Čeljabinsk – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.) | Toljatti – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Soči – N.Novgorod 3:4 (kon.) | Minsk – Petrohrad 1:7 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 1:3 (kon.) | Atlant – Jokerit 2:4 (kon.) | HC Slovan – Riga 3:4 (kon.)
konec
HK Soči
3:4 (1:0, 2:0, 0:4)
Torpedo Nižnij Novgorod
Středa 18.02.2015, 17:00 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám vás při sledování utkání KHL mezi týmy HK Soči a Torpedo Nižnij Novgorod. Oba týmy hrají ve skvělé formě na hraně play-off a 3 kola před koncem základní části musí oba nutně bodovat, aby si zajistili jistotu vyřazovacích bojů. Kdo se jim dnes přiblíží a kdo se naopak ještě bude muset strachovat o první osmičku budeme svědky od 17:00 v aréně Bolšoj v Soči.
     
    HK Soči
    Soči aktuálně uzavírá osmičku postupujících do play-off v Západní konferenci s 83 body a náskokem 4 bodů na deváté Mytišči. Soči hraje v aktuální formě pět zápasů a sedm získaných bodů. Poslední utkání vyhrálo Soči na ledě Jaroslavle po prodloužení. Lídrem produktivity je Andre Petersson, který nasbíral 37 bodů (19+18).
     
    Torpedo Nižnij Novgorod
    Novgorod je na tom o bodík lépe jak Soči a s 84 body je na 7.místě a jistotu play-off také zdaleka nemá. Nicméně Novgorod se o play-off přihlásil aktuálně již sedmi zápasovou vítěznou šňůrou, kterou bude chtít dnes potvrdit na ledě Soči. Lídrem produktivity je Sakari Salminen s 44 body (18+26).
     
    Vzájemné zápasy v této sezoně
    11.02.15 - Nižnij Novgorod – Soči 2 : 1(1 : 1)
    24.12.14 – Nižnij Novgorod – Soči 3 : 2(2 : 2)
    10.12.14 – Nižnij Novgorod – Soči 4 : 6.
    29.11.14 – Soči – Nižnij Novgorod 4 : 1.
    26.10.14 – Soči – Nižnij Novgorod 1 : 2.
     
    Česká stopa
    Tomáš Pöpperle (Soči) – 44 zápasů – 91,2% úspěšnost zásahů (Nicméně český brankář ani dnes vlivem zranění nenastoupí v brance domácích).
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Gavrilov (Šikin) – Ščitov, Koledov, Whitney, Šviděnko, Wilson, Děriljuk – Kosticin, Ignaťuškin, Kirkunov – Petersson, Emmerton, Lapenkov – Anisin, Warn, Ščastlivij – Krjukov, krutov, Ljudnicin, Radulov.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Birjukov (Kasutin) – Hietanen, Pepeljajev, Bernatský, Osipov, Makarov, Blažejevský, Aljajev – Kňazev, Stoljarov, Kazionov – Wolski, Salminen, Immonen – Krasnoslobodcev, Filatov, Galuzin – Savinainen, Dvurčenský, Kazionov, Potapov..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Týmy jsou na ledě a zní ruská hymna. Budeme začínat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Domácí začali s velkou vervou a Michail Birjukov musel řešit již dvě příležitosti domácích. Se střelami Pavla Koledova a Nikity Ščitova si však tento zkušený muž s maskou poradil.
     
    01:34
    Torpedo má sice puk na svých holích a snaží se o útoky, leč domácí obrana je spolehlivá a mezi středním pásmem a útočnou třetinou spolehlivě ničí všechny šance svého protivníka.
     
    02:27
    Vadim Krasnoslobodcev se dostal do šance, ovšem před ním zasáhl připravený Gavrilov. Poté ještě přišel menší závar, ale nakonec se Soči dostalo do útoku.
     
    02:57
    Soči se dlouho nemohlo dostat skrze obranu Nižného Novgorodu ke střele. Nakonec se to povedlo Maxi Warnovi, ale ani on si na Birjukova nepřišel.
     
    03:48
    Hraje se nahoru-dolu. Oba celky se snaží kombinovat, ale defenzivy pracují spolehlivě. To samé se dá říci i o gólmanech, anžto Gavrilov se musel potázat se střelou Veli-Matti Savinainena.
     
    04:37
    Oba celky jsou soustředěny na obranu. Nikdo nechce udělat chybu, a tak si mohou gólmani "odfrknout".
     
    05:34
    Novgorodští byli nastěhováni v útočné třetině a drželi kotouč na svých holích a dokonce se do zajímavé pozice prodral Makarov, ale ten trefil jen Andreje Gavrilova.
     
    06:41
    Hosté jsou stále v útočném pásmu svého soupeře, avšak Soči dokázalo eliminovat pokusy o střelbu z pravého křídla a následně i mezikruží.
     
    07:36
    Soči se ale dostalo do protiútoku Nikita Ščitov se prodral až před Michaila Birjukova, ale ten dokázal odolat a ve spolupráci s obranou tlak domácích zvládl.
     
    08:22
    Soči právě vstřelilo branku!
    Pozor! Domácí tlak přinesl kýžené ovoce a Ledový palác Balšoj se raduje z vedoucí branky! Roman Ljudnicin se chopil kotouče, který nabil před branku, kde jej za záda Michaila Birjukova dostal kapitán NIKITA ŠČITOV. Domácí tak otevírají skóre a ujímají se vedení. Asistence: Roman Ljudnicin a Artěm Krjukov.
    Nikita ŠČITOV - 1:0
     
    09:47
    Domácí mužstvo i nadále zlobilo před Birjukovovou brankou, ale Anisin s Ingnaťušnikem nedokázali zasunout puk podruhé do klece Torpéda. To se nakonec chopilo kotouče a osvobodilo se.
     
    10:04
    Máme tu první trest duelu. Sakari Salminen (NNO) je vykázán rozhodčími na dvě minuty za hákování.
     
    10:49
    Nikita Ščitov se v přesilovce dvakrát činil, když velký tlak svého mužstva dokázal přetavit ve střelecké pokusy, ovšem s jeho šancemi si poradil spolehlivý Birjukov.
     
    11:38
    Nižnij Novgorod dokázal přežít tlak domácích, vybojoval kotouč a následně jej vyexpedoval až do míst, kterým vládne Andrej Gavrilov.
     
    12:04
    Torpédo je kompletní. Přesilovou hru přežil bez úhony i díky svému maskovanému muži, který dvakrát zasahoval proti pokusům kapitána Soči Ščitova.
     
    12:54
    Tentokrát se ale nadechuje k tlaku Novgorod a do šance se probil Nikita Dvurčenský, avšak na Gavrilova si nepřišel.
     
    13:37
    Jenže hosté z jihu zůstali u černého kolečka a nadále vyvíjejí na soupeře nápor. Wojtek Wolski se snažil hledat svého spoluhráče před bránou, ale ten v jasné příležitosti na kotouč nedosáhl!
     
    14:28
    Soči se dostalo do protiútoku, ale ten se nepovedl podle představ domácích a kotouče se znovu zhostili Novgorodští.
     
    14:57
    A z jejich protiútoku těžil Vadim Krasnoslobodcev, který si ale vylámal zuby na pohotovém Andreji Gavrlovovi, jenž předvedl výborný zákrok betony. Následně vznikla mela před jeho svatyní, kterou nakonec uťali hvizdem rozhodčí.
     
    15:39
    Obě mužstva se tlačila do šancí, ale ani jeden z gólmanů nakonec nemusel zasahovat, jelikož střelci neměli dobře seřízenou mušku a jejich pokusy z oblasti kruhů vyzněly do ztracena.
     
    16:38
    Pro oba celky je tento zápas důležitý. Soči je zatím o krůček napřed a nyní se mohlo posunout o míli dál, ale to by muselo lépe kombinovat. Takto zvítězila po rychlém průniku obrana Torpéda.
     
    17:19
    Ale pozor! Máme tu první početní převahu také pro celek z Nižného Novgorodu. Andrej Kosticin (SOC) je vyloučen za hákování.
     
    18:15
    Domácí dokázali na nějaký čas udržet střelecké choutky svého soupeře na přijatelné míře. Následně se pokusil o střelu Artěm Blažejevský, ale proti němu nastavil svou výstroj Andrej Gavrilov.
     
    19:19
    Ještě to dvakrát zkoušel Wojtek Wolski, avšak pokusy tohoto velezkušeného forwarda zneškodnil pozorný Gavrilov. Domácí jsou kompletní.
     
    19:45
    Dmitij Šviděnko se pokusil překvapit Michaila Birjukova, ovšem maskovaná opora Novgorodu se zaskočit nenechala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která přinesla jeden gól, jež měl na svědomí kapitán Soči Ščitov, jenž dokázal na brankovišti uklidit puk za Birjukova.

    Statistiky 1. třetiny:
    Střely: 13:12
    Tresty: 1:1
    Využití: 0:0
    Buly: 10:9
    Hity: 6:7
     
    Druhá třetina začne cca v 17:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Začátek prostřední části je lehce opatrný z obou stran. Ani jedno z mužstev se nechce dopustit chyby, ale naopak si počkat na ideální čas na útok a střelu na kasu.
     
    21:42
    Domácím se nejprve nepovedl útok, který skončil jen na holích obránců Novgorodu. Ti hned založili protiútok, po němž se před Andrejem Gavrilovem ocitl Arětm Blažejevský, proti němuž ale domácí muž s maskou včas zakročil.
     
    22:38
    Opět se hosté dostali do šance. Proti velké šanci Gennadije Stoljarova však vytasil perfektní zákrok Gavrilov, který jeho zakončení do takřka volné branky zázračně vytáhl.
     
    23:25
    Nižnij Novgorod je i nadále strůjcem hry a drží se před maskovaným mužem Soči. Ovšem obrana domácích funguje spolehlivě a na gólmana moc pokusů nepouští. Slovy: žádný.
     
    24:03
    Také Soči se prodralo až do koncovky. Pálil Andre Petersson, ovšem jeho pokusu nastavil svou výstroj připravený Michail Birjukov.
     
    24:57
    Obě mužstva zaměstnala gólmana svého soupeře. Jevgenij Lapenkov a na druhé straně pak Vadim Krasnoslobodcev však na brankáře nevyzráli.
     
    25:39
    Torpédo se pokusilo o útok, leč průnik do obranného pásma svého soupeře. Domácí však odkázali tuto příležitost zastavit. Novgorod ale zůstal na puku, leč nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    26:16
    Denis Kazionov se nakonec přeci jen dostal ke střele. Jeho pokus ale pokryl spolehlivý gólman Soči Andrej Gavrilov.
     
    26:48
    Hra se přesunula do středního pásma, kde se oba týmy perou o předmět hry zvané hokej. Torpédo se sice pokusilo o průnik do útočné třetiny, avšak neúspěšně.
     
    27:39
    Juuso Hietanen a Artěm Aljajev se zaměstnali Andreje Gavrilova, jenž se však oklamat nenechal a pokusy obou hráčů zneškodnil.
     
    28:46
    Jeden útok za druhým se valí na domácí svatyni. Ovšem obrana Soči ukazuje svou sílu a ve spolupráci s vynikajícím Gavrilovem, který mimochodem opět zastavil pokus soupeře, tentokrát z hole Osipova, ničí útočné sebevědomí Torpéda.
     
    29:37
    Do šance se dostalo také mužstvo domácích, které dobylo pásmo Nižného Novgorodu. Střela Igora Ignatuškina však skončila na připraveném, a možná i trochu ztuhlém, Michailu Birjukovovi.
     
    29:59
    Nikita Filatov (NNO) oslabuje svůj celek. Rozhodčí mu vyměnil trest za hákování.
     
    30:25
    A pozor! Dmitrij Kazionov (NNO) sekl soupeře a tlak domácího Soči bude moci směle pokračovat, protože bude mít početní povahu tří proti pěti!
     
    31:22
    Soči právě vstřelilo branku!
    Početní převaha je využita a Soči získává na své hokejky větší klid! Soči mělo více než minutu ohromný tlak, během nějž se několikrát zapotil Michail Birjukov, který ale nakonec nestačil na všechny pokusy domácích. Ryan Whitney s Andrejem Kosticinem se prosadit neodkázali, ale za Gavrilova dostal touš ILJA KIRKUNOV! Asistence: Ryan Whitney a Sergej Kosticin.
    Ilja KIRKUNOV - 2:0
     
    32:30
    Soči získalo křídla jako po pěti plechovkách známého nápoje s rudým býkem. Za svou aktivitu si vyloužilo další přesilovku, když Denis Kazionov (NNO) dostal trest za vražení na hrazení.
     
    33:25
    Soči právě vstřelilo branku!
    K čemu byla Nižnému Novgorodu velká převaha na startu prostředního dějství, když se domácí znovu prosazují v početní převaze. Znovu to byl ILJA KIRKUNOV, kdo se dokázal prosadit a zametl kotouč za záda Michaila Birjukova. Asistence: Igor Ignaťuškin a Sergej Kosticin.
    Ilja KIRKUNOV - 3:0
     
    34:30
    Tým domácích bude také pykat. Soči špatně střídalo, což neuniklo pozornosti oka rozhodčích a je to převaha pro hosty. Trest odpyká Jevgenij Lapenkov (SOC).
     
    35:23
    Domácím se daří držet soupeře mimo střelecké pozice a Andrej Gavrilov tak nemusí zasahovat. Dobrá práce od celku Soči.
     
    36:31
    Torpédo se nakonec dostalo do útočné periody, ale jediný kloudný pokus mířící na branku z hole Gennady Stoljarova byl roztříštěn o výstroj Andreje Gavrilova. Domácí jsou kompletní.
     
    37:38
    Soči sice vedlo útok, leč ten vyzněl do ztracena. Na druhé straně se ale probojovali až do zakončení Maxim Osipov a Denis Kazionov, Gavrilov ale zůstal klidný.
     
    38:20
    Nikita Filatov (NNO) znovu obsahuje svůj celek. Uvidíme, zda dokáže Soči naložit se svou početní převahou stejně, jako předtím.
     
    38:26
    Pozor! Domácí kanonýr Ilja Kirkunov (SOC), střelec obou prozatímních tref ve druhé třetině, se necitlivě u mantinelu opřel do Kazionova a od rozhodčích je mu vyměřen trest na 5 minut a do konce utkání za vražení na hrazení.
     
    38:40
    Juuso Hietanen a po něm ještě Vladimir Galuzik ohrozili čisté konto držené Andrejem Gavrilovem. Domácí brankář ale udržel svému týmu pohodlný náskok tří gólů.
     
    39:31
    No vida! Také hosté budou mít po návratu Filatova na led dvojnásobnou přesilovku! Igor Ignaťuškin (SOC) je vyloučen za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině se sice střelecky činil více Nižnij Novgorod, ovšem branky padaly jen z holí Soči, a to konkrétně jediného kanonýra Ilji Kirkunova. Ten ale po zákroku na Kazionova dohrál.

    Statistiky 2. třetiny:
    Střely: 9:12
    Tresty: 2:4, navíc Kirkunov 5+OK [VRAŽ]
    Využití: 2:0
    Buly: 11:15
    Hity: 4:5
     
    Třetí třetina začne cca v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Hosté začali svou výhodu velice rychle a Artěm Blažejevský se dostal k rychlé střele. Tu ale zneškodnil pozorný Gavrilov. Torpédo je v plném počtu a jde hrát 5 na 3.
     
    41:24
    Velký tlak od hostů, což se koneckonců dalo očekávat, zatím naráží na jednu věc, respektive osoby. Vynikajícího Andreje Gavrilova.
     
    41:40
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ve chvíli, kdy byl domácí celek již ve čtyřech, se přeci jen hostům podařilo svůj velký nápor přetavit v branku. Několik pokusů, zejména nebezpečné byly střely Blažejevského, dokázal Andrej Gavrilov zastavit, ale nakonec nestačil na VADIMA KRASNOSLOBODCEVA, který tak dává Torpédu naději na bodový zisk. Asistence: Nikita Filatov a Vladimír Galuzin.
    Vadim KRASNOSLOBODCEV - 3:1
     
    42:35
    Domácí jsou stále ve čtyřech, protože pětiminutový trest se neruší. Soči je tak stále pod náporem akcí Novgorodu. Andrej Gavrilov musel znovu na led, ale příležitost Wojtka Wolského zvládl s ledovým klidem.
     
    43:26
    Mužstvo domácích je kompletní. Maskovaný muž Soči musel ještě vytáhnout několik zákroků proti pokusům Wolského a Blažejevského.
     
    44:37
    Domácí se ještě v této periodě nedostali do zakončení. Zato Novgorod hýří střelami jako penězi v kasínu, ale Gavrilov je dnes jako zeď. Přesvědčil se o tom naposledy Vadim Krasnoslobodcev, který tentokrát mezírku v jeho postoji nenašel.
     
    45:28
    Torpédo drží domácí Soči pod zámkem jako zločince v lapáku, avšak gólman domácích společně s obranou jsou dnes prostě vynikající.
     
    46:32
    Nápor Nižného Novgorodu přešel ze střeleckého do optického. Maskovaný muž domácích tak teď nemusí zasahovat.
     
    47:31
    Nižný Novgorod se dostal po dlouhé době svého tlaku ke střele, ale ta skončila znovu jen na dnes vynikajícím Andreji Gavrilovovi.
     
    48:40
    Teď se konečně domácí dostali z klinče a také zaútočili. Střela Coryho Emmertona ale skončila jen v klíně pozorného Michaila Birjukova.
     
    49:33
    Soči se nepovedlo projít do pásma a na druhé straně musel vytáhnout bravurní zákrok Andrej Gavrilov, který znechutil hokejový život postupně Nikitovi Filatovovi a Vadimu Krasnoslobodcevovi. Jen díky jeho reflexi po pokusech z brankoviště domácí stále vedou o dva góly.
     
    50:28
    Domácí celek se stále drží ve svém obranném pásmu, ale v defenzivě mu to šlape jako dobře seřízené švýcarské hodinky.
     
    51:43
    Andrej Kosticin společně s Ryanem Whineyem ohrozili branku hájenou Michailem Birjukovem. Gólman Torpéda ale oba pokusy ustál a udržel svůj tým v boji o body.
     
    52:37
    Soči sice krátce tlačilo, ale Nižnij Novgorod se probojoval ke kotouči a založil protiútok. Juuso Hietanen pak po brejku rychle pálil, ale na Gavrilova... no, dál už to znáte.
     
    53:44
    Pozor na druhé straně! Domácí vybojovali pásmo a nejprve to zkoušel Roman Ljuduchin a po něm ještě Nikita Ščitov, který sice ířilo do dobrého koutu branky, leč tam se zjevila výstroj pohotového Michaila Birjukova!
     
    54:32
    Alexej Potapov na jedné straně nedokázal pokořit gólmana domácích a na druhé se musel činit Birjukov, který ovšem také odolal.
     
    55:15
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak to bude ještě drama! Nižnij Novgorod se po zásluze dostává do na dostřel jediné branky! Domácím se nepovedla akce a na druhé straně udeřil po protiútoku JUUSO HIETANEN, jemuž asistoval na gólu Gennadij Stoljarov. Mno, uvidíme, co se stane v následujících necelých pěti minutách! Asistence: Gennadij Stoljarov.
    Juuso HIETANEN - 3:2
     
    56:30
    Velký tlak hostujícího celku, který už v této třetině počastoval Andreje Gavrilova dvaadvaceti pokusy. Naposledy se povedlo ohrozit branku soupeře Wojtku Wolskému, po jehož zakončení se prohlíží video!
     
    56:30
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A je to tady! Velký nápor Torpeda je po zásluze odměněn třetím gólem. Nakonec se po spršce několika střel povedlo pokořit Gavrilova WOJTEK WOLSKI, který si pak musel ještě počkat na to, co na jeho pokus řekne videorozhodčí. Ten jeho gól uznal, a tak se začíná od znova. Bez asistence.
    Wojtek WOLSKI - 3:3
     
    57:23
    Hra má nový náboj a najednou jsou to domácí, kdo ztrácí, protože to byli oni, kdo promrhal velice výhodný třígólový náskok.
     
    58:25
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán! Neskutečné se stalo skutečností! Ohromný, téměř celou třetinu trvající, tlak Nižného Novgorodu je pro hostující celek nakonec sladkou odměnou, protože VLADIMIR GALUZIN dokázal svým pokusem propálit Andreje Gavrilova, který byl ještě poměrně malou chvíli předtím téměř neprůstřelný. Bez asistence.
    Vladimir GALUZIN - 3:4
     
    59:00
    Domácí to zkouší bez brankáře!
     
    59:45
    Andre Petersson se dostal ke střele, ale Michail Birjukov ukázal své umění a kotouč dokázal dostat mimo svou klec. Torpedo to zvládne!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelné, nádherné a krásné hokejové drama! Ještě čtyři minuty a 45 vteřin před koncem duelu vedlo domácí mužstvo o dva góly, ale v podstatě celou třetí třetinu před Gavrilovem nastěhovaný Novgorod třikrát udeřil a nakonec si z Ledového paláce Balšoj veze tři body!

    Statistiky 3. třetiny:
    Střely: 6:23
    Tresty: 0:0
    Využití: 0:0
    Buly: 5:19
    Hity: 7:2
     
    Vážení přátelé, z dnešního duelu je to vše. Přeji Vám hezký zbytek večera a těším se někdy příště na počtenou. (19:27:18)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 9. Ščitov (Ljudnicin, Krjukov), 32. Kirkunov (Whitney, Kosticin), 34. Kirkunov (Ignaťuškin, Kosticin) – 42. Krasnoslobodcev (Filatov, Galuzin), 56. Hietanen (Stoljarov), 57. Wolski, 59. Galuzin


    HK Soči: Gavrilov (Šikin) – Ščitov, Koledov, Whitney, Šviděnko, Wilson, Děriljuk – Kosticin, Ignaťuškin, Kirkunov – Petersson, Emmerton, Lapenkov – Anisin, Warn, Ščastlivij – Krjukov, Krutov, Ljudnicin, Radulov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Birjukov (Kasutin) – Hietanen, Pepeljajev, Bernatský, Osipov, Makarov, Blažejevský, Aljajev – Kňazev, Stoljarov, Dmitrij Kazionov – Wolski, Salminen, Immonen – Krasnoslobodcev, Filatov, Galuzin – Savinainen, Dvurčenský, Denis Kazionov, Potapov.

    Rozhodčí: Vjačeslav Bulanov, Jyri Ronn – Sergej Misjur, Stanislav Raming
    bahis siteleri