Omsk – HC Slovan 4:2 (kon.) | Barys – Lev 2:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – CSKA Moskva 3:4 (kon.)
Jekatěrinburg – Riga 3:1 (kon.) | Kazaň – Novokuzněck 4:5 (0:1 po s.n.) | N.Novgorod – Vladivostok 2:1 (kon.)
Viťaz – Chabarovsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Spartak Moskva – Ufa 2:3 (kon.) | Minsk – Čeljabinsk 4:2 (kon.)
Doněck – Nižněkamsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Záhřeb – Novosibirsk 6:1 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Donbass Doněck
2:1 (0:0, 1:0, 0:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 28.11.2013, 18:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je za námi utkání, v němž měl od počátku převahu Donbass. Hosté však nakonec dokázali vyrovnat a dovést utkání až k samostatným nájezdům. V nich přisoudil bonusový bod domácím Maxim Jakutsenja. Donbass Doněck tak udolal Neftěchimik Nižněkamsk 2:1. Děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledaniu! (20:35:21)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Donbass Doněck.
    Autorem branky je MAXIM JAKUTSENJA.
     
    Petr Koukal nyní musel dát, avšak to se mu nepovedlo – 3:2.
     
    Maxim Jakutsenja excelentním bekhendovým blafákem ve stylu "kam deš, pocem" posílá Doněck do vedení – 3:2.
     
    Jegor Milovzorov také neuspěl! Drama, jak se sluší a patří – 2:2.
     
    Podruhé se rozjel Randy Robitaille, leč tentokráte neuspěl – 2:2.
     
    Jevgenij Dadonov Daltona nevymíchal – 2:2.
     
    Vstříc Leightonovi vyrazil Petr Koukal. Český forvard chytrým blafákem vyrovnává – 2:2.
     
    Maxim Jakutsenja střelou mezi Daltonovy betony vrací Donbassu vedení – 2:1.
     
    Za hosty se bude stažit odpovědět Jegor Milovzorov. Snajpr hostí bezpečně proměňuje – 1:1.
     
    Za Donbass vyrazí Randy Robitaille, který bekhedovou střelou proměňuje – 1:0.
     
    Nájezdy zahájí Neftěchimik, konrétně Ljuduchin. Tomu se ale blafák do bekhendu nepovedl – 0:0.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Prodloužení je minulostí, následovat tak bude technická disciplína, tedy samostatné nájezdy, které jedné z družin přisoudí bod navíc.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:21
    Belov od modré nezamířil přesně, kotouč vyděsil pouze diváky sedící za plexisklem.
     
    63:57
    Opět pozorný gólman Doněcku. Zdá se, že o vítězi klání budou muset rozhodnout samostatné nájezdy, neboť se nastavený čas krátí.
     
    63:08
    Jakutsejna pálil z mezikruží těsně vedle. Následně se hosté vydali do protiútoku.
     
    62:04
    Milovzorov nechal vyniknout levý beton Leightona, na opačné straně ledové plochy netrefil bránu Wirtanen. Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci.
     
    61:41
    Ofenzivní akci, konréktně Teemu Laineho, zastavuje postavení mimo hru. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    61:07
    Na druhé straně hrací plochy vyslal jedovatou střelu Dadonov. Pro Daltona ale byl takovýto pokus doslova bonbónkem.
     
    60:38
    Nižněkamsk je po vyrovnávací brance na koni, Osala zavezl kotouč do pásma a pokusil se vypálit. Rána ale trefil obránce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je za námi 60 minut základní hrací doby, které vítěze neurčily. V poslední minutě totiž dokázali hosté zásluhou Fjodora Beljakova vyrovnat. Utkání tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy. Který celek uzme bonusový bod?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:21
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Nižněkamsku se risk v podobě hry bez brankáře vyplatil. Po kombinaci se od modré čáry prosadil FJODOR BELJAKOV. Asistence: Jegor Milovzorov.
     
    58:56
    Dalton zamířil na střídačku, hostí to zkoušejí v šesti!
     
    58:54
    Ofsajd hosté. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:02
    Robitaille hledal před brankou číhajícího Kiiskinena jehož ale hostující defenziva nepustila ke střele. Nižněkamsk je ale v těžké defenzivě.
     
    57:26
    Blagoj drží puk v útočném pásmu, což domácím v současné situaci stačí.
     
    56:51
    Útok Neftěchimiku zastavuje psotavení mimo hru, se kterým hosté nesouhlasí. Není jim to však nic platné, buly bude vhozeno v neutrálním pásmu. Čas se krátí.
     
    56:08
    Hosté se pravděpodobně nadechují k závěrečnému tlaku, který ale zatím nepřichází. Defenziva Doněcku je pozorná a nepřipouští žádné komplikace, naopak ukrajinský celek stíhá ještě aktivně napadat.
     
    55:02
    Belov se ocitl v dobré střelecké pozici v mezikruží. Domácí brankář ale pohotově zasáhl. Rozehrávka se posléze Donbassu nevydařila, puk zamířil na icing.
     
    54:38
    Podhradský vyhodil kotouč mimo hrací plochu. Bylo to však s tečí tvrzeného skla, a tak se nebude vylučovat. Buly ale bude provedeno před Leightonem.
     
    53:59
    Peteri Wirtanen nahodil touš z uctivé vzdálenosti na připraveného Daltona, který jej poté podržel.
     
    53:12
    Belov nenápadných bekhnedem vybídl Leightona k reakci. Ten si počínal výborně a kotouč lapil. Vhazuje se po levé ruce brankáře Doněcku.
     
    52:08
    Doněck zůstává v útočné třetině. Laine ani Fedotěnko ale se svými pokusy úspěch neslavili. Nižněkamsku se však čas na vyrovnání velmi rychle krátí.
     
    51:19
    Neskutečný Dalton! Robitaille opět v přečíslení dvou na jednoho, tentokráte ve dvojici s Peterem Podhradským. Ten měl po přihrávce spoluhráče velkou příležitost k navýšení vedení. Z voleje však nechal vyniknout rukavici hostujícího muže v masce.
     
    50:40
    Nedorost odvedl vynikající práci. Vybojoval puk a následně jej poslal Peteru Podhradskému, který tvrdou ranou donutil Daltona k rozkleku. Ten tečoval kotouč do ochranné sítě.
     
    49:21
    Bude se vylučovat, a to současně na obou stranách. Za sekání jsou vyloučeni Teemu Laine (DON) a Albert Jarulin (NIZ). Které z mužstev si ve čtyřech povede lépe?
     
    49:08
    Další snažení Nižněkamsku zastavuje postavení mimo hru, které pozorným pomezním sudím neuniklo. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    48:17
    Další tlak domácí družiny končí ranou od modré, která velmi nepříjmeně trefila hostujícího zadáka. Ten se ale nakonec zvedá a vypadá, že bude v pořádku pokračovat.
     
    47:03
    Nahození od modré čáry Leighton urkyl do rukavice. Gólman Doněcku předvádí skutečně výborný výkon. Buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    46:28
    Neskutečná příležitost domácích nekončí gólem! Robitaille a Kiiskinen uháněli do přečíslení dvou na jednoho. První jmenovaný přihrál Kiiskinenovi, který zcela sám na hranici brankoviště zamířil pouze do hrudi Daltona. Následuje komerční přestávka.
     
    45:41
    Jakutsenja obral ve středním pásmu Romanova, avšak na dalšího borce hosté si již nepřišel. Nižněkamsk se tak osvobodil.
     
    45:16
    Osalovi nahození ze středního pásma nesedlo, puk se mu svezl po hraně hole a skončil v zámezí. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:02
    Koukal po svižném přejetí modré čáry poslal na branku domácích dělovku, která ale s přispěním Leightona skončila v ochranné síti. Václav Nedorost je tak zatím jediným střelcem utkání.
     
    44:24
    Nyní zahrozil zase Viktor Zacharov. Bekhnedový pokus domácího borce dokázali hosté znovu eiliminovat.
     
    43:08
    Dadonov neokázal od modré zaskočit Daltona. Ten poté před dojíždějícím forvadem Doněcku ukryl touš. Buly proběhne po jeho pravici.
     
    42:38
    Domácí obránci dlouho přemýšleli, kterak rozvinout ofenzivní akci. To se jim nakonec nepovedlo, nejprve jejich snažení zmařili ve středním pásmu hosté, posléze se provinili icingem.
     
    41:58
    Taraťuchin si na doněckého muže v masce nepřišel, ten jeho přízemní pokus lapil. Stejně tak si počínal při bleskové střele po vhazování. Zdá se , že Nižněkamsk po nepovedené druhé třetině přidal.
     
    41:11
    Dalton nechtěl připustit komplikace a nepříliš tvrdé nahození raději ukryl. Domácí mají výhodu buly v útočném pásmu. Fanoušci v ochozech se dožadují branky.
     
    40:35
    Milovzorov hned po přejetí testoval pozornost Leightona, který si s jeho skákavým kotoučem poradil bez potíží. Buly po pravé ruce gólmana Donbassu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. Tuto periodu zcela ovládl Donbass, který měl místy až drtivý tlak. Vsítit však dokázal pouze jednu branku, o kterou se postaral český legionář Václav Nedorost. Dotáhnou domácí klání do vítězného konce? Sledujte náš on-line přenos!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Také poslední minuta není výjimkou, k vidění je tlak Donbassu. O navýšení vedení se pokoušel přízemní ranou Fedotěnko. Zamířil ale těsně mimo tři tyče.
     
    38:48
    Zakázané uvolnění Nižněkamsku. Vhazovat se bude před Daltonem. Domácí tak mají útočné pásmo zcela zadarmo.
     
    38:13
    V obranném pásmu Neftěchimiku to vypadá jako u Verdunu. Na Daltona létá jeden střelecký pokus za druhým, o tuto činnost se nyní staral především Silnitskij. Ani jedna rána ale nerozsvítila červené světlo.
     
    37:17
    Laine v obrovské šanci! Po přečíslení byl forvard Doněcku na konci kombinace, která ale skončila pouze na hrudi připraveného Daltona. Nižněkamsk má velké štěstí, neboť převaha Donbassu je zcela evidentní.
     
    36:28
    Zacharov si hledal střeleckou pozici, kterou nakonec nenalezl, hostující zadáci byli při defenzivní práci velmi důrazní.
     
    35:21
    Robitaille objel celý perimetr útočného pásma, ale nikoho, komu by mohl poslat přihrávku, nenalezl. Byl tak nucen vrátit se do střední třetiny.
     
    34:15
    V dobré pozici se ocitl Jakutsenja, který svou dorážkou trefil helmu Daltona. Jeden z hlavních arbitrů pak s přihlédnutím ke zdraví hostujícího brankáře raději přerušil hru.
     
    33:55
    Podhradský poslal pas Lainemu, který byl ale v prostoru mezikruží odzbrojen. Následně hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    32:50
    Donbass si navíc zahraje přesilovou hru. Za vyhození kotouče mimo hrací plochu je potrestán Dmitrij Kosmačjov (NIZ). Navýší ukrajinská družina vedení?
     
    32:25
    Doněck právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali a po zasloužeé převaze se ujímají vedení. Dadonov proplul podél hrazení do útočného pásma, doputoval až za úroveň brankové čáry, odkud přihrál najíždějícímu VÁCLAVU NEDOROSTOVI. Český forvard pak neměl se zakončením do odkryté klece potíže. Asistence: Jevgenij Dadonov.
     
    31:20
    Po přerušení následuje komerční přestávka, která poskytne hokejistům částečný oddych. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    30:41
    Jakimov po vyjetí z rohu bleskově střílel, ale nesetkal se s úpěchem. Nečinností poněkud ztuhlý Leighton si i v této situaci poradil na jedničku.
     
    29:10
    V akci opět Ruslan Fedotěnko, který pálil z pozice pravého kruhu. Z tohoto minisouboje ale vyšel jako vítěz hostující brankář. Doněck začíná získávat stále větší převahu.
     
    28:14
    Zacharov hledal příčným pasem kolegu z formace, což se mu nakonec také povedlo. Laine si poté sjel do středu hrací plochy a poksuil se zakončit. Opět byl ale proti Dalton.
     
    27:49
    Další rána Neftěchimiku, o otevření skóre se pokoušel Milovzorov. Zatím se ale jedná především o souboj brankářů, kteří jsou prozatím bezchybní. Následuje komerční přestávka.
     
    26:33
    Od modré čáry vyslal jedovatou ránu Kosmačjov, avšak na Leightona si nepřišel, Dnbass se osvobodil vyhozením přes všechny čáry.
     
    25:40
    Přesilovou hru si nakonec zahrají i hosté, za podražení odchází pykat Tuomas Kiiskinen (DON).
     
    24:36
    Z uctié vzdálenosti testoval Daltona Václav Nedorost. Hostující strážce svatyně si ale počínal velmi jistě. Následný protiútok skončil v náručí Leightona.
     
    23:08
    Znovu vyhození hostí, tato početní výhoda zatím naději na jakýkoliv úspěch nemá. Ukrajinský celek se téměř nedostal ke střele.
     
    22:04
    Na Fedotěnkovu střelu Dalton stačil, načež dokázal také vyhodit přes všechny čáry. Doněck bude muset přesilovkové snažení zaháji zpoza brány.
     
    21:42
    Donbass si zahraje v početní výhodě. Za nebezpečnou hru vysokou holí je potrestán Andrej Taraťuchin (NIZ). Prolomí již domácí bezbrankový stav?
     
    21:26
    Jakutsenja vyzíval pasem zpoza brány některého ze svýhc spoluhráčů ke skórování, avšak jeho myšlenka nebyla pochopena a puk zamířil ven z útočného pásma.
     
    20:27
    Druhou periodu zahajují lépe domácí, od modré čáry vypálil tvrdě Jan Kolář. Dalton ránu vytěsnil do ochranné sítě, a tak buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně aktivní hokej. Branka však k vidění nebyla, a tak je utkání stále otevřené na obě strany. Které z mužstev se přiblíží zisku tří bodů? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Jakutsenja dlouho za bránou míchal kotoučem, aby se poté rozhodl vypálit. Dalton si ale levou stranu své klece pohlídal a přerušil hru.
     
    18:31
    Nižněkamsk tráví závěr dějství v útočné třetině, kde ale nemůže nalézt optimální místo ke střeleckému pokusu.
     
    17:29
    Berezinova rána jen těsně minula levou tyč svatyně Donbassu. Poté se nepříjemně srazili dva hostující borci. Zdá se však, že budou v pořádku a budou moci pokračovat ve hře.
     
    16:52
    Laine se málem po chybě hostující obrany dostal ke střele. Nakonec ale o puk přišel.
     
    16:21
    Po menším tlaku Nižněkamsku Leighton raději přerušuje hru. Na řadě je komerční přestávka. Buly bude poté následovat v obranném pásmu Doněcku.
     
    15:36
    Blagoj hledal spoluhráče v předbrankovém prostoru. Nikdo v dresu Donbassu se však v tomto území nenalézal, a tak puk pouze prosvištěl z pásma.
     
    14:11
    Kiiskinen měl na holi vedoucí branku, nejprve mířil nepřesně z mezikruží, posléze objel branku a pokusil se zastrčit touš do odkryté klece. To však bohužel uspěchal a trefil pouze tyč!
     
    13:27
    Kotouč nyní drží Něftěchimik, který se ale nepřesnou rozehrávkou vrátil do vlastního pásma. Vhazovat se bude před Daltonem, který má stále méně práce, Nižněkamsk začíná přebírat iniciativu.
     
    12:05
    Taraťuchin dlouho držel puk ve své moci a přemýšel, komu by jej mohl předat. Nakonec byl ale v útočném pásmu odzbrojen. Bude tak muset rychle pospíchat zpět.
     
    11:08
    Domácí nyní měli velké štěstí, do zcela odkryté brány totiž mohl dorážet Oskar Osala. Leighton se ale roztáhl v brankovišti a schoval kotouč pod své tělo. Nic na tom nezměnila ani následná menší šarvátka.
     
    10:36
    Po delší době se dostali ke střele hosté, konkrétěn Jakimov, který ale zamířil těsně vedle levé tyče. Protiútok Donbassu skončil ofsajdovým postavením. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    09:27
    Opět dobrá šance domácích, do samostatného úniku se dostal Zacharov. Jako zakončení zvolil bekhend, což se ukázalo býti nešťastné, neboť si Dalton s touto ránou v pohodě poradil.
     
    08:03
    Jakutsenja vyslal nebezpečnou střelu z hranice pravého kruhu, avšak Dalton si s ní dokázal poradit na výbornou. Zdá se, že hosté zvládnou oslabení bez úhony.
     
    07:28
    Velká šance Doněcku! Fedotěnko se prodral do středu hrací plochy, odkud také vypálil. Následně mohl nikým neohrožován dorážet Peteri Wirtanen. Finský forvard ale nedokázal správně usměrnit kotouč.
     
    06:40
    Hosté ihned po vhazování vycestovali z obranného pásma, čémž se osvobodili. Doněck bude muset zahájit přesilovkové snažení znovu.
     
    06:31
    Jde zde první přerušení utkání a hned se bude vylučovat. Za vyhození kotouče mimo hrací plochu dostává dvě minuty Pjotr Chochrjakov (NIZ). Podaří se Donbassu tuto výhodu přetavit ve vedoucí branku?
     
    05:35
    Doněck zavezl do pásma, kde o něj dlouho bojoval v pravém rohu. Nakonec se jeje ale chopili hosté, kteří zahájili ofenzivu. Rybinovo nahození ale nemohlo Leightona ohrozit.
     
    04:15
    Hnedle po přejetí modré čáry vyslal dělovku Petr Koukal. Leighton s potížemi tento pokus vytěsnil do rohu. K dorážce se již Něftěchimik nedostal.
     
    03:38
    Donbass rozvážně založil útok, prodral se do útočného pásma, kde ale o touš přišel. Zatím se hraje stále bez přerušení, utkání má velké tempo.
     
    02:41
    V akci také Nižněkamsk, konrétně testoval Leightonovu pozornost Milovzorov. Rovněž domácí strážce svatyně kotouč ve své síti nepřipustil.
     
    01:40
    Donbass svírá svéko soka v těžké defenzivě, po objetí brany Nižněkamsku se pokusil zakončit Václav Nedorost. Český forvard ale na Daltona nevyzrál.
     
    00:32
    Domácí se hned po úvodním vhazování vydali do útoku, avšak pokus Wirtanena gólman Nižněkamsku vytěšnil. Následně neuspěl ani protiútok hostí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Donbass Doněck: Leighton (Ševčuk) – Silnitskij, Wilson, Bartulis, Kolář, Podhradský, Razin – Nedorost, Wirtanen, Robitaille, Kvitčenko, Kiiskinen, Blagoj, Fedotěnko, Jakutsenja, Beluchin, Zacharov, Fafonov, Torjanik, Laine

    Neftěchimik Nižněkamsk: Dalton (Sunditsin) – Berezin, Kosmačjov, Mnatsjan, Beljakov, Belov, Mamašev, Jarullin, Romanov – Tolpeko, Cibák, Ljuduchin, Chochrjakov, Kulikov, Osala, Rybin, Koukal, Taraťuchin, Milovzorov, Poljgalov, Jakimov

    Rozhodčí: Drejev, Ščenjov – Misjur, Raming.
     
    Donbass Doněck
    Zástupce ukrajinského hokeje je v lepší situaci než soupeř, doposud nasbíral 51 bodů, což mu přisuzuje pátou pozici v rámci západní konference. Své předchozí střetnutí Donbass zvládl, když zdolal Magnitogorsk v poměru 3:2. V dresu Doněcku budou k vidění dva čeští borci, zadák Jan Kolář (1+3) a útočník Lukáš Kašpar (9+8).
     
    Neftěchimik Nižněkamsk
    Mužstvo se zatím nachází za pozicemi, jenž zaručují vyřazovací boje. Na svém kontě má 34 bodů. V posledním utkání Něftěchimik padl na půdě Dinama Minsk těsně 3:4. O porážce rozhodla především nevydařená druhá perioda. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je osmadvacetibodový Jegor Milovzorov. Nižněkamsk má na soupisce českého forvarda Petra Koukala (5+9), který je se čtrnácti body druhý v tabulce produktivity.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci dalšího kola Kontinentální hokejové ligy přivítá ukrajinsý Donbass Doněck celek Neftěchimik Nižněkamsk. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 33. Nedorost (Dadonov), rozh. náj. Jakutsenja – 60. Beljakov (Milovzorov)


    HC Donbass Doněck: Leighton (Ševčuk) – Silnitskij, Wilson, Bartulis, Kolář, Podhradský, Razin – Nedorost, Wirtanen, Robitaille, Kvitčenko, Kiiskinen, Blagoj, Fedotěnko, Jakutsenja, Beluchin, Zacharov, Fafonov, Torjanik, Laine, Dadonov
    Neftěchimik Nižněkamsk: Dalton (Sunditsin) – Berezin, Kosmačjov, Mnatsjan, Beljakov, Belov, Mamašev, Jarullin, Romanov – Tolpeko, Cibák, Ljuduchin, Chochrjakov, Kulikov, Osala, Rybin, Koukal, Taraťuchin, Milovzorov, Poljgalov, Jakimov

    Rozhodčí: Drejev, Ščenjov – Misjur, Raming
    bahis siteleri