Třebíč – Hr. Králové 1:9 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 4:0 (kon.) | Vsetín – SHK Hodonín 4:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
HC Tábor
Pátek 10.10.2014, 18:30 • ZS Kotlina (Kapacita: 4000) • Liga juniorů
Partner:
     
    Dobrý den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u mládežnického hokeje, kde se dnes v rámci 7. kola Ligy juniorů střetne domácí HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Tábor. Utkání začíná v 18:30.
     
    Havlíčkův Brod připomíná od začátku nového prvoligového ročníku svými skvělými výkony velmi dobře promazaný stroj. Mladí Rebelové zatím prohráli pouze jednou, když doma podlehli silné Třebíči v derby Vysočiny 0:4. Drží sérii čtyř vítězství v řadě, při nichž ztratili jediný bod, když v minulém kole vyhráli v Chrudimi až po samostatných nájezdech (3:2sn). Inkasovali přitom pouze 3 góly!
     
    Tábor si vede rovněž výborně. Bodově naprázdno se vrátil jen z kluziště našlapané Třebíče, kde prohrál nejtěsnějším rozdílem 1:2. Jihočeši předvedli hodně povedený výkon v Hradci Králové, který se netají velkými ambicemi na postup mezi extraligovou smetánku. Zpod Bílé věže se vrátili s cenným bodem za porážku 4:5 po samostatných nájezdech.
     
    Čeká nás atraktivní bitva dvou tabulkových sousedů, protože za třetími Rebely, kteří mají na kontě 14 bodů, jsou Kohouti na čtvrté příčce jen se čtyřbodovou ztrátou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Spáčil (Zelený) – Semrád, A. Němec, Vlček, Krajcigr, Mendl, Lobo, Macek, Hlídek, Ludvík, Brebera, Pazourek, Drobný, Kittler, Přibyl, Polák, Motl.
    Trenér: Ladislav Fixa.

    Hockey Club Tábor: Sochor (R. Novák) – Šašek, Hájek, Bílek, Pospíchal, Mikš, Hlaváč, Novotný, Hlaveš, Pejša, Brož, Horák, Slavík, Nehoda, Blažek, Veřtát.
    Trenér: Jaroslav Drda.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Tomáš Krejčí, Přemysl Skopal..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Lukáš Brebera se po pravém křídle utrhl do šance a snažil se na brankovišti najít volného Tomáš Ludvíka, před nímž ale holí odpinkl puk brankář Sochor.
     
    01:00
    Na druhé straně se dostal až k brankovišti Tomáš Bílek, který si rozpohyboval Spáčila, jenž však na jeho blafák zareagoval a kotouč dokázal odrazit do rohu.
     
    01:37
    Robert Pejša se na levém křídle odhodlal ke střele, kterou ale nenasměroval mezi tři červené tyče, nýbrž jen na zadní mantinel.
     
    02:39
    Rebelové vyhráli v rohu obranného pásma boj o kotouč a snažili se jít vpřed. Jejich postupný útok ale skončil jen dobrým obranným zákrokem na modré čáře.
     
    03:41
    Hra se poněkud rozhádala a na obou stranách vidíme nepřesnosti, které vedou ke ztrátám kotouče a zbytečnému kouskování hry.
     
    04:18
    Havlíčkův Brod se natlačil před Michala Sochora, jeho branku ale vážněji neohrozil. Táborité pak bleskově poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    04:39
    Domácí celek bude pykat. Lukáš Brebera (HBR) se v rohu pásma provinil hákováním a musí tak ze hry na dvě minuty pryč.
     
    05:25
    Domácí se zatím zdařil brání a posílají puky k Sochorově brance. Jihočeši se dostali pouze do jediné šance, ale z mumraje na brankovišti nic nevytěžili.
     
    06:02
    A kotouč znovu putuje až k brance hostů. Rebelové zde dobrým napadáním nenechávají soupeře vyjet ven a šetří tak vteřinky.
     
    06:41
    Rebelové jsou v plném počtu. Havlíčkobrodští zvládli oslabení bez úhony a povětšinou trávili čas před Sochorem.
     
    07:34
    Jan Mikš se dostal mezi kruhy ke kotouči a snažil se jej z první poslat na branku. To se mu povedlo, ale maskovaný muž domácích měl připravený beton, jímž střelu zneškodnil.
     
    08:19
    Dominik Kittler se na brankovišti probojoval k nahozenému puku, ale nedokázal jej zasunout do volné části Sochorovy branky.
     
    08:44
    Vrátka na trestné lavici se otevřely i na druhé straně. Na lavici hanby je poslán Robert Pejša (TAB) za podražení.
     
    08:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové využívají nabídnutou přesilovku a dostávají se do vedení! Havlíčkův Brod se dostal po vyhraném buly ke střele, kterou měl na svědomí po Mackově pasu LUKÁŠ BREBERA, jenž z prostoru mezi kruhy propálil Sochora střelou pod horní tyč. Asistence: Jindřich Macek a Tomáš Ludvík.
     
    09:51
    Rebelové po vstřelení branky trochu povadli, stejně tak se zdají i Táborští. Oba celky se marně snaží dostat do soupeřovy třetiny.
     
    10:28
    Nyní se to povedlo Táborským, kteří vyvinuli drobný tlak, jenž skončil ale ztrátou kotouče a následným zakázaným uvolněním.
     
    11:40
    Mužstvo dnes vedené pouze asistentem Ladislavem Fixou, jelikož hlavní trenér Cachnín je s prvním týmem v Mostě, se usadilo před maskovaným mužem Tábora, jenž musel na led po střele z mezikruží, kterou schoval v náručí.
     
    12:47
    Kohouti se dostali před branku soupeře a snažili se zde něco vymyslet. Brankář Spáčil ale jen sledoval hru před sebou. Rebelové nakonec vyhodili na icing.
     
    13:25
    Celek z radikálního ostrohu nad řekou Lužnicí se pokoušel dostat za jakoukoliv cenu do pásma, ale vystavil se tak ofsajdu a to dokonce úmyslnému.
     
    14:13
    Tábor se teď prezentoval několika střelami. David Nehoda se prokličkoval před Spáčila, jehož betony ale nepřehodil a jeho jmenovec Blažek pak z mezikruží minul zadní tyč.
     
    15:06
    Hosté budou znovu pykat. Za první vyloučení byli potrestáni rychlým gólem v Sochorově síti. Uvidíme, zda se domácí tým znovu prosadí v přesilovce a využije tak provinění Pavla Pospíchala (TAB), jenž narazil ve středním pásmu soupeře na mantinel. Pospíchal inkasoval trest 2 + 10. Menší trest odpykává David Slavík.
     
    16:11
    Lukáš Brebera se na brankovišti dostal k zakončení po střílené nahrávce z levého mantinelu, ale nedokázal trefit klec.
     
    17:06
    Hostující mančaft je v plném počtu. Domácí tým se nedokázal ve druhé početní výhodě prosadit, Tábor se s velkým přehledem ubránil.
     
    17:50
    Jindřich Macek se coby obránce probil mezi kruhy a pokusil se zakončit. Jeho střela ale trefila jen nohy obránce stojícího před ním.
     
    18:32
    Jindřich Macek se na pravém křídle dostal do samostatného úniku, ale po střele do ochranné sítě či zadního mantinelu zvolil tu nejhorší možnou variantu. Svou střelu nasměroval jen do již klečícího Sochora.
     
    19:46
    Havlíčkův Brod nedokázal popasovat s kombinací ve středním pásmu a provinili se zakázaným uvolněním. Ještě jedno bully před Spáčilem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první periodě vede domácí tým 1:0, když v přesilovce udeřil Lukáš Brebera.

    Další třetina začne cca v 19:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Tomáš Ludvík se po pravém křídle probil až na kruh, kde vystřelil, ale jeho zakončení skončilo jen na připraveném betonu Michala Sochora.
     
    21:22
    Po několika neúspěšných pokusech hostů o zdolání modré čáry se středem dostal až za útočnou modrou linii Jiří Drobný, který ale pouze provětral náruč gólmana Kohoutů.
     
    22:31
    Rebelové budou hrát druhé oslabení. Na lvici hanby je za držení protihráče vykázán Jaromír Vlček (HBR). Tábor má tak šanci vyrovnat.
     
    23:25
    Rebelové dostali puk ven z pásma, kde je pro přihrávku rukou přerušena hra. Vítaný oddych pro předtím celou minutu se bránící Havlíčkobrodské.
     
    23:45
    Ondřej Hlídek z levého kruhu vyzkoušel pozornost brankáře Sochora, jenž chytil puk do lapačky a díky dobré práci dotírajícího střelce jej tam i podržel.
     
    24:07
    Ihned po bully si připsal Sochor další zákrok lapačkou a následný útok hostů odrazila domácí defenziva na modré čáře.
     
    24:48
    Havlíčkův Brod je v plném počtu a pln sil se jal útočení, avšak průnik před kasu Tábora úspěchu nedosáhl. Tato spíše "výzkumná mise" se obešla bez střelby.
     
    25:31
    David Pazourek se dostal po levém křídle do útočné třetiny, kde se pokusil o zakončení, jež vyšlo a Sochor se musel sklouznout po ledě a touš vyrazit betonem.
     
    26:48
    Martin Polák se dostal do samostatného úniku, avšak na jeho blafák do forehandu si počíhal připravený Michal Sochor, jenž se roztáhl na čáře a předvedl brilantní zákrok betonem!
     
    27:07
    Robert Pejša (TAB) sekl na kruhu Poláka přes hokejku a je vykázán na lavici pro hříšníky.
     
    27:16
    Tábor ihned po bully vyhazoval kotouč ven z pásma, ale přestřelil mantinel. Nešťastný obránce tak míří na trestnou lavici za zdržování hry. Dlouhá přesilovka 5 na 3 pro domácí!
     
    28:28
    Rebelové sice kombinovali, ale nebylo jim to nic platné, jelikož se nedokázali dostat k pořádné střele. Táborité pak vyhodili kotouč ke Spáčilovi.
     
    29:16
    Hostující celek je v plném počtu. Oslabení pěti proti třem zvládl výborně. Ke konci početní nevýhody pak dokonce dvakrát vyhodil touš přes všechny čáry.
     
    30:21
    Hodně nepovedenou střelou se teď prezentoval Tomáš Ludvík, jemuž mezi kruhy nesedl backhand a touš skončil hodně vedle.
     
    31:35
    Mužstvo Havlíčkova Brodu se snažilo o navýšení svého náskoku, ostatně jako i v předchozích případech, ale nedokázal své rány naštelovat mezi tyče.
     
    32:29
    Brankář Spáčil si teď počínal jako zkušený mazák proti nájezdu z levého křídla ze značného úhlu. Hostující hráč se jej klamavými a šalamounskými pohyby rukou i nohou snažil donutit k pohybu, avšak domácí gólman zůstal ledově klidný a táborskému nájezdníkovi pak nezbylo nic jiného, než mu trefit náruč.
     
    33:40
    Mezi kruhy se odhodlal ke střele do brejku unikající Radek Veřtát, jenž ale trefil jen nohy před ním padajícího obránce.
     
    34:48
    Jan Mikš posunul kotouč doprava vedle sebe na volného Davida Hlaveše, který ale nedokázal zvednout puk nad Spáčilovo rameno.
     
    35:42
    Velký závar před Sochorem! Hostující muž s maskou musí mít momentálně plné oči sněhu, jelikož se povaloval v brance ve snaze zabránit přejetí puku brankovou čáru. To se mu povedlo, ale asi osm bruslí kolem jeho helmy mu naložil do očí snad dva kopečky "ledové".
     
    36:50
    Tábor se pokoušel o útok, ale ten se nepovedl. Rebelové obrali soupeře o kotouč, ale trochu zbrkle jej napálili na zakázané uvolnění.
     
    37:29
    Domácímu týmu se teď nepovedl přechod přes střední pásmo a hráč nemající šanci chytit klouzající kotouč pak po souboji s protihráčem upadl, ale rozčiloval se marně – byl to čistý zákrok a navíc je odpískán icing.
     
    38:28
    Patrik Hlaváč se mezi kruhy dostal ke střele, ale ta byla zablokovaná hokejkou před ním clonícího obránce.
     
    39:34
    Martin Polák se středem prokličkoval až do zakončení, ale jeho střela pouze zaduněla na připravené Sochorovy betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme gól neviděli. Šance na to ale byly. Rebelové tak stále vedou Breberovou zásluhou 1:0.

    Třetí třetina začne cca v 19:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Rebelové se dostali před branku soupeře, ale za přílišné obtěžování brankáře je jim odpískáno jen postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    41:28
    Petr Spáčil se teď řádně zapotil, jelikož na něj dotíralo hned několik hráčů soupeře. Domácí muž s maskou si ale poradil se střelou z mezikruží i následnými dorážkami, které zlikvidoval betony.
     
    42:26
    David Blažek nejprve svoji střelou vyzkoušel reflex Spáčilovy vyrážečky a pak domácí celek osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    43:11
    Tábor je od úvodu třetího dějství aktivnější. Domácí jsou směrem dopředu impotentní, zato hosté pálí hlava nehlava. Nyní to třeba zkoušel David Hlaveš, jenž se však se svým pokusem mezi tři tyče nevešel.
     
    44:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové se po pomalejším rozjezdu osmělili a dostávají se do vedení 2:0! Ondřej Hlídek nabil na levém křídle puk LUKÁŠI BREBEROVI, který jej šikovnou střelou umístil za Sochora. Brebera si tak po vítězném Derby univerzit připisuje (zatím) dva góly i ve svém mateřském Havlíčkově Brodě. Velkou práci na tomto gólu udělal i Tomáš Ludvík, který Sochorovi zdatně stínil na brankovišti. Asistence: Ondřej Hlídek.
     
    45:37
    Útok Tábora je zastaven ofsajdem. Hosty gól přiměl znovu k životu. A chtějí-li dnes pod střechou Kotliny uspět, nic jiného jim nezbývá.
     
    46:48
    Útočné snažení hostujícího mužstva zastavila domácí obrana, která pak odeslal kotouč přes všechny čáry a zaměstnala tak čárové rozhodčí signalizací icingu.
     
    47:51
    A Situace se nám po minutě opakuje. Rebelové sice nejprve sami vyrazili do útoku, ale ten se jim nepovedl a na druhé straně uhasili soupeřův atak za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:48
    Jihočeši se dostali ke střele z mezikruží, ale ta se vůbec nepovedla a snesla se cca metr od Spáčilovy levé tyče.
     
    49:44
    Radek Veřtát se na levém kruhu probil do zakončení, ale Spáčil si proti němu vyjel a jeho pokus vyrazil lapačkou nad branku.
     
    50:06
    Domácí se budou muset bránit. V útočném pásmu se podražením provinil Dominik Kittler (HBR), jenž je poslán na trestnou.
     
    51:02
    Havlíčkův Brod vyvezl kotouč ven z pásma a na zadním mantinelu došlo k zašlápnutí puku. Protože se oba týmy začaly pošťuchovat, je hra vytažená do středního pásma.
     
    51:02
    Úsměvná situace. Gólman Petr Spáčil se právě připravil o čisté konto, protože si dojel ke střídačce upravit povolený beton a musel tak být střídán, jelikož si jej nechal zavázat napolovic na lavičce. Místo něj nastupuje Martin Zelený.
     
    52:07
    No a Zelený se hned po svém nečekaném nástupu do klece řádně zapotil, protože Tábor na konci přesilovky zlobil. Dvakrát se u pravé tyče pokoušel zasunout Pavel Pospíchal, ale beton domácího muže s maskou byl na místě.
     
    52:57
    David Blažek se dostal skrze obránce až mezi kruhy a vystřelil. Jeho zakončení letící na zadní tyč se stalo kořistí Zeleného vyrážečky.
     
    53:20
    A domácí gólman následně zneškodnil i nájezd Davida Nehody z pravého křídla, jejž zastavil svými betony.
     
    53:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové zřejmě definitivně stvrzují svoji výhru. Havlíčkův Brod měl ponechanou výhodu, anžto hráč chtějící zaútočit byl faulován. Kotouče se ale chopil Jaromír Vlček, který poslal kupředu MARTINA POLÁKA, jenž pak ze spodku levého kruhu prostřelil zkoprnělého Sochora. Do domácí branky se vrací po krátkém intermezzu na střídačce Petr Spáčil. Asistence: Jaromír Vlček.
     
    54:39
    Táborité se navíc krom krajně nepříznivého stavu musí vypořádat i s oslabením. Jan Mikš (TAB) je vykázán za držení hole.
     
    55:17
    Hostující celek vyhodil kotouč za branku maskovaného muže domácích. Rebelové pak podnikli útok, který skončil střelou do náruče Michala Sochora.
     
    56:06
    Havlíčkobrodským se nepovedlo udržet pásmo, ale co víc – do brejku se utrhl Tomáš Bílek, který se prohnal z pravého křídla na střed a na brankovišti se snažil udělat kličku Petru Spáčilovi. Kličku udělal, ale spolu s ním se přesunul i domácí muž s maskou, jenž jej pak vychytal lapačkou.
     
    56:54
    Tábor už je v plném počtu a ještě před koncem oslabení se Jan Brož dostal ke střele z brankoviště, ale trefil jen betony Spáčila. Rebelům se tato přesilovka nepovedla, Táboru oslabení ano.
     
    57:33
    Jaromír Vlček se na modré čáře odhodlal ke střele, ale ta se díky teči obránce dostala jen mimo tři tyče Sochorovy branky.
     
    57:59
    Nyní už si ale táborský brankář musel kleknout. Z levého kruhu na něj totiž vyslal ránu Ondřej Hlídek, Sochor podržel puk na hrudi.
     
    58:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí celek ještě navyšuje vedení. Do spolku dvoubodových hráčů se dnes přidávají i Ondřej Hlídek, který vystřelil z levého kruhu do Sochorových betonů a TOMÁŠ LUDVÍK, který pak přehodil puk přes výstroj gólmana marně se pokoušejícího zasáhnout proti této dorážce. Asistence: Ondřej Hlídek.
     
    59:25
    Tábor se nevzdává naděje na alespoň kosmetické snížení a z levého kruhu vyslal ránu na branku, kterou ale stráží jistý Petr Spáčil, který puk podržel na hrudi.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Vážení přátelé, havlíčkobrodští hokejisté na svém ledě poráží táborské Kohouty 4:0. Na startu třetího dějství se Tábor dostal do několika šancí, avšak Rebelové si šance soupeře pohlídali a sami třikrát udeřili.

    V Kotlině je tak pro dnešek dohráno. Ze zápasu místní ligy Nížkov – Žába Vám onlajny, bohužel, přenášet nebudeme, a tak se k Vám přihlásíme až zítra, kdy se představí pod střechou Kotliny mladší dorost. (20:22:48)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 9. Brebera (Macek, Ludvík), 45. Brebera (Hlídek), 54. Polák (Vlček), 59. Ludvík (Hlídek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Spáčil (52. – 54. Zelený) – Semrád, A. Němec, Vlček, Krajcigr, Mendl, Lobo, Macek, Hlídek, Ludvík, Brebera, Pazourek, Drobný, Kittler, Přibyl, Polák, Motl.
    Trenér: Ladislav Fixa.

    HC Tábor: Sochor (R. Novák) – Šašek, Hájek, Bílek, Pospíchal, Mikš, Hlaváč, Novotný, Hlaveš, Pejša, Brož, Horák, Slavík, Nehoda, Blažek, Veřtát.
    Trenér: Jaroslav Drda.

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Tomáš Krejčí, Přemysl Skopal.
    bahis siteleri