Havlíčkův Brod – Přerov 7:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
7:2 (5:0, 1:2, 1:0)
HC ZUBR Přerov
Neděle 02.02.2014, 13:00 • ZS Kotlina • Liga staršího dorostu
Partner:
     
    Dobrý den, s potěšením vás vítáme u sledování on-line přenosu utkání HC Rebel Havlíčkův Brod – HC ZUBR Přerov, jež proběhne v rámci 14. kola skupiny "O baráž". Utkání začíná v 13:00.
     
    Havlíčkův Brod už má cestu za prvním místem v tabulce, a tudíž i postupem do baráže o extraligu hodně trnitou. Po domácí porážce od aktuálního lídra z Třebíče (1:4) si nespravil chuť ani v Hodoníně, s nímž ze tří vzájemných utkání poprvé prohrál. Mladí Rebelové sice ve 3. třetině smazali dvoubrankové manko, ale Drtiči rozhodli o svém triumfu 4:3 v předposlední minutě. Hosté tak spadli až na 4. příčku a už si nesmí, vzhledem k uchování alespoň malé naděje na postup, dovolit žádné zaváhání.
     
    Přerov má za sebou dvě kola hrůzy. Na kluzišti Opavy schytal ostudný výprask 2:11 a nepořídil ani v domácím prostředí proti poslednímu Prostějovu, jemuž podlehl poměrem 2:5. Nevyužil tak zaváhání Rebelů a neodpoutal se na jejich úkor z předposledního místa. Stejně jako jejich nejbližší soupeř z Vysočiny Zubři dosud získali 17 bodů. Na Havlíčkův Brod navíc skvěle umí, z obou dosavadních utkání brali plný počet bodů.
     
    Vzájemné zápasy:¨

    Havlíčkův Brod – Přerov 3:6
    Přerov – Havlíčkův Brod 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kekula (Adam) – Vacek, Mendl (C), Suchý, Krajcigr, Bancíř, Lacina, Gažák – Křížek, Abbrent, Cejpek – Jelínek, Málek, Bušek – Polák, Přibyl, Kraučuk.

    HC ZUBR Přerov: Vacula (Kašpárek) – Novák (C), Sirota, Zeleňák, Daniš, Smolka, Válek, Žůrek, Metelka – Tomaník, Müller, Jančařík, Blahunek, Kubíček, Heralt, Solař, Peterka, Vlach.

    Rozhodčí: Tomáš Veselý – Jan Pechánek, Martin Vepřovský.
     
    Mladí Zubři už jsou na ledě.
     
    Nechybí ani trojice rozhodčích, na Rebely stále čekáme.
     
    Vše je připraveno na zahájení zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Havlíkův Brod si zkusil ihned po úvodním vhazování ve středovém kruhu vypomoci nahozeným pukem do útočného pásma. Přerušuje se kvůli hře vysokou holí.
     
    00:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Zubry, Rebelové se ujímají vedení! Ihned po vhazování v útočném pásmu dostal Jakub Abbrent kotouč na hůl JAKUBA KRAUČUKA, který svižnou ranou z pravé strany prostřelil gólmana Vaculu! Asistence: Jakub Abbrent.
     
    00:50
    Domácí jsou na koni a pokračují v útočné aktivitě. Zaskočení hosté se brání.
     
    01:15
    Moravané vybojovali kotouč a po odražení soupeřova útoku se sami vrhli kupředu.
     
    01:35
    Z bezprostřední blízkosti střílel úplně volný Jakub Heralt, ale trefil z ideální palebné pozice jen brusle spoluhráče Martina Solaře, který bojoval s protihráčem před brankovištěm!
     
    02:10
    Brankář Vacula si teď spravil chuť, když si poradil s utěšenou střelou, jež na něj vyletěla z prostoru levého kruhu a proti níž měl nekrytý výhled.
     
    02:30
    Mladí Rebelové jsou zatím hodně střelecky aktivní, brankáře Vaculu ohrožují ze všech možných pozic útočného pásma, zejména z kruhů.
     
    02:49
    Miroslav Kubíček (PRE) – 2 minuty – hákování.
     
    03:00
    Rebelové kombinují kolem přerovské brány.
     
    03:17
    Hostům se stále nedaří ukořistit kotouč a osvobodit se vyhozením.
     
    03:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mladí Rebelové se zakousli do svého soupeře s velkou chutí a díky využité přesilovce navyšují svůj náskok! Hosté se dostali pod mohutný tlak, při němž soubor z Kotliny prokázal velký důraz v předbrankovém prostoru, kde se po vyražené střele Jana Krajcigra probil k rychlé dorážce PATRIK MÁLEK a v pádu z bezprostřední blízkosti uklidil kotouč do poloodkryté brány! Asistence: Jan Krajcigr a Tomáš Cejpek.
     
    03:31
    Přerovská střídačka zareagovala oddechovým časem.
     
    04:05
    Havlíčkobrodští mladíci jsou jako polití živou vodou. Neustále mají více ze hry a Zubři se pořád musejí soustředit na hlídání svých zadních vrátek.
     
    04:45
    Rebelové si několikrát vyměnili kolem přerovské brány puk ak zakončení se probil z mezikruží Jakub Abbrent, který ale trefil jen prostor ve středu brankoviště, kde číhal gólman Vacula a přerušil hru.
     
    04:50
    Další ránu ihned po vhazování vyslal Jakub Kraučuk, brankář Vacula utěsnil prostor u bližší tyčky a přerušil hru.
     
    05:14
    Vpřed se dostali i hosté, ale ze své útočné snahy nevytěžili zhola nic. Havlíčkobrodská defenziva je i nadále pevná a brankář Kekula do hry takřka nezasahuje.
     
    05:40
    Až teď prověřil pozornost gólmana Kekuly Petr Smolka, jenž přejel modrou čáru a z vrcholu kruhů zkusil štěstí zápěstím. Maskovaná opora domácích zasáhla betony a přerušila hru ukrytím puku v lapačce.
     
    06:04
    Domácí už jsou zpět v útočném pásmu.
     
    06:19
    A znovu se postarali o přísun práce gólmanu Vaculovi, jenž se ve svém brankovišti rozhodně nenudí. S ranou z pravého kruhu si dokázal poradit.
     
    06:50
    Zubři se také probíjejí ke kotouči, ale ten se jim nedaří na delší dobu udržet ve své moci.
     
    07:05
    Znovu se brankář Vacula musel činit, vypálil na něj z pravého křídla Jakub Kraučuk.
     
    07:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Soubor z Kotliny nelítostně pokračuje v demolici svého soupeře, který jeho rychlému tempu absolutně nestíhá! Znovu zafungovala spolupráce Jakub Abbrent – JAKUB KRAUČUK, při níž se druhý jmenovaný objevil v samostatném úniku, sjel si až před branku a nekompromisně propálil Vaculovy betony! Asistence: Jakub Abbrent.
     
    07:53
    Přerov střídá gólmany, do brankoviště se místo Daniela Vaculy postavil Martin Kašpárek.
     
    08:12
    Přerov se snaží odpovědět, ale zatím se v ofenzivní fázi hodně trápí. Rebelové se prezentují hodně účinnou defenzivou, takřka vůbec k ničemu zatím Zubry nepustili.
     
    08:45
    Puk už se znovu potuluje v blízkosti přerovské brány.
     
    09:00
    O důležité snížení se mohl postarat Jakub Metelka, který se probíjel za brodskou obranu. Nakonec v tísni dokázal vypálit bekhendem, ale jeho rána nemohla pozornému betonu brankáře Kekuly nadělat problémy. Přerovský hráč vzápětí rozzlobeně rozhodil rukama.
     
    09:30
    Lukáš Peterka dostal přesný pas do předbrankového prostoru, ale zblízka našel jen Kekulovu náruč! Dvouminutový trest za faul loktem obdržel Tomáš Cejpek (HBR).
     
    10:00
    Přerov drží útočné pásmo.
     
    10:15
    Havlíčkovu Brodu se stále nedaří vyhodit.
     
    10:25
    Při mohutném tlaku tečoval těsně před brankou nahození od modré čáry Petr Smolka, ale jen těsně vedle levé tyčky gólmana Kekuly, který měl teď i štěstí!
     
    11:00
    Domácí se osvobodili.
     
    11:29
    A znovu.
     
    11:39
    Zubři začínají nový útok od své brány, tentokrát už to ale budou mít o poznání těžší, protože jejich soupeř z Kotliny ubránil oslabení a už je kompletní.
     
    11:50
    Přerovským hráčům se vůbec nedaří rozehrát, protože Rebelové hodně bruslí a neúnavně napadají jejich rozehrávku v blízkosti brankáře Kašpárka.
     
    12:14
    Zubři se nakonec s vysoko vysunutým presinkem vypořádali a do zakončení se protlačil v pravém kruhu Miroslav Kubíček, ale jeho střela po ledě k bližší tyčce skončila v Kekulově lapačce.
     
    12:30
    Hra se rychle přesunula na opačnou stranu hřiště, domácí si hledají pozici pro zakončení.
     
    13:06
    Zakončení na obou stranách. Lukáš Gažák z pravého kruhu našel jen připraveného brankáře Kašpárka u přední tyčky, Pavel Tomaník vpádu z mezikruží nastřelil jen připravený Kekulův beton.
     
    13:18
    Jakub Abbrent vypálil z mezikruží jen těsně vedle, možná se kotouč ještě otřel o tyčku, protože na brodské střídačce to jen zklamaně zahučelo!
     
    14:07
    Hosté byli opět zatlačeni hluboko do defenzivy, ale dokázali se ubránit.
     
    14:25
    Brankář Kašpárek se musí mít neustále na pozoru, protože rozjetí havlíčkobrodští střelci mu nedopřávají ani chvilku odpočinku. Nyní vyrazil ránu zprava.
     
    15:00
    Havlíčkův Brod bojuje o puk u hrazení v přerovském pásmu.
     
    15:13
    A vynutil si faul. V rohu pásma si pomohl zákrokem za hranicí pravidel Michal Vlach (PRE) a vyfasoval 2 minuty za podražení.
     
    15:21
    Rebelové se radovali ze čtvrtého gólu, ale jejich radost uťal hvizd rozhodčího. Branka nemůže být uznána kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    15:35
    Hosté přesunuli hru do středního pásma.
     
    16:00
    Rebelové si stále marně hledají cestičku, po níž by prošli do útočného území. Zubři se dobře brání.
     
    16:05
    Jenže znovu se dopustili faulu a 68 sekund se budou bránit ve třech! Ivo Blahunek (PRE) se dopustil hákování.
     
    16:25
    Gólman Kašpárek si poradil se střelou od modré čáry, jíž zneškodnil betony, a hosté vyhodili alespoň ke středovému kruhu.
     
    16:33
    Domácí jsou vyhnáni po přerušení hry do středního pásma, při boji za soupeřovou brankou si pomohli nahrávkou rukou.
     
    16:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Teď už je ale vše v pořádku a družina pod vedením zkušeného trenérského tandemu Adam – Benc se raduje počtvrté! Ránu Jakuba Abbrenta zblízka brankář Kašpárek vyrazil betony, jenže na bleskovou a přesnou dorážku JAKUBA KRAUČUK, který završil hattrick, už byl bezmocný! Asistence: Jakub Abbrent.
     
    17:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté jsou totálně ze hry a k bodovému zisku by jim už pomohl jen velký zázrak! Po vhazování vypálil z mírného úhlu na pravé straně DAVID BUŠEK, a i když zaduněl jen na Kašpárkovy betony, rychlou dorážkou našel skulinku u přední tyčky, po čemž se z tribuny ozývá spokojený pokřik "Rebel!"! Asistence: Tomáš Cejpek, Jan Krajcigr.
     
    18:15
    Hosté jsou pod obrovskou psychickou dekou a vůbec nevědí, kam dřív skočit. Naopak mladí Rebelové hrají za stavu 5:0 pochopitelně ve velké pohodě.
     
    19:22
    Zubři po zisku kotouče vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    19:28
    Přerov vyhrál vhazování ve svém pásmu a podél pravého mantinelu alespoň postrčil kotouč do středního pásma.
     
    19:46
    A další icing Moravanů. Ještě jednou se bude vhazovat před přerovskou bránou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Na ledě existovalo jen jedno mužstvo, a to Havlíčkův Brod, který se do svého jinak neoblíbeného soupeře zakousl hned od úvodních sekund a po první siréně vede už 5:0, když se hattrickem blýskl Jakub Kraučuk a po jedné trefě přidali Patrik Málek a David Bušek. Zubři už to budou mít v prostřední části, jež začne asi v 13:46, hodně těžké.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jakub Heralt převzal na vrcholu kruhů kotouč a okamžitě vypálil. Jeho ránu brankář Kekula dobře viděl, puk si ztlumil betony a vzápětí přerušil hru.
     
    20:35
    Sledujeme především tuhý boj o střední pásmo.
     
    21:00
    Hosté se protlačili až ke Kekulově brance, ale zde nedokázali přesně zakončit.
     
    21:15
    Zubři jsou po přestávce aktivnější, ale zatím jim stojí v cestě pečlivá obrana soupeře, jež hlídá předbrankový prostor, a nepřesná koncovka.
     
    21:45
    Přerov přibrzdilo v rozletu další dvouminutové vyloučení, na lavici hanby zamířil kvůli hákování Miroslav Kubíček (PRE). Domácím dnes přesilovku hodně jdou.
     
    21:58
    Zubři vybojovali kotouč a osvobodili se dlouhým vyhozením.
     
    22:10
    Brodští mladíci už kombinují v útočném pásmu.
     
    22:20
    Nakonec ale o kotouč přišli a Moravané vyhodili přes celou délku kluziště.
     
    22:55
    A opět přerovské vyhození, Hosté navíc chvíli zdrželi hru v útočném pásmu a ušetřili cenné vteřinky.
     
    23:11
    Ostrou ránu z prostoru kruhů gólman Kašpárek vyrazil a dříve, než mohl někdo z domácích dorážet, zalehl kotouč a donutil rozhodčího k přerušení hry.
     
    23:31
    Moravané se zatím i v početní nevýhodě velmi dobře brání. Nyní vybojovali vhazování v útočném pásmu, když gólman Kekula schoval v náruči nahození z dálky.
     
    23:51
    Přerov už je v plném počtu a zahraje si přesilovku. Proti pravidlům se provinil David Bušek (HBR) hákováním.
     
    24:05
    Nepříjemnou ránu vyslal od modré čáry Vojtěch Zeleňák, ale brankář Kekula ukázal, že má mrštné betony, když kotouč vykopl od své pravé tyčky.
     
    24:40
    Domácí se teď brání s velkým přehledem, Zubři se horko těžko probíjejí do útočného postavení.
     
    25:10
    Obrázek hry se nemění. Mladí Rebelové i nadále odrážejí všechny útoky svého soupeře a odpalují kotouče do bezpečí.
     
    25:49
    Při dalším útoku Zubrů ztratil Martin Solař rovnováhu a nechtěně narazil do gólmana Kekuly, který spadl na led. Brzy se ale zvedl a měl by být v pořádku.
     
    26:02
    Domácí už jsou kompletní, vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    26:15
    Rebelové odrazili další přerovský útok a pokoušejí se projít přes zahuštěný střed pole. Zatím bez úspěchu.
     
    26:35
    Přerov po první přestávce výrazně zlepšil svůj herní projev a vyrovnal hru. Otázkou je, jestli mu to nakonec bude k něčemu platné, protože Havlíčkův Brod má stále luxusní pětigólový náskok v zádech.
     
    27:00
    Nyní už se ženou vpřed i domácí.
     
    27:35
    Kotouč se stěhuje po ledové ploše rychle sem a tam, oba týmy se snaží o útočný hokej a to je pro oko fanouška jen a jen dobře.
     
    28:06
    Teď to však Moravanům při přechodu do ofenzivní fáze zaskřípalo a píská se jejich zakázané uvolnění. Buly po Kašpárkově pravé ruce.
     
    28:40
    Havlíčkův Brod odrazil další soupeřův útok a zpoza své brány může v klidu rozehrát.
     
    29:09
    Nakonec si však ani on neporozuměl při přechodu do útoku a vyhodil kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    29:15
    Hezká akce. Martin Polák našel bekhendem před branku rozjetého Michala Přibyla, jenž z první nenašel mezírku mezi Kašpárkovými betony!
     
    29:29
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Hosté založili po promarněné šanci Rebelů rychlý protiútok, při němž Vojtěch Zeleňák vyslal kupředu IVA BLAHUNKA, který napoprvé vyprášil Kekulovy betony, ale z dorážky se už k přední tyčce nemýlil a protrhl přerovské střelecké trápení! Asistence: Vojtěch Zeleňák.
     
    30:00
    Kolem přerovské branky teď bylo hned několikrát pořádně rušno, ale domácí nedokázali ani jeden svůj útok dotáhnout do úspěšného konce.
     
    30:40
    Patrik Málek zblízka v krkolomé pozici v pádu zakončil, ale trefil jen boční konstrukci.
     
    30:54
    Marek Bancíř (HBR) – 2 minuty – podražení.
     
    31:04
    Domácí ihned vyhodili.
     
    31:15
    A znovu kotouč doklouzal po ledě až za Kašpárkovu bránu, hosté nepřešli přes střed hrací plochy.
     
    31:30
    Přerov už je v útočném pásmu, ale kotouč stále nemá plně pod kontrolou.
     
    31:52
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tohle bude ještě zajímavé, Zubři se trefují podruhé a snižují na rozdíl tří branek! Nahození od modré čáry, jehož autorem byl Jakub Sirota, ještě tečoval mezi kruhy do Kekulových betonů PETR SMOLKA, po čemž tentýž hráč odražený kotouč napálil pohotově do sítě podél bližší tyče! Asistence: Jakub Sirota.
     
    31:52
    Tomáš Cejpek (HBR) dostal trest na 2 plus 2 minuty za vysokou hůl a osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Druhý menší trest odpyká Lukáš Gažák (HBR).
     
    32:25
    Zubři doslova vstali z mrtvých. Nyní mají ještě slušnou šanci zaútočit na bodový zisk. Pokud by využili tuto dlouhou přesilovku, byli by k tomuto cíli o poznání blíž.
     
    32:50
    Jenže to by si museli počínat disciplinovaněji. Na trestnou lavici usedl ke dvěma minutám za nedovolené bránění Vojtěch Zeleňák (PRE).
     
    33:15
    Havlíčkův Brod ztratil při útočné kombinaci kotouč v přerovském pásmu a vpřed se ženou hosté.
     
    33:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Přerovské naděje přišlápli Rebelové hlouběji do země a znovu vedou o čtyři góly! Jakub Kraučuk adresoval z úhlu na pravé straně exkluzivní pas do předbrankového prostoru na najíždějícího JANA JELÍNKA, který prokázal skvělý výběr místa a k překonání gólmana Kašpárka mu jen stačilo dobře nastavit svou hůl! Asistence: Jakub Kraučuk.
     
    34:20
    V Kotlině přihlížíme oboustranně vyrovnanému hokeji. Oba týmy se tlačí kupředu.
     
    34:55
    Přerov je v plném počtu a ještě bude dohrávat zbytek své přesilovky. Kotouč drží na dostřel brankáře Kekuly.
     
    35:24
    Domácí ale vyvezli kotouč do bezpečného prostoru u Kašpárkovy brány, kde chvíli zdrželi hru.
     
    35:40
    A po odražení dalšího útoku Zubrů vyhodili.
     
    36:02
    Domácí už jsou v plném počtu. Hosté mají kotouč ve své moci a ženou se s ním vpřed.
     
    36:20
    Parta z Kotliny si už dává na zadní vrátka mnohem větší pozor a je pro ni nepochybně hodně důležité, že dokázala na dva zásahy zvedajícího se Přerova odpovědět dalším gólem.
     
    36:46
    Zubři vyhodili jen na zakázané uvolnění. Buly po levé ruce gólmana Kašpárka.
     
    36:55
    Lukáš Gažák nahodil kotouč z rohu pásma do předbrankového prostoru, jenže zde nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Hrát tak mohou hosté.
     
    37:15
    Rebelové mají znovu vítr ve svých plachtách a pokračují v útočném snažení. Moravané se teď prezentují pevnou obranou a nepouštějí soupeře před brankáře Kašpárka.
     
    37:38
    Hosté po vybojování kotouče zkusili rychle přejít do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    37:46
    Píská se havlíčkobrodský icing.
     
    38:00
    Zubři drží kotouč v útočném pásmu, ale neustále o něj musejí svádět urputné souboje v blízkosti hrazení.
     
    38:15
    Hosté se teď často probíjejí do zakončení ze všech možných pozic útočného pásma, jenže schází jim větší přesnost. Brankář Kekula jen kontroluje puky očima.
     
    38:50
    Přerov stále svírá Rebely v hloubi jejich obranného pásma.
     
    39:10
    Adamova družina alespoň posunula kotouč do útočného pásma.
     
    39:23
    Vojtěch Zeleňák (PRE) – 2 minuty – podražení.
     
    39:35
    Jakub Abbrent se objevil v pravém kruhu u puku a vypálil k přední tyčce do Kašpárkových nastavených betonů.
     
    39:49
    Přerovský gólman si poradil i s ranou od modré čáry, kterou schoval na hrudi, ale zřejmě dostal pukem zásah do nechráněné oblasti, protože se skácel na led, ze kterého se dlouho zvedal. Snad bude v pořádku.
     
    39:55
    A zřejmě je, protože proti dělovce Jakuba Kraučuka, jež letěla do levého horního rohu branky, vytáhl fantastický zákrok svou lapačkou, jíž vymrštil vzhůru!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Přerov se v prostřední části vzpamatoval a výrazně zlepšil svoji hru, díky čemuž po trefách Iva Blahunka a Petra Smolky snížil na 2:5. Rebelové ale odpověděli, když se prosadil Jan Jelínek. Před třetím dějstvím, které začne přibližně v 14:34, vede Havlíčkův Brod nad Zubry 6:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Domácí ještě dohrávají zbytek své přesilové hry. Od modré čáry tvrdě vypálil Jakub Lacina, ale trefil jen připravený Kašpárkův beton. Přerov vyhodil.
     
    41:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mladí Rebelové se nastěhovali zpět do útočného postavení a zaznamenali už svou sedmou přesnou trefu! Od Martina Poláka putoval kotouč k volnému PATRIKU MÁLKOVI, který už si v bezprostřední blízkosti před přerovskou bránou věděl rady a povedenou střelou vyzrál na gólmana Kašpárka! Asistence: Martin Polák.
     
    41:45
    Hosté se vydali rychle vpřed za rychlou odpovědí, jenže dopustili se technického přestupku v podobě postavení mimo hru.
     
    42:03
    Hraje se hlavně ve středním pásmu. Nikomu se nedaří vybojovat na delší dobu útočné území.
     
    42:35
    Kotouč mají na svých holích havlíčkobrodští obránci, kteří ze zákrytu Kekulovy brány rozjíždějí nový postupný útok.
     
    42:55
    Rebelové získali kotouč a ženou se s ním k soupeřově bráně.
     
    43:08
    Nakonec jsou vyhnáni do středního pásma kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    43:25
    Zubři rozehrávají, ale s napadajícími Rebely mají zatím značné problémy.
     
    43:54
    Přerov se pokoušel překvapit soupeřovu defenzivu rychlým útočným výpadem, ale ten s sebou nic nebezpečného pro gólmana Kekulu nepřinesl. Hrát mohou domácí beci.
     
    44:26
    Havlíčkův Brod zahrozil z rychlého protiútoku, při němž se musel činit gólman Kašpárek, který ukryl ve své výstroji kotouč, který na něj vyletěl z pravého kruhu.
     
    44:41
    Hosté odpověděli úplně stejnou mincí. Na konci útočné kombinace stál zakončující Jakub Metelka, který z mezikruží poslal kotouč doprostřed brankoviště, kde měl brankář Kekula připravenou náruč.
     
    45:00
    Nepřesnosti se objevují na obou stranách, hraje se především v blízkosti středového kruhu.
     
    45:46
    Marek Bancíř vyhazoval kotouč z obranného pásma podél mantinelu, ale našel jen Jakuba Metelku, který od modré čáry nahodil kotouč do Kekulovy náruče, jenž přerušil hru.
     
    46:05
    Hezká akce domácích. Michal Přibyl převzal kotouč, nabral rychlost, navázal na sebe pozornost protihráčů a přihrál mezi kruhy najíždějícímu Martinu Polákovi, jenž bekhendem zaduněl pukem o Kašpárkovy betony.
     
    46:18
    Petr Žůrek (PRE) – 2 minuty – napadení.
     
    46:30
    Při vlastním oslabení vypálil Pavel Tomaník, jenž nabral na levém křídle rychlost a z kruhu vypálil zápěstím kousek nad horní Kekulovu tyčku.
     
    46:55
    Domácí už kombinují kolem brankáře Kašpárka.
     
    47:08
    Hosté však získali kotouč a přesunuli děj hry na opačnou stranu ledového kolbiště.
     
    47:25
    Havlíčkův Brod zavezl kus černé gumy zpět do blízkosti přerovské brány, kde se mu však nedaří dostat se do zakončení.
     
    47:50
    Zubři si počínají v defenzivní činnosti velmi dobře, opět odrazili útočný výpad svého soka z Kotliny a okamžitě vyhodili přes celou hrací plochu.
     
    48:20
    Moravané přečkali i další oslabení a mohou rozjet nový útok zpoza brankáře Kašpárka.
     
    48:37
    Brankář Kekula se sice musel zapojit do hry, ale nešlo o nic vážnějšího. Jen schoval do rukavice nahozený puk z uctivé vzdálenosti a přerušil hru.
     
    48:55
    Nyní už přihlížíme útočnému snažení mladých Rebelů.
     
    49:16
    Přerov si situaci kolem brankáře Kašpárka dobře pohlídal a po zisku kotouče vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    49:38
    Martin Solař si vyšteloval puk na svou hůl a od modré čáry vypálil. Trefil však jen brusle Dušana Mendla, který stál hned několik kroků před ním .
     
    50:00
    Hráči obou táborů svádějí dlouhý a tvrdý souboj o puk v rohu přerovského pásma.
     
    50:30
    Domácí rozehrávají z obranného pásma, kde jim dělá problémy aktivní napadání mladých Zubrů, kteří stále neskládají zbraně a sympaticky bojují o co nejlepší výsledek.
     
    50:54
    Teď je ale znovu čekají těžké chvilky, protože se dopustili dalšího nedovoleného zákroku. Ke dvěma minutám je vykázán na lavici hanby Vojtěch Zeleňák (PRE) za krosček.
     
    51:02
    Hosté ihned vyhodili přes celé hřiště.
     
    51:20
    Domácí už zavezli kotouč do útočného pásma a rozvíjejí svou přesilovkovou kombinaci.
     
    51:35
    Jenže ta měla doslova jepičí život, Přerov se znovu probil ke kotouči a co nejrychleji jej odpálil do hájemství gólmana Kekuly.
     
    52:05
    Domácí se zatím v přesilovce trápí.
     
    52:15
    Kotouč se potuluje v blízkosti středového kruhu, což pochopitelně vyhovuje při oslabení více hostům.
     
    52:39
    Michal Přibyl přebral kotouč v útočném pásmu a z levého kruhu prověřil zápěstní střelou připravenost brankáře Kašpárka, který se u přední tyče na švestkách nenechal nachytat.
     
    52:55
    Již při hře 5 na 5 bleskově obkroužil bránu Jakub Müller a zkoušel zasunout kotouč k přední tyčce, což se mu ale nepovedlo, protože puku se postavily do cesty Kekulovy betony.
     
    53:30
    Hraje se dlouho bez přerušení, oba týmy se střídají v útočné aktivitě.
     
    54:10
    Rozhodčí stále nemusel fouknout do píšťalky, obrázek hry se nemění, sledujeme oboustranně vyrovnaný a hodně bojovný hokej s minimem šancí.
     
    54:50
    Mladí Rebelové i tentokrát uhlídali svou bránu a nepustili Zubry k nebezpečnějšímu zakončení.
     
    55:10
    Jakub Metelka, který je dnes střelecky velmi aktivní, znovu zkusil štěstí. Vypálil po přejetí modré čáry z vrcholu kruhů, ale jen do náruče dobře postaveného gólmana Kekuly.
     
    55:50
    Přerušuje se kvůli hře vysokou holí. Buly proběhne v havlíčkobrodském pásmu, po levé ruce brankáře Víta Kekuly.
     
    55:57
    Pavel Tomaník se hodně důrazně natlačil po vhazování do brodského brankoviště, kde se nepříjemně srazil s brankářem Kekulou. Oba by měli být v pořádku.
     
    56:06
    Jakub Kraučuk nabral na levé straně rychlost a pohotově vypálil. U bližší tyčky byl brankář Kašpárek se svou náručí připravený a přidržel kotouč.
     
    56:26
    Patrik Málek ve středním pásmu rozkmital své rychlé nohy, nabral rychlost, mrštnou kličkou se zbavil protihráče a zápěstím vyprášil Kašpárkovy betony u přední tyče.
     
    56:58
    Brankář Kekula schoval puk u své levé tyčky v náruči a přerušil hru. S důrazem to přehnali v jeho blízkosti Lukáš Peterka (PRE) a čeká jej dvouminutový trest za sekání a David Bušek (HBR) obdržel 2 minuty za napadení.
     
    57:44
    A domácí si zahrají další hru v početní převaze, když byl v předbrankovém prostoru poslal protihráče k zemi Jakub Metelka (PRE) a usedá ke dvěma minutám za zdržení protihráče.
     
    57:58
    Při vlastním oslabení vypálil z mezikruží Jakub Müller, ale střela mu moc nesedla a kotouč doplachtil jen do náruče uprostřed brankoviště klečícího gólmana Kekuly.
     
    58:17
    Domácí už jsou v útočném pásmu.
     
    58:23
    Ale Přerov se probil ke kotouči a vyhodil.
     
    58:47
    Martin Polák získal puk v blízkosti modré čáry a tlačil se před branku, kde byl ale čistě zastaven.
     
    59:09
    Rebelové se ještě pokoušejí navýšit svůj pětigólový náskok.
     
    59:30
    Kotouč se zdržuje zejména ve středu hrací plochy.
     
    59:45
    Už se jen čeká na sirénu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel je u konce. Mladí Rebelové zlomili přerovské prokletí a Zubry na třetí pokus porazili v domácím prostředí přesvědčivě 7:2, když po většinu utkání kontrolovali vývoj hry. Hattrickem se blýskl Jakub Kraučuk, dvě branky si připsal Patrik Málek. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. Zároveň si vás dovoluji pozvat na sledování zítřejšího on-line přenosu z prestižního derby Vysočiny, které sehraje A-tým Rebelů od 17:30 proti krajskému rivalovi z Jihlavy. Na shledanou. (15:06:02)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 1. Kraučuk (Abbrent), 4. Málek (Krajcigr, Cejpek), 8. Kraučuk (Abbrent), 17. Kraučuk (Abbrent), 18. Bušek (Cejpek, Krajcigr), 34. Jelínek (Kraučuk), 42. Málek (Polák) – 30. Blahunek (Zeleňák), 32. Smolka (Sirota)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kekula (Adam) – Vacek, Mendl (C), Suchý, Krajcigr, Bancíř, Lacina, Gažák – Křížek, Abbrent, Cejpek – Jelínek, Málek, Bušek – Polák, Přibyl, Kraučuk.
    HC ZUBR Přerov: Vacula (od 8. Kašpárek) – Novák (C), Sirota, Zeleňák, Daniš, Smolka, Válek, Žůrek, Metelka – Tomaník, Müller, Jančařík, Blahunek, Kubíček, Heralt, Solař, Peterka, Vlach.

    Rozhodčí: Tomáš Veselý – Jan Pechánek, Martin Vepřovský
    bahis siteleri