Arnhem – Zwolle 2:1 (kon.) | Alkmaar – Willem II 2:0 (kon.) | Twente – Breda 1:1 (kon.)
Cambuur – Heracles 1:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:0 (1:0)
Willem II Tilburg
Sobota 28.02.2015, 19:45 • AFAS Stadion • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
    Dabney DOS SANTOS SOUZA - 2:0
     
    90+3
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Autorem branky je DABNEY DOS SANTOS SOUZA. Po riskantní hře Tilburgu, který vložil vše na jednu kartu, tzv. All In, se prosazuje z protiútoku právě záložník AZ DOS SANTOS po přihrávce Berghuise, který odrazil míč o brankáře Lamproua a prázdná brána už zívala na tohoto nizozemského záložníka.
     
    90
    Rozhodčí Serdar Gozubuyuk nastaví tři minuty.
     
    89
    Tohle už nevypadá s hosty dobře, Alkmaar drží míč a dává si záležet na přihrávkách.
     
    87
    Dva rohy, které k ničemu důležitému nevedly. První zahrával Wuytens, druhý Messaoud.
     
    87
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Terell Ondaan, přichází Robert Braber.
     
    86
    Nepřímý kop se nevydařil. Willem to bude muset zkoušet znova ve zbývajících minutách.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Ridgeciano Haps (AZ Alkmaar).
     
    84
    Žlutou kartu dostává Mattias Johansson (AZ Alkmaar).
     
    82
    Tilburg bude zahrávat přímý kop z velkého úhlu zleva. A to bylo zahráno nesmírně chytře, po zemi a na sbíhajícího hráče, který měl pro sebe poměrně velký prostor. Zakončil však nad branku Alvarada. Stále 1:0.
     
    79
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Robert Mühren, přichází Aron Jóhannsson.
     
    73
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Robbie Haemhouts, přichází Wiljan Pluim.
     
    72
    Další centr přibil na břevno z právě rozehraného rohového kopu hráč domácích. Musel se potýkat s mnoha hráči okolo sebe, ale zvládl to překvapivě dobře.
     
    72
    Gouweleeuw hlavičkoval a netrefil branku. Na jeho obranu je potřeba říct, že to měl složité. Byl tísněn soupeřem a ve velkém obležení dalších hráčů.
     
    70
    Něco mezi centrem a střelou přilétlo na Lamprouovu levou tyč. Ten se musel asi divit, když se otočil a zjistil jakou paseku mu nenápadný míč nadělal.
     
    66
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Jerson Cabral, přichází Ben Sahar.
     
    65
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Guus Hupperts, přichází Viktor Elm.
     
    56
    AZ lepším týmem za 11 minut 2. poločasu. Vstřelený gól měl psychologický účinek na mužstvo. Pozor! Střela, která letěla těsně nad branku Lamproua a dopadla na brankovou síť z vrchu.
     
    52
    Tilburg v šanci, vyběhnuvší Alvarado však neměl slitování a sejmul i útočníka Tilburgu, jenže až po tom, co si pokryl míč, takže vše v pořádku.
     
    51
    Roh byl zahrán velmi dobře a mířil na hlavu jednoho hráče AZ, který z malého vápna těsně přestřelil. Tohle se ale povedlo.
     
    50
    Domácí tvoří a předvedli asi nejrychlejší přechod do útoku za celý zápas. Finální centr už zvládnutý nebyl. Bude z toho alespoň roh pro Alkmaar.
     
    46
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Simon Poulsen, přichází Ridgeciano Haps.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Jerson Cabral (Willem II Tilburg). Cabral si nebral servítky a doslova sestřelil domácího hráče a za to nepřijde nic jiného než žlutá karta. Teď si musí dávat větší pozor, aby nešel v druhém poločase dřív do sprch než jeho spoluhráči.
     
    45
    Domácí budou zahrávat přímý kop z poměrně příznivé vzdálenosti i úhlu. Střela byla málo razantní, otřela se o zeď a zbytek práce obstaral Lamprou.
    Steven BERGHUIS - 1:0
     
    41
    Alkmaar právě vstřelil branku! Autorem branky je STEVEN BERGHUIS, který míč nezpracovával, ale rovnou ho poslal střelou z první levačkou na bližší tyč. Nutno říct, že je to vedení hodně nezasloužené.
     
    35
    Tilburg trefuje břevno, jaká škoda, pěkný centr, razantní a ne moc vysoký přiletěl na hlavu osamoceného hráče na středu vápna. Nebudu zapírat, nepodařilo se mi ho identifikovat.
     
    29
    Faul těsně před vápnem domácích. Cabral se staví jako jediný k přímému kopu. Má to na levačku, avšak trefuje jen horní část zdi, hlavy domácích hráčů.
     
    24
    Další dvě střely Tilburgu, nejprve zleva a pak i zprava. Pokaždé na vzdálenější tyč. Další dva bravurní zákroky Alvarada.
     
    23
    Nádherná akce, kterou měl na svědomí hráč Tilburgu s 20 na dresu – Cabral. Obtočil se kolem obránce a pálil na vzdálenější tyč. Gólman vytáhl parádní zákrok.
     
    17
    Střela ze střední vzdálenosti Henriksena z AZ, pěkná utažená, ale mířila nad. Její razantnost byla ovšem dostatečná, aby v případě, kdyby šla na branku, nadělala Lamprouovi velké potíže.
     
    7
    Faul na Peterse z Willemu. Byl sražen domácím hráčem. Zůstává to s domluvou a pokáráním, že takhle příště ne, nebo se bude žlutit.

    Jan Volf

    Branky: 41. Berghuis, 90+3. dos Santos Souza

    Karty:   84. Johansson (ALK), 86. Haps (ALK) – 45+1. Cabral (WLM)


    AZ Alkmaar: Alvarado – Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen (46. Haps) – Henriksen, dos Santos Souza, Gudelj – Berghuis, Mühren (79. Jóhannsson), Hupperts (65. Elm).
    Náhradníci: Rochet – Elm, Jóhannsson, Haps, T. Haye, Tanković, Luckassen.

    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, Wuytens, Peters, Dijks – Haemhouts (73. Pluim), Messaoud, Wuytens – Ondaan (87. Braber), Armenteros, Cabral (66. Sahar).
    Náhradníci: Meul – Cornelisse, Braber, Sahar, Pluim, Vicento, Heerkens.

    Rozhodčí: Serdar Gozubuyuk

    Diváci: 16341
    bahis siteleri