Alkmaar – Zwolle 2:1 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:1 (2:1)
PEC Zwolle
Neděle 23.03.2014, 14:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    76
    Další střídání na straně domácích, Henriksen nahradí Berghuise.
     
    74
    Za nedovolený zákrok dostává žlutý karetní trest hostující Joost Broerse.
     
    73
    Domácí trenér se odhodlal ke dvojí změně. Ze hřiště míři Johannsson s Gudeljem, místo nich vbíhají na hřiště Gudmundsson a Avdič. Střídají také hosté, Mahmudova nahradí Hiwat.
     
    54
    Na značku pokutového kopu si míč postavil právě Aron Johannsson, ale směr jeho střely Boer vystihl.
     
    53
    Po faulu Broerse na Johannssona byla nařízena penalta pro AZ Alkmaar!
     
    46
    Hostující kouč se o poločasové přestávce odhodlal je dvojí změně. Do druhé půle už se nepodívají Lachman a Mokotjo, které po zbývajících pětačtyřicet minut nahradí Broerse a Klich.
     
    43
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Z rychlého brejku se ovšem hráči Zwolle dostali na dostřel brány Alkmaaru. Drost odcentroval míč na MUSTAFU SAYMAKA, který překonal brankáře Alvarada a snížil tak z pohledu svého týmu na 1:2.
     
    37
    Nyní ale nebezpečně centroval do pokutového území Drost, kde se pokoušel míč propasírovat za záda domácího brankáře Benson, avšak trefil pouze Alvarada. I tak to ale byla zatím největší šance hostujícího mužstva.
     
    33
    Prvním potrestaným hráčem utkání je hostující obránce Bram van Polen, který příliš důrazně diskutoval s hlavním rozhodčím.
     
    27
    Poulsen přihrál do ideální palebné pozice Beerensovi, který si ještě míč potáhl na střed osy brány, ale jeho pokus zlikvidoval Boer.
     
    19
    Následně se ale k dalšímu centru z pravé strany hřiště dostal Johansson, který přes šíři velkého vápna chytře našel téměř svého jmenovce Johannssona, ten z bezprostřední blízkosti mířil pouze do brankáře Zwolle.
     
    14
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Míč po rohovém kopu vyslal do vápna Gouweleeuw, ale obránce jej odvrátil, následně se však kulatý nesmysl dostal zpět do pokutového území, kde už si bez potíží poradil NEMANJA GUDELJ, který prostřelil Boera a zařídil tím Alkmaaru dvoubrankový náskok.
     
    7
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Poté se však balon dostal až k STEVENU BERGHUISOVI, který se zpoza pokutového území snažil nalézt jednoho ze svých spoluhráčů, ten však míč minul a ten proskákal pokutovým územím až za záda překvapeného brankáře Boera.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 7. Berghuis, 14. Gudelj – 43. Saymak

    Karty:   33. Polen (ZWO), 74. Broerse (ZWO)

    Neproměněná penalta: 54. Johannsson (ALK), brankář Boer zneškodnil


    AZ Alkmaar: Alvarado – Poulsen, Johansson, Viergever (C), Gouweleeuw – Ortiz, Gudelj (73. Avdič), Beerens – Elm, Johannsson (73. Gudmundsson), Berghuis (76. henriksen)
    Náhradníci: De Winter, Gorter, Reijnen, Gudmundsson, Henriksen, Hoedt, Avdič

    PEC Zwolle: Boer – van Polen (C), van Hintum, van der Werff, Lachman (46. Broerse)– Karagounis, Mokotjo (46. Klich), Saymak – Benson, Mahmudov (73. Hiwat), Drost
    Náhradníci: Begois, Nijland, Broerse, Hiwat, Pereira, Gravenbeek, Klich

    Rozhodčí: B. Nijhuis – R. van de Ven, C. Schaap
    bahis siteleri