Lotyšsko – Česko 1:5 (kon.) | Francie – Norsko 5:6 (po pr.) | Rakousko – Dánsko 8:2 (kon.)
konec
Rakousko
8:2 (1:1, 2:1, 5:0)
Dánsko
Neděle 12.04.2015, 19:30 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku ve 3. třetině: 17 – 9

    STŘELY NA BRANKU CELKOVĚ: 34 – 22 (21:36:28)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Anna Meisnerová (AUT) – Julie Gregersenová (AUT)
     
    Utkání mezi rakouskou a dánskou reprezentací je u konce a tím také končí dnešní první hrací den. V něm jsme viděly tři pěkné zápasy, v nichž bylo k vidění velké množství branek. Nejvíce jich padlo právě v tomto posledním střetnutí, které se neslo dvě třetiny ve vyrovnaném duchu. V poslední periodě však Rakušanky své soupeřky jasně předčily a nakonec jim nadělily pět branek. Ukázaly tak, že se s nimi rozhodně musí počítat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Rakušanky už se nikam netlačí a šetří síly. Dánky se snaží stále něco vymýšlet, ale nemají v útoku dostatečnou kvalitu.
     
    58:50
    Dánky hrají v plném počtu.
     
    57:56
    Další velmi nebezpečná střela drobné útočnice Beiter Schwarzlerová neskončila v brance jen díky smůle.
     
    56:50
    Malene Frandsenová (DEN) je vyloučena za nedovolenou hru tělem na dvě minuty.
     
    56:17
    Dánky se stále snaží útočit, ale Rakušanky jsou nad jejich síly. Je vidět, že výběr finského kouče Hämäläinenena má na konci zápasu více sil.
     
    54:35
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec to bude ještě debakl. Další branku rakouské reprezentace přidává VICTORIA HUMMELOVÁ. Dánky budou pravděpodobně rády, když neodejdou s ostudnějším výsledkem. Asistence: Charlotte Wittichová, Anna Meixnerová.
     
    54:11
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Pokud Dánsko nesložilo zbraně po šesté brance Rakušanek, teď už tak zřejmě učiní. Charlotte Wittichová plácla do puku na modré čáře a brankářka Claytonová pouze promáchla. Asistence: Victoria Hummelová.
     
    53:58
    Anna Hanserová vystihla rozehrávku Dánek a mohla jít sama na brankářku, kdyby ji neutekl kotouč.
     
    52:56
    Rakušanky byly v útočném pásmu, ale příliš dlouho se v něm neudržely. Dánky hrají i za rozhodnutého stavu sympatický hokej. Je vidět, že utkání ještě nezabalily.
     
    51:29
    Dánsko si ihned po inkasované brance bere oddechový čas.
     
    51:29
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    A je hotovo. Domácí celek střílí svou už šestou branku a o vítězi dnešního posledního střetnutí na mistrovství světa v Rouenu je zřejmě rozhodnuto. Střelkyní branky se stává BEITER SCHWARZLEROVÁ, která se opět nejlépe zorientovala v předbrankovém prostou. Asistence: Denise Altmannová.
     
    49:58
    Dánky jsou v útoku a snaží se s výsledkem ještě něco udělat. Rakušanky ale brání důsledně a dostat se přes ně k zakončení dělá dánskému týmu potíže.
     
    47:59
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanky vedou již o tři branky a vytvořily si tak bezpečný náskok! Kotouč směřoval do rohu dánského obranného pásma, odkud ho okamžitě poslal před branku Meixnerová. Tam už číhala úplně osamocená VICTORIA HUMMELOVÁ, která se svou vyloženou šancí naložila na výbornou. Asistence: Anna Meixnerová.
     
    47:01
    Dánský tým se dostal do úniku, ale skvělým zákrokem zkorigování zabránila brankářka Marchhartová!

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 10. Meixnerová (Hummelová, Hanserová), 30. Weberová (Altmannová), 39. Beiter Schwarzlerová (Kantorová), 43. Meixnerová (Altmannová, Kantorová), 48. Hummelová (Meixnerová), 52. Beiter Schwarzlerová (Altmannová), 55. Wittichová (Hummelová), 55. Hummelová (Wittichová, Meixnerová) – 19. Weisová, 22. Gregersenová


    Rakousko: Marchhartová (Arnbergerová) – Matzková, Kainbergerová, Fazokasová, Grascherová, Krausová, Kantorová, Hyblerová – Vlceková, Volggerová, Hanserová – Meixnerová, Hummelová, Weberová – Beiter Schwarzlerová, Wittichová, Brunnerová – Lopezová, Altmannová. Trenér: Pekka Hämäläinen
    Dánsko: Claytonová (Joaová) – Frandsenová, Hansenová, Thomsenová, Jakobsenová, Olaussonová, Asperupová, Langsagerová, Andersenová – Gregersenová, Perssonová, Ernstová – Jensenová, Henriksenová, Brixová – Russellová, Soendergaardová, Weisová – Eberhardtová. Trenér: Denis Larsen

    Rozhodčí: Kieferová (GER) – Girardová (FRA), Rousselinová (FRA)
    bahis siteleri