÁLENÍKA.
     
    20
    Krivjančin, aby nepokazil prihrávku radšej volil bližšie postaveného spoluhráča, ktorému sa už podarilo nájsť na hrote Ometáka.
     
    22
    Krivjančin skvelo obral o loptu útočiaceho Štefunka, ktorého črtajúca sa šanca na ňom skončila pred velkým vápnom.
     
    23
    Šancááááá domácich Mužlay poslal loptu za obranu hostí tú dostihol Schvinghamer, ktorý sa v súboji jeden na jeden voči brankárovi hostí nepresadil. Veľká škoda mohlo to byť vyrovnané. Vynikajúci zákrok brankára Packa.
     
    28
    Hostia zahrávali rohový kop, po ktorom nezahrmelo, domáci sa ubránili, lopta je však na kopačkách hostí.
     
    31
    Drobňák po rohovom kope sa dostával k lopte na značke pokutového kopu, zahral však nedovolene rukou, čím sa jeho prienik skončil a rozhodca ho ukončil.
     
    33
    Krivjančin nedovolene poslal na trávnik domáceho Schvinghamera, domáci ponúknutú šancu nezužitkovali vo svoj prospech.
     
    34
    Šancáááá hostí do ktorej sa dostával Drobňák, ktorý si poradil s domácim obrancom Dikošom, no brankár dobre čítajúc hru vybehol proti súperovi a šancu zlikvidoval.
     
    38
    Gubančok po ľavej strane hracej plochy si poradil s obrnou hostí, dokázal odcentrovať, lopta presvišťala popred malé vápno a bránu, nakoniec skončila na kopačkách hostí. Nikto z domácich nenabiehal na odrazenú loptu, alebo nerátal stým, že Gubančok odcentruje.
     
    42
    Domáci sa ubránili skrátenemu rohovému kopu, po faule na hosťujúceho hráča rozhodol hlavný rozhodca. Stav sa ni tešntokrát nemenil.
     
    45
    Posledná minúta riadneho hracieho času v Dunajskej Lužnej, kde sa odohráva duel TJ Rovinka vs Dolná Ždaňa.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Duel I. kola Slovnaft cupu je realitou, hrá sa druhý polčas.
     
    46
    Rohový kop zariadil Ometák Mario, zahráva Pinka, situáciu riešil domáci brankára Minár. HOstia si zopakovali pre istotu roh z ľavej strany.
     
    49
    Potom čo odpískal hlavný rozhodca penaltu za faul na prenikajúceho domáceho hráča v pokutovom území si postavil loptu MUŽLAY Jozef a zrovnáva stav stretnutia na jeden – jeden.
     
    51
    Hostia pri lopte a pred bránou domácich zahravajú rohový kop, po ktorom sa stav nemení.
     
    54
    Po inkasovanom góle, hostia sa natlačili na polovičku domáceho mužstva, ktoré je pod tlakom, no chyby zatiaľ nerobí, stav stretnutia je nerozhodný, no ku gólu su rovnaqko ďaleko domáci ako aj hostia aj napriek tomu, že majú mierny tlak.
     
    58
    Rybanský vyprášil domácemu brankárovi rukavice, po ňom aj Páleník, stav zostáva nezmenený.
     
    63
    Domáci vystriedali,
     
    64
    Obraz hry sa nemení, domáci odolávajú tlaku hostí, sú zatlačení pred bránu, no gól nie a nie padnúť, hostia v tejto chvíli nastrelili pravú tyč brány autorom hlavičky bol Páleník.
     
    66
    Druhé striedanie domáceho mužstva
     
    Stefan Zaťko strieda z hry sťahuje Drobňáka, na hraciu plochu poslal Filipa Zvaru.
     
    78
    Domáci tréner Rovinky strieda, dolu chádza Uhrovčík, nahradí ho Szep.
     
    81
    Marko zakopol loptu po odpískaní, rozhodca ho odmenil ŽK.
     
    83
    KRIVJANČIN Roman, ktorý sa dopustil na začiatku toľkých nepresností dáva vedúci gól keď napriahol z priameho volného kopu. Lopta po ktorej sa hodil domáci brankár na prekvapenie skončila za jeho chrbtom. Nebudem to komentovať, jednoducho sa to stáva.
     
    87
    Je rozhodnuté, v závere stretnutia hostia zvyšujú po chybe domáceho brankára, ktorý vyrazil loptu z kopačky Rybanského, tá sa odrazila od rukavíc na FILIPA ZVARU a ten sa z päťky nemýlil.
     
    90+
    Diváci už opúšťajú štadión OFK Dunajská Lužna, koniec odpískal aj hlavný rozhodca.
     
    Koniec zápasu.
     
    Ďakujem, že ste sledovali tento duel, bol to priemerný futbal, ktorom boli domáci vyrovnaným súperom približne do 80 minúty. Pekný zvyšok dňa. (19:22:05)

    Jozef Fajták

    Branky: 49. Mužlay (pen.) – 17. Páleník, 83. Krivjančin, 87. Zvara

    Karty:   81. Marko (ROV)


    TJ Rovinka: 1 Michal Minár, 3 Maroši Peter, 5 Uhrovčík Róbert, 6 Štefunko Martin, 8 Schvinghamer, 9 Gubančok Marek, 10 Mužlay Jozef, 12 Dikoš Jozef, 13 Marec Jozef, 15 Krpelán Michal.
    Náhradníci: 2 Pogáč Tomáš, 4 Štefunko Marián, 7 Kanis Marián, 11 Marko Erik, 14 Tulej Juraj, 17 Szep Martin, 21 Baďanský Marek.
    Tréner Marian Janšák

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: 20 Packo Roman, 2 Krivjančin Roman, 3 Úľkrt Andrej, 4 Kamas Zdenko, 5 Sekereš Jozef "K", 7 Drobnňák Radoslav, 8 Pinka Ján, 10 Michal Páleník, 11 Ometák Mário, 14 Blaho Pavol.
    Nahradníci: 1 Gramblička jaroslav, 6 Sedliak Martin, 9 Zvara Filip, 12 Bobor Vratislav, 13 Urgela Denis,
    tréner : Štefan Zaťko

    Rozhodčí: MARŠAL, Kováč, Galo

    Diváci: 379
    bahis siteleri