Čeljabinsk – Chabarovsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Magnitogorsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Nižněkamsk – Novokuzněck 6:3 (kon.) | Jaroslavl – Záhřeb 3:2 (2:1 po s.n.) | Čerepovec – Doněck 0:4 (kon.)
Mytišči – Minsk 3:2 (kon.) | Petrohrad – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 20.09.2013, 15:00 • Ufa Arena (Ufa) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Ufa zatím podává celkem rozpačité výkony, rozhodně se bude chtít vytáhnout proti Novosibirsku před vlastními fanoušky. Hosté zatím jako jediní z celé KHL odehráli pouze čtyři zápasy. Podaří se Julajevu uspět proti odpočatému soupeři?
     
    Výkony domácího celku jsou zatím nemastné, neslané, v tabulce mu patří desátá příčka. Copak o to, že prohraje s Kazaní či Dinamem Moskva, horší je potom třeba výpadek s Chabarovskem. Ještěže se naposledy podařilo porazit alespoň nováčka z Vladivostoku. Ufa zkrátka není ve formě, soupeř by toho mohl využít.
     
    Pořádně zajímavou statistikou se může pyšnit hostující Sibir. Ve všech předcházejících čtyřech utkáních totiž zvítězil nebo prohrál shodně 2:3. Naposledy tímto skóre nestačil na půdě Magnitogorsku.
     
    Vzájemné duely loni vyzněly lépe pro Ufu. Ta nad Novosibirskem vyhrála doma i venku, a to po základní hrací době. Sibir proti tomuto soupeři naposledy uspěl před vlastním publikem v roce 2011 (6:3).
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: A. Volkov (V. Volkov) – Višněvskij, Sopel, Zubarev, Proškin, Babčuk, Kolcov, Isangulov, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Růžička, Chlystov, Zinovjev – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Stěpanov, Gluchov, Slepyšev

    HK Sibir Novosibirsk: Gajdučenko (Orechov) – Bělov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Karavajev, Ignatovič, Ožiganov – Lehtera, Enlund, Romanov – Kugryšev, Kopejkin, Koskiranta – Monja, Sannikov, Ignatuškin – Karamnov, Lemťugov, Vorošilo – Šumakov

    Rozhodčí: Safiullov, Sergejev – Koposov, Otmachov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je perfektní start do utkání ze strany Ufy. Gajdučenko si pomalu nešáhl na puk a už inkasoval. NIKITA FILATOV nejprve vystřelil z levé strany, hostující gólman mu pokus vyrazil za branku. Jenže domácí útočník si pro puk sjel zpátky, objel bránu a bekhendem zakončil u druhé tyčky do poloodkryté svatyně. Asistence: Dimitrij Makarov.
     
    01:15
    Domácí podnikali další výpad, tenokráte však Kolcov jen tak nahodil puk dopředu, kde už si ho sebrali hráči soupeře.
     
    02:35
    Gluchov nyní nebezpečně dotíral před Gahdučenkem, nakonec se mu ale k touši dostat nepodařilo.
     
    03:14
    Hartikainen (UFA) podrazil soupeře a je prvním vyloučeným hráčem zápasu na dvě minuty.
     
    04:56
    Hosté se ani jednou nedostali do nebezpečnější šance, která by více ohrozila gólmana A. Volkova. Ufa bude za chvilku kompletní.
     
    05:14
    Domácí v plném počtu.
     
    06:50
    Makarov se snažil do mezikruží přihrát Filatovovi, jenže ten puk dobře nezpracoval. První lajna pořádně mačká svého soupeře.
     
    07:07
    Filatov z pravé strany vystřelil, puk lehce tečoval Zinovjev. Gajdučenko zasáhl jen proto, že ho puk trefil do betonu.
     
    08:55
    Sibir se zatím nedostal k nebezpečnější šanci. Na druhé straně naopak mohl skórovat Růžička, jenž sice prostřelil betony Gajdučenka, jenže střela přesto skončila vedle.
     
    09:51
    Dlouhá přihrávka na Filatova, domácí útočník nakonec puk nestačil zpracovat. Je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    10:10
    Pěkná možnost Novosibirsku. Enlund si vybojoval za brankou puk pro sebe a nejednou se ocitl před A. Volkovem. Ten si proti němu z blízkosti dokázal poradit.
     
    11:36
    Ufa opět vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude před A. Volkovem.
     
    12:37
    Lehtera se snažil založit útok středem hřiště, nepohlídal si ovšem ofsajdové postavení. Další přerušení hry je na pořadu dne. Následuje komerční přestávka.
     
    13:23
    Hosté jdou poprvé do čtyř hráčů. Za vražení na hrazení usedá na trestnou lavici na dvě minuty Ignatuškin (SIB).
     
    13:55
    Hartikainen nabil Višněvskému, Gajdušenko však na jeho střelu od modré viděl dobře. A vyrazil jí do rohu hřiště.
     
    14:34
    Ufa si zatím neví moc rady s buly. Sibir vyhrál snad tři za sebou a díky tomu se v klidu osvobozuje pravidelně ze svého pásma.
     
    15:23
    Hosté v plném počtu.
     
    15:24
    Zinovjev se ještě u pravé tyčky snažil najít mezírku ve výstroji Gajdučenka, ten měl ale svou svatyni moc dobře pohlídanou.
     
    16:21
    Pihlström udělal pár rychlých kroků podél pravého mantinelu a rychle vystřelil. Gajdučenko však svoje betony včas sepnul dohromady.
     
    17:38
    Domácí stále podnikají výpady směrem dopředu, je ale pravda, že Sibir je nyní v defenzívě pevný jako skála. Nyní dlouho přihrávku nestihl Hartikainen, takže je z toho zase jen icing.
     
    19:08
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic minutu před koncem skórují. JONAS ENLUND se po střele od modré čáry od Bělova a skvělé práci dotírajícího Romanova, jenž perfektně stínil a otraovoval domácího brankáře, dostal k puku, který následně poslal za záda bezmocného A. Volkova. Asistence: Vjačeslav Bělov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí jsou zatím na ledě aktivnějším týmem, na průběžném výsledku se však zatím objevuje jen remíza. Sibir z prakticky jediné šance reagoval na gól Filatova z úvodu vyrovnáním z poslední minuty zásluhou Enlunda. Druhá třetina začne zhruba v 15:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:11
    Zinovjev z rohu kluziště nahrál na Růžičku, který se perfektně uvolnil. Pálil z levého kruhu, ale jen do Gajdučenka.
     
    21:31
    Teď se na Gajdučenkovou branku nahrnulo snad sedm hráčů. Takový nápor nemohla branka vydržet, je posunutá. Vhazovat se bude v obranném pásmu Sibiru.
     
    22:12
    Po Kolcovově přihrávce se nepodařilo domácím využít brejk dva na jednoho. Na druhé straně pálil z mezikruží Monja, ovšem bezúspěšně.
     
    22:30
    Ufa bude hrát oslabení Kolcov (UFA) je vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    23:19
    Během uplnyulé minuty se hosté nedostali do bezprostřední blízkosti A. Volkova. Proškin nyní vyhodil puk do bezpečí.
     
    23:52
    Zinovjev se málem dostal v oslabení do brejku. Jenže k puku to měl daleko. A tak ho jen drží v útočném pásmu, odkud soupeř nemůže logicky zahrozit.
     
    24:19
    Proškinova rána! Hosté ani v přečíslení nemůžou domácí ofenzivní mašinu zastavit. Gólman Gajdučenko je trochu otřesený, střela totiž mířila přesně pod jeho bradu.
     
    24:30
    Domácí v plném počtu.
     
    25:25
    Lehtera tak trochu zoufale vystřelil bekhedem z mezikruží, byl totiž pod tlakem a nesrovnaný. A. Volkov v pohodě vyráží.
     
    26:39
    První lajna Ufy se dlouho držela v útočném pásmu. Jenže Hartikainenova rána skončila vedle, Filatov s Makarovem se nedostali do střeleckých možností.
     
    27:29
    Skvělá přihrávka Kopejkina z rohu kluziště! Kugryšev se objevil v mezikruží úplně sám a z první vypálil. V brance se však předvedl výtečný A. Volkov.
     
    28:33
    Růžička dostal přihrávku na modrou čáru z levé strany, nicméně jeho pokus byl zablokovaný. Sibir se řítil dopředu, nic kloudného ovšem nevymyslel.
     
    29:29
    Enlund se objevil volný na pravém kruhu, jeho pokus byl ale nepřesný. O pár vteřin později je posunutá branka A. Volkova.
     
    29:45
    Hartikainen (UFA) je podruhé v utkání vyloučený na dvě minuty. Pykat bude za krosček.
     
    30:02
    Sibir má po přesilovce. Za hákování je totiž vyloučený Kopejkin (SIB).
     
    30:39
    Enlund jen takovou lehkou navštívenkou polechtal výstroj A. Volkova. Vhazovat se bude po jeho vyrážečce.
     
    31:40
    Po několika přihrávkách si sjel z modré čáry až k pravému kruhu Kolcov, jenž následně z otočky vypálil. Gajdučenko puk lapil do trupu.
     
    31:45
    Domácí v plném počtu.
     
    32:02
    Hosté v plném počtu.
     
    32:57
    Nahození od modré čáry se snažil tečovat Lemťugov, obránci Salavatu mu ale jasně naznačili, že to rozhodně nepůjde.
     
    33:32
    Sibir svého soupeře neuvěřitelně tlačil! Lehtera se prohnal kolem třech obránců jako štírek a najednou byl sám před A. Volkovem. Ten jen se štěstím zasáhl. Pod palbou dalších dvou střel se pořádně zapotil, ale přece vydržel.
     
    34:14
    Chlystov si vytvořil na pravé straně střeleckou pozici, švihem vypálil, mířil ovšem jen nad. Ani z dalšího počínání se druhá pětka Salavatu neprosadila.
     
    35:49
    A. Volkov neposedný puk, nastřelený od červené čáry, pro jistotu zastavil svou lapačkou. Vhazování v útočném pásmu Sibiru.
     
    35:56
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí si koledovali už dlouho a nevyplatilo se jim to. Novosibirsk se ujímá nečekaného vedení. VJAČESLAV BĚLOV nahodil ihned po vyhraném vhazování Lehtery puk od modré čáry, Lehtera se přitom snažil ještě dorážet. A. Volkov byl možná tak zmatený, že nevěděl, jakým směrem střela půjde, až mu nakonec proletěla mezi jeho betony. Asistence: Jori Lehtera.
     
    37:06
    Ufě se prostě v posledních několika minutách vůbec nedaří. Teď si nedala pozor na ofsajd, a tak Pihlström ve svém počínání pokračovat nemusel.
     
    37:49
    Hartikainen zlomil ve středním pásmu hůl, a tak se mohl kapitán Kopejkin dostat do útoku. Po několika vteřinách lekhou střelu z levé strany betonem vyrazil A. Volkov.
     
    38:12
    Hosté budou dohrávat druhou třetinu v oslabení. Hákování se dopustil Ožiganov (SIB).
     
    39:33
    Ufff, to byla bída. Zinovjev se dlouho rozmýšlel, komu přihrát, až si nakonec vybral Proškina. A ten poté nabil protihráči do brejku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí předvedli hodně bídný výkon ve druhém dějství, nebo alespoň horší než v tom prvním. Sibir zatím velice dobře brání, pohotový je i gólman Gajdučenko. Hosté zkrátka potrestali Salavat za jeho špatnou hru a díky gólu Bělova zatím vedou 2:1. Poslední třetina začne přibližně v 16:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté v plném počtu.
     
    40:37
    Hartikainen přihrál doleva na Filatova, tomu ale rána vůbec nesedla. Vypadá to, že se o přestávku zadíval na záznam Gambrinus ligy – v ní také končí většina střel na tribunách.
     
    42:09
    Velká tutovka domácího celku! Od rohu kluziště se pár přihrávkami dostal do středu hřiště úplně volný Kolcov, který míchal s pukem, jenže mířil jen vedle.
     
    44:21
    Mirnov s Kolcovem se dostávali do další možnosti, snažili se kombinovat, ovšem defenzíva Sibiru pracuje zatím na výtečnou.
     
    46:56
    Chlystov byl faulován, Koskiranta (SIB) odchází na dvě minuty na trestnou lavici za hákování.
     
    47:34
    Salavat Julajev musí být o něco konstruktivnější, vždyť při střele od Višněvského nikdo nestínil ani nikdo netečoval Gajdučenko měl snadnou práci.
     
    48:12
    Tyčka! Nyní měla Ufa velkou smůlu. Zatím asi nejlepší bek na hřišti na straně domácích Kolcov sice překonal Gajdučenka, ale ve finále musel stejně smutnit.
     
    48:56
    Hosté v plném počtu.
     
    50:22
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přece se domácím podařilo srovnat. Chytře to nyní zahrál ALEXANDR STĚPANOV, který před Gajdučenkem vložil svou hůl do střely Gluchova z levé strany a tečoval puk za záda hostujícího brankáře. Asistence: Alexej Gluchov, Brent Sopel.
     
    52:12
    Domácí navyšují obrátky, teď mohl Hartikainen strhnout vedení na domácí stranu. Jenže Gajdučenko zase odolal.
     
    52:40
    Sibir je nyní jako opařený. Fanoušci ženou svůj tým za třetím gólem, hosté to nebudou mít v posledních minutách vůbec jednoduché.
     
    52:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to je zase nečekaný zásah do týmu Ufy. Hosté opět z nenápadné akce skórují. JONAS ENLUND přitom využil jen obrovské hrubice Višněvského. Ten se před vlastním brankářem rozmýšlel, komu přihrát, až nabídl tutovku svému spoluhráči, jemuž více méně "asistoval". Enlund jí nepohrdl – nadvakrát z blízkosti překonal A. Volkova. Bez asistence.
     
    54:23
    Kolcov i nadále pálí jako zblázněný. Jenže teď se jeho rána od modré čáry ujmout nemohla, před Gajdučenkem bylo hned několik protihráčů.
     
    56:13
    Ještě jedna šance pro Ufu. Nedovoleného bránění se dopustil Kugryšev (SIB), domácí tak budou mít možná poslední přesilovku.
     
    57:03
    Filatovova snaha byla marná. Sice zavezl puk do útočného pásma, tam si však Novosibirsk poradil a vyhodil ho zase zpátky k soupeři.
     
    58:13
    Hosté v plném počtu.
     
    58:31
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:50
    Domácí jsou bez brankáře! Využijí této výhody šesti hráčů na ledě?
     
    59:31
    Ufa se nemůže propracovat do vážnější možnosti. Sibir si prostor před Gajdučenkem velmi hlídá, brání navíc opravdu hodně natěsno.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Můžeme říci, že Ufa si zápas prohrála úplně sama. Po téměř dvou letech Sibir poráží svého soupeře, pro nějž jsou to hodně cenné tři body. Hrál chytře, perfektně vzadu a využil všechny ze svých tutových šancí. Udělil tak soupeři velkou lekci z produktivity. Na závěr ještě dodejme, že v zápasech Novovosibirsku popáté v řadě svítilo skóre 2:3!
     
    Z mé strany vše, u KHL brzy nashledanou. (17:18:58)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 1. Filatov (Makarov), 51. Stěpanov (Gluchov, Sopel) – 20. Enlund (Bělov), 36. Bělov (Lehtera), 53. Enlund


    Salavat Julajev Ufa: A. Volkov (V. Volkov) – Višněvskij, Sopel, Zubarev, Proškin, Babčuk, Kolcov, Isangulov, Gurkin – Makarov, Filatov, Hartikainen – Růžička, Chlystov, Zinovjev – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Stěpanov, Gluchov, Slepyšev
    HC Sibir Novosibirsk: Gajdučenko (Orechov) – Bělov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Karavajev, Ignatovič, Ožiganov – Lehtera, Enlund, Romanov – Kugryšev, Kopejkin, Koskiranta – Monja, Sannikov, Ignatuškin – Karamnov, Lemťugov, Vorošilo – Šumakov

    Rozhodčí: Safiullov, Sergejev – Koposov, Otmachov
    bahis siteleri