Leuven – Standard 0:0 (kon.) | Genk – Lokeren 0:2 (kon.)
konec
Oud-Heverlee Leuven
0:0 (0:0)
Standard Lutych
Neděle 08.12.2013, 14:30 • Den Dreef • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci dalšího kola belgické Jupiler League přivítá Oud-Heverlee Leuven celek Standard Lutych. Jasným favoritem duelu je hostující Lutych, který nasbíral je díky zisku 40 bodů první. Leuven má na svém kontě pouze 15 bodů, což mu přisuzuje třináctou pozici. Potvrdí Standard roli favorita, nebo se dočkáme překvapení? Úvodní výkop je naplánován na 14:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Úvodní sestavy:

    Oud-Heverlee Leuven: Bailly – Buysens, Petterson, Robson, Wijns, Geraerts, Bandalovski, Ngolok, Van Goethem, Cerigioni, Ruytinx
    Náhradníci: Azevedo, Bastiansen, Gislason, Lenaerts, Maia, Ogunjimi, Yagan

    Standard Lutych: Kawashima – Arslanagic, Kanu, Opare, Van Damme, Buyens, Carcela, Mujangi Bia, Ozturk, De Camargo, Ezekiel
    Náhradníci: Batshuayi, Ben Haim, Bulot, Buyens, Cisse, Stam, Thuram-Ulien

    Rozhodčí: Tim Pots.
     
    Na hrací ploše se již vše připravuje k zahájení utkání. Obě jedenáctky společně s fanoušky tleskají zesnulému Nelsonu Mandelovi, který si tuto poctu nepochybně zaslouží.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Standard se hned po úvodním výkopu vydal do útoku, avšak přihrávka Ezekiela postrádala přesnost a zamířila za postranní čáru. Autové vhazování pro domácí celek.
     
    2
    Ruytinxovi byl při hlavičkovém souboji zapískán nedovolený zákrok, což se domácímu borci vůbec nelíbí. Lutych bude rozehrávat.
     
    3
    Van Damme se natahoval po centru z levé strany hrací plochy, na který ale navzdory skluzu nedosáhl. Míč tak zamířil mimo hřiště, což znamená odkop pro Leuven.
     
    5
    Tentokráte se stal Ruytinx obětí. Volný přímý kop ale pouze prosviště velkým vápnem na levou stranu trávníku, odkud jej Van Goethem poslal pouze do náručí připraveného Kawashimy.
     
    7
    Leuven se v úvodnních minutách prezentuje poměrně sympatickým výkonem. Vybojovaný rohový kop ale Lutychu příliš starostí nenadělal, domácí se nedostali ke střeleckému pokusu. Po dalším faulu následoval přímý kop, po němž pálil z velkého úhlu vysoko nad zatím velmi aktivní Ruytinx.
     
    8
    Po nezaviněném střetu zůstal na hrací ploše ležet Cerigioni. Nakonec se ale zvedá a vypadá, že bude schopen pokračovat ve hře. Balon pro Leuven.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nabídla vcelku nevýraznou fotbalovou podívanou, ani jedno z mužstev zatím nemá nikterak navrch. Veškeré dění se odehrává spíše v okolí středového kruhu.
     
    11
    Velmi ošklivý šlapák v podání hostujícího středopolaře, který se svému protihráči ihned omlouvá. Rovněž hlavní sudí ponechává tuto situaci bez karetního trestu.
     
    12
    Jedna z věcí, která dnešnímu duelu nechybí, je bezpochyby důraz. Po dalším souboji zahrával přímý kop z dobré pozice Lutych. Carcela zakroutil balon ke vzdálenější tyči, kam se ale Bailly stačil přemístit a míč bez větších potíží lapit.
     
    14
    Po nepřesném pasu Lutychu budou domácí vhazovat. Ani jedna z družin se zatím nedostala do větší brankové příležitosti.
     
    16
    Ngolok procházel velmi neohroženě hostující obranou, leč nakonec celou akci nepřesným pasem na Pettersona sám pokazil. Protiútok Lutychu poté neměl dlouhého trvání.
     
    18
    Nákop Leuvenu na branku hostí skončil v rukavicích Kawashimy. Lutych se zdá být poměrně zaskočený, balon drží na kopačkách více domácí, kteří se také snaží být aktivní. Pozorná obrana Standardu ale zatím stíhá útoky domácích rozbíjet již v zárodku.
     
    19
    Další centr Oud-Heverlee, Geraerts jej ale poslal pouze na hlavu hostujícího obránce, který si následně dokázal poradit a odkopnout ho do bezpečí.
     
    21
    Po delší době náznak ofenzivní snahy Lutychu. Ta ale končí velmi záhy ofsajdovým postavením. Domácí budou vykopávat, konkrétně se o tento úkon postará gólman Bailly.
     
    23
    Robson nyní stačil vložit nohu do přihrávky Lutychu, čímž zamezil zrodu nebezpečné situace. Posléze odkopl míč do klidných vod.
     
    25
    Nákop domácích končí opět u připraveného brankáře Standardu. Kawashima poté rozehrál dlouhým vyhozením.
     
    26
    Další centr Leuvenu měl již lepší parametry, avšak k vytvoření brankové příležitosti stále nevedl. Hosté stačili v kritickém momentu zakročit a "kulatý nesmysl" z hranice velkého vápna odkopnout.
     
    28
    Útočná akce hostí končí ranou Ezekila, který ale doputovala s tečí za úroveň brankové čáry. Na následném rohovém kopu si za velkého ohlasu tribun smlsnul Bailly.
     
    31
    Balon sice skončil po přesném pasu v síti Leuvenu, avšak pomezí sudí si správně všiml zhuba půlmetrového ofsajdu. Branka tak nemůže být uznána. Následovat bude odkop domácích.
     
    32
    Carcela se svíjí na trávníku v nefotbalového poloze, kterou zapříčinil nezavinění střet dvou kolen. Nakonec se ale vše obejde bez vážnějších následků.
     
    33
    Van Damme se již pomalu chystal ke střele, leč na poslední chvíli stihl odkopnoutm íč do bezpečí Buysens. Jak vidno, Lutych se začíná pomalu probouzet z ospalého úvodu utkání.
     
    35
    První žlutá karta utkání, kterou dostává domácí Karel Geraerts (LEU). Provnili se zatažením za dres soupeře, což hlavnímu arbitrovi neuniklo.
     
    37
    De Camargo vypálil z otočky jen těsně vedle levé tyče. Odkopávat bude domácí celek. Stále čekáme na úvodní branku utkání.
     
    38
    Leuven znovu v ofenzivním snažení, které se ale nesetkává s pozitivní konce, hosté jsou při defenzivní práci velice ostražití.
     
    41
    Tak to je šok pro domácí mužstvo, které se zatím prezentovalo velmi pozitivním výkonem. Za ošklivý šlapák zezadu dostává zcela oprávněnou červenou kartu Alessandro Cerigioni (LEU). Leuven tak bue dohrávat v deseti.
     
    42
    Carcela odchází za pomoci lékařů za postranní čáru, uvidíme, zda bude následně schopen pokračovat ve hře, nebo přijde na řadu střídání.
     
    43
    Stále se však domácí pokoušejí působit pozitivním dojmem, což se jim daří. Pokud chce Lutych v tomto utkání pomýšlet na úspěch, bude muset výrazně přidat.
     
    45
    Tak to je neuvěřitelné, co se nyní děje na hrací ploše. Ruytinx zajel do hostujícího borce šlapákem, za což dostává žlutou kartu. Soupeři zcela evidentně zlomil nohu.
     
    45
    Hostující Carcela (STA) toto nemohl nechat bez odezvy, přiběhl k hostujícímu forvardovi a udeřil jej ranou, za kterou by se nemusel stydět ani Mike Tyson. Za tuto inzultaci následuje pochopitelně červená karta.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V úvodu byl k vidění klidný fotbal, vody se rozvířily až v závěru půle, kdy dostal červenou akrtu nejprve domácí borec, následně byl vyloučen také hostující Carcela, který mstil fackou Ruytinxův šlapák. Uvidíme, kterak se bude toto utkání vyvíjet nadále, otevření je na obě strany. Sledujte náš on-line přenos!
    Střely na branku 0:1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Na Ezekielovu dobrou přihrávku si naběhl Mujangi Bia, který ale z voleje pálil pouze vysoko nad. Domácí budou odkopávat.
     
    48
    Ruytinx se natahoval po dlouhém balonu, u kterého ale byli nakonec o něco dříve hosté, kteří jej dokázali odkopnout do klidných vod.
     
    50
    Míč na kopačkách drží domácí, kteří v poklidu kombinují na útočné polovině. Ke střele se dostal pouze Van Goethem. Pokus byl sražen na rohový kop, který nadělal hostující družině spoustu nebezpečí. Nakonec se ale dokázali ubránit.
     
    52
    Po hlavičce Ngoloka je na řadě další kop od rohového praporku. Centr Van Goethema přistál na hlavě Pettersona, od níž si míč odrazil do zámezí.
     
    53
    Na řadě je první střídání Lutychu. De Camarga nahradá Michy Batshuayi, což je pro hosty velká posila do ofenzivy.
     
    55
    Brilantní obranný zákrok nyní zastavil nebezpečný pas hostí za obranu. Nebýt jeho, postupoval by Batshuayi pravděpodobně sám na branku.
     
    57
    U míče je znovu domácí družina, která kombinuje před velkým vápnem Lutychu. Ke střele se nakonec odhodlal Ruytinx. Dělovka ale byla sražena na rohový kop, jenž hosté hnedle vzápětí odvrátili.
     
    59
    Ofenzivní snažení Standardu zastavuje postavení mimo hru, kterého si pomezní sudí velmi ryhcle všiml. Odkopávat bude domácí brankář.
     
    60
    Další střídání na hostující straně. Z hrací plochy odchází De Sart, jehož nahradí Bulot.
     
    62
    Van Damme nyní díky své aktivitě vybojoval alespoň autové vhazování. Po něm se ale do žádné nebezpečné akce hosté nedostali. Dění na trávníku chybí šťáva či jakýkoliv nápad.
     
    64
    Na hrací ploše zůstávají po ošklivé srážce hlavou ležet Bailly a Kanu. Uvidíme, zda se oba borci dají do pořádku a budou pokračovat.
     
    66
    Mujangi si na hranici velkého vápna již pomalu rovnal balon ke střele, avšak na poslední chvíli jej domácí stihli odzbrojit. Protiofenziva vedená Geraertsem se poté zastavila zhruba na půli hřiště.
     
    68
    Slušná pumelice v podání Ngoloka! Dráha leta však byl výše, než by domácí borec potřeboval. Následovat tak bude pouze odkop, o který se postará Kawashima. Lutych zatím zcela zaostává za předpoklady.
     
    70
    Znovu aktivní Ngolok u míče. Tentokráte byla jeho rána sražena hostujícím zadákem do zámez. Aut pro standard.
     
    71
    Robson se po necitilivém zákroku hostujícího borci octl na trávníku. Zranění však nebude vážného charakteru, domácí hráč může pokračovat ve hře.
     
    73
    Střídají také domácí. Místo Ruytinxe přichází na hrací plochu Ogunjimi.
     
    74
    Táhlý centr do vápna nevyužil nikdo z domácích fotbalistů, a tak se blaonu chopil Lutych. Vzápětí o něj ale stejně přišel. Od začátku utkání nebyla k vidění žádná "loženka."
     
    75
    Petterson se snažil z levé strany hrací plochy obejít hostujícího obránce, což se mu napodruhé podařilo. Následně ale nedokázal přesně odcentrovat, což zapříčinilo konec akce.
     
    76
    Za surový zákrok na Geraertse dostává žlutou kartu hostující Oztürk (STA).
     
    78
    Poslední střídání hostí, místo Ezekiela přichází na trávník Stam.
     
    80
    Lutych drží míč na kopačkách, ale nedaří se mu vypracovat si brankovou příležitost. Domácí jsou stále blíže cennému bodovému zisku.
     
    81
    Leuven mohl jít do senzačního vedení! Ogunjimi uháněl zcela sám na Kawashimu, který nejprve jeho pokus vyrazil, načež stačil před dorážkou odkopnout míč do bezpečí. Lutych může svému brankáři děkovat.
     
    82
    Rohový kop poté příliš vzrušení nepřinesl, Standard si s jeho odvrácením poradil. Utkání začíná v závěrečných minutách nabírat tempo.
     
    84
    Robson promáchl balon, který se poté dostal k Batshuayimu. Sniper hostujícího celku ale přesilu obránců Leuvenu neustál a o míč přišel.
     
    85
    Domácí zastavuje ofsajd, který byl tentokráte posouzen velice přísně. Co naplat, vedikt sudího platí, což znamená odkop Kawashimy.
     
    86
    Stam se málem probojoval do šance, domácí jej totiž zapomněli pokrýt. Nakonec ale svou minelu napravili.
     
    88
    Závěr duelu patří Lutychu, který se ale nyní provinil fauelm. Nařízena je tak rozehrávka Oud-Heverlee.
     
    89
    Akce Lutychu končí autovým vhazováním pro domácí. Utkání se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru.
     
    90
    K základní hrací době budou nastaveny tři minuty. Zvrátí některý z celků utkání ve svůj prospěch?
     
    90+2
    Standard se pokouší o závěrečný nápor, což se mu zatím nedaří. Za nepříliš korektní skluz navíc dostává žlutou kartu hostující Jelle Van Damme (STA).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! K vidění byla nepříliš aktraktivní podívaná, která nepřinesla ani jednu branku. Příležitostí k jejímu vstřelení bylo také poskrovnu. Co utkání nechybělo, byly červené karty. Na každé straně byla udělena jedna. Klání tak končí smírně 0:0. Bod je cenný pro domácí mužstvo, hosté měli zcela jistě políčeno na lepší výsledek. Dělení bodů ale proběhlo zcela zaslouženě, ani jedna z družin neměla navrch. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího, doufejme atraktivnějšího, on-line přenosu nashledanou!
    Střely na branku: 3:2 (16:29:41)

    Libor Kucza

    Branky:

    Karty:   35. Geraerts (LEU), 45. Ruytinx (LEU) – 76. Oztürk (STA), 90+2. Damme (STA)   41. Cerigioni (LEU) – 45. Carcela (STA)


    Oud-Heverlee Leuven: Bailly – Buysens, Petterson, Robson, Wijns, Geraerts, Bandalovski, Ngolok, Van Goethem, Cerigioni, Ruytinx (73. Ogunjimi)
    Náhradníci: Azevedo, Bastiansen, Gislason, Lenaerts, Maia, Ogunjimi, Yagan

    Standard Lutych: Kawashima – Arslanagic, Kanu, Opare, Van Damme, Buyens, Carcela, Mujangi Bia, Oztürk, De Sart (60. Bulot), De Camargo (Batshuayi), Ezekiel (78. Stam)
    Náhradníci: Batshuayi, Ben Haim, Bulot, Buyens, Cisse, Stam, Thuram-Ulien

    Rozhodčí: Tim Pots
    bahis siteleri