Vítkovice – Litvínov 0:5 (kon.) | Zlín – K. Vary 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 7:4 (kon.)
Liberec – Plzeň 3:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 6:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 3:4 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
HC Kometa Brno
3:4 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 09.01.2015, 18:20 • Hala Rondo, Brno • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:29
    Ondřej Dlapa (KOM) dostává dvě minuty a pro Kometu tak v prodloužení přicházejí hodně těžké chvíle. Třinec si před začátkem početní výhody 4/3 vyžádal oddechový čas.
     
    53:20
    Nakonec se ještě strhla menší potyčka a rozhodčí budou vylučovat. Na trestnou lavici míří na dvě minuty za hrubost tito hráči: Tomáš Plíhal (TRI) – Tomáš Vondráček (KOM). Hrát se bude 4/4.
     
    48:47
    Vilém Burian (KOM) dostává dvě minuty za vysokou hůl a moc tu snahu domácím neulehčuje. V ponechané výhodě měl dobrou šanci Hrabal, když jej přesně našel Hrňa. Brněnský gólman však jeho střelu bekhendem vytěsnil.
     
    39:51
    Ještě se ale bude vylučovat, znovu z řad hostí. Dvě minuty za podražení dostal Josef Hrabal (TRI). Pokud se Kometa neprosadí v devíti sekundách, většinu trestu si třinecký hráč přenese do třetí třetiny.
     
    37:46
    Domácí dostávají záhy možnost ke srovnání. David Nosek (TRI) dostal dvě minuty za držení.
     
    32:55
    Kometa jde do tří. Nejprve fauloval Antonín Honejsek (KOM) a v ponechané výhodě se ještě proti pravidlům provinil Hynek Zohorna (KOM). První celek tabulky si tedy zahraje dvě minuty přesilovku 5/3.
     
    27:28
    Jen pár sekund se vydrželo hrát 5/5. Čárový sudí si všiml špatného střídaní hostí a posílá hosty znovu do čtyř. Trest za mnoho hráčů na ledě si odsedí Radim Matuš (TRI).
     
    25:13
    A počet hráčů na ledě se znovu mění. Domácí Jan Káňa (KOM) dostává také menší trest a bude se nyní hrát 4/3.
     
    24:20
    A Kometa dostává obrovskou šanci, aby si vytvořila ještě lepší náskok. Tomáš Linhart (TRI) totiž odchází také na trestnou lavici na dvě minuty a Brno si zahraje přesilovku 5/3 šestadevadesát sekund.
     
    23:56
    Josef Hrabal (TRI) dostává dvě minuty za zdržování hry, když vyhodil puk mimo hřiště. Stalo se to dobré akci Brna, na jejímž konci stal opět Koreis.
     
    17:01
    Ihned po vstřelené brance najeli domácí znovu do útoku. Třetí formace hostům hodně zamotala hlavy, ale nakonec neuspěla. Z nejlepší pozice pálil Burian, ale tuto střelu si Hrubec pohlídal. Ovšem vytěžila aspoň další přesilovku. Třinecký brankář Šimon Hrubec (TRI) dostává dvě minuty za úmyslné posunutí branky.
     
    13:51
    Série zákroků na hraně ukončil sudí, který vylučuje hostujícího Josefa Hrabala (TRI) na dvě minuty za držení hole. Domácí tak dostávají možnost, jak vyrovnat.
     
    06:40
    Ještě neskončila brněnská výhoda a už se znovu vylučuje. Tentokrát odchází na trestnou lavici Jan Hanzlík (KOM) a bude se hrát 4/4.
     
    05:08
    Teď už byla přesilovka domácích přece jen trochu aktivnější a Kometa si zahraje šestadvacet sekund 5/3. Vyloučeným hráčem je Tomáš Linhart (TRI).
     
    03:34
    Domácí si zahrají první početní výhodu v tomto utkání. Vondráček s Burianem byli v útoku nedovoleně bránění a dvěma minutami to odnesl Vladimír Dravecký (TRI).
    Marken.cz

    Adam Havel

    Branky a nahrávky: 16. Hruška (Ptáček), 22. Koreis (Vondráček), 58. Dočekal (Zohorna) – 12. Polanský (Dravecký, Doudera), 34. Polanský, 38. Polanský (Adamský), rozh. náj. Polanský

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Polanský (TRI)
    0:1   Zohorna (KOM)
    2. série:
    0:2   Nosek (TRI)
    0:2   Honejsek (KOM)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Káňa, Hruška, Ton – Dočekal, Zohorna, Honejsek – Burian, Koreis (C), Vondráček – Ostřížek, Raška, Mrázek – Pokorný.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, Hrabal, Doudera, Nosek – Orsava, Klepiš, Hrňa – Adamský, Polanský, Dravecký – Matuš, Plíhal, Žejdl – Cienciala, Růžička, Chmielewski.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Martin Homola, Jan Hribik – Milan Kis, Ladislav Lučan

    Diváci: 7200
    bahis siteleri