Omsk – HC Slovan 4:2 (kon.) | Barys – Lev 2:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – CSKA Moskva 3:4 (kon.)
Jekatěrinburg – Riga 3:1 (kon.) | Kazaň – Novokuzněck 4:5 (0:1 po s.n.) | N.Novgorod – Vladivostok 2:1 (kon.)
Viťaz – Chabarovsk 2:1 (2:1 po s.n.) | Spartak Moskva – Ufa 2:3 (kon.) | Minsk – Čeljabinsk 4:2 (kon.)
Doněck – Nižněkamsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Záhřeb – Novosibirsk 6:1 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Donbass Doněck
2:1 (0:0, 1:0, 0:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 28.11.2013, 18:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Donbass Doněck.
    Autorem branky je MAXIM JAKUTSENJA.
     
    Vstříc Leightonovi vyrazil Petr Koukal. Český forvard chytrým blafákem vyrovnává – 2:2.
     
    Maxim Jakutsenja střelou mezi Daltonovy betony vrací Donbassu vedení – 2:1.
     
    Za hosty se bude stažit odpovědět Jegor Milovzorov. Snajpr hostí bezpečně proměňuje – 1:1.
     
    Za Donbass vyrazí Randy Robitaille, který bekhedovou střelou proměňuje – 1:0.
     
    59:21
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné! Nižněkamsku se risk v podobě hry bez brankáře vyplatil. Po kombinaci se od modré čáry prosadil FJODOR BELJAKOV. Asistence: Jegor Milovzorov.
     
    58:56
    Dalton zamířil na střídačku, hostí to zkoušejí v šesti!
     
    51:19
    Neskutečný Dalton! Robitaille opět v přečíslení dvou na jednoho, tentokráte ve dvojici s Peterem Podhradským. Ten měl po přihrávce spoluhráče velkou příležitost k navýšení vedení. Z voleje však nechal vyniknout rukavici hostujícího muže v masce.
     
    49:21
    Bude se vylučovat, a to současně na obou stranách. Za sekání jsou vyloučeni Teemu Laine (DON) a Albert Jarulin (NIZ). Které z mužstev si ve čtyřech povede lépe?
     
    46:28
    Neskutečná příležitost domácích nekončí gólem! Robitaille a Kiiskinen uháněli do přečíslení dvou na jednoho. První jmenovaný přihrál Kiiskinenovi, který zcela sám na hranici brankoviště zamířil pouze do hrudi Daltona. Následuje komerční přestávka.
     
    37:17
    Laine v obrovské šanci! Po přečíslení byl forvard Doněcku na konci kombinace, která ale skončila pouze na hrudi připraveného Daltona. Nižněkamsk má velké štěstí, neboť převaha Donbassu je zcela evidentní.
     
    32:50
    Donbass si navíc zahraje přesilovou hru. Za vyhození kotouče mimo hrací plochu je potrestán Dmitrij Kosmačjov (NIZ). Navýší ukrajinská družina vedení?
     
    32:25
    Doněck právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali a po zasloužeé převaze se ujímají vedení. Dadonov proplul podél hrazení do útočného pásma, doputoval až za úroveň brankové čáry, odkud přihrál najíždějícímu VÁCLAVU NEDOROSTOVI. Český forvard pak neměl se zakončením do odkryté klece potíže. Asistence: Jevgenij Dadonov.
     
    25:40
    Přesilovou hru si nakonec zahrají i hosté, za podražení odchází pykat Tuomas Kiiskinen (DON).
     
    21:42
    Donbass si zahraje v početní výhodě. Za nebezpečnou hru vysokou holí je potrestán Andrej Taraťuchin (NIZ). Prolomí již domácí bezbrankový stav?
     
    14:11
    Kiiskinen měl na holi vedoucí branku, nejprve mířil nepřesně z mezikruží, posléze objel branku a pokusil se zastrčit touš do odkryté klece. To však bohužel uspěchal a trefil pouze tyč!
     
    11:08
    Domácí nyní měli velké štěstí, do zcela odkryté brány totiž mohl dorážet Oskar Osala. Leighton se ale roztáhl v brankovišti a schoval kotouč pod své tělo. Nic na tom nezměnila ani následná menší šarvátka.
     
    09:27
    Opět dobrá šance domácích, do samostatného úniku se dostal Zacharov. Jako zakončení zvolil bekhend, což se ukázalo býti nešťastné, neboť si Dalton s touto ránou v pohodě poradil.
     
    07:28
    Velká šance Doněcku! Fedotěnko se prodral do středu hrací plochy, odkud také vypálil. Následně mohl nikým neohrožován dorážet Peteri Wirtanen. Finský forvard ale nedokázal správně usměrnit kotouč.
     
    06:31
    Jde zde první přerušení utkání a hned se bude vylučovat. Za vyhození kotouče mimo hrací plochu dostává dvě minuty Pjotr Chochrjakov (NIZ). Podaří se Donbassu tuto výhodu přetavit ve vedoucí branku?

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 33. Nedorost (Dadonov), rozh. náj. Jakutsenja – 60. Beljakov (Milovzorov)


    HC Donbass Doněck: Leighton (Ševčuk) – Silnitskij, Wilson, Bartulis, Kolář, Podhradský, Razin – Nedorost, Wirtanen, Robitaille, Kvitčenko, Kiiskinen, Blagoj, Fedotěnko, Jakutsenja, Beluchin, Zacharov, Fafonov, Torjanik, Laine, Dadonov
    Neftěchimik Nižněkamsk: Dalton (Sunditsin) – Berezin, Kosmačjov, Mnatsjan, Beljakov, Belov, Mamašev, Jarullin, Romanov – Tolpeko, Cibák, Ljuduchin, Chochrjakov, Kulikov, Osala, Rybin, Koukal, Taraťuchin, Milovzorov, Poljgalov, Jakimov

    Rozhodčí: Drejev, Ščenjov – Misjur, Raming
    bahis siteleri