Omsk – HC Slovan 4:2 (kon.) | Barys – Lev 2:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – CSKA Moskva 3:4 (kon.)
Jekatěrinburg – Riga 3:1 (kon.) | Kazaň – Novokuzněck 4:5 (0:1 po s.n.) | N.Novgorod – Vladivostok 2:1 (kon.)
Viťaz – Chabarovsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Spartak Moskva – Ufa 2:3 (kon.) | Minsk – Čeljabinsk 4:2 (kon.)
Doněck – Nižněkamsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Záhřeb – Novosibirsk 6:1 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Lev Praha
Čtvrtek 28.11.2013, 14:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je u konce. Ve třetí třetině jsme viděli dvě branky o tu první se postaral ve 47. minutě Starčenko, který vyrovnával na 2:2. Ovšem již po 38 vteřinách se o vyrovnání postaral Jiří Sekáč. Po tomto brance jsme již změnu skóre neviděli a tak český celek Lev Praha vítězí na hřišti Barysu Astana poměrem 3:2! Děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek dne. (16:18:05)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Pokračujeme vhazováním v útočném pásmu domácích, kteří hrají v šesti.
     
    59:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:33
    Tvrdá střela od modré čáry Engrena neohrozila a kotouč se odráží ven ze třetiny Lva.
     
    58:29
    Nakonec jeden z domácích útočníků vybruslil s pukem a vystřelil, ale narazil pouze na vynikajícího brankáře hostů.
     
    58:08
    Hráči bojují o puk v rohu kluziště před Engrenem.
     
    57:31
    Po zákroku Engrena se bude vhazovat po pravici brankáře hostí.
     
    57:09
    Hosté v plném počtu.
     
    57:01
    A teď dokonce můžou hráči Lva vyhodit a vystřídat.
     
    56:26
    Hosté se stále velmi dobře brání a nepouští Astanu do šance.
     
    55:35
    Barys drží útočné pásmo, ovšem hráči Lva jej zatím nepouští do střelecké pozice.
     
    55:09
    2 minuty za držení dostává střelec vedoucí branky hostí Jiří Sekáč.
     
    55:06
    Domácí si zahrají početní výhodu.
     
    54:15
    Hosté dobře zachytili na středu hřiště rozehrávku domácích hráčů, ovšem po nahození za Ahonena o kotouč zase přišli.
     
    53:31
    Hra se přenesla na druhou stranu a útočnou aktivitu vyvíjí pro změnu hráči Lva Praha, ale k větší příležitosti to nevede.
     
    52:10
    Boyd se po hezké individuální akci dostal až do bekhendového zakončení, které výborně vyrazil Engren!
     
    50:38
    Dnešní utkání sleduje 4070 diváků.
     
    49:22
    Domácí mužstvo v menším náporu, ovšem hráči Lva velmi zodpovědně brání, nic nevymýšlejí a zodpovědně posílají kotouč do středního pásma tak, aby to nebylo zakázané uvolnění.
     
    48:35
    Dustin Boyd prověřil Engrenovu pozornost, ovšem brankáře Prahy tento pokus nepřekvapil.
     
    47:21
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Neuplynula ani minuta a hosté se znovu ujímají vedení! O třetí branku hostů se postaral JIŘÍ SEKÁČ a Lev znovu vede v Astaně tentokráte poměrem 3:2! Asistence: Patrik Zackrisson.
     
    46:43
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí mužstvo vyrovnává díky trefě ROMANA STARČENKA, který překonal Engrena. Asistence: Konstantin Ruděnko.
     
    46:19
    David Ullström vystřelil z levé strany, ovšem Ahonen pohotově zasáhl.
     
    45:37
    Přechod útočné modré se ale nyní kazažské družině příliš nepovedl, zastavilo ji postavení mimo hru, které neuniklo pozorným pomezním arbitrům.
     
    44:45
    Lev se uchyluje k defenzivní taktice, což při pohledu na ledovou plochu určitě není dobrá volba, neboť Barys začíná hostující branku čím dál více zasypávat nebezpečnými ranami.
     
    43:18
    V pádu se pokoušel zakončit Jiří Sekáč, avšak neúspěšně, domácí defenziva jej stihla zablokovat. Poté se Astana vydala za vyronáním. Zatím se ale domácím nedaří usadit v pásmu.
     
    42:46
    Gavrilinovo nahození Atte Engren raději uschoval do výstroje a eliminoval tak nebezpečí dorážky. Zdá se, že brankář Lva bude mít ve třetí periodě o něco více práce.
     
    41:53
    Do závěrečné periody vsotupil Barys poměrně aktivně, po skončení oslabení je převážně v útočném pásmu. Nyní se ale provinil zakázaným uvolněním. Vhazovat se tak bude před Ahonenem.
     
    40:48
    Boyd se vydal ve vlasntím oslaben do úniku, který ale zastavil hostující defenziva, konkrétně vrátivší se Justin Aazevedo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda je minulostí. V této části hry byli jednoznačně lepší hostí, kteří se díky brance Jakuba Mataie ujali těsného vedení. Dokáží dotáhnout klání do vítězného konce, nebo se bude radovat Astana? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
    Střely na branku: 12:17
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Gragnanino rána od modré čáry nechala pouze vyniknout Ahonenovu lapačku. Gólman domácích poté podržel kotouč ve své moci. Buly tak bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    38:43
    Přesilová hra pro Lva. Za držení obdržel menší trest Andrej Gavrilin (AST).
     
    38:25
    Domácí se drží v útočné třetině, zahrozit z velkého úhlu se pokoušel Romanov. Jeho pokus byl ale sražen hostujícím obránce mimo útočné pásmo Barysu.
     
    37:08
    Astana se zatím do větších šancí nedostává, Pražané si počínají v hráčeském deficitu velice dobře, přičemž stíhají ještě aktivně napadat.
     
    35:47
    Astana si zahraje přesilovou hru. Za nedovolené bránění odchází pykat Marc-Andre Gragnani (LEV). Jak domácí naloží s touto výhodou?
     
    34:58
    Po následním závaru před brankou Astany se bude vylučovat. Na trestnou lavici putuje Martin Ševc (LEV), Brandon Bochenski (AST) a Cam Barker (AST). Všichni se provnili hrubostí. Hrát se však bude v pěti na obou stranách.
     
    34:51
    Novotný měl na holi další branku Lva. Při dorážce nenápadné střely se totiž ocitl kotouč před nic netušícím Ahonenem. Kapitánu Lva se ale zakončení v pádu příliš nepovedlo. Při Barysu stálo velké štěstí.
     
    34:03
    Bochenski zavezl touš do pásma, kde jej posléze zabetonoval u mantinelu. Nakonec jej vybojovali hosté, kteří ale nerozehráli přesně, což zapříčiňuje další zakázané uvolnění. Na řadě je komerční přestávka.
     
    32:57
    Petr Vrána vybruslil zpoza brány a snažil se bleskově zakončit. Ahonen si ale levou tyč pohlídal a touš ve své síti nedopustil. Následně se domácí provinili icingem, který vrací hru zpět před brankáře Barysu.
     
    31:15
    Domácí mohli vyrovnat, Havrilin se ocitl zcela sám před Engrenem, avšak v pádu nedokázal přesně zamířit. Mág Lva své mužstvo podržel. Pokud ale Pražané chtějí pomýšlet na úspěch, budou se muset podobných minel vyvarovat.
     
    29:45
    Ahonenovu pozornost nyní testoval Petr Vrána. Domácí strážce svatyně si ale s touto nepříliš nebezpečnou ránou proadil na výbornou a posléze vyslal spoluhráče do protiútoku.
     
    28:31
    Ruděnkovo bekhendové nahození od levého mantinelo Engren raději schová do výstroje a přerušuje tak hru. Vhazovat se bude po levé ruce brankáře Pražanů.
     
    27:31
    Kombinace hostí vyústila v ránu Jiřího Novotného, kterou však Ari Ahonen vytěsnil. Barys stále svému sokovi nestíhá.
     
    26:38
    Romanovova rána skončila v ochranné stíi nad Engrenem. Následuje krátká komerční přestávka. Lodivod Astany má svým svěřencům co říci, výkon jeho "oveček" zatím není vůbec optimální. Uvidíme, zda dokáže dát mužstvu tolik potřebný impuls.
     
    25:25
    Po delší odmlce se hraje v obranném pásmu Lva. Barys je vývojem duelu evidentně velmi zaskočen. Zdá se, že brusle zapomněl v kabině, neboť hráčům hostí vůbec nestíhá.
     
    24:37
    Přechod do útočného pásma se nyní Lvu nepovedl, zastavilo jej postavení mimo hru, které pozorným pomezním arbitrům neuniklo. Buly bude vhozeno v neutrálním pásmu.
     
    23:39
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Pražanům se vyvíjená aktivita vyplatila. Matai poslal touše na modrou čáru, načež se vydal stínit Ahonenovi. S notnou dávkou štěstí pak tečoval nahození Birnera za Ahonenova záda. Asistence: Michal Birner, Lukáš Cingel.
     
    22:28
    Lev je v úvodu druhé periody o poznáni aktivnějším celkem, nebezpečí nyní Barysu připravili Jakubové Klepiš a Nakládal. Ani jeden ale nedokázal rozsvítit červené světlo za svatyni Astany.
     
    21:36
    Velká příležitost Lva. Jiří Sekáč vybojoval puk ve středím pásmu, probil se do útočného a přesným pasem vyzval ke skórování Thörnebrga. Útočník hostí ale podruhé v dnešním duelu neskóroval, napálil pouze připraveného Ahonena.
     
    20:27
    Ihned po startu druhé periody se hosté vydali do útoku. Azevedo vyjel z levého rohu, leč do výhodné střelecké pozice se nedokázal probít a přišel o kotouč.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první dějství, které přineslo zpočátku velmi ospalý hokej. Vedení se poté ujal hostující Lev, jehož poslal do vedení Martin Thörnberg. Domácí však dokázali zásluhou snajpra Brandona Bochenskiho vyrovnat. Jak se bude utkání nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!
    Střely na branku: 7:8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Závěrečné vteřiny úvodní periody se odehrávají převážně ve středním pásmu, ani jedno z mužstev se nikam nežene. Nakonec přece jenom vypálil Martin Ševc, avšak rána byla sražena domácí defenzivou.
     
    18:24
    Nyní to již vypadá pro Pražany dobře, v méně výrazném oslabení si vedou na výbornou, Astana se zatím nedostala ke střele.
     
    17:31
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí svou dvojnásobnou přesilovou hru využívají. BRANDON BOCHENSKI obdržel pas od modré čáry, načež z velkého úhlu přesně vymetl pavučiny v pravém horním rohu Engrenovy svatyně. Barys bude mít i nadále převahu jendoho muže v poli. Asistence: Cam Barker.
     
    17:00
    Po velkém závaru před brankou Lva dochází k dalšímu vyloučení. Jakub Nakládal (LEV) zalehl kotouč, za což dostává dvě minuty. To už je pro host kritická situace.
     
    16:23
    Astana si nyní zahraje přesilovou hru. Za podražení odchází zahřívat lavici hanby Ryan O'Byrne (LEV). Podaří se hostujícímu celku znovu ubránit?
     
    15:57
    V ofenzivním snažení je nyní opět domácí celek, především aktivní Rachmanov. Obrana Lva ale ke svým protihráčům velmi rychle přistupuje a nedovoluje jakékoliv komplikace. Uvidíme, zda tato taktika přinese Pražanům ve finále kýžené ovoce.
     
    14:58
    Nechybělo mnoho a Lev mohl vést o dvě branky! Ve stoprocentní pozici se octil hostující Ridderwall. Z levé strany hrací plochy ale nedokázal zamířit přesně, i když měl na zakončení spoustu času.
     
    14:36
    Po Klepišově nabití vyslal od modré čáry pumelici Martin Ševc. Ahonen byl ale pozorný a dokázal ji nejen zlikvidovat, ale také udržet ve výstroji, což byl vzhledem k razanci obtížný úkol.
     
    13:30
    Opět americký útočník, jehož pokus ale srazila obrana Pražanů až do ochranné sítě. Domácí alespoň vydolovali vhazování v útočném pásmu, a to po levé ruce Engrena.
     
    13:16
    Chyba mohla stát Lva vedení. Nakládalův mizerný pas vystihl Bochenski, který se poté odhodlal k bleskové střele. Nejlepší střele a zároveň nejproduktivnější borec Astany ale nezamířil dle svých představ.
     
    12:48
    A znovu Barys, po přejetí útočné modré testoval pozornost pražského mága Rachmanov. Se svou jedovkou ale neuspěl. Po krátké komerční přestávce se bude vhazovat v útočném pásmu kazažské družiny.
     
    11:58
    Puškarjov měl na holi vyrovnání, avšak ztroskotal na doposud výborném Engrenovi. Brankář Lva stačil reflexivně vykopnout levý beton a poslat tak kotouč do bezpečí. Utkání začíná nabírat tempo, které je Kontinentální hokejové lize zcela jistě hodno.
     
    10:49
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    Pražané se ujímají vedení. Astana nyní vyrobila minelu, kterou hosté dokázali využít. MARTIN THÖRNBERG zachytil nepřesný pas na modré čáre, vydal se na úroveň levého kruhu a střelou švihem nalezl skulinku ve vsýtroji Ahonena. Bez asistence.
     
    10:36
    Další icing, tentorkáte na straně Barysu. Buly tak bude provedeno před Ahonenem. Nutno podotknout, že toto utkání zatíém příliš hokejové krásy nepřínáší.
     
    09:33
    Obrovská příležitost Astany nekončí brankou, po rychlé kombinaci se octil před Engrenem zcela sám Gavrilin. Domácí forvard ale nedokázal svůj bekhend dostatečně zvednout.
     
    08:37
    Kapitán Lva Jiří Novotný zavezl puk do pásma, načež jej poslal k Topi Jaakolovi, který tvrdou ranou od modré vyprášil Ahonenovy betony.
     
    07:53
    Lev se nyní ocitl pod mírným tlakem. Již se zdálo, že se do solidní pozice dostaně Ruděnko. Domácí útočník ale nakonec doplatil na přílišné množství vlastních kliček a přišel o kotouč. Poté ale Pražané rozehráli pouze na zakázané uvolnění.
     
    06:43
    Bochenski se pokoušel po objetí branky hostí překvapivě zakončit, avšak to se mu nepodařilo, Engren si levou tyč pohlídal. Posléze zlikvidoval i dorážku domácích.
     
    06:05
    Mezi dvojicí zadáků Lva se probil Rachmanov, který se poté pokusil zakončit střelou švihem. Proti kotouči ve sví síti byl však Atte Engren. Vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    05:10
    Až v naprostém závěru přesilové hry se borci v modrých dresech dostali ke střele. Semjonov ale trefil pouze prvního před sebou stojícího obránce Lva. Tuto početní výhodu si Barys rozhodně za rámeček nedá.
     
    03:50
    Lev se zatím brání bez větších potíží, domácí družina se ještě nestihla usadit v útočném pásmu, natož pak předvést cokoliv nebezpečného.
     
    03:17
    Bude se poprvé vylučovat, za pdoražení odchází pykat hostující Justin Azevedo (LEV). Jak Astana naloží s touto výhodou?
     
    02:28
    Azevedův dlouhý pas byl zahycen domácími ve střední třetině. Rozehrávka ofenzivní akce se ale Barysu nepovedlo, puk zamířil přes všechny čáry na zakázané uvolnění, což znamená vhazování před Ahonenem.
     
    01:22
    Savčenkův pokus od modré čáry Engren poměrně v pohodě vytěsnil, načež se puku chopila hostující defenziva, která se poté vydala do protiútoku. Rána Petra Vrány z mezikruží skončila na hrudi Ahonena, jenž poté přerušil hru.
     
    00:21
    Novotný hledal přihrávkou z levého rohu některého ze svých spoluhráč, avšak nikdo jeho výzvu nevyslyšel. Následně byl Lev nucen vycouvat do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Barys Astana: Ahonen (Poletkov) – Savčenko, Litviněnko, Semjonov, Barker, Lundin, Blochin – Žajlaov, Dawes, Poliščuk, Bochenski, Gavrilin, Ruděnko, Upper, Boyd, Starčenko, Rachmanov, Puškarjov, Romanov

    Lev Praha: Engren (Lukáš) – Jaakola, Gragnani, Maenpaa, O'Byrne, Ševc, Němec, Mikúš, Nakládal – Novotný, Azevedo, Birner, Zackrisson, Vrána, Klepiš, Ridderwall, Ullström, Cingel, Sekáč, Thörnberg, Matai

    Rozhodčí: Bulanov, Gofman – Maťjuša, Sazonov.
     
    Vzájemné zápasy
    Lev Praha zatím nedokázal Barys ani v jendom případě porazit. Nedávné poslední vzájemné měření sil skončilo lépe pro družinu z Kazachstánu, která vyloupila Prahu a zvítězila těsně 3:2. Dokáží Lvi konečně tuto nepříznivou bilanci zvrátit?
     
    Barys Astana
    Kazažský celek má letošní ročník KHL rovněž rozehraný velmi dobře. Předváděné výkony a 62 bodů mu přisuzují druhou příčku ve východní konferenci. V předchozím utkání Astana doslova zlikvidovala Slovan Bratislava v poměru 6:1. Produktivitě Barysu vládne Brandon Bochenski. Americký forvard nasbíral 29 bodů za 15 branek a 14 asistencí. Rovněž je tak nejlepším střelcem týmu.
     
    Lev Praha
    Jediný zástupce české hokejové školy v KHL prožívá velmi vydařené období. Z posledních sedmi duelů zvítězil hned v šesti případech. Díky tomu okupuje se ziskem 51 bodů šestou pozici v rámci západní konference. Ve svém posledním utkání přemohla družina z metropole České republiky Omsk, dva body si připsali za vítězství 3:2 po prodloužení. Lídry kanadského bodování mužstva jsou Jakub Klepiš a Jiří Sekáč, přičemž oba mají na svém kontě 14 bodů.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nejrozšířejnější evropská soutěž, tedy Kontinentální hokejová liga má na programu své další kolo. Na led kazašského Barysu Astana přicestuje Lev Praha. Úvodní buly bude vhozeno ve 14:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Libor Kucza

    Dušan Šitner

    Branky a nahrávky: 18. Bochenski (Barker), 47. Starčenko (Ruděnko) – 11. Thörnberg, 24. Matai (Birner, Cingel), 48. Sekáč (Zackrisson)


    Barys Nur-Sultan: Ahonen (Poletkov) – Savčenko, Litviněnko, Semjonov, Barker, Lundin, Blochin – Žajlaov, Dawes, Poliščuk, Bochenski, Gavrilin, Ruděnko, Upper, Boyd, Starčenko, Rachmanov, Puškarjov, Romanov
    Lev Praha: Engren (Lukáš) – Jaakola, Gragnani, Maenpaa, O'Byrne, Ševc, Němec, Mikúš, Nakládal – Novotný, Azevedo, Birner, Zackrisson, Vrána, Klepiš, Ridderwall, Ullström, Cingel, Sekáč, Thörnberg, Matai

    Rozhodčí: Bulanov, Gofman – Maťjuša, Sazonov

    Diváci: 4070
    bahis siteleri