Magnitogorsk – Chanty-Mansijsk 6:2 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 2:1 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 4:5 (kon.)
HC Slovan – Novosibirsk 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 5:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.)
Nižněkamsk – Omsk 1:4 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Záhřeb – Novokuzněck 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
HC Slovan Bratislava
2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 01.09.2015, 17:00 • Slovnaft Arena, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    ŠALUNOV - 2:3
     
    55:13
    Sibir právě vstřelil branku!
    Slovan inkasoval ve vlastní přesilovce! Calle Ridderwall a MAXIM ŠALUNOV dokonale rozebrali domácí obranu a druhý jmenovaný už zakončoval do poloodkryté klece! Asistence: Calle Ridderwall.
     
    54:27
    Starostovu střelu následoval faul hostí. Ivan Vereščagin (SIB) je vyloučen na dvě minuty podražení, Slovan bude mít skvělou příležitost na dokonání obratu!
     
    50:56
    Garnett bezchybný i tentokrát. Maxim Šalunov obkroužil jeho svatyni a poté z otočky zakončoval, nicméně domácí gólman bleskurychle vytasil svou lapačku!
     
    48:24
    Ivan Vereščagin byl na modré čáře úplně sám, ale Garnett si proti jeho tvrdé ráně golfákem povyjel a kotouč dokázal umně lapit. Na řadě je komerční přestávka.
     
    44:47
    Dnešní utkání sleduje 7547 diváků.
     
    44:09
    Oba týmy hrají v plném počtu. Okulov se probil až před Garnetta, domácí gólman však vytáhl skvělý zákrok!
     
    42:09
    Surový už tak trpělivý nebyl, a tak spolu s Menšikovem usedá na trestnou lavici na dvě minuty za hrubost.
     
    40:01
    Mihálik a Ignatovič se do sebe pustili ještě před druhou sirénou, nyní usedli na dvě minuty za hrubost.
     
    39:36
    Stadionem to jen zahučelo, nechybělo mnoho, aby Kašparovo nahození z vlastní poloviny skončilo za zády očividně velmi rozhozeného Saláka! Ten to nyní absolutně neunáší...
     
    38:10
    Žiga Jeglič (SBA) je vyloučen na dvě minuty za držení, zatímco Salák (SIB) za zdržování hry. Druhá třetina se dohraje ve čtyřech na obou stranách.
    KAŠPAR - 2:2
     
    37:08
    Slovan právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Vyhození Sibiru skončilo jen na hokejce Václava Nedorosta, jenž okamžitě z úhu nahodil kotouč na Saláka, před nímž se poté nejlépe zorientoval LUKÁŠ KAŠPAR a i s trochou štěstí dokázal procedit kotouč za brankovou čáru. Salákova herecká etuda o tom, že puk čáru nepřekročil, byla trapná a naprosto zbytečná. Asistence: Václav Nedorost.
     
    35:28
    Úplně volný Kašpar dostal nabito na vrcholu pravého kruhu, Salák vytáhl fenomenální zákrok betonem! Nedorost se už k dorážce nedostal a hosté se následně osvobodili.
     
    32:32
    Parádní ťukes Novosibirských! Puk se stěhoval z hokejky na hokejku, než se dostal na hůl Alexeje Kopejkina, ten však z mezikruží nedokázal překonat Michaela Garnetta!
    ŠŤASTNÝ - 1:2
     
    31:07
    Slovan právě vstřelil branku!
    Na snížení domácí příznivci nemuseli čekat dlouho, ba naopak! Hosté katastrofálně rozehráli – přímo do rukavice Žigy Jegliče. Ten přiťukl kotouč zcela volnému ANDREJI ŠŤASTNÉMU, který bez problémů propálil přemisťujícího se Saláka!
     
    26:01
    Oddechový čas pro domácí!
    ŠUMAKOV - 0:2
     
    26:01
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak tohle jsou hodně krušné chvilky pro Slovan! Defenzíva slovenského celku neuvěřitelně zaspala a hosté si s Garnettem dělali, co chtěli. Domácí gólman sice statečně vzdoroval, ale na dorážku SERGEJE ŠUMAKOVA zpoza jeho svatyně už dosáhnout nemohl. Asistence: Konstantin Okulov.
    ŠALUNOV - 0:1
     
    25:11
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! MAXIM ŠALUNOV uprchl domácí obraně a z kruhu vypálil zápěstím. Garnett sice kotouč zasáhl, ale jeho cestě za brankovou čáru už nezabránil. Asistence: Damir Žafjarov, Sergej Gimajev.
     
    24:55
    Hostující zadáci úplně zapomněli na volného Lukáše Kašpara, který se po levém křídle přesunul do mezikruží, odkud tvrdě vypálil a Salák měl co dělat, aby kotouč vyrazil!
     
    21:05
    Tičar zakončoval do poloodkryté hostující svatyně, ale ležícího Saláka prostřeit nedokázal!
     
    16:16
    Před Alexandrem Salákem vznikl obrovský závar, ale ani jeden z domácích nedokázal dostrkat puk za jeho záda! To už je Novosibirsk v plném počtu.
     
    14:22
    Alexejev (SIB) je vyloučen na dvě minuty za hákování, Belasí si zahrají v početní převaze.
     
    11:28
    Salák měl co dělat, aby lapil Barkerovu parádní jedovatici! K dorážce se ještě zkoušel prokousat Patrik Lušňák, jenže neúspěšně.
     
    06:08
    Michael Garnett si připsal důležitý zákrok! Okulov na něj mířil sám ze středního pásma, nicméně Lukáš Kašpar jej zezadu stínoval, čímž mu znemožnil kvalitnější zakončení.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 32. Šťastný (Jeglič), 38. Kašpar (Nedorost) – 26. Šalunov (Žafjarov, Gimajev), 27. Šumakov (Okulov), 56. Šalunov (Ridderwall)


    HC Slovan Bratislava: Garnett (Brust) – Barker, Sersen, Starosta, Švarný, Mihálik, Valach, Kozák – Kašpar, Nedorost, Surový – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skokan, Protasenja, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák.
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Vereščagin, Ibragimov, Alexejev, Roth, Gimajev, Naumov, Menšikov, Ignatovič – Monja, Kopejkin, Ullström – Šumakov, Ridderwall, Okulov – Sannikov, Fefelov, Vorošilo – Žavjarov, Gubin, Šalunov.

    Rozhodčí: Dejev, Zacharenkov – Naumov, Sadovnikov

    Diváci: 7547
    bahis siteleri