Česko – Německo 9:5 (kon.)
konec
Česko
9:5 (5:0, 3:2, 1:3)
Německo
Sobota 05.04.2014, 17:00 • Budvar aréna • Utkání legend
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    České Budějovice hostí utkání veteránů České republiky a Německa. Veteránské zápasy mají specifická pravidla – nesmí se střílet golfovým úderem, nehraje se do těla a místo dvouminutového vyloučení se rovnou jede trestné střílení. I tak se můžeme těšit na jistě zajímavé a atraktivní střetnutí s hodně góly, "staří páni" budou chtít divákům ukázat, že co už nemají v nohách, mají stále v rukách a hlavě. Český reprezentační tým dává dohromady legendární útočník Milan Nový.
     
    Týmy českých a německých legend si na letošek naplánovaly hned tři vzájemná střetnutí, odvetné zápasy uvidí v létě Straubing a Řezno.
     
    Trenérem českého týmu je Jan Gusta Havel, jeho asistenty pak Milan Nový a Jaroslav Pouzar. Kromě Pouzara potěší českobudějovické diváky přítomnost řady bývalých domácích hráčů. „Manažer týmu Pavel Schwarz vždycky razí teorii, že v týmu má být hodně hráčů z města, ve kterém zrovna hrajeme. S tím souhlasím. V Budějovicích je to navíc umocněno tím, že tady kluci hokej hrát umí a jsou to páni hokejisti," řekl Deníku Nový.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Mařík (Altrichter) – Kučera, Kolda, Ščerban, Řezníček, Dvořák, J. Nedvěd – Caldr, Bělohlav, Válek, Žemlička, Zelenka, Kucharčík, F. Turek, R. Ťoupal, Bednařík, Sailer, Eichenmann, Kořínek.

    Německo: Heiss (Helber) – Medicus, Bresagk, Schuster, Schinköthe, K. Ťoupal, Ančička, Kössl – Daffner, Abstreiter, Oswald, Feser, Funk ml., Hilger, Vöst, Boiger, Benda.
     
    Do Budvar arény pomalu proudí diváci, organizátoři zápasu si tajně přáli dvoutisícovou návštěvu, tak uvidíme, na jaké číslo vyšplhá ve skutečnosti.
     
    Oba týmy už se seřadily na modrých čarách a probíhá představování jednotlivých hráčů. Kapitánem německého týmu je Dieter Medicus, domácí povede s céčkem na dresu Vladimír Caldr. V bráně začnou Altrichter a Heiss.
     
    Českobudějovičtí diváci uvidí mimo jiné bratrský souboj Radka a Kamila Ťoupalových, a pod jistě pečlivým dohledem bude trenér domácího týmu ČEZ Motor Radek Bělohlav.
     
    Hymny, čestné buly, a jde se na věc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Češi se ihned usídlili v útočném pásmu a Radek Bělohlav z mezikruží nastřelil tyč Heissovy brány.
     
    00:49
    Po střele Oswalda má za sebou první zákrok i Altrichter.
     
    01:31
    Petr Sailer se dostal před gólmana, ale nevyzrál na něj.
     
    01:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a Češi jdou do vedení. JIŘÍ ZELENKA dostal spoustu prostoru, zalícil a nedal Heissovi šanci. Asistence: Ladislav Kolda, Tomáš Kucharčík.
     
    03:50
    Německé přečíslení tří na jednoho zlikvidoval právě poslední český hráč, kterým nebyl nikdo jiný, než Josef Řezníček.
     
    04:58
    Altrichter si povyjel proti Oswaldovi a ztlumil jeho střelecký pokus na betonech. Připomínám, že je zakázáno používat golfový úder, který by asi jinak německý útočník ve své pozici jinak s radostí využil.
     
    06:50
    Českou souhru zakončoval Žemlička a už podruhé dnes zachránila Heisse tyč.
     
    08:33
    Kolda zahákoval v úniku Bendu a rozhodčímu to neuniklo. Místo dvouminutového trestu se pojede první trestné střílení zápasu.
     
    08:33
    Altrichter přečetl úmysly Jana Bendy a zakončení mezi betony si pohlídal.
     
    09:54
    Daffner a Abstreiter měli dvě velké příležitosti ke skórování, ale Altrichter ukázal, že stále umí!
     
    10:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    K radosti domácích fandů se trefil přesně k tyči STANISLAV BEDNAŘÍK, generální manažer Motoru. Asistence: Bedřich Ščerban.
     
    10:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    A po dalších jedenácti vteřinách je tu třetí branka českého výběru, tentokrát už se RICHARD ŽEMLIČKA po nabídce Zelenky nemýlil. Asistence: Jiří Zelenka.
     
    13:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Němcům se moc bránit nechce, a tak když si Altrichter připíše úspěšný zákrok, znamená to na druhé straně gólovou šanci z přečíslení. Nyní úspěšně přihrál Turek pod hokejku RADKU ŤOUPALOVI a ten bez přípravy mířil přesně. Asistence: Filip Turek, Bedřich Ščerban.
     
    15:23
    Elmar Boiger měl velikou příležitost zaznamenat první německý úspěch, ale o malý kousek minul odkrytou bránu.
     
    16:57
    Heiss vychytal Válka.
     
    18:00
    Ještě dvě minutky z první třetiny (oproti původně avizované hře na 3 x 15 minut se veteráni rozhodli pěknou návštěvu užít a bude se hrát na standardních dvacet minut). A hraje se prakticky bez přerušení.
     
    19:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi stihli pátou trefu ještě do přestávky, jak jinak, než z dalšího přečíslení. Tentokrát čtyř proti jednomu. JIŘÍ ZELENKA došťoural puk za Heissova záda. Asistence: Bedřich Ščerban.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka skončila jasným výsledkem ve prospěch českých legend, které zatím nemají se soupeřem slitování a nemilosrdně trestají německá zaváhání. I Němci ovšem měli velké příležitost, na Martina Altrichtera si zatím nepřišli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:39
    Altrichter musel rychle z brány, aby byl u puku dříve než Feser.
     
    22:38
    Lorenz Funk poslal kotouč jen do boční sítě.
     
    22:51
    A Altrichter opět chytá, následuje buly po jeho pravici.
     
    23:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kucharčík ukázal velký přehled, vymotal se s pukem z rohu hřiště a naservíroval ho ke vzdálenější tyči na čepel JIŘÍHO ZELENKY. Ten tak dokonal svůj hattrick. Asistence: Tomáš Kucharčík, Richard Žemlička.
     
    25:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Němci pod palbou, čeští střelci se s tím nepárají. FILIP TUREK vrazil do pásma a svižnou střelou (samozřejmě tahákem) poslal kotouč do rohu Heissovy brány. Asistence: Radek Bělohlav, Jiří Kučera.
     
    27:42
    Ančička se dokázal dostat až před Altrichtera, jenomže gólově nezakončil, puk namířil jen do náruče zatím bezchybného brankáře.
     
    29:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    No jen aby si němečtí veteráni nerozmysleli naplánovaná odvetná střetnutí... Další krásná souhra domácích borců, Řezníček se Zelenkou připravili snadnou pozici pro TOMÁŠE KUCHARČÍKA. Asistence: Josef Řezníček, Jiří Zelenka.
     
    30:42
    Češkobudějovičtí diváci si duel užívají, přítomen je i početný kotel, který se pokřikem hlásí o dvacítku branek v německé síti.
     
    31:42
    Německo právě vstřelilo branku!
    Gute Arbeit Herr Funk, sehr schön. LORENZ FUNK z pravého křídla nedal Altrichterovi šanci a ukončil jeho neprůstřelnost švihem do víka. Asistence: Raimond Hilger, Günter Oswald
     
    31:42
    A Martin Altrichter přenechává své místo mezi tyčemi pro Michala Maříka, jenž dochytá zbytek střetnutí. Němci se pro protočení gólmanů zatím nerozhodli.
     
    34:52
    Po třech minutách souvislé hry, které přinesly příležitosti na obou stranách, je tu icing německého výběru.
     
    35:10
    Mařík nedovolil Funkovi další úspěch a pokryl puk u své pravé tyče.
     
    36:00
    Ťoupal předal puk Filipu Turkovi a ten orazítkoval horní tyč. Mimochodem, mezi střídačkami sleduje střetnutí Roman Turek, bývalý gólman světové extratřídy. Ten se ale vyjádřil, že ve výstroji už ho do zápasu nejspíš nikdo nedostane...
     
    37:30
    Německo právě vstřelilo branku!
    GÜNTER OSWALD prostřelil Maříka a koriguje stav utkání na rozdíl šesti branek. Bez asistence.
     
    38:52
    Mařík lapačkou vždy uměl, nyní si počíhal na zakončení Funka a efektně zastavil jeho střelecký pokus.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině narostl náskok českého týmu na rozdíl osmi branek. Nakonec se ale o slovo přihlásili i němečtí hráči. Funk přichystal rozloučení Altrichterovi, když ve 32. minutě snížil na 1:8. Do konce třetiny se pak trefil už jen Oswald.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Německo právě vstřelilo branku!
    Maříka překvapil střelou mezi betony LORENZ FUNK. Asistence: Raimond Hilger.
     
    41:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německý tým hned zkraje závěrečného dějství výrazně pohnul se skóre. LORENZ FUNK je po Zelenkovi dalším hráčem, který dokázal nastřílet hattrick. Na ledě přistálo i pár kšiltovek. Asistence: Till Feser.
     
    43:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    RADEK BĚLOHLAV dostal nabídku, která se neodmítá. U tyče ho oslovil Turek a Bělohlav jen nastavil hokejku. Asistence: Filip Turek, Josef Řezníček.
     
    45:04
    Schuster přitvrdil u mantinelu a Bednařík byl faulován. Pojede tak samostatný nájezd.
     
    45:04
    Stanislav Bednařík zkoušel bekhendový blafák, jenomže Heiss si na něj počíhal a puk do sítě nepustil.
     
    46:44
    Daffnera vychytal Mařík, na druhé straně si stejně úspěšně počínal Heiss proti Kořínkovi.
     
    48:29
    Bednařík, generální manažer domácího Motoru, si nemůže před náročným českobudějovickým divákem dovolit polevit. A tak se hrnul do další šance. Heiss zakročil, vypadá to, že německý gólman už zápas dochytá, dvojka Helber zůstává stále na střídačce.
     
    49:22
    Abstreiter zaměstnal Maříka, kterého za zákrok odměnil potlesk publika.
     
    51:14
    Žemlička obehrál hned tři protihráče a poslal puk na hůl Kucharčíka. Ten se podle mě trochu zapomněl a vypálil na hranici pravidel (tedy golfovým úderem), ale protože Heiss skvěle zasáhl lapačkou, rozhodčí přimhouřili oči a tento trestuhodný prohřešek hráči prominou.
     
    53:00
    Až k Daffnerovi, číhajícímu za bukem na útočné modré, doputovala přihrávka z obranného pásma. Mařík si připsal další úspěšný zákrok.
     
    53:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Opakovala se předchozí situace, TOBIAS ABSTREITER se ale ponaučil z neúspěchu kolegy a dostal puk pod tělem Maříka do brány. Bez asistence.
     
    54:40
    2460 diváků si našlo cestu na tento zápas veteránů, takže přání organizátorů duelu bylo překonáno téměř o 500 fandů.
     
    56:25
    Češi se ve třetím dějství prosadili jen jednou, uvidíme, zda Němci uchrání své konto od inkasované desítky.
     
    57:31
    Mařík nadvakrát zneškodnil střelu Funka.
     
    57:54
    Dvořák nastřelil břevno, Bělohlav v další šanci jen těsně minul.
     
    59:00
    Feser využil toho, že se čeští hráči nahrnuli do útoku, věřil svým spoluhráčům a počkal, až k němu dorazí puk. Jel tak sám na gólmana. Proti Maříkovi neuspěl ani napoprvé, ani z dorážky a ani po obkroužení branky z třetího pokusu.
     
    59:51
    Poslední buly zápasu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Čtrnáct branek nabídlo střetnutí českých a německých legend, mnoho z nich bylo důkazem toho, že hokej se jen tak nezapomíná. Češi vedli už 8:0, Němci ale byli ve zbytku střetnutí úspěšnější. Konečný výsledek je tedy 9:5 ve prospěch českých barev. Budvar aréna tak zažila povedenou rozlučku s hokejovým ročníkem, hráči si jistě užívali výtečné kulisy. Veteránské utkání zakončí společná fotografie zúčastněných. Ode mě je to vše, pěkný zbytek dne z Českých Budějovic přeje Michal Špírek. (19:03:03)

    Michal Špírek

    Branky a nahrávky: 2. Zelenka (Kolda, Kucharčík), 11. Bednařík (Ščerban), 11. Žemlička (Zelenka), 13. Ťoupal (Turek, Ščerban), 20. Zelenka (Ščerban), 24. Zelenka (Kucharčík, Žemlička), 26. Turek (Bělohlav, Kučera), 30. Kucharčík (Řezníček, Zelenka), 44. Bělohlav (Turek, Řezníček) – 32. Funk (Hilger, Oswald), 38. Oswald, 41. Funk (Hilger), 42. Funk (Feser), 54. Abstreiter


    Česko: Altrichter (Mařík) – Kučera, Kolda, Ščerban, Řezníček, Dvořák, J. Nedvěd – Caldr, Bělohlav, Válek, Žemlička, Zelenka, Kucharčík, F. Turek, R. Ťoupal, Bednařík, Sailer, Eichenmann, Kořínek.
    Německo: Heiss (Helber) – Medicus, Bresagk, Schuster, Schinköthe, K. Ťoupal, Ančička, Kössl – Daffner, Abstreiter, Oswald, Feser, Funk ml., Hilger, Vöst, Boiger, Benda.

    Rozhodčí: Kolísek – Kostka, Mertl.

    Diváci: 2460
    bahis siteleri