Nitra – Martin 4:2 (kon.) | Poprad – Skalica 6:1 (kon.) | Trenčín – Piešťany 3:0 (kon.)
Košice – Zvolen 4:1 (kon.) | Žilina – Banská Bystrica 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Košice
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
HKM Zvolen
sk Úterý 28.10.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Košickí hokejisti v šlágri kola zdolali Zvolen jasne 4:1 a na čelo tabuľky si pripíšu ďalšie tri body. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (19:45:45)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Košice dali gól!

    Košičania napokon ešte v závere zápasu kozmeticky upravujú skóre. Fekiača dokázal prekonať MAREK BARTÁNUS. Asistencia: Tomáš Hrnka.
     
    59:08
    Zakázané uvoľnenie Košíc, hra sa presunie pred Hyláka.
     
    58:50
    Pred nami sú posledné sekundy tohto zápasu. Košickí hokejisti vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov, čo sa už hosťom zrejme zmeniť nepodarí.
     
    58:02
    Hostia v plnom počte.
     
    57:50
    Rozhodca musí opäť vylučovať! Osobný desaťminútový trest dostávajú a na trestnú lavicu odchádzajú hosťujúci Michal Chovan a Lukáš Jurík, obaja za nešportové správanie.
     
    57:23
    Košickým hokejistom sa netreba nikam ponáhľať. Domáci hráči síce hrajú presilovku, ale aj napriek tomu sa útočnou snahou pretrhnúť nemusia.
     
    56:30
    Zvolen obrovský nápor súpera zvládol a už hrá so štyrmi hráčmi.
     
    56:02
    Košičania budú hrať 28 sekúnd presilovku piatich proti trom! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Tomko.
     
    55:50
    Domáci v plnom počte.
     
    55:00
    Domáci hokejisti v útočnej tretine rýchlo vybojovali puk a prišla strele švihom, zrejme z hokejky Lapšanského. Tá ale skončila iba na zadnom mantineli.
     
    54:46
    Hostia chceli v hre štyroch proti štyrom zaútočiť, ale nevyšlo im to. Zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    54:30
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie aj hosťujúci Juraško.
     
    53:50
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Spilar.
     
    52:23
    Domáci v plnom počte.
     
    52:14
    Veľká šanca hostí! Po strele Hraška spoza medzikružia sa ešte jeden zo Zvolenčanov dostal k teču, ale ani ten Hyláka nepomýlil. Domáci tím drží svoj tím nad vodou.
     
    51:36
    Tlak si ale vytvára aj hosťujúci celok. Zvolenčania už získali puk a presunuli sa do útoku, kde musia jednoznačne čo najskôr skórovať.
     
    51:02
    Pre Zvolen mohlo byť veľmi zle! Počas vlastného oslabenia sa do útoku natlačil domáci Češík, ktorý aj prudko pálil z ľavej strany. Jeho pokus bol veľmi nebezpečný, no iba tesne minul priestor troch žrdí.
     
    50:31
    Košickí hokejisti sa zatiaľ dobre bránia. Puk hneď v úvode oslabenia vyhodili cez všetky čiary.
     
    50:23
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Lapšanský, ktorý vyhodil puk mimo hracej plochy.
     
    49:46
    Zvolen to v Steel aréne myslí vážne. Hostia sa aj teraz natlačili do útočnej tretiny a Jurík už pri pravej žrdi čaká, či mu niekto zo spoluhráčov ponúkne puk.
     
    48:59
    Zvolenčania si však musia dávať pozor na výpady domáceho tímu. Po ľavej strane si pred bránku nakorčuľoval domáci Chovan a nechýbalo veľa a bol by dostal prihrávku. Napokon na neho puk tesne neprešiel.
     
    48:26
    Nuž, zápas dostal úplne nový náboj. Zvolen sa konečne presadil a budeme očakávať, že hostia budú chcieť ešte viac.
     
    47:39
    Zvolen dal gól!

    Je znížené! Hosťom sa napokon podarilo udrieť po nekompromisnej strele LUKÁŠA JURÍKA, ktorý dostal prihrávku spoza bránky priamo pred odkrytú časť siete. Asistencia: Michal Chovan.
     
    46:59
    Zvolen sa síce dostal do útočnej tretiny, nie však k strele. Rovnaký príbeh stále dookola.
     
    46:30
    Na ľadovej ploche sa stále nedeje nič, čo by mohlo divákov prekvapiť. Hostia si prevzali puk na svoje hokejky a stiahli sa za vlastnú bránku, odkiaľ budú rozohrávať.
     
    45:27
    Hokejisti Košíc chceli puk rozohrať od svojej bránky, ale ďaleko sa nedostali. Domáci tím vyprodukoval iba zakázané uvoľnenie.
     
    45:20
    Domáci sa pohodlne ubránili a medzičasom už hrajú v plnom počte. Na ľadovej ploche sa ale nedeje nič zaujímavejšie.
     
    44:04
    Košičania sa ale aj naďalej bránia s veľkým prehľadom. Domáci hokejisti puk opäť iba vyhodili cez všetky čiary a čakajú na návrat Spilara.
     
    43:37
    Hostia sa napokon na moment aj usadili pred brankára domáceho tímu. Brankár Hylák dokonca vykopol aj svoju ľavú nohu, pretože betónom vyrazil ľahké nahodenie.
     
    43:08
    Situácia sa opakuje a hostia už musia byť poriadne zúfalí. Domáci hokejisti majú všetko plne pod kontrolou a žiadne ohrozenie Hyláka nepripúšťajú.
     
    42:38
    Košičania sa dokázali v úvode oslabenia pohodlne ubrániť a puk poslali cez všetky čiary. Zvolen bude začínať od začiatku.
     
    42:09
    Košice sa budú brániť! Za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si trest odpyká Gabriel Spilar.
     
    41:46
    Zvolen dostal puk do útoku, ale na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie. Hráči oboch celkov sa nikam neponáhľajú.
     
    40:59
    Tretia tretina sa síce začala výherným buly pre hostí, no tí sa s pukom iba stiahli k vlastnej bránke a Košičania im nedovoľujú začať novú útočnú akciu.
     
    40:01
    Zmena v bránke hostí. Mareka Šimka nahradil Filip Orčík.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina sa niesla v znamení dominancie domáceho tímu, ktorý súperovi stále nedovolil dať gól. Naopak, Oceliari ich Zvolenčanom dali už tri a tak majú dobre nakročené k plnému bodovému zisku.

    Pomer striel doposiaľ: 20:13.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:01.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:36
    Domáci hokejisti sa bránia. K puku sa pri bránke súpera dostal Obdržálek, ktorý aj z uhla zakončil, no Hylák si priestor pri ľavej žrdi spoľahlivo vykryl.
     
    39:02
    Košičania chceli využiť menšie zaváhanie svojho súpera a dostať sa do útoku. To im ale nevyšlo a zastavil ich iba ofsajdový verdikt na modrej čiare.
     
    38:42
    Záver tejto časti hry bude podľa všetkého patriť hosťom. Zvolenčania už konsolidujú svoje sily za bránkou a pokúsia sa niečo vymyslieť. Budú to mať ale veľmi náročné, pretože defenzíva Košíc je pozorná.
     
    37:35
    Domáci opäť zaviezli puk do útočnej tretiny, no Šimko ho tam iba vyrazil vedľa bránky. Tam si ho prevzal Jenčík a presunul sa s ním do medzikružia, ale v poslednej chvíli ho zastavila obrana a napokon nevystrelil.
     
    37:01
    Hra sa prelieva z jednej strany klziska na druhú, ale bez výraznejšieho zakončenia. Brankári si radi siahnu na puk, najmú ak ide iba o jednoduché nahodenia. Rovnako to teraz spravil aj Hylák.
     
    36:22
    Rýchly prechod domáceho tímu až do útočnej tretiny sa skončil iba strelou do brankára. Extraligoví gólmani s podobnými situáciami problémy nemajú a situácie s prehľadom riešia.
     
    36:00
    Brankár Hylák si napokon na malý kus čiernej gumy siahol, no po náročnejšej strele to nebolo. Zvolen sa snaží, ale hosťom to vôbec nevychádza.
     
    35:36
    Zvolen je síce aktívny, ale nemá na svojich hokejkách puk. Vybojovať sa ho v útočnej tretine pri mantineli snažil Michal Chovan, no bez úspechu.
     
    34:57
    V Steel aréne je, zdá sa, rozhodnuté. Domáci hokejisti majú jasne vykročené za ziskom troch bodov a hostí čaká neľahká úloha.
     
    33:18
    Košice dali gól!

    Domáci sú na koni a dostávajú sa už do vedenia o tri góly. Do štatistík sa zapisuje MATÚŠ CHOVAN, ktorý sa dostal pred obranu a svoje zakončenie poslal nechytateľne až do siete. Asistencia: Václav Stupka.
     
    32:40
    Zvolenu neostáva nič iné, než snažil sa o návrat do hry. Hostia to po rýchlom prechode skúsili aj strelecky, no ich rana bola zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    32:13
    Brankár Šimko to má poriadne náročné a opäť musí čeliť rozbehnutým majstrom. Aj po predchádzajúcej akcii mal čo robiť, no situáciu napokon ustál a tretíkrát neinkasoval.
     
    31:15
    Košice dali gól!

    Napokon sme to zrejme zakríkli a máme tu druhý gól tohto zápasu! GABRIEL SPILAR sa natlačil na pravú stranu pred bránku, kde dostal presnú prihrávku od Jenčíka a nekompromisne zakončil. Asistencia: Richard Jenčík.
     
    31:15
    Košičania dali gól? Steel aréna už oslavovala, no rozhodcovia si neboli istí. Nasledovať bude telefonát videorozhodcovi.
     
    31:05
    Úvodná polhodina hry je za nami, no v Steel aréne sa stále nič nemení. Hráči oboch celkov sa síce snažia, ale bez úspechu v zakončení.
     
    30:46
    Dobrá šanca na strane Košíc sa gólom nekončí! Bicek sa dostal pred obranu hostí, no iba v tesnom závese s ňou sa natlačil až pred Šimka. Domáci útočník to mal veľmi náročné a napokon sa mu prekvapiť nepodarilo.
     
    30:01
    Hra sa napokon prerušila, stalo sa tak po zákroku Šimka, Ten síce nebol vo veľkom ohrození, ale aspoň na moment situáciu upokojil.
     
    29:46
    Stále sa hrá iba veľmi dlho bez prerušenia a žiaden strelecký pokus nevidíme. Košice sú síce v útoku, no puk nemajú pod kontrolou a nevedia ho ani vystreliť.
     
    28:57
    Aktivita sa strieda po minútach – raz sú v útoku domáci, potom zase hostia. Väčšiu hernú prevahu ale z nášho pohľadu nemožno pripísať žiadnemu z tímov.
     
    28:26
    Košičania ale hru po predchádzajúcej situácii neprerušili a neprerušuje sa doteraz. Hráči oboch celkov ho opäť naháňajú po ľadovej ploche.
     
    27:13
    Tak toto bola poriadne zaujímavá situácia pre Juríka! Spomínaný hráč najskôr pálil z medzikružia, no priestor troch žrdí tesne minul. Puk sa k nemu ale spoza bránky rýchlo dostal späť, no ani toto zakončenie Hyláka neprekvapilo.
     
    26:21
    Košičania sú stále aktívni, ale o pásmo medzičasom prišli. Puk však naspäť do útoku dostal Bicek, ktorý ho tam potiahol popri pravom mantineli, no vystreliť už nedokázal.
     
    25:48
    Košickí hokejisti hrajú v plnom počte a okamžite sa púšťajú do útočenia. Bryndziari sa budú zrejme musieť brániť.
     
    25:23
    Domáci v plnom počte. Košičania sa dokázali ubrániť takmer bez zaváhania, pár šancí si ale Zvolen vypracoval.
     
    24:56
    Aktuálni majstri Slovenska sa ale opäť oslobodzujú. Zvolen to má na ľadovej ploche veľmi náročné.
     
    24:31
    Zvolen napokon zaútočil a bola z toho nebezpečná situácia pre Hyláka. Prudkú ranu od modrej čiary ešte tečoval jeden z dvojice Puliš – Brabenec, no brankár Košíc si poradil.
     
    24:11
    Domáci hokejisti ešte stále nepustili súpera k streleckému zakončeniu. Košičania držia puk ďaleko od svojej bránky.
     
    23:36
    Košičania sa začali brániť bez akýchkoľvek problémov. Puk si prevzali na svoje hokejky a pohodlne ho odpálili cez všetky čiary.
     
    23:23
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za krosček Martin Štrbák.
     
    23:16
    Zvolen začal v tejto časti skutočne aktívne a neustále sa tlačí pred bránku Košičanov. Aktivita sa síce hosťom rozhodne uprieť nedá, no žiadne prekvapenie v koncovke nevidíme.
     
    22:56
    Hostia sú stále aktívni, no nemajú dostatok priestoru na zakončenia. Teraz sa k nim navyše ani nedostali, pretože ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    22:45
    Zvolen sa presunul do útoku, ale hosťom sa tam stále nedarí. Puk sa pri mantineli stratil rozhodcovi z dohľadu, a tak hru vykázal iba do stredu klziska.
     
    21:45
    V úvode tejto dvadsaťminútovky sa v Steel aréne nedeje nič výnimočné. Hráči oboch celkov korčuľujú za pukmi, ale nikomu sa nedarí prekvapiť gólmanov.
     
    20:37
    Zvolenčania si ale puk prevzali na svoje hokejky a presunuli sa na útočnú polovicu klziska. Tam sa Puliš skvelo natlačil medzi Štrbáka a Černáka, no jeho ranu Hylák dobre videl a zneškodnil ju.
     
    20:16
    Druh tretina sa začala aktivitou domáceho tímu. Najskôr Bartoš vyhral buly a potom si to jeden z jeho spoluhráčov namieril až pred Šimka, ale ten si zachoval hladnú hlavu a situáciu vyriešil.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je za nami a šláger kola vychádza zatiaľ lepšie aktuálnemu šampiónovi. Košičania dokázali zúžitkovať prudkú ranu Lapšanského v 13. minúte a vyhrávajú tak najtesnejším rozdielom 1:0.

    Pomer striel po prvej tretine: 10:8.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:14.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:52
    Košičania sú stále veľmi aktívni. Puk si za bránkou vybojoval Jenčík a pokúsil sa ho posunúť do nebezpečnejšieho priestoru, no jeho bekhend bol zrazený korčuľami hostí, ktorí sa už ubránia.
     
    19:23
    Je to tak. Hostia už hrajú medzičasom v plnom počte a musia sa dokonca brániť. Zvolen bude chcieť v závere tretiny hlavne neinkasovať.
     
    18:32
    Zvolen v útočnej tretine pálil spoza obrany, no jeho pokus bol zrazený a napokon skončil iba mimo priestoru ich ofenzívneho pásma. Hostia už zrejme v presilovke nič nevymyslia.
     
    18:03
    Zvolen sa napokon do pásma vrátil a bola z toho pomerne zaujímavá pozícia pre hostí. Po tvrdej rane z pravého kruhu puk tečoval zrejme Michal Chovan, no pozorný gólman Hylák zareagoval svojou lapačkou a šancu zneškodnil.
     
    17:29
    Oceliari sa to ale podarilo opäť a zatiaľ sa bránia bez akéhokoľvek zaváhania. Hosťujúci hokejisti musia začínať opätovne iba od svojej svätyne.
     
    17:07
    Košickí hokejisti zvládajú úvod vlastného oslabenia bez akéhokoľvek zaváhania a puk posielajú cez všetky čiary.
     
    16:47
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za držanie Michal Šeda.
     
    16:20
    Košičania v závere tretiny opäť preberajú aktivitu na svoju stranu. Češík si puk potiahol po pravej strane až do pásma a napokon aj vystrelil, ale Šimko jeho ranu pozorne vyrazil.
     
    15:47
    Hrá sa iba veľmi dlho bez prerušenia a teraz sa ani jednému z hráčov nedarí ohroziť súperovho gólmana. Puk majú na hokejkách hokejisti Košíc, no do pásma ho nevedia dostať.
     
    14:55
    Obrovská šanca hostí na vyrovnanie! Puk si vypýtal Ďaloga, ktorý to všetko zobral na seba. Od ľavej strany sa presunul až pred bránku a takmer úspešne zakončil, no skvelý zákrok Hyláka mu zabránil v skórovaní.
     
    13:46
    Zvolenčania sa napokon dostali až pred Hyláka, ale presnú strelu na neho neposlali. Puk sa od zadného mantinelu odrazil iba pred bránku, kde sa Michal Chovan snažil o dorážku, no bez úspechu.
     
    12:56
    Hosťujúci brankár bude chcieť na predchádzajúcu akciu čo najskôr zabudnúť. Rovnako sú na tom aj jeho spoluhráči, ktorí sa už tlačia na druhú polovicu klziska a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť.
    Adam LAPŠANSKÝ - 1:0
     
    12:32
    Košice dali gól!

    Košičania sa tešia z otváracieho presného zásahu v tomto stretnutí! ADAM LAPŠANSKÝ dostal presnú prihrávku do pravého kruhu a iba tvrdo vypálil. Šimko jeho ranu videl, no aj napriek tomu mu nešťastne prepadla až do siete. Asistencia: Adam Drgoň.
     
    11:43
    V Steel aréne to len tak zahučalo! Po aktivite domáceho tímu prišla strela z ľavého kruhu v podaní kapitána Štrbáka, ktorý na Šimka poslal poriadnu bombu. Tá ale napokon skončila iba tesne vedľa bránky, a tak si mohol gólman hostí vydýchnuť.
     
    10:50
    Stále sledujeme iba veľký boj, ktorý ku gólu zatiaľ nevedie. V útočnej tretine si domáci Stupka uštedril pár tvrdých kontaktov zo súperov, no puk nezískal.
     
    10:22
    Hostia napokon puk vybojovali na svoje hokejky a pokúsili sa ho rýchlo rozohrať spoza vlastnej bránky. TO im ale nevyšlo podľa predstáv, pretože sa aj oni dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    09:56
    Koičania po buly pred svojou bránkou dostali puk do stredu klziska, no cez ten sa im vôbec nedarí prejsť. Tím spod Pustého hradu má konsolidovanú defenzívu a súperovi nič nedovoľuje.
     
    09:21
    Hru napokon po dlhšom čase prerušil domáci gólman Hylák. Ten síce nečelil streleckému pokusu, ale puk sa nebezpečne kĺzal okolo jeho svätyne a tak radšej český brankár v službách nášho majstra nič neriskoval.
     
    08:53
    V Steel aréne sa aktuálne nedeje nič zaujímavejšie. Puk lieta zo strany na stranu, ale na oboch poloviciach ľadovej plochy úradujú iba defenzívy a hrá sa bez prerušenia a akejkoľvek strely.
     
    07:54
    Napokon to ale pre hostí nemuselo dopadnúť šťastne. V strede klziska sa k puku dostal Spilar, ktorý sa ihneď vrútil do pásma, no tam bol pohotovo odstavený obranou HKm.
     
    07:36
    Hra sa na moment trochu upokojí. Puk majú na svojich hokejkách hostia, konkrétne Pichnarčík, a Zvolen ho bude zahrávať spoza vlastnej bránky.
     
    06:59
    Košiičanom sa nepodarilo skórovať ani po ďalšej dobre rozbehnutej akcii. V nej bol Bicek, no proti nemu sa tvrdo postavil Ťavoda, ktorý mu nekompromisne vzal puk.
     
    06:18
    V Steel aréne sa už oslavoval gól, ale napokon všetko upokojili až rozhodcovia, ktorí hru po zmätku pred Šimkom vykazujú do stredného pásma.
     
    05:39
    Hostia v plnom počte. Zvolen mal viacero problémov, ale napokon ich ustál a neinkasoval.
     
    05:31
    Obrovská šanca na strane Košíc! Domáci tím si súpera úplne rozobral a na ľavej strane ostal osamotený Bartánus. K tomu sa popred bránku dostala aj prihrávka, no domáci útočník ju v rýchlosti napálil iba do bočnej siete.
     
    04:58
    Zvolen sa musel po precchode Košíc do útoku brániť proti prudkej strane, ale tú si Šimko postrážil. Hostia následne puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    04:15
    Domáci si ale počas vlastnej presilovky musia dávať pozor aj na opačnej polovici klziska! Tam sa natlačil zrejme Podkonický, ktorý bol stíhaný iba jediným obrancom. Ten mu zakončenie poriadne znepríjemnil a Hylák už nemal veľa práce.
     
    04:04
    Hneď v úvode presilovky Košíc tu máme výbornú šancu pre domácich! Dvakrát v nej bol skúsený Bartoš, ale ani z hranice ľavého kruhu a ani z veľkého uhla Šimka neprekvapil.
     
    03:39
    Zvolen sa bude brániť! Radovan Puliš je vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    03:32
    Košičania sa držia v útočnom pásme a rozhodca má zdvihnutú pravicu. Bude sa vylučovať, ale ešte pred tým sa obranu pokúsi prepáliť Bartoš.
     
    02:47
    Domáci Oceliari si prevzali puk na svoje hokejky po boji za Hylákovou svätyňou a okamžite chceli zaútočiť. Pokúšal sa o to Stupka, ale už v strednom pásme bol odzbrojený.
     
    02:11
    Zvolen je v útoku stále aktívny a pokúša sa niečo vymyslieť. Hostia to skúsili za bránkou, kde operoval Bortňák, ale ten kus čiernej gumy spoluhráčom do lepšej pozície napokon nepredral.
     
    01:52
    Košičania získali puk pri vlastnej bránke a pokúsili sa niečo vymyslieť smerom dopredu. ni teraz im to ale nevyšlo a po dlhom pase sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    01:24
    Hostia sa do Košíc neprišli iba brániť. Zvolen si puk vzal za vlastnou bránkou a pustil sa do útočenia. Kus čiernej gumy mal na hokejke zrejme Tomko, ktorý to skúsil z hranice pravého kruhu, ale Hylák bol pozorný.
     
    00:34
    Domáci sa pri vlastnej bránke dlho nebránili a naopak, dostali sa do útoku! Do samostatného úniku si nakorčuľoval Spilar, ale zoči-voči Šimkovi sa prerátal a puk mu efektne poslal iba nad brvno.
     
    00:15
    Zápas sa začal výherným buly domáceho tímu. prvá formácia Košičanov sa ihneď stiahla k vlastnej bránke a chcela rozohrávať,a le vyprodukovala iba zakázané uvoľnenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Rada pri pokladni Steel arény pol hodiny pred začiatkom zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Riečický) – Černák, Štrbák, Cebák, Jánošík, Drgoň, Philipp, Macejko, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Suja, Češík, Sojčík – Bicek, Chovan, Stupka

    HKm Zvolen: Šimko – Juraško, Bagin, Tomko, Hraško, Pichnarčík, Pokovič, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Podkonický – Obdržálek, Jurík, Michal Chovan – Škvaridlo, Bortňák, Ďaloga – Žilka, Fekiač, Ťavoda

    Rozhodca: J. Konc, Müllner – M. Korba, Rovenský.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport extraliga má na programe už svoje 18. kolo, ktoré prinesie šláger kola do košickej Steel arény. Sily si tam zmerajú Košičania so Zvolenom.

    Proti sebe nastúpia tímy z úplného vrcholu tabuľky. Domáci Košičania zatiaľ jednoznačne kraľujú našej najvyššej hokejovej súťaži, keď majú na svojom konte po 18 odohraných zápasoch už 45 bodov, čo je o 6 viac než druhý Poprad, ktorý má navyše oproti Oceliarom odohraný o zápas naviac. Zverenci trénera Tomka si doposiaľ vypracovali aj pozitívne celkové skóre 47:23.

    Zvolen pricestuje do Steel arény v pozícii celku, ktorému aktuálne patrí tretia priečka v tabuľke našej najvyššej hokejovej súťaže. Bryndziari odohrali rovnako ako ich dnešný súper 18 zápasov, v ktorých ale získali "iba" 34 bodov. Zvolenskí hokejisti vynikajú najmä v ofenzíve, pretože zatiaľ dali najviac gólov spomedzi všetkých tímov – ich skóre je 66:59.

    Posledné tri ligové zápasy oboch celkov:

    HC Košice:
    17. kolo Žilina – Košice 1:3
    16. kolo Poprad – Košice 1:2
    15. kolo Košice – Skalica 2:0

    HKm Zvolen:
    17. kolo Piešťany – Zvolen 2:5
    16. kolo Zvolen – Matrin 4:2
    15. kolo Trenčín – Zvolen 5:2

    Tieto tímy sa už v aktuálnom ročníku stretli. Vzájomné meranie síl prinieslo ešte 9. kolo, ktoré takisto do Steel arény prinieslo zaujímavý hokej, ktorý po triumfe 3:1 ponechal všetky body v metropole východu pre domácich Košičanov. Z tímu aktuálneho majstra sa dvakrát presadil Jenčík a raz Bartánus, z hostí skóroval iba Podkonický.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 13. Lapšanský (Drgoňň), 32. Spilar (Jenčík), 34. Chovan (Stupka), 60. Bartánus (Hrnka) – 48. Jurík (Michal Chovan)


    HC Košice: Hylák (Riečický) – Černák, Štrbák, Cebák, Jánošík, Drgoň, Philipp, Macejko, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Suja, Češík, Sojčík – Bicek, Chovan, Stupka
    HKM Zvolen: Šimko (41. Orčík) – Juraško, Bagin, Tomko, Hraško, Pichnarčík, Pokovič, Ťavoda – Puliš, Brabenec, Podkonický – Obdržálek, Jurík, Michal Chovan – Škvaridlo, Bortňák, Ďaloga – Žilka, Fekiač, Ťavoda

    Rozhodčí: J. Konc, Müllner – M. Korba, Rovenský
    bahis siteleri