Šaľa – Prešov 0:0 (16:00) | Bardejov – Trnava B 1:1 (kon.) | Šamorín – Podbrezová 0:1 (kon.)
Dubnica – Pohronie 1:0 (kon.) | R. Sobota – L. Mikuláš 1:0 (kon.) | Michalovce – Senec 2:0 (kon.)
konec
FC ŠTK 1914 Šamorín
0:1 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 31.08.2013, 16:00 • FC ŠTK 1914 Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Partia okolo trénera Libora Fašianga futbalovo válcuje súperov doma i vonku. Bod za remízu si priviezli Šamorínčania z Prešova, kde bývalý Corgoň ligový účastník nedokázal bodovať naplno. Bod poteší, aj keď v lige bez motívu sa budú rodiť všelijaké výsledky. Nuž a remízu v Prešove môžeme za takú považovať.
     
    V druhom kole Slovnaft Cupu, cestovali Šamorínčania do mesta chémie, kde futbalovo pôsobí Slovan Šaľa. Domáci si poradili so súperom a postúpili do ďalšieho kola rozbehnutého pohára. Takže pohár pre tento rok je pre Šamorín stratený.
     
    Najbližší súper v ktorom nastúpia zverenci trénera Fašianga, patrí dlhodobo Podbrezová medzi TOP kluby hrajúce v II. lige. Na vedúce Michalovce stráca Podbrezová iba tri body, čo pri trojbodovom "účtovaní" prakticky nič neznamená. Fanúšik by mal prísť na štadión v Pomlé, to všetko zavísí od počasia. Duel by to mal byť kvalitný, veď domáci ešte neprehrali.
     
    V Slovnaft Cupe nepochodili ani futbalisti Podbrezovej, ktorým Stopku v súťaži vystavil Corgoňligista z Ružomberka.
     
    Aj keď sa hrá Liga bez motívu, história sa pýtať nebude, či bol, alebo nebol motív. Špica tabulky je obsadená kvalitnými mužstvami, ktoré sa budú snažiť byť na špici čo najdlhšie. Vyhrievať sa na vyslní dobre padne aj trénerovi Fašiangovi. Natipovať takýto duel si naozaj netrúfam, ale prikláňam sa k domácemu mužstvu, ktoré nebude chcieť vymazať nulu na konte prehier, k tomu aby sa tak stalo bude na tribúnach fan klub, ktorý svojím povzbudzovaním Somorja, Somorja, ženie domácich futbalistov za víťazstvom. Verím, že tak tomu bude aj v sobotu a preto môj tip je 1
     
    Šláger ôsmeho kola Ligy bez motívu sa hrá na blízkom východe v Michalovciach. Príležitosť bojovať o špicu ligovej tabulky majú aj domáci futbalisti pod vedením Libora Fašianga, ktorý je proti tomu aby sa zmazala nula v políčku prehier v ligovej tabuľke. Po prípadnom víťazstve a zavahání Michaloviec doma so Sencom sa môžu diať veci... V prípade remízy by sa Šamorín vyhupol na vedúcu pozíciiu a to je fakt.
     
    Viac ako hodinu pred stretnutím FC ŠTK Šamorín vs ŽP Podbrezová, sa pustil do práce miestny hlásateľ, ktorý pustil pre uši lahodiacu hudbu, ktorá má prilákať na tribúny domácich fanúšikov. Duel pred ktorého začiatkom sme sľubuje futbal kvalitnej úrovne.
     
    Práve miestny hlásateľ Miki ma upozornil na chybu, ktorej som sa dopustil v mojej prognoze. Zle som napísal SOMORIA, správne má byť SOMORJA. Hlavu mi nikto neodtrhol, všetko odpustené. Práve toto sú veci, ktoré nás presviedčajú to tom, že naše stránky, komentáre a prognózy ľudia čítajú. Tak nám treba.
     
    VITAJTE pri priamom textovom prenose futbalového stretnutia medzi FC ŠTK 1914 Šamorín vs ŽP Šport Podbrezová. Sme na začiatku duelu, kde sa zatiaľ, všetko, iba pripravuje.
     
    Hudba láka fanúšika na tribúny a, nie len tá. Na tribúny prichádzajú fanúšikovia, ktorí futbalu rozujemjú a dnes podľa postavenia v tabuľke v očakavaní, že uvidia kvalitu, za rozumnú cenu prichádzajú na štaión v Pomlé.
     
    Z hruba pred pol hodinou pricestovali futbalisti Podbrezovej do Šamorína. Tak ako predpisuje tradicia a tá sa musí dodržiavať, najprv navštívili hraciu plochu, po jej odsúhlasení za futbalu schopnú sa všetci odobrali na Wecko. Nuž tak to chodí pred futbalovými duelmi.
     
    Pol hodinu pred úvodným hvizdom hlavného rozhodcu mám už zostavy oboch mužstiev. Myslím si, že ich môžem ponúknuť v dostatočnom predstihu aj vám, aby ste si ich mohli preštudovať. Nech sa páči už sú na ceste.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július "K", 2 Gregora Patrik, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír, 7 Vaško Peter, 8 Čemba Lukáš, 9 Javorina Miloš, 10 Jančovič Denis, 12 Seybou Sidibe, 17 Stojanovič Peter, 21 Fulmek Ernest.
    Lavička: 1 Jamroškovič Lukáš, 3 Pončák Vladimír, 13 Kliment Andrew, 14 Cvejič Lazar, 15 Vilkovský Michal, 19 Špánik Andrej, 20 Stevanovič Štefan.
    Tréner: Libor Fašiang

    ŽP Šport Podbrezová: 27 Baláž Juraj, 3 Morháč Stanislav, 5 Minčič Ivan "K", 8 Vaščák Blažej, 9 Pablo Joaguin Podio, 10 Andrič Nikola, 12 Kupčík Ľuboš, 14 Kožička Lukáš, 15 Tubonemi Hector, 17 Pančík Juraj, 19 Pančík Michal.
    Lavička: 1 Hanák Jozef, 2 Harvilko Milan, 4 Szoke Július, 6 Očenáš Ivan, 11 Kochan Matej, 21 Snitka Gabriel.

    Rozhodca: KRUŽLIAK, Balko, Mókoš.
     
    Domáci nastupujú v základnej zostave bez kapitána mužstva, ktorým je Vladimír Pončák, ktorému zdravotný stav nedovolí v dnešnom stretnutí nastúpiť. Kapitánsku pásku si na ruku natiahol brankár Július Pentek.
     
    Rozhodcovské trio sa sťahuje z hracej plochy. Dôvod? Dostali sa do prevádzkovej teploty to znamená že na duel sú pripravení, onedlho píšťalkou ukončí rozcvičku obidvoch mužstiev náhradný rozhodca Richard Trutz.
     
    Hlavný rozhodca spolu so svojími asistentmi privádza aktérov dnešného duelu na zelený trávnika štadióna v Pomlé.. Za potlesku fanúšikov prebieha v stredovom kruhu tradičný rituál. Podávanie rúk, losovanie o strany, kde sa postavia brankári. Domáci nastupujú v tradičných dresoch bielo-modrej kombinácii, hostia v dresoch farby Sparty Praha, rozhodcovia v modro-žltej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Od prvéj minúty znie štadiónom to známe Somorja, Somoria, pri lote sú však hostia a prvá strela na Pentekovu bránu, išla z kopačky Pabla Joagina Podia, Pentek nemal problém.
     
    2
    Domáci sa musia od úvodného hvizdu rozhodcu Kružliaka, brániť tlaku hostí, svoju šancu pri ľavej tyči nevyužil Vaščák Blažej, ktorý zariadil prvý rohový kop hostí.
     
    5
    Fulmek posiela vhadzovaním dlhú loptu na polovičku súpera, jeho vhadzovanie však nenašlo pochopenie a skončilo na kopačkách hráčov Podbrezovej.
     
    6
    Morháč na ľavej strane zachytil umysel o uvolnenie domáceho Stojanoviča, všetko sa skončilo dobrým zákrokom obrancu.
     
    7
    Pred očami sa zažltilo domácemu obrancovi Ernestovi Fuolmekovi.
     
    9
    Hostia zahrávali rohový kop, po ktorom sa stav stretnutia nemení, sú však iniciativnejší a častejšie s loptou na kopačkách.
     
    10
    Hector Tubonemi sa prebil cez domácu obranu, jeho prihrávka do "ohňa" nestála za nič, domáci sa ubránili.
     
    12
    Mezovského, zle zahraný rohový kop na prvú tyč zneškodnil hosťujúci obranca Morháč, na odrazenú loptu nikto z domácich nereagoval.
     
    15
    Hostia sa dostali do dvoch tutových šancí no Pamčík Michal a Hector Tubonemi ich nepremenili, aj preto je stav nula-nula.
     
    17
    Domáci sa na chvílu dostali spod tlaku hostí, márne sa však snažia hostia pôsobia futbalovejšie, k lopte púšťajú domácich len sporadicky. Nespokojný fanúšik sa púšťa verbálne do hráčov domáceho mužstva.
     
    23
    Domáci, zdá sa, že sa vymanili spod tlaku hostí, dostali sa pred bránu Baláža, no prekonať sa im ho nepodarilo, aj keď možnosť nato mali.
     
    24
    Hostia aj tentokrát prepásli možnosť dať vedúci gól, prekážkou bol domáci brankára Pentek.
     
    25
    Šancáááá hostí, dobrú a štiplavú strelu na bránu Penteka vyslal Vaščák, do siete sa však nedostala, zásluhou dobre postavených tyčí domáceho brankára.
     
    28
    pPončák Michal posunul loptu Tubonemimu, ten sa k nej dostal, stroskotal na Vaškovi, domácom obrancovi.
     
    32
    Hostia v bordových dresoch sú oveľa častejšie pri lopte ako domáci. Domácim šťastie praje v tom, že hostia už zahodili viacero šancí a koncovka je skutočne mizerná.
     
    34
    Hostia opäť prekombinovali, všetko sa to začalo u Tubonemiho n apravej strane hracej plochy, ktorý poslal loptu na kopačku Pančíka Juraja, ktorý hladal v pokutovom území niekoho na dorážku, nebol tam nik na zakončenie.
     
    38
    Mezovský poslal loptu k pravej rohovéj zástavke kde si na loptu počkal Cmarko, o prvú akú-takú strelu sa postaral Mezovský, ktorý vybojoval pre farby Šamorína rohový kop, po strele z uhla šestnástky musel Baláž na trávu po peknom zákroku a strele Čembu.
     
    41
    Sidibe na tráve, rozhodca píska, domáci budú zahrávať priamy kop vari z 25 metrov ojedinelá možnosť pre domácich dať gól do šatne, pripravený je Fulmek, zakončoval však Mezovský, jeho strelu kryl v bráne Baláž Juraj.
     
    45
    Stojanovič si mohol tie poznámky na rozhodcu Kružliaka odpustiť, nebol by videl Žltú kartu. Rozhodca ho verbálne napomenul, no on vo svojich invektívach pokračoval... Správne rozhodnutie hlavného rozhodcu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Slušný futbal v podaní hráčov Podbrezovej videli diváci v Šamoríne. Domáci si nevypracovali žiadnu vyloženú šancu, hostia ich mali hneď niekoľko, doplácajú na žalostnú koncovku.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Začnem striedaním, striedali domáci v kabíne zostal Jančovič Denis, ktorého nebolo vidieť počas prvého polčasu, do druhého naskočil Vilkovský Michal
     
    47
    Pentekov výkop končí na hlave súpera Vaščák však vystavil Tubonemiho do ofsajdu. Hostia zahrávajú rohový kop.
     
    49
    Zle zahraný rohový kop hostí, skončil na hlave Sidibeho, ktorý odvrátil nebezpečenstvo pred svojou bránou, Pentek rýchlo rozohráva...
     
    51
    Futbal v podaní hostí v prvom polčase, zostal v kabíne. Zatial sa k predvedenému hostia nepriblížili, našťastie pre domácich.
     
    53
    Po zdlhavej kombinácii sa hostia dostali pred veľké vápno odkial sa pokúsil vystreliť Juraj Pančík, bol to iba propagačný pokus.
     
    54
    Počasie na futbal akurátne, je pod mrakom, slabučký vietor ustal, niet prekážok na dobrý futbal, ktorý sme videli v podaní hostí v prvom polčase.
     
    56
    Priamy kop hostí sa hotovali kopnúť Podio a Pančík Michal, nakoniec to bol prvo menovaný, ktorý poslal loptu len pár centimetrov od pravej tyče Pentekovej brány.
     
    58
    Fulmekov dobrý futbalový zákrok, vyzval fanúšikov k verbálnemu povzbudeniu a pokriku Érno Fulmek...
     
    60
    Po hodine hry možno skonštatovať, že futbal ktorý sa hral v prvom polčase sa v tom druhom ani náhodou nepriblížil. Žiaľ, futbal ten pravý orechový zostal naškodu veci v kabíne.
     
    63
    Pre Michala Pančíka dnešný duel skončil, na trávniku ho nahradil Havrilko Milan.
     
    64
    Ešte nám zostáva dostatok času nato, aby sme v Šamoríne videli gól. Hostia, zdá sa hrajú na nula-nula, ale to môžu domáci potrestať. Trest ktorý by potom bolel hostí dvojnásobne. Hrá sa medzi šestnástkami, bez šanci no jednoducho bieda.
     
    67
    Fanúšikovia sú nespokojní, aj napriek povzbudzovaniu domáceho mužstva, nie sú z hrou svojich spokojní. Nie je to očakavaný futbal.
     
    71
    Pentek vybehol za hranicu pokutového územia, fauloval Tubonemiho, ktorý zostal ležať na trávniku. Pentek bol "odmenený" Žltou kartou.
     
    72
    Dvonásobný trest prišiel v podobe Žltej karty pre Penteka aj pre domáce mužstvo. Priamy kop zahrávali hostia, najlepšie sa postavil k lopte MORHÁČ STANISLAV, ktorý poslal loptu do ľavej strany brány, Pentek zostal iba štatistom.
     
    76
    Stojanovič, dnes dohral. Možno aj preto, že ho na hracej ploche nebolo vidieť, nahradil ho Kliment Andrew.
     
    79
    Juraj Pančim má dnes zarobené, na hracej ploche ho nahradil Szoke.
     
    80
    Do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu zostáva ničo cez desať minút, neviem či sa domáci zmátožia a dokážu z výsledkom niečo urobiť. Hostia aj napriek miernej prevahe sa nikde neponáhľajú, majú zarobené na víťazstvo.
     
    83
    Striedanie v domácom mužstve odišiel Čemba, nahradilo ho Stevanovič.
     
    85
    Fulmekov center do "ohňa" nenašiel v päťke spoluhráča a chystá sa ďalšie striedanie, striedať budú hostia.
     
    87
    Vaščák v dnešnom stretnutí skončil, nahradil ho Kochan Matej.
     
    98
    Do konečného hvizdu rozhodcu Kružliaka zostáva pár minút, a domáci si vypracovali najväčšiu šancu duelu, keď nastrelili pravú tyč brány hostí. Vilkovský bol na dorážku prikrátky.
     
    90
    Dve minúty sa budú hrať v nadstavenom čase.
     
    90+
    Pravdepodobne posledný pokus na vyrovnanie sme videli v Šamoríne, mal ho Javorina Miloš, jeho pokus skončil mimo brány.
     
    Koniec zápasu.
     
    V prvom polčase sa bolo načo pozerať, v tom druhom futbal z hracej plochy odišiel do priemeru. Hostia si vypracovali jednu možnosť na zmenu výsledku, čo znamená zisk troch bodov a kontakt s čelom tabuľky. Ďakujem za vaše sledovanie priameho textového prenosu a pri ďalších do čitania priatelia. (17:51:18)

    Jozef Fajták

    Branky: 72. Morháč

    Karty:   7. Fulmek (SAM), 45. Stojanovič (SAM), 71. Pentek (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július "K", 2 Gregora Patrik, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír, 7 Vaško Peter, 8 Čemba Lukáš, 9 Javorina Miloš, 10 Jančovič Denis, 12 Seybou Sidibe, 17 Stojanovič Peter, 21 Fulmek Ernest.
    Lavička: 1 Jamroškovič Lukáš, 3 Pončák Vladimír, 13 Kliment Andrew, 14 Cvejič Lazar, 15 Vilkovský Michal, 19 Špánik Andrej, 20 Stevanovič Štefan.
    Tríner: Libor Fašiang

    FK Železiarne Podbrezová: 27 Baláž Juraj, 3 Morháč Stanislav, 5 Minčič Ivan "K", 8 Vaščák Blažej, 9 Pablo Joaguin Podio, 10 Andrič Nikola, 12 Kupčík Ľuboš, 14 Kožička Lukáš, 15 Tubonemi Hector, 17 Pančík Juraj, 19 Pančík Michal.
    Lavička: 1 Hanák Jozef, 2 Harvilko Milan, 4 Szoke Július, 6 Očenáš Ivan, 11 Kochan Matej, 21 Snitka Gabriel.

    Rozhodčí: KRUŽLIAK, Balko, Mókoš
    bahis siteleri