Omsk – Novokuzněck 0:2 (kon.) | Barys – Novosibirsk 6:3 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 7:2 (kon.)
Petrohrad – Jokerit 4:1 (kon.) | Minsk – HC Slovan 4:1 (kon.) | Riga – Záhřeb 4:3 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
6:3 (2:0, 4:1, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 10.10.2014, 15:00 • Sport Complex • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nutno pochválit naprosto skvěle sehranou první lajnu Astany, v níž bodoval každý hráč. Nejvíce se prezentoval Bochenski (1+3) a také Boyd (1+3) Zápas zvládl výborně i Laco, který ze 32 střel inkasoval pouze tři góly. To je ode mne všechno. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:36:54)
     
    Dámy a pánové, tohle byla zcela jasná ukázka toho, jak dokáže být hokej krásný. Viděli jsme celkem osm gólů a hned šest z nich padlo při přesilových hrách. Ve třetí periodě se Novosibirisk herně zvedl a zužitkoval dvě početní výhody, ale na nic víc se již nezmohl.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Ještě jednou vyloučení následuje na domácí straně. Bochenski obdržel dvouminutový trest za držení.
     
    59:26
    Šumakov velice nebezpečně střílel z mezikruží, ale opět zasáhl slovenský gólman, který je dnes opravdu jen těžce k překonání.
     
    58:30
    Domácí v plném počtu.
     
    57:45
    Ve velmi dobré pozici byl Menšikov, který pálil z levé strany. Svou dělovkou ale trefil jen přesouvající se ho gólmana.
     
    57:08
    Hosté mají obrovský tlak! Na Laca letí jedna střela za druhou, avšak gólman Astany svou svatyní brání všemi možnými prostředky.
     
    56:30
    Velká šance pro Novosibirsk. Dawes se dopustil faulu vysokou holí a putuje za to na trestnou.
     
    55:28
    Astana se soustředí především na defenzivní činnost. Pokud se hokejisté Barysu dostanou k puku, tak jej okamžitě odpálí pryč.
     
    54:10
    A rázem jsou hosté na koni. Snaží se přidat další gól a Laco musí být neustále v pozoru. Slovenský gólman naposledy zneškodnil nahození Bělova za cenu vhazování.
     
    52:54
    Sibir právě vstřelil branku!
    Že by se přeci jen blýskalo na mírné drama? Bělov našel DMITRIJE KUGRYŠEVA a ten se před Lacem nemýlil. Asistence: Patrik Hersley, Vjačeslav Bělov.
     
    52:23
    Za předchozí zákrok obdržel Bartulutis dvouminutový trest + osobní trest 10 minut.
     
    52:23
    Někteří hráči jsou jak bez smyslů zbavení! Naprosto zbytečně Bartullis najel do soupeře, kterého srazil u mantinelu a je jasné, že i on dostane trest.
     
    51:47
    Tuhle početní výhodu nedokázala Astana nikterak využít. Mrzet jí to ale nemusí, jelikož je i dnešním vítězi s největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    49:47
    Těch vyloučení už začíná být nesmíné množství. Dvě minuty za podražení inkasuje Hersley.
     
    48:45
    Po dlouhé rozmluvě padl tento verdikt. A těch trestů je opravdu požehnaně! Dvě minuty obdržel Ignatovič (SIB), pětiminutový trest dostal Menšikov (SIB) a dvouminutový Žajlauov (AST) a nejtvrdší obdržel Dallman, který za útok do oblasti hlavy a krku dostal trest 5 minut + do konce utkání.
     
    48:45
    Na ledě to vře, jelikož se strhla šarvátka ve které se do sebe pustilo několik hráčů. Padaly i pěsti, a tak je jisté, že se bude vylučovat.
     
    47:49
    Domácí v plném počtu.
     
    47:45
    V oslabení ujel Starčenko, který se řítil od středního pásma úplně sám na Bespalova. Toho se pokoušel překonat kličkou, ale hostujícící gólman mu puk vypíchl.
     
    47:13
    Bobrov byl naražen Romanovem na mantinel a jen velice těžce se zvedal z ledu. Potřeboval pomoc spoluhráčů a lékařů, aby se nějakým způsobem dostal na střídačku.
     
    45:49
    Těch vyloučení je dnes opravdu hodně a ještě minimálně jedno přibyde. Savčeno dostane dvě minuty za útok do oblasti hlavy a krku.
     
    45:25
    Jak je vidno, tak přesilové hry dnes oběma týmům jdou. Z osmi gólu totiž hned šest padlo při početních výhodách. Uvidíme, jak bude následující část vypadat.
    OŽIGANOV - 6:2
     
    44:38
    Sibir právě vstřelil branku!
    Těsně před příchodem Lichotikova hosté početní výhodu využívají. Od modré čáry si blíže k mezikruží najel IGORN OŽIGANOV, jenž tažnou střelou poslal kus černé pryže přesně k pravé k pravé tyči. Asistence: Vjačeslav Bělov. Dmitrij Monja.
     
    44:06
    Slovenský gólman musel dvakrát zasahovat. Nejprve proti bekhendové ráně Šumakova a poté proti dorážce Monjy. V obou případech si ale poradil.
     
    43:17
    Lichotnikov dostane dvě minuty za podražení. Bude tak následovat přesilová hra pro Novosibirisk.
     
    42:28
    Další útok hostujícího týmu skončil nepovedeným zakončením. Skákavý kotouč se pokoušel trefit v brankovišti Thuresson, avšak neúspěšně.
     
    41:17
    Od modré vyslal prudkou ránu Gimajev. Slovenský brankař ale jeho ránu vystihl a bez větších potíží jí zlikvidoval svým betonem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky neuvěřitelné střelnice a to především z domácí strany. Astana přidala čtyři góly a hned z toho tři při přesilových hrách. Hosté sice dokázali snížit, ale je evidentní, že by se nejradši již viděli v letadle, protože zatím to vypadá na velký debakl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    BOYD - 6:1
     
    38:51
    Astana právě vstřelila branku!
    A i tuhle početní výhodu zužitkoval Barys na výbornou. Lundin našel na modré KEVINA DALLMANA, který vyslal přímou střelou na branku a našel malou mezírku mezi vyrážečkou a pravou tyčí a do této malé skulinky dokázal puk trefit. Poprvé tak inkasuje i Bespalov. Asistence: Dusin Boyd, Mike Lundin.
     
    38:24
    V závěru třetiny dostane dvouminutový trest také Šumakov. Hosté jsou dnes trestuhodně nedisciplinovaní.
     
    37:03
    Hosté v plném počtu.
     
    36:49
    Domácí krouží v útočné třetině, ale do šancí se vyloženě netlačí. Mrzet je to ale nemusí při takovém výsledku.
     
    35:35
    Sibir vyhrál vhazování a ihned po něm vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    35:03
    Další vyloučení na straně hostů. Gimajev vyhodul puk přes mantinel a obdržel trest za zdržování hry.
     
    34:43
    Bělov napřáhl od modré přihávce Alexejeva, avšak jeho tvrdá střela byla zablokována a k brance ani nedolétla.
     
    33:15
    Slovenský brankař se musí mít poměrně dost na pozoru. Vstřelený gól nahnal Sibiru nové síly a ten se snaží opět zahrozit před svatyní domácích.
    KOPEJKIN - 5:1
     
    31:50
    Sibir právě vstřelil branku!
    Přeci jen se hosté dočkali a Laco přichází o svou neprůstřelnost. ALEXANDR KOPEJKIN dlouho otálel na vrcholu kruhu s přihrávkou. Nakonec vypálil přes obránce a využil zakrytého výhledu Laca, kterému puk prolétl podél betonu ke vzdálenější tyči a následně za brankovou čáru. Asistence: Viktor Bobrov, Dmitrij Kugryšev.
     
    30:29
    Po menší potyčce přichází trest. Ten si odpyká Upper, který dostane dvě minuty za hrubost.
     
    29:36
    V této chvíli je o vítězi v podstatě rozhodnuto. Novosibirsk už má jen teoretickou šanci s výsledkem něco udělat.
     
    27:58
    Následuje střídání brankařů. Koskinen putuje na střídačku a nahradí ho Bespalov.
    BOYD - 5:0
     
    27:58
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak tohle už začíná zavánět debaklem. Sibir byl sice ve čtyřech, ale i přes to dokázal Barys vstřelit svůj čtvrtý gól v přesilové hře! Lundin našel zpoza branky najíždějícího DUSTINA BOYDA, jenž se před Koskinenem nemýlil a rychlým zakončením z první mu nedal sebemenší šanci. Asistence: Mike Lundin, Brandon Bochenski.
    LUNDIN - 4:0
     
    27:30
    Astana právě vstřelila branku!
    Výborná práce při přesilových hrách přináší úspěch. Domácí dlouho kroužili v útočné třetině a nakonec vyprodukovali rychlou kombinaci. Na jejím konci byl MIKE LUNDIN, který tvrdě vypálil a svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Hostující gólman měl zakrytý výhled a na jeho ránu tak neviděl. Asistence: Brandon Bochenski.
     
    13:15
    Domácí si zahrají krátkou dvojnásobnou přesilovku! Sannikov podrazil soupeře a i on musí putovat na trestnou lavici.
     
    26:12
    Šumakov mohl snížit, když vypíchl puk Bartulisovi a poté si sjel před Laca, kterého se pokoušel ukličkovat. To se mu ale nepovedlo a našel pouze jeho natažený beton.
     
    25:43
    Aby toho nebylo málo, tak přichází další trest. Tentokrát na straně hostů. Za podražení obdrží dvě minuty Thuresson a bude tak hrát ve čtyřech.
     
    25:27
    Nahození od modré čáry ukryl Laco do své lapačky a raději poté vyčkal na přerušení. Následně se bude před ním vhazovat.
     
    24:59
    Za hákování míří na lavici hanby Gavrilin. Rozhodčí než z tresty rozhodně nešetří.
     
    23:56
    Těsně před příchodem Gubina přišla střela z pravé strany od Bochenského. Ten prověřil beton hostujícícho brankaře, jenž jej stihl natáhnout včas.
     
    23:40
    Domácí se zatím zdržují v útočné třetině a tlačí se neustále před Koskinena, který má neuvěřitelně mnoho práce. Zatím ale svému týmu drží naději.
     
    21:56
    Oddechový čas pro hosty.
     
    21:56
    Gubin putuje na trestnou lavici. Za hákování si odsedí na trestné lavici dvě minuty.
     
    21:21
    Velká šance Boyda! Ten číhal před brankovištěm a měl před sebou odkrytou branku, jelikož zůstal Koskinen na zemi. Prvně zmiňovaný sice dokázal zvednou puk, ale příliš vysoko nad.
    DAWES - 3:0
     
    20:23
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho. Boyd si najel až před branku, kde místo střely zvolil přihrávku na NIGELA DAWESE, který s velkým přehledem usměrnil puk do prázdné svatyně, protože se Koskinen nestihl včas přemístit k protější straně. Asistence: Dustin Boyd, Brandon Bochenski.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je konec úvodního dějství, které patřilo domácím hokejistům. Ti zužitkovali dvě přesilové hry a vedou tak 2:0. Nejprve se prosadil Upper a následně po něm i kapitán Astany. Novosibirsku se v útoku nedaří a pokud chtějí hosté bodovat, budou se muset v ofenzívě výrazně zlepšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Hersley dostal nabito ke kruhu, ale svou dělovkou nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče.
     
    18:34
    Hraje se útočný hokej, především ze strany domácích. Bohužel se hra ale často přerušuje a není tak vůbec plynulá.
     
    17:16
    Z úhlu se snažil prosadit Kopejkin, ale jeho bekhendový pokus mezi tři tyče nezamířil. Zaútočit tak může opět celek Astany.
     
    16:23
    Výborně zakročil Koskinen proti ráně Dawese. Ten vypálil z mezikruží, kde zůstal trestuhodně nepohlídán, ale puk vyslal jen do připravené lapačky.
     
    15:34
    Následoval ofsajd Novosibirisku po kterém se hra přesune do středního pásma.
     
    14:52
    Z pravé strany vypálil dobre Bobrov, nicméně ani tento pokus neskončil za zády Laca, který se na brankovišti roztáhl a kus černé pryže zvyrazil.
     
    13:36
    Kugryšev se pokoušel prosadit individuálně, jenže v rohu mantinelu nedokázal obehrát trojici protihráčů, a tak bleskově o kotouč přišel.
     
    12:11
    Domácí tým je na koni. Vede již o dva góly a pokračuje v sebevědomém výkonu. Jejich soupeř stále tápe a především v ofenzívě to Sibiru neklape.
    BOCHENSKI - 2:0
     
    10:53
    Astana právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a Barys využívá i svou druhou přesilovu hru. Boyd se prokličkoval skrz střed hrací plochu do útočné třetiny, v níž poté našel v mezikruží BRANDONA BOCHENSKÉHO, který se s ničím nepáral, tvrdě vypálil a poslal puk do pravé tyče od které se poté odrazil za záda bezmocného Koskinena. Asistence: Nigel Dawes a Dustin Boyd.
     
    09:44
    Jenže Sibiru se zatím přesilové hry vůbec nedaří. Ba naopak, jejich početní výhoda končí, protože menší trest obdrží Bobrov za faul loktem.
     
    08:43
    Bude se vylučovat na straně Astany. Domácí totiž hráli v šesti, a tak se nabízí početní výhoda pro hosty.
     
    07:15
    Po inkasované brance paradoxně ožili hosté. Ti se tlačí do útoku, avšak Laco je zatím velice ostražitý a veškeré střelecké pokus soupeře dokázal zneškodnit.
     
    06:42
    Na protější straně se pokoušel odpovědět Thuresson, jenž dostal nabito do jízdy. Tvrdým projektilem ale trefil jen beton Laca.
    UPPER - 1:0
     
    08:01
    Astana právě vstřelila branku!
    Početní výhodu domácí využili tím nejlepším možným způsobem. DMITRIJ UPPER si najel od mantinelu před brankoviště, v němž si pohrál s Koskiknenem a poté usměrnil kus černé pryže mezi jeho betony.
     
    05:31
    Tentokrát si zahrají přesilovou hru hráči Astany. Vorošilo dostane dvě minuty za sekání.
     
    05:13
    Hosté působí lepším dojmem a zdržují se stále v útočné třetině. Nahození Ožiganova nechtěl Laco riskovat, kotouč nechal pod lapačkou a počkal si na hvizd.
     
    04:16
    V dobré pozici se zjevil Thuresson, který si sjel z kruhu před brankoviště. Pálil z první, avšak domácí gólman se přemístil včas.
     
    03:31
    Domácí v plném počtu.
     
    02:52
    Vzápětí přišla střela od modré z hokejky Bělova, avšak Laco opět zakročil včas a poradil si i s následnou dorážkou.
     
    02:12
    Zatím se ale Astana dobře brání a dvakrát v krátkém sledu vyhodila kotouč přes všechny čáry.
     
    01:32
    Bude se poprvé vylučovat. Za hru vysokou holí putuje na trestnou Boyd. Hostujícící tým si zahraje přesilovku.
     
    01:05
    Na protější straně se do zakončení propracoval Starčenko. Gólman Novosibirsku raději podržel puk a vyčkal na přerušení.
     
    00:48
    První střelu na branku si připsal hostující Enlund, který pálil zápěstím od mantinelu. Laco bez potíží jeho pokus zneškodnil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledě. Za malý okamžik utkání vypukne. Domácí nastoupí v zelené kombinaci. Hosté v bílé.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Barys Astana: Laco – Lundin, Dallman, Semjonov, Bartulis, Savčenko, Blochin, Ibrajbekov, Cerenok – Dawes, Boyd- Bochenski (C), Ruděnko, Stačenko, Upper – Puškarjov, Gavrilin, Žajlauov – Romanov, Lichotnikov, Popovici.

    HK Sibir Novosibirsk: Koskinen – Hersley, Alejev, Bělov, Gimajev, Ignatovič, Ožiganov- Menšikov, Okulov – Enulnd, Koskiranta, Thuresson – Kugryšev, Bobrovov, Kopejkin (C), Monja, Gubin, Šumakov – Vorošilo, Sannikov, Butuzov.

    Rozhodčí: Sergejev, Sojn – Matjuša, Petrov.
     
    Co se týče vzájemných zápasů, tak úspěšnější je Novosbirisk, který v posledních pěti utkáních vyhrál třikrát. Naposledy uspěl Sibir na své půdě, kde vyhrál nad Astanou 4:1.
     
    HK Sibir Novosibirisk je pouhé místo pozadu za dnešním soupeřem. Má sice o šest bodů méně, ale Astana odehrála o čtyři zápase více. Naposledly se Novosibirsk utkal doma se Novgorodem, kterému podlehl těsně 2:3.
     
    Astana po má patnácti odehraných zápasech na svém kontě 23 bodů a nachází se ve východní konferenci na pátém místě se ztrátou tří body na čvrtou Ufu. Astana zatím nastřílela 41 branek a inkasovala jich 38. Naposledy Barys uspěl na nájezdy, když na půdě Nižněkamsku zvítězil 5:4.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 9. Upper, 11. Bochenski (Dawes, Boyd), 21. Dawes (Boyd, Bochenski), 28. Lundin (Bochenski), 28. Boyd (Lundin, Bochenski), 39. Boyd (Lundin) – 32. Kopejkin (Bobrov, Kugryšev), 45. Ožiganov (Bělov, Monja), 53. Kugryšev (Hersley, Bělov)


    Barys Nur-Sultan: Laco – Lundin, Dallman, Semjonov, Bartulis, Savčenko, Blochin, Ibrajbekov, Cerenok – Dawes, Boyd- Bochenski (C), Ruděnko, Stačenko, Upper – Puškarjov, Gavrilin, Žajlauov – Romanov, Lichotnikov, Popovici.
    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (28.Bespalov) – Hersley, Alexejev, Bělov, Gimajev, Ignatovič, Ožiganov , Menšikov, Okulov – Enulnd, Koskiranta, Thuresson – Kugryšev, Bobrov, Kopejkin (C), Monja, Gubin, Šumakov – Vorošilo, Sannikov, Butuzov.

    Rozhodčí: Sergejev, Sojn – Matjuša, Petrov
    bahis siteleri