Estoril – Braga 1:0 (kon.) | Arouca – Porto 1:3 (kon.)
konec
FC Arouca
1:3 (0:1)
FC Porto
Sobota 12.09.2015, 21:45 • Estádio Municipal de Arouca, Arouca • Portugalská Primeira Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:45.
     
    FC PORTO
    Porto se v loňské sezóně přetahovalo s Benficou o první místo v tabulce. Souboj nakonec vyhrál celek z hlavního města, který měl na prvním místě náskok tří bodů. Porto si druhým místem zajistilo start ve skupinové fázi Ligy mistrů. Porto se představí ve skupině s Chelsea, Dynamem Kyjev a Maccabi Tel Aviv, což je pro portugalský celek hratelná skupina! Ve středu se Porto představí v prvním utkání na půdě ukrajinského Dynama.

    Portu start do nové sezóny vyšel! V prvním utkání v domácím prostředí porazila Vitóriu Guimarães poměrěm 3:0. V dalším utkání však přišlo zaváhání na půdě Marítima, kde svěřenci trenér Lopeteguie remízovali 1:1. Do čela tabulky se Porto dostalo po domácí výhře nad Estorilem 2:0.

    Porto prodalo v letním přestupovém období své dva klíčové hráče! Kolumbijský střelec Jackson Martínez odešel do Atlética za 35 M € a Brazilec Alex Sandro do Juventusu za 26 M €. Vedení Porta však na tyto odchody dokázalo zareagovat! Z Marseille přišel francouzský středpolař Gilbert Imbula, který vyšel na 20 M € a z Twente přišel nadějný mexický záložník Jesús Corona!
     
    FC AROUCA
    Arouca v loňské sezóně bojovala o záchranu. Nakonec se umístila na šestnáctém, tedy posledním nesestupovém místě. Na sedmnáctý Gil Vicente měla náskok pěti bodů. V letošní sezóně by se jistě rádi svěřenci trenéra Lita Vidigala umístil v klidném středu tabulky, nicméně konkurence je velká!

    Start do nové sezóny však Arouce vyšel! V úvodním utkání dokázala uspět na hřišti Moreirense, ačkoliv rozhodně nebyla favoritem. Cenný skalp si připsala již ve druhém kole, kdy doma udolala mistovskou Benficu 1:0 gólmen Roberta ze třetí minuty. Dobré výkony potvrdila i na hřišti Paçosu de Ferreira, kde remízovala 1:1! Dnes však na tým trenéra Vidigala čeká další těžký soupeř. Připíše si Arouca další cenný skalp?
     
    Příjemný sobotní večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Portugalská Primeira Liga má dnes na programu pouze dva zápasy. My se společně zaměříme na večerní utkání, ve kterém se střetne FC Arouca s FC Porto. Úvodní výkop je naplánován v 21:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Porto hned ve druhé minutě vybojovalo rohový kop! Rozehrávky se ujal Corona, jehož centr však odvrátila domácí obrana!
     
    5
    Domácí brankář Bracali rozehrával, nicméně jeho nákop na útočnou polovinu se mu vůbec nepovedl a míč skončil v zámezí!
     
    6
    Vzápětí dostává první žlutou kartu domácí David Simao, který ve středu hřiště poslal ostrým skluzem k zemi hostujícího Pereiru. Žlutá karta byla v tomto případě zcela zasloužená!
     
    7
    Rozehrávky zajímavé standardní situace se ujal Jesús Corona, jehož prudký centr však odvrátil hned první bránící hráč. U míče je momentálně Arouca, která se pokouší dostat na útočnou polovnu.
     
    8
    Poprvé v tomto zápase si sáhl na míč také Iker Casillas, který chytil do svých rukavic centr z levé strany, který poslal Lima.
     
    9
    Na druhé straně postupoval vpřed hostující Maxi Pereira, který dostal opravdu hodně prostoru a poslal do vápna přízemní centr. Na ten si naběhl Aboubakar, který byl však tísněn obráncem a jeho zakončení nebylo ideální!
    9. Aboubakarovi se zakončení nepovedlo
     
    11
    Poprvé v tomto zápase se nám také představil Alžířan Brahimi, který však na levé straně poslal k zemi Jailsona a sudí odpískal nedovolený zákrok.
     
    12
    Následnou rozehrávku standardní situace si vzal na starost Artur, který poslal do vápna nadýchaný centr, avšak obrana Porta si poradila. Arouca se však dostala k míči znovu a obránce Bastos hledal na pravé straně právě Artura, ten však míč na hrací ploše nestihl.
     
    13
    Středem hřiště postupoval hostující Imbula, který následnou přihrávkou našel na hranici vápna Aboubakara, který následně branku Bracaliho minul střelou zprvní.
     
    14
    Domácí tým je překvapivě akivnější v kombinaci v dosavadním průběhu zápasu. Porto však velmi dobře napadá a stoperům domácího celku nedává příliš času při rozehrávce.
     
    15
    Porto právě vstřelilo branku!
    Tak teď však Porto předvedlo parádní kombinaci a jde do vedení! Corona krásně posunul míč do vápna na Aboubakara, který se dostal z úhlu, a tak poslal patičkou míč zpět před branku. Do tohoto prostoru si naběhl právě JESÚS CORONA, který nedal brankáři Bracalimu šanci!
    15. Jesús CORONA - 0:1
     
    17
    Portu se po úvodní brance zvedlo sebevědomí a už je opět na útočné polovině! Na levé straně se pokoušel něco kloudného vymyslet obránce Layun, který však přes Jailsona neodcentroval.
     
    18
    Aktivní Aboubakar si do vápna Aroucu nabíhal na další přihrávku od Jesúse Corony. Tentokrát však kamerunský útočník na míč nedosáhl. Výborně vyběhl Bracali!
     
    19
    Ibrahimi krásně roztáhl hru na pravou stranu, kam si naběhl Maxi Pereira. Letní posila z Benficy sice neodcentrovala, nicméně vybojovala rohový kop.
     
    20
    Exekuce rohového kopu se ujal Jesús Corona, jehož centr dopadl na hranici malého vápna, kde se pokoušel zakončit Rúben Neves. Portugalský záložník však promáchl a nakopl obránce Velázqueze!
    20. Neves nepříjemně nakopl Velazqueze
     
    21
    U postranní čáry následně fauloval hostující Layun, který poslal k zemi domácího Davida Simaa. Hlavní rozhodčí neváhal a i za tento faul udělil žlutou kartu!
     
    22
    Následnou standardní situaci si vzal na starost Zequinha, jehož centr byl však odvrácen obranou Porta. Následně se ke střele z pravé strany dostal Nuninho, nicméně jeho přízemní střela nemířila přesně!
     
    23
    Tak hlavní sudí se dnes opravdu nenudí! Na levé straně předvedl další zákeřný nedovolený zákrok Alžířan Brahimi, který poslal k zemi Jailson. Hlavní rozhodčí neváhal a udělil další žlutou kartu!
     
    25
    Na pravé straně se dostal k míči obránce Jailson, který se dostal k centru. Stoper Maicon míč odhlavičkoval pouze na hranici vápna, kde se nacházel Zequinha. Portugalec posílal míč před branku Ikera Casillase, nicméně nikdo z domácích se do zakončení nedostal.
     
    26
    Výbornou práci s míčem předvedl na pravé straně Jailson, který obešel dvojici protihráčů. Jeho následná kombinace s Zequinhou však přesná nebyla a míč skončil v zámezí.
     
    27
    Brazilský stoper Maicon krásně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel obránce Layun. Mexičan našel ve středu hřiště Aboubakara, který byl však faulován a Porto u míče zůstane.
     
    28
    Domácí Arouca po delší době kombinuje na vlastní polovině a pokouší se najít cestu k brance španělského brankáře. Porto je však velmi dobře postavené a výborně brání.
     
    30
    Arouca vybojovala svůj první rohový kop v tomto utkání! Rozehrávky se ujal David Simao, jehož centr letěl na zadní tyč, kde však centr odvrátil Maicon.
     
    32
    Na druhé straně se mohlo podruhé prosadit Porto! Ve středu hřiště obdržel míč Brahimi, který našel ve vápně Aboubakara. Jeho střelu k tyči však lapil Bracali!
     
    33
    Hostující útočník Aboubakar se tenotkrát pokoušel vysunout za obranu Rúbena Nevese. Portugalský záložník však neměl dostatečnou rychlost a u míče byl dříve brankář Bracali.
     
    34
    Brazilec Jailson hraje dnes opravdu skvělý zápas! Tentokrát si na pravé straně narazil míč s Arturem Moreirou a postupoval do vápna. Mezitím obešel dvojici protihráčů. Jeho následnou střelu však zablokoval stoper Maicon.
     
    35
    Po pravé straně postupoval domácí Roberto, který se pokoušel dostat do vápna. Portugalský útočník udělal kličku Ivanovi Marcanovi, který domácího hráče následně fauloval. Španělský stoper dostává žlutou kartu!
     
    36
    Následnou standardní sitauci si vzal na starost David Simao, který poslal střílený centr do vápna. Míč však dolétl pouze do náruče Ikera Casillase, který měl mírné problémy při zpracování míče, nicméně situaci zvládl!
    36. Standardní situace Davida Simaa
     
    37
    I Porto se dočkalo své standardní sitauce z pravé strany. Exekuce se ujal Jesús Corona, jehož centr našel na zadní tyči volného André Andrého, jehož slabou střelu zablokovala domácí obrana.
     
    38
    Porto se následně dostalo k rohovému kopu, který si vzal na starost opět Jesús Corona. Mexický záložník poslal do vápna nadýchaný centr, nicméně obrana Aroucy jej odvrátila.
     
    40
    Další nedovolený zákrok předvedl na pravé straně domácí Jailson, který poslal k zemi Imbulu. Hlavní rozhodčí následně šel k lavičce hostů, neboť nějaké slovní připomínky měl náhradní brankář Helton!
     
    42
    Na levou stranu dostal míč Ibrahimi, který poslal do vápna hodně nebezpečný centr, na který si nabíhal na zadní tyči Aboubakar. Kamerusnký útočník však na míč těsně nedosáhl!
     
    43
    Rúben Neves prošel přes pravou stranu a pokoušel se poslat do vápna přihrávku na Coronu. Mladý Mexičan však svůj náběh špatně načasoval a u míče byl dříve Bracali.
     
    44
    Ve vápně se k míči dostal Imbula Wanga, který našel Aboubakara. Kamerunský útočník se však do zakončení nedostal, ještě vylepšil pozici pro Brahimiho. Alžírský útočník se však ke střele rovněž nedostal.
     
    45
    Hostující Imbula Wanga, který si naskočil na domácího Davida Simaa. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok a Arouca má v závěru poločasu k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    45+1
    Rozehrávky se ujal domácí Artur, který však poslal míč pouze do zdi, kde míč zablokoval právě Imbula!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl velmi vyrovnanou hru a hodně šancí! Hned v deváté minutě mohlo jít do vedení Porto, nicméně Aboubakar ve vápně na míč nedosáhl. O čtyři minuty později už se Porto radovalo! Na krásnou patičku Aboubakara si naběhl Jesús Corona, který nedal Bracalimu šanci! Následně zahrozil ze standardní sitauci David Simao, nicméně mířil přesně do náruče Casillase!

    Druhý poločas začne na Estádio Municipal de Arouca přilbižně v 22:49!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ve středu hřiště si pomohl nedovoleným zákrokem hostující Rúben Neves, který poslal k zemi brazilského obránce Jailsona.
     
    48
    Zequinha se pokoušel kombinovat s Lucasem Limou. Druhý jmenovaný však o míč přišel a dopředu se dostal Porto. Ze střední vzdálenosti vyslal střelu Maxi Pereira, nicméně mířil nad branku!
     
    49
    Arouca je v úvodu druhého poločasu velmi aktivní. Na pravé straně se pokoušel projít do vápna Jailson, nicméně přes Layuna neprošel.
     
    50
    Domácí stoper Velazquez posílal rychlou křížnou přihrávku mezi obránce Porta, na kterou těsně nedosáhl domácí Roberto. Míč tak skončil u Ikera Casillase!
     
    51
    Hostující Porto se opět prokombinovalo do výborné pozice! Aboubakar s Ibrahimim dokázali dostat míč před vápno, kam si naběhl Maxi Pereira. Letní posial z Benficy se pokoušela vylepšit pozici pro Coronu, ten se však nacházel v ofsajdu.
     
    53
    Domácí Arouca se pokoušela dostat do vápna Porta opět přes pravou stranu. Ani tentokrát však Jailsonovi útočný průnik nevyšel.
     
    54
    Maxi Pereira si naběhl z pravé strany do středu a následně dostal míč k Aboubakarovi, který však míč poslal hodně vysoko nad branku!
     
    55
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Zequinha, přichází Leando.
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Yacine Ibrahimi, přichází Danilo Pereira.
     
    57
    Mexický obránce Layun si nabíhal na levou stranu, kam směřoval Imbula Wanga svůj centr. Layun však míč nestihl na hrací ploše a následuje odkop od branky Bracaliho.
     
    58
    Na druhé straně mohl zahrozit střídající Leandro, který se však octil v obležení dvou protihráčů a ani rohový kop brazilský útočník nevybojoval.
     
    59
    Velmi nepřesnou rozehrávku poslal Iker Casillas, který daroval míč domácímu Pratu Colehovim ten posunul míč do středu, kde se nacházel Simao. Portugalský středpolař hledal Leandra, avšak přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    60
    Ve středu hřiště to udělal výborně Prata Coelho, který byl tísněn dvěma hráči, i tak dokázal udržet míč. Následně byl faulovaný Nevesem a Arouca zůstane u míče.
     
    61
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Jailson, přichází Maurides.
     
    61
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto se dostává do dvoubrankového vedení! Skvělý náběh na levé straně podnikl Layun, který následně poslal míč před vápno, odkud vystřelil André André. Bracali jeho následnou střelu dokázal vyrazit pouze před sebe a míč do branky dorazil JESÚS CORONA, který zaznamenal svou druhou branku v zápase!
    61. Jesús CORONA - 0:2
     
    63
    Stoper Marcano kontroloval hru ve vlastním vápnu a nechával míč doskákat do zámezí. Velmi důrazně do něj však zajel střídající Maruriedes, který poslal španělského stopera k zemi!
     
    64
    Velmi pěkně to udělal ve středu hřiště hostující Aboubakar, který přešel přes dvojici protihráčů a následně vypálil. Jeho tvrdá rána však letěla mimo branku Bracaliho.
     
    65
    Do vápna Porta poslal centr Maurides, který lapil Casillas. Španělská legenda poslala dlouhý výkop za obranu Aroucy na Jesúse Coronu, který se však dostal z úhlu a do zakončení se nedostal.
     
    67
    Porto momentálně kontroluje hru na vlastní polovině a pokouší se hrát bez zbytečných chyb, které by mohl Aroucu vrátit zpět do hry!
     
    68
    Ve středu hřiště velmi tvrdě zajel hostující Rúben Neves pod nohy domácícho Davida Simaa. Hlavní rozhodčí neváhal a udělil další žlutou kartu!
     
    69
    Do kombinace stoperů Porta se zapojil také Iker Casillas, který vypomohl s rozehrávkou. Následně Maicon našel na útočné polovině Maxi Pereiru, který přiťukl míč do středu, odkud vypálil Danilo Pereira. Rána střídajícího hráče však mířila mimo.
     
    70
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Imbula Wanga, přichází Héctor Herrera.
     
    71
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto již vede tříbrankovým rozdílem a o vítězi dnešního zápasu je pravděpodobně rozhodnuto! Perfektní pas do vápna poslal Rúben Neves, který našel André Andrého. Portgalský záložník našel před brankou VINCENTA ABOUBAKARA, který si za svůj dnešní výkon branku rozhodně zasloužil!
    71. Vincent ABOUBAKAR - 0:3
     
    73
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází David Simao, přichází Nildo Petrolina.
     
    74
    Dlouhý nákop brankáře Bracaliho hledal na levé straně domácího Limu. Ten se však prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Danilo Pereirou, což postřehl hlavní rozhodčí.
     
    75
    Na levém kraji obrany skvěle zapracoval hostující Layun. Mexický obránce následně poslal míč do středu na Nevese, který by faulován střídajícím Petrolinou.
     
    76
    Střídající Nildo Petrolina je po svém příchodu velmi aktivní! Před malou chvílí brazilský záložník vyslal ze střední vzdálenosti svou první střelu, ta však skončila vysoko nad brankou.
     
    77
    Po nedovoleném zákroku Maxi Pereiry zahrávala Arouca standardní situaci. Exekuxe se ujal Artur, jehož centr však nebyl povedený a na hranici vápna míč odkopnout Rúbecn Neves.
     
    78
    Maxi Pereira se dokázal uvolnit na pravé straně a jeho centr našel ve vápně Aboubakara. Střelec poslední branky si však v souboji s Bastosem počínal nedovoleně.
     
    79
    Ze střední vzdálenosti to zkusil Jesús Corona, který útočil na hattrick. Mladý mexický záložník však se svou prudkou střelou neuspěl, neboť Bracali dokázal zasáhnout!
     
    80
    Další žlutou kartu tohoto utkání dostává hostující Maxi Pereira, který u postranní čáry zastavil ramenem postup domácího Nilda Petrolina. Žlutá karta zcela zasloužená.
     
    81
    Na levé straně se dokázal uvolnit André André, který dostal skvělou přihrávku od Corony. Následný centr portugalského záložníka hledal před brankou Aboubakara, od kterého se však míč odrazil do zámezí.
     
    82
    Do další šance se hrnul hostující Aboubakar, kterého vysunul po chybě Roberta Jesús Corona. Proti kamerunskému útočníkovi však výborně zasáhl obránce Lima.
     
    83
    Arouca právě vstřelila branku!
    Domácí celek se přecijen prosazuje! Ve vápně dostal hodně prostoru střídající Nildo Petrolina, který poslal přízemní centr před branku, na který si naběhl MAURIEDES a razantní střelou snižuje na 1:3!
    83. MAURIEDES - 1:3
     
    85
    Stoper Maicon našel krásným centrem na levé straně André Andrého, který obešel Velazqueze, jeho následnou přihrávku však zachytil obránce Bastos.
     
    86
    Porto však zůstalo na útočné polovině a na levé straně se pokoušel opět něco vymyslet André André. Portugalský záložník dostal míč odrazem o Velazqueze do zámezí, nicméně se bude odkopávat od branky domácího celku.
     
    87
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Corona, přichází Bueno.
     
    88
    André André si tentokrát naběhl pro míč až na vlastní polovinu, nicméně jeho postup zastavil bránící Velazquez, který se provinil nedovoleným zákrokem.
     
    89
    Střídající Leandro se po přihrávce Roberta dostával do zajímavé příležitosti. Výborně však v obraně zapracoval Brazilec Maicon, který míč získal a Porto může zamířit vpřed.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Aktivní Aboubakar velmi nepříjemně napadal Velazqueze, který se však dokázal uvolnit a vše vyřešil razantním odkopem na polovinu hostujícího Porta.
     
    90+2
    Střídající Héctor Herrera dokázal přenést hru na levou stranu, kde se nacházel André André. Jeho následný centr na pravou stranu na Maxi Pereiru nebyl přesný a míč skončil v zámezí.
     
    90+3
    Velmi nebezpečný centr poslal před branku Bracaliho André André, který málem našel Aboubakara, ten však míč těsně nestihl!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! FC Arouca nedokázala navázat na dobré výsledky ze začátku sezóny a s FC Porto prohrála 1:3!

    První poločas nabídl velmi vyrovnanou hru a hodně šancí! Hned v deváté minutě mohlo jít do vedení Porto, nicméně Aboubakar ve vápně na míč nedosáhl. O čtyři minuty později už se Porto radovalo! Na krásnou patičku Aboubakara si naběhl Jesús Corona, který nedal Bracalimu šanci! Následně zahrozil ze standardní sitauci David Simao, nicméně mířil přesně do náruče Casillase!

    Druhý poločas nabídl celkem tři branky! Do dvoubrankového vedení poslal Porto opět Jesús Corona, který dorazil střelu Andrého. V 71. minutě to bylo už 3:0, když se prosadil také Vincent Aboubakar! Domácí celek ještě dokázal snížit zásluhou Mauriedese, víc však nesthl!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:41:29)

    Jan Havlovic

    Branky: 83. Mauriedes – 15. Corona, 61. Corona, 71. Aboubakar

    Karty:   6. Simao (ARC) – 21. Layun (PRT), 23. Brahimi (PRT), 35. Marcano (PRT), 68. Rúben Neves (PRT), 80. Maxi Pereira (PRT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:23.
    FC Arouca: Bracali – Jailson (61.Maurides), Velazquez, Bastos, Lima – Valente, Prata Coelho, Simao (73. Nildo Petrolina) – Bernardes, Roberto, Zequinha (55.Leandro)
    Náhradníci: Adilson, Dabo, Gege, Nildo Petrolina, Leandro, Maurides, Rui Sacramento

    FC Porto: Casillas – Pereira, Maicon, Marcano, Layun – Andre, Neves, Imbula Wanga (70.Herrera) – Corona (87. Bueno), Aboubakar, Brahimi (55. Danilo Pereira)
    Náhradníci: Bueno, Helton, Herrera, Matins Indi, Osvaldo, Pereira, Tello
    bahis siteleri