Toronto – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Columbus 4:5 (1:2 po s.n.) | Carolina – Detroit 0:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:2 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.) | Tampa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.)
Dallas – Nashville 4:1 (kon.) | Colorado – Chicago 3:2 (kon.) | Arizona – Anaheim 1:2 (kon.)
Vancouver – Edmonton 6:5 (po pr.)
po s.n. (1:2)
New York Islanders
4:5 (0:1, 1:0, 3:3 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 12.04.2015, 01:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a příště na shledanou. (05:26:02)
     
    Poslední hrací den základní části NHL sepsal velký příběh. John Tavares si prestižní trofej zasloužil, nicméně vyhrát mohl pouze jeden. Letos byl tím šťastnějším Jamie Benn. Nám nezbývá, než pětadvacetiletému borci k zisku Art Ross Trophy pogratulovat.
     
    Vzpomeňme ještě na to, jak probíhaly nájezdy v dnešním utkání New Yorku s Columbusem. Byl to právě John Tavares, kdo proměnil hned první nájezd. Třetí sérii zakončoval columbusský Alexander Wennberg, a pokud by neproměnil, připsal by si kapitán Ostrovanů vítězný gól. Tím pádem by posléze vyhrál kanadské bodování. Jenže Jaroslav Halák svého spoluhráče nepodržel a Wennberg jej překonal. Zbytek už známe.
     
    A neuvěřitelné se stává skutečností. Cody Eakin střílí 8 veřin před koncem branku. A největší star v kádru Stars si šťastným odrazem od brusle připisuje druhou asistenci. Jamie Benn právě přeskakuje Johna Tavarese a stává se vítězem kanadského bodování!
     
    Drama vrcholí. Jamie Benn v čase 57:55 trefuje při powerplay soupeře opuštěnou klec a dotahuje se na Johna Tavarese. Času už mu ale mnoho nezbývá. Nutně potřebuje alespoň bod za asistenci.
     
    Jestli chce prestižní trofej pro sebe ukořistit kapitán Dallasu, musí ve třetí třetině alespoň dvakrát bodovat. Je sice za Tavaresem o pouhý bod, ale při rovnosti ho na druhé místo odsouvá menší počet vstřelených branek.
     
    John Tavares vede bodování NHL o 1 bod před Jamiem Bennem. Pokud vás zajímá, jak souboj o Art Ross Trophy dopadne, sledujte náš onlajn přenos ze zápasu Dallas – Nashville.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (NYI) 65 minut, 33 zákroků, 4 góly, 89,2%
    Lubomír Višňovský (NYI) 0+1, 0 střel, čas na ledě 22:12
    Marko Daňo (CBJ) 0+1, 1 střela, čas na ledě 13:03
     
    Hvězdy utkání

    1. Scott Hartnell (CBJ) 1+1
    2. John Tavares (NYI) 1+1
    3. Brandon Dubinksy 1+0
     
    Ostře sledovaný vlak s nápisem Tavares na zádi dnes jednou dovezl puk za brankovou čáru. Celkově si připsal 1+1 a vypadá to, že se stane nejproduktivnějším v celé NHL po odehraných 82 kolech. Musí ale ještě vyčkat, co předvede ve třetí třetině zápasu Stars – Predators Jamie Benn.
     
    Columbus tedy v dnešní klání vítězí 5:4 po samostatných nájezdech a končí svou pouť letošním ročníkem NHL ve velkém stylu. Přesně 13 zápasů bez porážky v základní hrací době, to je počin hodný velkého týmu. Bravo!
     
    Domácí se tolik chtěného vítězství nedočkali. Čtvrfinálovou sérii s Washingtonem rozehrají venku. Což může být citelná nevýhoda. Začínat před fantastickými diváky v Nassau Coliseu by byla bývala velká výhoda.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.

    Nadprůměrné utkání NHL rozhoduje krásným nájezdem CAM ATKINSON.
     
    4. série
    1:2
    Cam Atkinson naznačil střelu, Halák padl na břicho, a pak už nebyl problém zasunout puk do branky.
     
    4. série
    1:1
    Cal Clutterbuck předvedl asi zatím nejméně povedený nájezd a na brankáře si nepřišel.
     
    3. série
    1:1
    Alexander Wennberg napodobil rychlostně Johansena, ale narozdíl od svého spoluhráče Haláka prostřeluje. Je srovnáno a pokračujeme dál.
     
    3. série
    1:0
    Nikolaj Kulemin si najel hodně zeširoka, zkusil kličku do forhendu, ale McElhinney se stihl přesunout.
     
    2. série
    1:0
    Ryan Johansen jel, nebo spíše šel, směrem k Halákovi, nechal domácího brankáře padnout na břicho, pak ale nepochopitelně nedokázal zvednout puk. Ten se zastavil pod betonem Haláka. Bude se zkoumat video, zda puk překročil brankovou čáru, nebo ne. A videosudí v Torontu rozhodli, že to gól není.

    Pavel Zeman

    Branky a nahrávky: 32. Okposo (Bailey, Kulemin), 43. Boulton (Leddy, Kennedy), 44. Tavares (Okposo), 56. Kulemin (Tavares, Višňovský) – 20. Atkinson (Jenner, Savard), 50. Dubinski (Connauton, Goloubef), 52. Wennberg (Daňo, Hartnell), 59. Hartnell (Anisimov, Johnson), rozh. náj. Atkinson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Tavares (NYI)
    1:0   Letestu (CBJ)
    2. série:
    1:0   Okposo (NYI)
    1:0   Johansen (CBJ)
    3. série:
    1:0   Kulemin (NYI)
    1:1   Wenneber (CBJ)
    4. série:
    1:1   Clutterbuck (NYI)
    1:2   Atkinson (CBJ)


    New York Islanders: Halák (Poulin) – Leddy, Boychuk, Strait, de Haan, Hickey, Višňovský – Kulemin, Tavares, Strome – Grabner, Bailey, Okposo – Lee, Nelson, Clutterbuck – Boulton, Cizikas, Kennedy.
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Bobrovsky) – Johnson, Savard, Tyutin, Prout, Connauton, Goloubef – Jenner, Johansen, Atkinson – Dubinsky, Anisimov, Foligno – Hartnell, Wennberg, Daňo – Calvert, Letestu, Morin.

    Rozhodčí: Furlatt, St. Pierre – McElman, Barton
    bahis siteleri