Montpellier – Lyon 5:1 (kon.) | Bordeaux – Sochaux 4:1 (kon.) | Marseille – PSG 1:2 (kon.)
konec
Montpellier HSC
5:1 (2:0)
Olympique Lyon
Neděle 06.10.2013, 14:00 • Stade de la Mosson (Montpellier) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Nedělní program zápasů 9. kola francouzské nejvyšší fotbalové soutěže otevírá zápas předminulého mistra Francie Montpellieru HSC s obhájcem bronzu z loňské sezóny Olympiquem Lyon.
     
    Montpellier HSC:

    V minulé sezóně skončil Montpellier v lize na 9. místě a střed tabulky patří týmu také v té letošní. Momentálně je z toho 12. místo a opravdu bláznivá bilance jedné výhry, jedné porážky a hned šesti remíz. Tento počet nerozhodných výsledků je jednoznačně největším v lize. Montpellier tedy sice moc neprohrává, ale pochopitelně bod ze zápasu je většinou málo. Dokonce hned pět posledních zápasů týmu skončilo remízou.

    Tým tak výrazně zaostává za sezónou 2011/2012, kdy celou Ligue 1 ovládl a stal se tak mistrem Francie.

    Poslední odehrané ligové zápasy:

    6. kolo: Évian – Montpellier 2:2
    7. kolo: Montpellier – Rennes 0:0
    8. kolo: Ajaccio – Montpellier 1:1
     
    Olympique Lyon:

    V minulé sezóně skončil Lyon na třetím místě a zajistil si tak účast ve 3. předkole Ligy mistrů. V tom sice porazil švýcarský Grasshopper, no poté padl se španělským Realem Sociedad a do vytoužené základní skupiny se tak nedostal. Vypadnutí v této pasáži soutěže však znamenalo alespoň účast v základní skupině Evropské ligy. V té Lyon zapsal zatím dvě remízy, tu první na hřišti Realu Betis a poté se rozešel smírně i doma s portugalskou Vitórii.

    V lize však prozatím zůstává Lyon malinko za očekáváním, přece jen 10. místo je na takto slavný celek trošičku málo a tak každý zápas i na ligové scéně je pro Olympique velmi důležitý a nejinak tomu bude i dnes.

    Poslední odehrané ligové zápasy:

    6. kolo: Lyon – Nantes 3:1
    7. kolo: Ajaccio – Lyon 2:1
    8. kolo: Lyon – Lille 0:0
     
    Vzájemné zápasy:

    V minulé sezóně se oba týmy střetly dvakrát v lize a vždy se radoval z vítězství o jeden gól Lyon. Nejprve v 15. kole zvítězil doma 1:0 a poté také na hřišti soupeře ve 33. kole, když o vítězi rozhodla branka Clémenta Gréniera ze třetí minuty nastavení.

    V živé paměti však mají jistě někteří hráči také zápas o Trophée des Champions 2012/2013, který se odehrál na startu loňské sezóny. Do tohoto zápasu vstupoval Montpellier jako vítěz ligy z roku 2011/2012 a Lyon pro změnu jako vítěz poháru z této sezóny. Nakonec se ve francouzském superpoháru zrodila remíza 2:2 a následně na penalty vyhrál Lyon.
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Jourdren – Marveaux, Congré, Hilton (C), El Kaoutari – Stambouli, Cabella, Sanson – Camara, Montaño, Mounier.
    Náhradníci: Pionnier – Mézague, Martin, Dabo, Tinhan, Herrera, Bakar.

    Olympique Lyon: Lopes – Ferri, Fofana, Koné, Bedimo – Mvuemba, Grenier, Gonalons (C) – Lacazette, Gomis, Briand.
    Náhradníci: Gorgelin – Zeffane, Sarr, Pléa, Malbranque, Danic, Tolisso.

    Rozhodčí: Lannoy – Dansault, Cano.
     
    -1
    Vše je již připraveno k začátku zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sanson (MON) schytal hned v první minutě zápasu tvrdý zákrok, po kterém se ocitl na trávníku.
     
    2
    Mounier (MON) se hnal za výbornou přihrávkou za obránce Lyonu a přestože to vypadalo, že bude u míče dříve brankář Lopes, tak se tak nestalo a Lopes poté musel roztáhnout své ruce a tím zastavit míč.
     
    3
    El Kaoutari byl přišlápnut protihráčem a tak Montpellier zůstane u míče, zpět do hry jej uvede odkopem z místa přestupku brankář Jourdren.
     
    4
    V úvodních minutách zápasu toho zatím Lyon moc nepředvádí a v podstatě se k míči ještě pořádně nedostal. Další zajímavou šanci Montpellieru zastavil pomezní rozhodčí, který uviděl Montaña v ofsajdu.
     
    5
    Hra je hodně přerušována nedovolenými zákroky, po jednom takovém zůstává ležet Bedimo (LYO) a hosté tak budou zahrávat standardní situaci.
     
    6
    Jourdren malinko podcenil situaci a lehoučký centr mu vypadl z rukavic, následně však Gomis (LYO) v obrovské šanci netrefil odkrytou branku a pohrdl tak velkou šancí na otevření skóre.
     
    8
    Montpellier se snaží uklidnit hru, hraje se tak převážně ve středu hřiště.
     
    8
    Zajímavý centr letěl na přední tyč, ale obrana Lyonu celou situaci zvládla a nedopustila žádné nebezpečí.
     
    9
    Z takových šestatřiceti metrů budou hosté zahrávat přímý volný kop po nedovoleném zákroku jednoho z domácích fotbalistů.
     
    10
    Jourdren zatím nepředvádí nijak přesvědčivý výkon v bráně, opět dalekonosnou střelu pouze vyrazil před sebe přímo na kopačku Koného (LYO), kterému však v nadějné pozici střela vůbec nesedla.
     
    11
    V souboji dvou desítek sice vybojovala míč ta lyonská, jenže Lacazette (LYO) následně nerozehrál vůbec přesně.
     
    12
    Jeho zaváhání však domácí hráči nedokázali využít, vše přerušil ofsajd.
     
    13
    Tak první branka byla nyní doslova na spadnutí! Po vybojovaném míči na pravé straně přilétl na zadní tyč výtečný centr, který usměrňoval mezi tři tyče Mounier (MON). Brankář Lopes dokázal míč pouze konečky prstů vytěsnit a následně tak mohl Cabella (MON) z půl metru otevřít skóre, jenže míč mu prapodivně skočil a skončil vedle levé tyče.
     
    14
    Hra se přesunula po této obrovské šanci do středu hřiště, kde se Lyon k ničemu nedostal a zpětnou přihrávkou až na Lopese začíná znovu od začátku.
     
    15
    Fofana si pomohl ve vzdušném souboji malinko rukama, ale hlavní rozhodčí to nepostřehl a tak se hostující fotbalista dostal k míči.
     
    16
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Další neuvěřitelný zmatek v pokutovém území Lyonu nakonec končí první brankou zápasu. Po sérii výtečných přihrávek se míč dostal až do blízkosti brány, napoprvé ještě dokázal Lopes zázračně míč vyrazit, jenže poté se kulatý nesmysl odrazil na kopačku VICTORA MONTAŇA, který propálil vše před sebou.
     
    18
    Lyon se okamžitě po inkasované brance tlačí do útoku a výsledkem je vybojovaný standardní situace ze třiatřiceti metrů.
     
    19
    Přímá střela na bránu vylétla až příliš vysoko a Jourdrena nemohla ohrozit.
     
    20
    Jourdrej musel zůstat pozorný i při nečekaném zakončení z úhlu, domácí brankář si však dal pozor a míč zastavil.
     
    20
    O pár vteřinek později vyskočil nejvýše Gomis (LYO), no jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    22
    Nepřesnosti na obou stranách po dlouhých odkopech, nakonec si míč může v klidu před svou svatyni postavit Lopes a poslat jej někam ke středu hřiště.
     
    23
    Fofana (LYO) zvládl ostrý souboj, ale vše to bylo zbytečné, ještě před tím totiž odpískal hlavní rozhodčí ofsajdové postavení domácímu snaživci.
     
    23
    Lacazette (LYO) upadl při souboji u autové čáry, no hlavní rozhodčí byl blízko a vyhodnotil souboj jako čistý.
     
    24
    Camara (MON) se dral kolem Fafany a vypadalo to, že si Fafana pomohl faulem, jenže pomezní rozhodčí nic takového neavizoval a tak ten hlavní neměl důvod zapískat.
     
    25
    O pár vteřinek později musel Koné hasit požár ve vlastní šestnáctce a svým odkopem sice daroval Montpellieru rohový kop, ale to je méně než by mohl způsobit případný centr do šestnáctky.
     
    26
    Rohový kop navíc obrana Lyonu v naprostém poklidu ubránila.
     
    27
    První žlutá karta zápasu je zde a uviděl ji Bedimo (LYO), který přišel v souboji o míč a následně Camaru poslal tvrdě k zemi.
     
    29
    Na hřišti se nám začíná přiostřovat a tentokráte to žlutou kartou odnesl domácí hráč, Sanson (MON) zastavil rozbíhající se akci soupeře a rozhodčímu se jeho zákrok nelíbil.
     
    30
    Velmi prapodivně zahrána standardní situace nekončí nakonec ani rohovým kopem, Jourdren totiž stačil míč zastavit na hrací ploše.
     
    31
    Lyon začíná být v posledních minutách malinko aktivnější, jakoby se Montpellier spokojil se svým jednogólovým vedením.
     
    32
    Opět sice domácí hráči ubránili postupný útok, jenže naopak při snaze o vlastní ofenzivní výpad naprosto zklamali.
     
    33
    Hned dva hráči zůstali ležet na hrací ploše, rozhodně více bolel souboj Stambouliho (MON).
     
    34
    Bedimo (LYO) to nemyslel zle, ale jeho střela byla z kategorie nepovedených a nijak Jourdrena neohrozila.
     
    35
    Po několika odrazech se míč dostal na kopačku Mvuemby, který ani na vteřinku neváhal a střelou se pokusil vyrovnat. Výsledkem jeho snažení sice není vyrovnání, ale Lyon bude mít výhodu rohového kopu.
     
    36
    Samotný roh nebezpečný nebyl, ale následně přilétl do šestnáctky dobrý centr, který využil k zakončení Briand (LYO), jenže Jourdren se vytáhl skvělým zákrokem a ještě lepší předvedl domácí gólman proti následné dorážce Gonalonse, který hlavou mířil velmi dobře k pravé tyči.
     
    37
    Lyon je zcela jasně aktivnější a nyní Montpellieru pomohl alespoň odpískaný ofsajd.
     
    38
    Po tvrdém souboji inkasoval kapitán Lyonu Gonalons loktem do obličeje. Rozhodčí to tentokrát nechal bez karetního potrestání, ale Gonalons se jen těžce zvedá.
     
    39
    Další tvrdá srážka, po které zůstává ležet na trávníku Montaño a opět nikdo jiný než Gonalons.
     
    40
    Rozhodčí celou situaci posoudil jako faul Montaña (MON), který se tak do statistik zapisuje kromě gólu také žlutou kartou.
     
    41
    Z následné standardní situace vytěžil Lyon rohový kop, jeho rozehrání si navíc ještě jednou zopakoval, ale napodruhé zaúřadoval Jourdren, který míč vyboxoval do bezpečí.
     
    42
    Další hraniční zákrok v pokutovém území se nepíská a následně je naopak potrestán zákrok Gonalonse (LYO) ve středu hřiště. Už předchozí zákrok v šestnáctce mohl klidně skončit pokutovým kopem pro Olympique.
     
    43
    Montpellier vytáhl napadání a nechybělo mnoho a Montaño by se také dostal k míči, nakonec však situaci obrana Lyonu ustála, i když přesvědčivé to tedy rozhodně nebylo.
     
    44
    Fantastická práce Montaña, který si zpracoval míč a ve sprinterském souboji předběhl Fofanu. Následně se domácí fotbalista zachoval týmově a přihrávkou našel volného Cabellu, kterého však famózně vychytal Lopes.
     
    45
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Jenže z následného rohu se Montpellier přece jen prosazuje, na přesně kopnutý míč Cabelly si naskočil ANTHONY MOUNIER a posílá tak svůj tým před koncem poločasu do dvoubrankového vedení.
     
    První poločas skončil.
     
    Touto druhou brankou také první poločas končí a je třeba říci, že si Lyon asi za svou aktivitu po inkasovaném gólu zasloužil vyrovnat. Jenže Montpellier dokonale využil i malou šanci a do šaten tak odchází za vedení 2:0.

    Druhý poločas začne přibližně v 15:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvod druhého poločasu začal Lyon aktivně, první rohový kop obrana Montpellieru odvrátila pouze na další.
     
    47
    Po rohovém kopu se však naopak do obrovské šance hnali hosté, kteří měli obrovskou šanci, ale rychlý protiútok zakončil Mounier (MON) pouze střelou nad.
     
    47
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak co k tomuto dodat. Druhý poločas nám začal opravdu velmi ofenzivní hrou a akcie Lyonu na body v tomto zápase pozvedl ALEXANDRE LACAZETTE, před jehož střelou domácí brankář Jourdren malinko zaváhal a již nedokázal míč zachytit.
     
    49
    Montpellier se snaží oklepat ze špatného vstupu do druhého poločasu, do útoku se hnal Cabella (MON) a byl zastaven jen za cenu faulu.
     
    50
    Následná standardní situace však nebyla pro obranu Lyonu nikterak nebezpečná.
     
    51
    Pro změnu zůstává na hřišti ležet Mounier (MON), který schytal tvrdý zákrok ve středu hřiště, žlutá karta se však neuděluje.
     
    52
    Rozehrání následného přímého kopu se rovnalo tak úrovni divize. Toto se domácím hráčům tedy vůbec nepovedlo.
     
    53
    Grenier stál na dobrém místě a zakončil velmi pohlednou akci hostů, jeho projektil však letěl o něco výše, než bylo potřeba a tak se bude kopat od brány Montpellieru.
     
    55
    Montpellier se začíná zatahovat do ulity stejně jako tomu bylo v prvním poločase. Jenže času do konce zápasu je stále strašná spousta a náskok domácích již pouze jednogólový.
     
    56
    Pád Camara (MON) v pokutovém území nekončí penaltou v žádném případě.
     
    57
    Domácí tým si vybojoval další standardní situaci z pětatřiceti metrů.
     
    58
    I přes tuto obrovskou dálku došlo na přímé ohrožení branky, jenže střela letěla přímo do zdi.
     
    58
    Lopes byl pozdě v souboji s Montaňou a bude z toho pokutový kop pro Montpellier!
     
    58
    Montaňa dostal fantastickou přihrávku a snažil se obhodit si brankáře Lopese kličkou, ten jej však poslal k zemi a vidí za to žlutou kartu.
     
    59
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Na bílou značku si míč postavil REMY CABELLA a s velkým přehledem poslal míč k tyči a navyšuje vedení domácích. Pokutový kop tak Montpellieru velmi výrazně pomohl a opět za to mohl rychlý protiútok, po kterém se penalta pískala.
     
    61
    O okamžitou odpověď se pokusil Gomis (LYO), ale jeho dělovka z voleje končí vysoko nad.
     
    61
    Hden dvojí střídání u Lyonu, nejprve odejde Briand a místo něj si zahraje Plea.
     
    61
    Také druhé střídání je z lavičky Lyonu, na hřiště jde Danic a nahradí Mvuembu.
     
    63
    Domácí se hnali do další obrovské šance a opět málem z rychlého brejku přišel trest. Lopes však tentokrát situaci ustál a zabránil pohromě.
     
    65
    Lyon si neví rady s postupným útokem a naopak hosté zlobí hostující defenzívu prostřednictvím brejků.
     
    66
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Tak je zřejmě definitivně rozhodnuto, jeden z domácích hráčů sice stál ve chvíli přihrávky v ofsajdu, ale nezapojil se vůbec do hry a tak mohl REMY CABELLA svou další brankou poslat Montpellier už do vedení o tři góly. Cabella si při zakončení počínal velmi zkušeně a nedal Lopesovi žádnou šanci.
     
    68
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Tak tomuto se říká vraždění neviňátek! Cabella zatáhl míč po levé straně a přesným centrem našel hlavu VICTORA MONTAŇU, který zamířil hlavičkou naprosto nekompromisně do protipohybu brankáře.
     
    69
    Lyon se snažil o bleskurychlou odpověď, ale nakonec museli hosté sami uhánět do obrany. Tentokrát však byl Lopes u míče jako první a akci zastavil.
     
    70
    Ze hřiště odešel Mounier a nahradil ho Bakar (MON), to vše za mohutného potlesku domácích příznivců.
     
    72
    Montpellier si zápas náramně užívá, každý hráč je při pohybu dopředu velmi nebezpečný a hlavně rychlý. Lyon je již smířen s porážkou.
     
    73
    Jourdren si musel dát dobrý pozor na nepříjemnou snahu Gonalonse (LYO), který však domácího brankáře neohrozil.
     
    74
    Na druhé straně nepřesný centr pouze prosvištěl celým pokutovým územím a skončil v zámezí.
     
    75
    Chystá se střídání na domácí straně a diváci již nyní vstávají.
     
    76
    Ze hřiště jde autor dvou gólů Cabella, kterého nahradil Martin (MON).
     
    77
    Za potlesku svých příznivců si domácí hráči užívají každou minutku tohoto zápasu.
     
    78
    Dobře letící centr nakonec nenašel adresáta a tak si obrana Lyonu může alespoň na chviličku oddechnout. Dnes toho přece jen zažila více než je zdrávo.
     
    79
    Ferri (LYO) se postavil tělem před protihráče a knokautoval jej k zemi.
     
    80
    Lopes si pohlídal letící míč a v poklidu jej vyboxoval mimo pokutové území.
     
    81
    Fofana zvládl své defenzivní úkoly na jedničku a okamžitě posílá dlouhý míč na útočnou polovinu.
     
    81
    Jenže tam jeho spoluhráči nedokázali kulatý nesmysl zpracovat a tak Lyon opět o míč přišel.
     
    81
    Montpellier dnes naposledy střídá, ze hřiště jde Montaño a nahrazuje jej Herrera. To vše za potlesku, který patří právě Montañovi.
     
    82
    Vystřídali také hosté, zápas skončil pro Gomise, kterého nahradil Malbranque.
     
    83
    Tak si to hosté vyžerou až do samotného konce. Za druhou žlutou kartu je vyloučen Gonalons (LYO), který naprosto zbytečně zajel do protihráče a odchází tak do sprch.
     
    85
    Hosté se již ani nesnaží o nějaké ofenzivní výpady a raději se starají o to, aby ještě více nenarostl počet branek v jejich síti.
     
    86
    Nyní je již naprosto jasné, že Montpellier nenavýší počet remíz na svém kontě, ale je samozřejmostí, že to nikomu v domácím dresu nevadí.
     
    87
    Postupné útoky Lyonu končí na polovině hřiště, konec zápasu zřejmě hosté velmi rádi uvítají.
     
    88
    Fofana zastavil šanci Montpellieru a okamžitě se vydal s míčem více do středu, tam jej poslal na spoluhráče, ale ten se dál nedostal.
     
    90
    Již plyne poslední minuta řádné hrací doby a na hřišti se toho moc neděje. Domácí tým si užívá potlesku a je otázkou, zda rozhodčí vůbec něco nastaví.
     
    90+1
    Nastavovat se bude a dokonce hned tři minuty.
     
    90+2
    Hosté si pouze přihrávají míč mezi sebou na vlastní polovině a vůbec nejeví snahu o útočnější pojetí posledních minut.
     
    90+3
    Na stadionu jsou slyšet obrovské rány, které zřejmě způsobuje pyrotechnika. Snad se zápas v poklidu dohraje.
     
    Konec zápasu.
     
    Montpellier dnes naprosto vyškolil Lyon ve využívání rychlých protiútoků. Většina gólů totiž padla právě po zaspání hostů na útočné polovině.

    Montpellier tak připisuje do tabulky důležité tři body a také si výrazně napravuje skóre.

    Z mé strany je to k utkání již úplně vše, děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u dalších fotbalových přenosů. (15:50:19)

    Jozef Valenčík

    Branky: 16. Montaño (Cabella), 45. Mounier (Cabella), 59. Cabella, 66. Cabella, 68. Montaño (Cabella) – 47. Lacazette

    Karty:   29. Sanson (MON), 40. Montaño (MON) – 27. Bedimo (LYO), 42. Gonalons (LYO), 58. Lopes (LYO)   83. Gonalons (LYO)


    Montpellier HSC: Jourdren – Marveaux, Congré, Hilton (C), El Kaoutari – Stambouli, Cabella (76. Martin), Sanson – Camara, Montaño (81. Herrera), Mounier (70. Bakar).
    Náhradníci: Pionnier – Mézague, Martin, Dabo, Tinhan, Herrera, Bakar.

    Olympique Lyon: Lopes – Ferri, Fofana, Koné, Bedimo – Mvuemba (61. Danic), Grenier, Gonalons (C) – Lacazette, Gomis (82. Malbranque), Briand (61. Pléa).
    Náhradníci: Gorgelin – Zeffane, Sarr, Pléa, Malbranque, Danic, Tolisso.

    Rozhodčí: Lannoy – Dansault, Cano
    bahis siteleri