Kometa Brno – Berani Zlín 1:4 (kon.) | Olomouc – Vsetín 9:2 (kon.) | Slavia – HC Litvínov 0:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Pardubice 3:1 (kon.) | Č. Budějovice – Třinec 4:2 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 3:5 (kon.)
Sparta – Chomutov 1:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
9:2 (3:0, 1:2, 5:0)
VHK ROBE Vsetín
Pátek 20.09.2013, 17:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • DHL extraliga juniorů
Partner:
     
    Z Olomouce je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost. (19:35:52)
     
    Olomoučtí hokejisté si s nováčkem soutěže poradili. Ve své domácí premiéře nadělili Vsetínu celkem devět branek a po zásluze berou všechny tři body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    57:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Valaši si z Hané povezou pořádný příděl. Při signalizovaném vyloučení se opřel do kotouče Škůrek, který při tom zlomil svou hůl. Přesto se kotouč došoural k brankovišti k volnému MILANU OSTŘANSKÉMU, který jej posunul za brankovou čáru. Asistence: Škůrek, Jergl.
     
    56:19
    Utkání se už jen z povinnosti dohrává. Oba týmy se sice ještě snaží něco vymyslet, na jejich hře je však viděl, že je již rozhodnuto.
     
    52:02
    Domácí jsou kompletní.
     
    50:02
    Přesilová hra pro domácí tým, Kuchařík (VSE) se provinil vyhozením kotouče mimo kluziště.
     
    48:54
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci jsou při chuti a střílí již osmou branku. Na svědomí ji má slovinský obránce LUKA KRAIGHER. Asistence: Rajnoch.
     
    48:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci mají zřejmě pro tento zápas splněno. Z pravého kruhu vystřelil DAVID ŠKŮREK, jehož rána skončila za zády brankáře. Bez asistence.
     
    43:52
    Šestá branka byla konečnou pro Veselého, kterého nahradí mezi třemi tyčemi Vlach.
     
    43:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté navyšují své vedení už na čtyři branky. Na pravé straně se protáhl DOMINIK BAUER, který z blízka překonal hostujícího brankáře. Asistence: Beták.
     
    41:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se na začátku třetí části dostávají do tříbrankového vedení. Betákův průnik sice gólman Veselý zastavil betonem, na dorážku MICHALA ZEZULY byl ale krátký. Asistence: Beták.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části jsme byli svědky vyrovnané partie. První polovina třetiny patřila hostujícímu celku, který se díky dvěma zásahům Toboly dostal na dostřel jediné branky. Pět minut před přestávkou ale poslal domácí tým do dvoubrankového vedení Kocián. Třetí dějství začne přibližně v 19:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:38
    Olomoučtí jsou v plném počtu a hned mohli zahrozit. Naskakující Beták ale nezachytil přihrávku spoluhráče vhodným způsobem a s jeho lehkou střelou si gólman poradil.
     
    37:14
    Báchor se po přiťuknutí odhodlal odzkoušet pozornost Kochty od modré, domácí brankář pohotovým zákrokem sklidil letící puk do lapačky.
     
    35:38
    Domácí Beták (OLO) se přes dvojici hráčů hnal za kotoučem, skončil však na ledě. Přestože to původně vypadalo na trest pro hostujícího hráče, pykat bude útočník Mory, a to za nafilmovaný pád.
     
    34:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté tlumí nápor soupeře čtvrtou brankou. Rajnoch si na levém křídle všiml rozjetého TADEÁŠE KOCIÁNA, který ač měl kotouč na bekhendu, poslal jej nad lapačku Veselého přímo do horního růžku branky. Asistence: Rajnoch.

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 3. Zezula, 18. Rajnoch (TS), 20. Králík (Jergl), 35. Kocián (Rajnoch), 42. Zezula (Beták), 44. Bauer (Beták), 49. Škůrek, 49. Kraigher (Rajnoch), 58. Ostřanský (Škůrek, Jergl) – 22. Tobola, 30. Tobola (Báchor)


    HC Olomouc: Kochta (Slezák) – Škůrek, Brančík, Kraigher, Rašner, Soukal, Brandýs, Hradil – Ostřanský (C), Králík, Jergl – Kocián, Fibrich, Rajnoch – Bauer, Beták, Zezula – Nedopil, Vrána, Markl.
    VHK ROBE Vsetín: Veselý (44. Vlach) – Žabčík, Hryciow, Hruška, Zuzaník, Báchor, Vašíček, Hajda – Klečka, Kuchařík, Stanislav, Forch, Surý, Klíma, Jirušek, Neuwirth, Abdul, Tobola, Račický, Zvonek (C).

    Rozhodčí: Minář