Žilina – Nitra 2:3 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 1:4 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:1 (kon.)
Košice – Martin 5:2 (kon.) | Piešťany – Skalica 3:2 (kon.)
konec
HC Košice
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 17.01.2014, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V zápase 40. kola dnes aktuálni lídri extraligovej tabuľky privítajú jej predposledný celok a vám zo stretnutia vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Lepšiu pozíciu pred úvodným buly majú Košičania. Hokejisti z metropoly východu vládnu Tipsport extralige a na čele tabuľky majú pred druhou Nitrou sedembodový náskok. Zverenci trénera Tomka odohrali doposiaľ 41 duelov, v ktorých dokázali vybojovať 89 bodov a celkové skóre 128:75. Košičania sa môžu pýšiť najlepšou ofenzívou v rámci celej súťaže.
    Hostia z Turca vstúpia do tohto súťažného zápasu z podstatne horšej pozície, keďže im patrí až ôsma pozícia v tabuľke. Martinčania odohrali rovnako ako ich súper 41 zápasov, ale získať v nich dokázali iba 50 bodov. Pomer vsietených a inkasovaných gólov je pre martinských hokejistov negatívny 86:114 a majú suverénne najhoršiu ofenzívu spomedzi všetkých extraligistov.

    V zápase uplynulého kola sa na tento súboj víťazne nenaladil ani jeden tím. Košickí hokejisti sa predstavili v šlágri na domácom klzisku, kde nestačili na druhú Nitru a podľahli jej 2:5. Martin cestoval do Popradu, kde nestačil na domácich "kamzíkov", s ktorými však hokejisti z Turca prehrali iba rozdielom jediného presného zásahu 3:4.

    Tieto tímy sa v prebiehajúcej sezóne stretli doposiaľ štyrikrát. V troch prípadoch vyšli zo súboj víťazne Košice, pričom raz to bolo až po samostatných nájazdoch.

    4. kolo HC Košice – MHC Martin 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
    13. kolo MHC Martin – HC Košice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
    22. kolo MHC Martin – HC Košice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
    31. kolo MHC Martin – HC Košice 0:1sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

    Jednoznačným favoritom stretnutia sú Košičania. Bookmakeri stávkových kancelárií na základe papierových predpokladov vypísali na triumf mužstva z metropoly východu kurz iba 1,3, na víťazstvo hostí je to až 6,3 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s ponukou pohybujúcou sa okolo čísla 5,4.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Černák – Bartánus, Marcinko (A), Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Hrnka, Bicek – Jokeľ, Češík, Skalický

    MHC Mountfield (Martin): Čech – Matejka, Smrek, Ďatelinka (A), Novotný (A), Brcko, Rusina, Perniš, Tupý – Važan, Galamboš, Markovič (C) – Rožník, Fujerík, Themár – Cíger, Kolena, Pokrivčák – Jurášek, Dírer, Šugár

    Rozhodca: D. Konc – Gajan, Jobbágy.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment môže začať. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch v bránke s gólmanom Dominikom Riečickým, ich súper z Martina v bielej farbe. Medzi tromi žrďami Mountfieldu bude stáť brankár Jakub Čech.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky hráči hosťujúceho celku. martin okamžite puk nahodil do pásma, ale tam si ho stiahol iba Riečický a hru prerušil.
     
    00:20
    Martin dal gól!

    Neuveriteľné! Okamžite po druhom vhadzovaní v zápase sa Martin dostáva do vedenia! Bezprostredne po buly vypálil JAROSLAV MARKOVIČ a jeho ranu zastavila až sieť. Asistencie: Peter Smrek a Peter Galamboš.
     
    00:59
    Košičania okamžite vrhli svoje sily do útočenia. Medzi kruhmi siahal na puk Skalický, ale nepodarilo sa mu vystreliť a ohroziť tak Čecha.
     
    01:32
    Košičania sa po ľade preháňajú závratnou rýchlosťou a je veľký problém ich ustrážiť. Moutfield sa ale drží a pomáha svojmu gólmanovi, ktorý musí byť v strehu.
     
    01:57
    Marek Svatoš si puk zaviezol spoza bránky až do streleckej pozície, ale napokon sa mu vypáliť nepodarilo. O kus čiernej gumy prišiel.
     
    02:23
    Teraz to už ale domáci vymysleli takmer ukážkovo! V dvojici sa natlačili pred Čecha a ten nemal potuchy, kde je puk. napokon ale Svatošovi iba preskočil hokejku a tak sa skóre nemení.
     
    02:59
    Košický nátlak ale pokračoval naďalej. Vicemajstri po inkasovaní ultrarýchleho gólu ešte súpera takmer ani nepustili k puku a dusia ho vo vlastnej obrannej tretine.
     
    03:31
    Martin musí aj naďalej odolávať obrovskému tlaku súpera. Hosťujúci hokejisti sa oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    03:59
    Obraz hry sa stále nijako nemení. Košičania sa otriasli z inkasovaného gólu a snažia sa o odpoveď, ale Martin vyviedol puk z pásma.
     
    04:27
    Hostia dokonca aj vystrelili do priestoru domácej svätyne! Riečický nenechával po rane spoza kruhu nič na náhodu a puk schoval v lapačke.
     
    05:12
    Košickí hráči zakladali akciu spoza vlastnej svätyne, ale nerozumeli si v rozohrávke. Puk odpálil až na zakázané uvoľnenie.
     
    05:54
    Marcinko s pukom na hokejke operoval za súperovou svätyňou. Pokúšal sa ho posunúť niekomu pred ňu, ale to sa mu nepodarilo a prišiel o kus čiernej gumy.
     
    06:37
    Košičania to teraz opäť raz nemysleli zle! Bartoš sa osamotený natlačil do zakončenia, ale to mu zmaril gólman Čech. Hosťujúci brankár zatiaľ predvádza ukážkový výkon.
     
    07:19
    Domáci sú stále v útočnej tretine. Tvrdá strela spoza kruhu mohla byť nebezpečná, ale napokon bola zblokovaná a skončila mimo priestoru troch žrdí.
     
    07:45
    Martin sa pokúsil o rýchly brejk, ale hosťom to nevyšlo. Puk sa im aspoň podarilo vyhodiť z pásma a mohli odísť striedať.
     
    08:30
    Martin vysokým forčekingom znepríjemňuje domácim hráčom rozohrávku. Tí sú teraz zatlačení až za vlastného brankára, odkiaľ sa pokúsia niečo vymyslieť.
     
    08:59
    Opäť ukážkový zákrok gólmana Čecha! Spoza bránky sa puk snažil popri ľavej žrdi za čiaru prepasírovať Češík, ale Jakub si priestor dokonale pokryl a nič podobné nedovolil.
     
    09:20
    Ďalšia z košických striel teraz skončila opäť iba mimo priestoru brány. Tvrdý pokus sa hosťom podarilo zblokovať na ochrannú sieť.
     
    09:54
    Martin vyhodil puk z pásma, ale po dokorčuľovaní v strede klziska sa hosťom nepodarilo nebezpečnejšie zaútočiť. Riečický si na svoje konto piaty zákrok v doterajšom priebehu hry nepripísal.
     
    10:45
    Úvodná desaťminútovka stretnutia je za nami. Boli sme v nej svedkami veľmi rýchleho gólu, vďaka ktorému sa Martin dostal do vedenia a to si zatiaľ pozorne stráži.
     
    11:19
    Košice dali gól!

    A je vyrovnané. Sojčík spoza bránky našiel v medzikruží úplne voľného JIŘÍHO BICEKA a ten okamžitou ranou prekonáva Čecha. Asistencie: Peter Sojčík a Michal Šeda.
     
    11:59
    Košičania sú ako utrhnutí z reťaze! Po vyrovnávajúcom góle nedajú súperovi dýchať a tlačia ho vo vlastnej obrannej tretine.
     
    12:26
    Martinčanom sa puk podarilo vysunúť aspoň z obranného pásma. Bolo vidieť snahu ísť aj do útoku, ale po náročnom striedaní hosťom chýbali sily na ofenzívu.
     
    12:57
    Hrá sa bez prerušenia, ale rýchlo. Košickí hokejisti sa pokúšajú preniknúť do pásma a obsadiť ho, ale o puk prišli na modrej čiare a musia začínať celú akciu od začiatku.
     
    13:34
    Martin vyhodil puk do útočnej tretiny a hostia aj vypálili z väčšej vzdielenosti, ale Riečický nič neriskoval a hru prerušil.
     
    14:00
    Košice dali gól!

    Martin vôbec nezvládol situáciu! Po priamočiarej prihrávke cez celé klzisko bol na útočnej modrej čiare nepokrytý MAREK BARTÁNUS, ktorý sa pri následnom samostatnom nájazde na brankára nemýlil. Asitencie: Tomáš Klouček a Miroslav Macejko.
     
    14:22
    Hostia sa budú brániť. Smrek inkasuje dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    14:57
    Domáci okamžite po buly obsadili útočné pásmo. Sledujeme dlhú sériu prihrávok, ktorá ale vyvrcholila iba ranou mimo priestoru bránky.
     
    15:34
    Košičania presilovkový obraz stále nemenia. Súpera síce zomkli pred vlastným brankárom, ale presný strelecký pokus naňho ešte neposlali.
     
    15:59
    Hosťom sa dokonca podarilo puk vytlačiť do stredu klziska a hostia okamžite odchádzajú striedať. Košičania zatiaľ v početnej výhode nič nepredviedli.
     
    16:19
    A už zrejme ani nič nepredvedú. Hostia ich odmietajú pustiť pred Čecha a čakajú na posledné sekundy do návratu ich spoluhráča z trestnej lavice.
     
    16:59
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Košickí hráči ale v hre piatich proti piatim akoby zvýšili svoju aktivitu a obliehajú svätyňu súpera.
     
    17:26
    Macejko pálil od útočnej modrej čiary. Košický hráč ale trafil iba brániaceho Martinčana stojaceho pred ním.
     
    17:58
    Martin sa na opačšnej strane klziska dostal k puku a pokúsil sa vystreliť. Hostia sa ale do vedenia nedostali. puk skončil mimo priestoru Riečického žrde.
     
    18:34
    Ukážková akcia Košíc! Spilar po prechode do pásma posunul puk Jenčíkovi, ale ten mu ho nezištne vrátil priamo pred Čecha.. Tiesnený košický kanonier puk tečoval, ale iba tesne vedľa bránky.
     
    19:06
    Do konca prvej tretiny ostáva necelá minúta hry. Košickí hokejisti sa stále tlačia do zakončenia, Martin už ale inkasovať určite nechce.
     
    19:48
    Hostia sa budú opäť brániť. Galamboš dostáva dvojmminútový trest za držanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia prvého s predposledným je minulosťou. Hostia sa v jej úvode dostali do rýchleho vedenia, ale o to s postupom času prišli a v Steel aréne už vedú Košičania.

    Druhá tretina začne približne o 18:35.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Aj do druhej tretiny vstúpili víťazným buly hostia. Bartánus ale okamžite puk vybojoval, no nedokázal zakončiť.
     
    20:57
    Domáci hokejisti sa natlačili do útočnej tretiny. Na Čecha letel puk z ľavého kruhu, ale v zmätku pred bránkou hosťujúci gólman nemusel zasahovať, puk k nemu ani nedošiel.
     
    21:01
    Vylúčenie na strane Košíc. Hráčska lavička inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    21:23
    Hrá sa vo štvoriciach na oboch stranách, keďže Košice ešte predchvíľou dohrávali presilovku zo záveru prvej tretiny. Na klzisku sa ale nedeje nič zaujímavé.
     
    21:48
    Hostia hrajú v plnom počte, začína sa ich skrátená presilovka.
     
    22:24
    Martin vrhol svoje sily do snahy o vyrovnanie a hostia veru neboli ďaleko! Brankár Riečický mal čo robiť aby odolal veľkému nátlaku súpera, ale napokon sa mu strelu z pravej strany podarilo hokejkou vytesniť.
     
    22:50
    Martin pokračuje v tlaku! na útočnú modrú čiaru dostal prihrávku Smrek a vypálil skutočne tvrdo! Riečický sa síce roztiahol na zemi, ale lapačkou mávol naprázdno. Puk smeroval pár centimetrov od ľavej žrde.
     
    23:01
    Košičania hrajú v plnom počte, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    23:06
    Domáci sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Cebák.
     
    23:47
    Hostia si zahrajú presilovku piatich proti trom! Klouček v snahe o ubránenie protihráča predviedol iba podrazenie a musí odísť na trestnú lavicu.
     
    24:15
    Veľká šanca hostí skončila nepremenená! Markkovič sa natlačil do zakončenia pri ľavej žrdi Riečického, ale ten vlastnou hokejkou jeho tvrdé zakončenie poslal na ochrannú sieť.
     
    24:43
    Hostia až doteraz pokračovali v obrovskom tlaku na domácu svätyňu. Košičania im napokon odolali a puk vysunuli do okolia stredového kruhu.
     
    25:00
    Bartoš v strednom pásme dokonca puk podržal a posunul ho skúsenému Štrbákovi, ten s prehľadom získal potrebné sekundy a odpálil ho za Čecha.
     
    25:27
    Domáci už medzičasom hrajú vo štvorici, ale brániť sa musia stále všetkými mužmi na ľadovej ploche. Martinu sa snaha uprieť nedá, ale presné zakončenie hosťom chýba.
     
    25:59
    Košičania už hrajú v plnom počte. Dokázali sa ubrániť veľkému nátlaku svojho súpera neinkasovať tak vyrovnávajúci gól.
     
    26:50
    Niektorí priaznivci domácich už dvíhali ruky nad hlavu, ale napokon nimi mohli iba zatlieskať Čechovi. Ten si vyryl priestor pri ľavej žrdi a puk za čiaru nepustil.
     
    27:30
    Obraz hry sa stále nemení. Martin sa aktívne snaží natlačiť do zakončenie, ale domáca defenzíva nič nenecháva na náhodu a súpera do šancí nepúšťa.
     
    27:59
    Hrá sa dlho bez prerušenia, ale nebezpečnú situáciu nevidíme ani na jednej strane. Oba celky si puk iba vymieňajú medzi sebou a brankári zasahovať nemusia.
     
    28:42
    Rozhodca stále do píšťaľky fúknuť nemusel. Trochu upracovaná časť tretiny, kedy sa diváci nudia.
     
    29:16
    Ale toto ich muselo prebrať! prečíslenie dvoch proti jednému predviedli Košičania. Marcinko sa neulakomil na strelu a puk posunul Svatošovi, lenže tomu v rozhodujúcej sekunde preskočil hokejku.
     
    29:55
    Košičania naďalej ostali nasťahovaní v útočnej tretine, lenže ani Svatošova aktivita im nepomohla. Gólman Čech strelecký pokus vyrazil mimo troch žrdí.
     
    30:34
    Markovič mal na hokejke druhý gól v zápase! Rútil sa na Riečického stíhaný protihráčom, ale vo finálnom zakončení na mladého brankára Košíc nestačil. Dominik puk vyrazil betónmi.
     
    31:15
    Opäť sa hrá veľmi dlho bez prerušenia a hra sa rýchlo prelieva zo strany na stranu. Pri útočnej chuti sú aj domáci, ktorí ale po rýchlom prechode do pásma nevypálili presne.
     
    31:42
    Teraz to už ale Košičanom vyšlo a Čech musel zasahovať. Martinský brankár má na svojom konte už 19 úspešných zákrokov.
     
    32:39
    Rozhodcovia hru stále neprerušujú a čas rýchlo plynie. Dlhé striedania oboch tímov sú už minulosťou, na ľadovú plochu totiž naskočili čerstvé päťky. Pri puku sú domáci.
     
    33:01
    Pri puku sú stále Košičania. Držia ho na svojich hokejkách v útočnej tretine, ale zatiaľ v ich podaní sledujeme iba sériu prihrávok bez streleckého zakončenia.
     
    33:42
    Hra sa po veľmi dlhom čase konečne prerušila. Aktuálny tabuľkový líder sa odhodlal k streleckému zakončeniu, ale to brankárovi nenarobilo problém.
     
    34:50
    Domáci Marcinko si na Čechovi vylámal zuby! Rútil sa na bránku sám z pravej strany, ale sťahovačka na gólmana hostí neplatila.
     
    35:34
    Košice dali gól!

    Domáci sú v dvojgólovom vedení. PETER BARTOŠ dostal prihrávku v ľavom rohu útočnej tretiny, puk si potiahol až pred bránku a tam oklamal Čecha a zavesil mu ho pod hornú žrď. Asistencie si pripisujú Richard Jenčík a Gabriel Spilar.
     
    36:40
    Domáci hokejisti po treťom góle v súperovej sieti opäť o čosi ožili. Obsadili útočné pásmo a hľadiskom to len tak zahrmelo, ale ďalší presný zásah z toho nie je.
     
    37:10
    Košičania sa natlačili do pásma a po strele od modrej čiary nasledoval poriadny zmätok, v ktorom na seba v bránkovisku popadali azda všetci hráči.
     
    37:45
    A opäť sa nám hra dlho neprerušuje. Košičania boli vytlačení z pásma pred Čechom a musia zakladať novú útočnú akciu.
     
    38:20
    Do konca druhej časti hry už ostávajú iba necelé dve minúty. Pri puku sú domáci hráči, ktorí sa ešte tlačia do zakončenia.
     
    38:53
    Hostia už ale rozhodne žiaden presný zásah inkasovať nechcú. Hru vytlačili z pásma a v strede klziska sa pokúšajú osobnými súbojmi vybojovať puk.
     
    39:44
    Tretina sa už iba dohráva. Košičania pri snahe o ubránenie vlastnej svätyne vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    39:49
    Martin dal gól!
    Tak napokon sa už tretina iba nedohráva! IVAN ĎATELINKA veľmi prudko vypálil od útočnej modrej čiary a jeho rana opečiatkovala konštrukciu bránky za Riečickým, odkiaľ sa odrazila za čiaru. Asistencia: Milan Kolena.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla opäť zaujímavý hokej, z ktorého vyťažili po jednom presnom zásahu oba celky. Košičania si Bartošovou zásluhou v 36. minúte vypracovali dvojgólové vedenia, ale o studenú sprchu sa 11 sekúnd pred sirénou postaral delovkou Ďatelinka.

    Tretia tretina začne približne o 19:30.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Tretia tretina začala výherným buly domácich. Tí sa hneď prebojovali do zaujímavej príležitosti, keď sa do zakončenia rútil Bartánus, ale Čech vysoko vykorčuľoval a puk pred ním odpálil.
     
    40:50
    Marcinko zaviezol kus čiernej gumy do pásma, ale bol bránený protihráčom a tak sa jeho prihrávka pred bránku nestretla s porozumením a nik z jeho spoluhráčov zakončovať nemohol.
     
    41:35
    Martinskí hráči ale svoj boj ešte nevzdávajú. Prerušili menší nátlak Košíc a okamžite sa vrhli do zakočnenia. Riečický puk iba vyrazil do priestoru k mantinelu, kde sa oň strhla bitka.
     
    42:13
    Úspešnejší napokon domáci hokejisti. Vzali si puk na svoje hokejky a namierili si to s ním do útočného pásma, ale tam už úspešní neboli.
     
    42:57
    Ani tretia tretina nie je výnimkou a často sa neprerušuje. Na ľadovej ploche nevidíme nič zaujímavé, ani jeden z celkov si nevie vypracoať priestor na zakončenie.
     
    43:36
    Riečický musel ísť do pokľaku a zneškodniť pokus svojho súpera. Bol to zrejme Markovič kto strieľal spoza kruhov, ale brankára Košíc neprekvapil.
     
    44:17
    Košičania presunuli hru do vlastnej útočnej tretiny. Tam si pred bránkou robil priestor Bartánus, čo chcel využiť rýchlou ranou Bartoš, ale jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    44:46
    Košice ostali nasťahované v pásme. Jenčík si v medzikruží urobil priestor na strelu, ktorá ale neskončila pri Čechovi, ale iba na obrancovi stojacom pred ním.
     
    45:12
    Vylúčenie na strane Košíc. Hrnka inkasuje trest za podrazenie.
     
    45:36
    Martin sa okamžite usadil v pásme. Od útočnej modrej čiary pálil Matejka, ale jeho rana bola zblokovaná a k Riečickému nedošla.
     
    45:57
    Hostia sa budú z pásma musieť vysťahovať. Domáci hokejisti puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    46:35
    Martin poriadne chyboval pri rozohrávke v strede klziska! Puk získal Jenčík a zrazil si ho pred seba do útoku, ale tam ho už nevybojoval späť na hokejku a zo samostatného úniku tak gól určite byť nemohol.
     
    46:59
    Hostia si už tentokrát dajú pozor. Pomalými krokmi sa presúvajú späť pred Riečického, kde budú bojovať o vyrovnanie.
     
    47:36
    Medzičasom už domáci hráči hrajú v plnom počte. Vo vlastnom oslabení sa dokázali pokusom súpera ubrániť, ale musíme uznať, že až tak veľa toho Martin pri početnej výhode nepredviedol.
     
    47:50
    Hostia sa budú brániť. Perniš fauloval unikajúceho hráča a inkasuje trest za nedovolené bránenie v hre.
     
    48:36
    Košičania sa okamžite usadili v pásme. Po Štrbákovej rane od modrej čiary tečoval puk Bartoš, ale zrazil ho iba tesne vedľa svätyne hostí.
     
    48:44
    Košice dali gól!

    Domáci hráči úplne vyšachovali defenzívu súpera. Pri ľavej žrdi si na puk počkal úplne voľný RCHARD JENČÍK a ukážkovo ponad ležiaceho Čecha dostal kus čiernej gumy do brány. Asistencie si pripisujú Gabriel Spilar a Peter Bartoš.
     
    49:50
    Košickí hokejisti už druhýkrát v stretnutí vedú rozdielom dvoch presných zásahov. Ich to povzbudilo, Martin sa naopak na ľadovej ploche v týchto chvíľach iba hľadá.
     
    50:23
    Košičania roztočili pred Čechom poriadny kolotoč! Hostia majú čo robiť aby sa ubránili prihrávkam do priestoru bránkoviska z každej strany, ale darí sa im. Bicek sa k zakončeniu nedostal.
     
    50:49
    Hostia sa budú brániť. Kolena sa previnil hákovaním a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    51:08
    Domáci hokejisti sa okamžite dostali do skvelej gólovej situácie, na ktorej konci ale útočiaci hráč skončil na zemi a bránka hostí mimo vyznačenej ploche. Po tejto situácii si domáci fanklub s radosťou na hlavného arbitra zakričal azda najznámejší pokrik s menom Konc.
     
    51:41
    Martin sa bude brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza za krosček Smrek.
     
    52:01
    Ukážkový začiatok martinských hráčov vo vlastnej početnej nevýhode o dvoch hráčov. Puk letí cez všetky čiary až za Riečického.
     
    52:31
    Košičania sa do pásma síce vrátili, ale ich dve strely neboli z kategórie nebezpečných. Brankár Čech si so streleckými zakončeniami aj vďaka pomoci obrany poradil.
     
    52:49
    Hostia sú vo štvorici, ale pokračujú v bránení.
     
    53:00
    Košice dali gól!

    Domáci využívajú početnú výhodu o jediného muža. MAREK SVATOŠ si vytvoril priestor pred ľavou tyčkou hosťujúcej bránky, inkasoval presnú prihrávku a nezaváhal. Asistencie: Tomáš Marcinko a Miroslav Macejko.
     
    53:26
    Takmer okamžite mohli domáci zvýšiť svoj náskok na rozdiel štyroch presných zásahov! Gabriel Spilar v náskoku pred obranou z pravej strany triafa iba Čecha, ktorý ukážkovo vykorčuľoval.
     
    54:40
    Košičania sú stále pri chuti. Sojčík sa z ľavej strany rútil do zakončenia, ale puk tesnte pred ním Čech odpálil hokejkou k mantinelu.
     
    55:23
    Jokeľ si puk vypýtal v ľavom kruhu. Dostal presnú prihrávku, ale jeho strela už taká presná nebola a skončila mimo priestoru troch žrdí.
     
    56:10
    Košičania po dlhej dobe prišli o útočné pásmo, ale museli sa stiahnuť do defenzívy. Themár sa v strede klziska pokúšal dokorčuľovať puk a vypracovať si tak samostatný únik, ale nebol dostatočne rýchly.
     
    57:02
    Stále pokračujeme v rýchlej hre, ktorá sa prelieva zo strany na stranu. V prípade útočnej časti ihriska martinského celku ale vidíme iba chabú snahu, ktorá sa zakončením do priestoru bránky nekončí.
     
    57:40
    O víťazovi stretnutia je už rozhodnuté. Košičania sa nemusia nikam ponáhľať a hostia vedia, že ich snaha by bola už zbytočná.
     
    58:36
    Už iba necelé dve minúty ostávajú do záverečnej sirény. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé.
     
    59:03
    Dnešné stretnutie sleduje 3174 divákov.
     
    59:36
    Prebiehajú záverečné sekundy stretnutia, už sa nič zaujímavé nestane.
     
    Ceny pre najlepších hráčov si prevzali hosťujúci Smrek a domáci Bartoš.

    Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Bicek (Sojčík, Šeda), 14. Bartánus (Klouček, Macejko), 36. Bartoš (Jenčík, Spilar), 49. Jenčík (Spilar, Bartoš), 53. Svatoš (Marcinko, Macejko) – 1. Markovič (Smrek, Galamboš), 40. Ďatelinka (Kolena)


    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Černák – Bartánus, Marcinko (A), Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Hrnka, Bicek – Jokeľ, Češík, Skalický
    HK VITAR Martin: Čech – Matejka, Smrek, Ďatelinka (A), Novotný (A), Brcko, Rusina, Perniš, Tupý – Važan, Galamboš, Markovič (C) – Rožník, Fujerík, Themár – Cíger, Kolena, Pokrivčák – Jurášek, Dírer, Šugár

    Rozhodčí: D. Konc – Gajan, Jobbágy

    Diváci: 3174
    bahis siteleri