Toronto – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Columbus 4:5 (1:2 po s.n.) | Carolina – Detroit 0:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:2 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.) | Tampa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.)
Dallas – Nashville 4:1 (kon.) | Colorado – Chicago 3:2 (kon.) | Arizona – Anaheim 1:2 (kon.)
Vancouver – Edmonton 6:5 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Chicago Blackhawks
Neděle 12.04.2015, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jarome Iginla (COL) (2 + 0)
    2. Cody McLeod (COL) (1 + 0)
    3. Daniel Briere (COL) (0 + 0) (05:33:52)
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Hejda (COL) (0 + 0, čas na ledě 20:24, 0 střel)
    Marián Hossa (CHI) (0 + 1, čas na ledě 16:41, 4 střely)
    Michal Rozsíval (CHI) (0 + 1, čas na ledě 23:23, 1 střela)
     
    Hosté sice ještě odvolali brankáře, ale na dorovnání skóre už to nestačilo. Dá se říci, že Colorado Avalanche tak alespoň trochu napravili na konci základní části náladu fanouškům, kteří tentokráte vyřazovací boje v Denveru neuvidí. Chicago bylo v první polovině zápasu herně lepším mančaftem, ale pak se Laviny přesunuly směrem do útoku a minimálně vyrovnaly herní projev. Dvě využité přesilovky a především kanonýr Jarome Iginla jsou důvodem, proč domácí své poslední utkání této sezóny vyhrávají. Hawks být smutní nemusí, ti se totiž do play-off podívají. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Jarome IGINLA - 3:2
     
    59:27
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost v Pepsi Centre, která vypukla něco málo přes půl minuty do konce třetí třetiny. Druhá využitá přesilovka Colorado Avalanache v zápase a dokonce se o její využití postaral stejný hráč jako v prvním případě. Velice podobný gól druhému zásahu Lavin, o který se také nyní postaral zkušený JAROME IGINLA. Chicago už teď má hodně málo času s výsledkem něco udělat a pravděpodobně hned pošle brankáře na střídačku. Asistence: Alex Tanguay.
     
    59:01
    Už začala poslední minuta základní hrací doby, domácí si získali teď už daleko stabilněji útočnou třetinu a Darling musí dávat dobrý pozor.
     
    58:28
    Colorado se sice dokázalo po vyhození soupeře na chvilku vrátit do pásma, pak ale ve vlastním oslabení málem zahrozili také Hawks. Vše ale vyřešil Varlamov.
     
    57:59
    Domácí budou mít k dispozici v závěru třetí třetiny přesilovou hru. Dvě minuty za podražení totiž obdržel od rozhodčího zápasu hostující Marcus Kruger (CHI).
     
    57:18
    Holdenovu pecku od modré čáry už má gólman Hawks v lapačce. Právě po jeho levé ruce se za několik okamžiků bude puk vhazovat.
     
    57:02
    Colorado je aktivnější v závěru třetí třetiny, nemůže se ovšem dostat do lepšího zakončení, které by mohlo Darlina více ohrozit.
     
    56:23
    Opět hra přerušna z technických důvodů, kotouč totiž po odrazu od některého z hokejistů skončil na domácí střídačce.
     
    56:13
    Avalanche hned chtěli zavážet puk do pásma a získat své vedení zpátky. Ale zastavuje je postavení mimo hru.
     
    56:02
    Ještě jedna komerční přestávka, pak už bude pokračovat konec poslední dvacetiminutovky.
    Brandon SAAD - 2:2
     
    55:20
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jak málo může stačit ke gólovému úspěchu. Stejně jako v první či druhé třetině Avalanche, teď zase byli méně aktivním mužstvem na ledové ploše Chicago Blackhawks. Přesto se ale z jediné lepší protiakce dokázali prosadit, i když domácí ještě proti zásahu protestovali. BRANDON SAAD totiž propasoval touš z brankoviště tělem a bylo to na hranici pravidel. Ale arbitr branku uznává, takže protesty Colorada nikam nepovedou. Budeme sledovat zajímavý závěr. Asistence: Marián Hossa, Michal Rozsíval.
     
    54:53
    Vhazování v útočné třetině vyhráli Avalanche, avšak Hawks vyhodili, takže z toho žádná šance nebyla.
     
    54:13
    McLeod se vydal na cestu směrem až za branku Chicaga, tam byl společně se spoluhráči důrazný. Ale Darling utěsnil poté prostor u tyčky.
     
    53:49
    Avalanche jsou nyní častěji na kotouč v útočné třetině a dělají Darlingovi starosti. Ten ale další branku zatím neinkasuje, před chvilkou puk vyrazil do rohu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. McLeod (Barrie, Hishon), 35. Iginla (Redmond, Duchene), 60. Iginla (Tanguay) – 29. Sharp (Bickell, Shaw), 56. Saad (Hossa, Rozsíval)


    Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Holden, Stuart, Guenin, Redmond, Hejda – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Hishon, Cliche, McLeod – Briere, Hamilton, Caron
    Chicago Blackhawks: Darling – Seabrook, Keith, Paliotta, Oduya, Rozsíval, Hjalmarsson – Hossa, Toews, Versteeg – Baun, Vermette, Saad – Sharp, Shaw, Bickell – Teravainen, Kruger, Nordstrom

    Rozhodčí: Kowal, Pochmara – Henderson, Galloway

    Diváci: 18 049
    bahis siteleri