Luleå – Frölunda 4:2 (kon.)
konec
Luleå Hockey
4:2 (0:2, 0:0, 4:0)
Frölunda HC
Úterý 03.02.2015, 20:15 • Coop Norrbotten Arena, Luleå (kapacita 6300 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek úterního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (22:53:42)
    Mathis Olimb z Frölundy se stává nejužitečnějším hráčem letošní Champions Hockey League!

     
    Finálový zápas premiérového ročníku CHL probíhal jako sci-fi film. Frölunda celé dvě třetiny kontrolovala průběh utkání a zcela zaslouženě vedla 2:0. Ve třetí třetině se ale Indiáni psychicky zhroutili, začali nesmyslně faulovat a nakonec prohráli 4:2. Prvním vítězem obnovené Ligy mistrů se tak stává Luleå Hockey!

    Skóre utkání otevřel již po 17 vteřinách hry hostující kapitán Joel Lundqvist. Frölunda byla v první třetině jasně lepším týmem, soupeři dovolila pouze čtyřikrát vystřelit na branku. Ve 13. minutě pak na 2:0 zvyšoval nejproduktivnější hráč letošního ročníku CHL Mathis Olimb.

    Ve druhé části hry Indiáni dále kontrolovali hru, žádnou branku ale nepřidali, stejně tak ale ani neinkasovali. Za Lassinanttim celkem dvakrát zvonila tyčka, v samostatném úniku na domácího brankáře nevyzrál ani Artturi Lehkonen, a tak po 40 minutách hry Frölunda stále vedla 2:0.

    Ve třetí třetině ale přišel absolutní kolaps hostů, nejdříve ve 48. minutě využil přesilovou hru produktivní obránce Kristian Näkyvä. Minutu po snižující brance pak předvedl nesmyslný faul obránce hostů Fantenberg, který loktem atakoval do hlavy Fabriciuse a zcela zaslouženě dostal trest do konce zápasu.

    Dlouhou pětiminutovou přesilovku se domácím podařilo využít dokonce k otočení skóre. Nejdříve se rychle prosadil slovenský mladý útočník Peter Cehlárik, v závěru početní výhody pak vstřelil nakonec vítězný gól zápasu Johan Forsberg.

    Dá se tak říci, že hloupý faul stál Frölundu vítězství v letošním ročníku CHL. Hosté se totiž v závěrečných minutách k ničemu nedostali, v 59. minutě pak korunoval vítězství domácích Dean Kukan, který se trefil do prázdné branky.

    Střely na branku: 25:27
    Trestné minuty: 8:45
    Přesilové hry: 3/6-0/4
    Bezprostřední radost domácích hráčů po triumfu!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Času už ale zbývá pramálo, Luleå vyhraje premiérový ročník Champions Hockey League!
     
    59:17
    Hosté se nicméně dostali velmi rychle do útočného pásma a opět zkouší štěstí ve hře bez brankáře.
     
    58:50
    Nyní je už zřejmě definitivně rozhodnuto, za hákování totiž míří na trestnou lavici obránce hostů Mikael Wikstrand.
    Dean KUKAN - 4:2
     
    58:37
    Luleå právě vstřelila branku!
    Zřejmě je rozhodnuto, domácí totiž dávají gól do prázdné branky! Olimbovi se nepovedlo zavézt kotouč do útočného pásma, o puk přišel. Sandström rychlou přihrávkou našel DEANA KUKANA, který se do prázdné branky trefil přesnou střelou přes celé kluziště! Asistence: Jan Sandström a Jonathan Granström.
     
    58:13
    Fernström už opouští branku, Frölunda zkusí štěstí v šesti hráčích v poli!
     
    57:49
    Domácí hráči opět nenechali moc prostoru Indiánům a rychle posílají kotouč zpátky do středního pásma.
     
    57:23
    Hostující trenér Roger Rönnberg si vybírá oddechový čas, aby ukázal svým hráčům, jak by si představoval sehrát poslední minuty zápasu.
     
    57:23
    Lennart Petrell se cpal do brankoviště a při jeho snaze a urputném bránění hostujících hráčů byla posunuta Fernströmova branka.
     
    56:50
    Domácím už stačí pouze vyhazovat kotouče do středního pásma, nikam se už nemusí hnát.
     
    56:27
    Hosté ale stupňují svůj tlak, nyní se v útočném pásmu usadila formace Mathise Olimba.
     
    55:59
    Lassinantti nemusel zasahovat proti střele Antona Blidha, kterou před ním zblokoval jeden z obránců.
     
    55:22
    Lassinantti neměl problém se zkrocením Wikstrandovi střely od modré čáry.
     
    54:50
    Domácí hráči se udrželi s pukem v útočném pásmu několik cenných vteřin, obraz hry jakoby se nyní úplně převrátil oproti první a druhé třetině.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 48. Näkyvä (Ca. Abbott), 49. Cehlárik (Fagerudd, Näkyvä), 54. Forsberg (Sandström), 59. Kukan (Sandström, Granström) – 1. Lundqvist (Lehkonen, Fälth), 13. Olimb (Johnson, Görtz)


    Luleå Hockey: Lassinantti (Larsson) – Jaroš, Sandström, Näkyvä, Fagerudd, Savilahti-Nagander, Kukan, Jonsson – Ch. Abbott (C), Ca. Abbott, Sylvegård – Petrell, Granström, Zaar – Ledin, Cehlárik, Wallmark – Fabricius, Bryggman, Fogström – Forsberg. Trenér: Joakim Fagervall.
    Frölunda HC: Fernström (Bergvik) – Fantenberg, Gustafsson, Persson, Fälth, Wikstrand, Bohm, Nyberg – Johnson, Olimb, Görtz – Lehkonen, Rosseli-Olsen, Lundqvist (C) – Figren, Blidh, Janmark – Widerström, Lasu, Karlsson – Axelsson. Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Piechaczek (GER), Rantala (FIN) – Schrader (GER), Suominen (FIN)
    bahis siteleri