Rapid – Sturm Graz 2:1 (kon.) | Rheindorf Altach – Salzburg 1:0 (kon.) | Ried – Admira 1:1 (kon.)
Grödig – Wolfsberger 1:0 (kon.)
konec
SC Rheindorf Altach
1:0 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Sobota 31.10.2015, 18:30 • Stadion Schnabelholz • Rakouská Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný sobotní večer! Poslední říjnový den je na programu utkání 14. kola rakouské Tipico-Bundesligy mezi týmy SC Rheindorf Altach a FC Red Bull Salzburg. Úvodní výkop tohoto zápasu proběhne v CASHPOINT Areně v 18:30 a já doufám, že u toho budete s námi!
     
    SC Rheindorf Altach
    Vstup do letošního ročníku se domácímu týmu ani v nejmenším nezdařil. Loni Altach skončil na 3. místě a v létě bojoval o postup do Evropské ligy UEFA (neúspěšně, ve 4. předkole byl Altach vyřazen portugalským Belenenses), a od té doby je Rheindorf pod těžkou dekou, po 13 odehraných kolech má na kontě slabých 12 bodů a figuruje až na 8. místě tabulky. Mizernou formu dokumentuje i posledních 5 ligových zápasů – 1 výhra, 4 prohry a skóre 4:9.

    Nejlepším střelcem domácích je prozatím útočník Martin Harrer, který zaznamenal 3 přesné zásahy. Nejvíce gólu potom pro spoluhráče připravil Dominik Hofbauer, který nahrál již na 4 góly.
     
    FC Red Bull Salzburg
    Úřadující šampion rakouské ligy vstoupil do nové sezóny lehce klopýtavým krokem, jednak vypadl i z evropských pohárů (z LM ho vyřadilo Malmö, z Evropské ligy následně Dinamo Minsk), a ani v domácí soutěži to ze začátku nebylo úplně ono. Po prvních třech kolech měli hosté na kontě pouze jediný bod, ale od té doby už je to zase ten starý známý Salzburg. Postupně se hráči Red Bullu vyšvihli až na první místo, které momentálně se ziskem 27 bodů ve 13 zápasech stále drží, ačkoli jen o skóre před druhou Austrií.

    Nejlepším střelcem Red Bulls je Španěl Jonatan Soriano. Tento třicetiletý forvard rozvlnil síť celkem 9x, stejně jako Gorgon z Austrie (a to ještě Soriano zmeškal 4 kola kvůli zdravotním problémům). Klubové statistice nahrávačů vévodí Valon Berisha, záložník, který přihrál na 4 góly.
     
    Rozhodčí
    Jako hlavní rozhodčí zápas odřídí pan Julian Weinberger a jako asistenti na čarách figurují pánové Richard Hübler a Habip Tekeli.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Lukse – Zech, Ortiz, Zwischenbrugger, Schreiner – Luxbacher, Roth, Jäger, Netzer (C), Tajouri – Harrer
    Náhradníci: Kobras – Hofbauer, Salomon, Seeger, Schilling, Prokopic, Ngwat-Mahop

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Miranda, Hinteregger, Ulmer – Minamino, Schmitz, Keita, Berisha – Damari, Soriano
    Náhradníci: Stankovic – Caleta-Car, Reyna, Nielsen, Lainer, Mukhtar, Laimer

    Rozhodčí: Weinberger – Hübler, Tekeli.
     
    Kapitáni obou týmů se pozdravili s rozhodčími, za chvilinku začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč do hry uvedli domácí hrající dnes v bílo-černé kombinaci, Salzburg oblékl své venkovní modro-žluté dresy.
     
    1
    V první akci zápasu se vpřed probíjel domácí bek Schreiner, obrana Red Bullu zakročila bez nějakých větších problémů.
     
    3
    Schreiner vhazoval dlouhý aut na dohled Walkeho brány, ale Salzburgu se podařilo balon odehrát až na půlku domácího týmu.
     
    5
    Prvním faulem se provinil Schwegler, sudí balon přisoudil domácím.
     
    6
    Hinteregger si v pozici posledního dovolil kličku, ale dostal sám sebe pod tlak a balon mu utekl do zámezí.
     
    7
    Krátkou chvíli teď hosté kombinovali na dohled brány Altachu, ale nic kloudného nevymysleli. Hra se stěhuje zpět k půlicí čáře.
     
    9
    Hinteregger trefil svým odkopem Harrera. Notně otřesený forvard Altachu si poležel na trávníku, ale nakonec vstal a hosté následně sportovně odevzdali míč na kopačky domácího týmu.
     
    10
    Na krátko rozehraná standardní situace přinesla rohový kop pro Altach poté, co byl Tajouriho centr sražen za brankovou čáru.
     
    10
    Obrana Salzburgu však domácím nedala sebemenší šanci ohrozit z rohu Walkeho a balon opět putuje na kopačky defenzivní linie domácího celku.
     
    12
    Lukse vystartoval z brány a sebral balon těsně před dotírajícím Minaminem. Následně domácí brankář rozehrál dalekonosným odkopem.
     
    14
    Už už se zdálo, že rychlá kombinace Salzburgu přinese i nějakou tu šanci, ale není tomu tak. Altach se ubránil a ještě vyzískal autové vhazování.
     
    15
    Keita vysunul na levém křídle Ulmera, jehož přízemní centr odvrátil Ortiz do zámezí.
     
    16
    Luxbacher se dostal do obrovské šance, ale radost z toho mu zkazil jak Walke skvělým zákrokem, tak i pomezní sudí odmáváním ofsajdu. Žádné vzrušení se tedy nekoná, stav stále 0:0.
     
    18
    Dlouhý aut Schweglera dokázala odvrátit hlava domácího obránce, a Tajouri se navíc hnal vpřed. Zradilo ho však zpracování a balon tak doputoval až k Luksemu, který se protáhne odkopem.
     
    21
    Valon Berisha se dostal do zakončení, rána byla sražena na roh.
     
    21
    Po centru vznikla ve vápně Altachu nepřehledná mela, a balon šel nakonec od Damariho vysoko nad – rozehrát tak mohl Andreas Lukse.
     
    23
    Fineskám Schreinera učinil na pravém křídle přítrž Schwegler, ale následný odkop se Walkemu vůbec nezdařil. Balon tak mají v moci opět domácí.
     
    24
    Hinteregger vyslal za obranu Altachu Ulmera. S ním se však ukázkově vrátil Zech a odkopl balon až téměř k půlicí čáře.
     
    25
    Pomalu, ale jistě už otěže zápasu přebírá favorit ze Salzburgu, ale domácí brání velmi obětavě a důrazně. Teď to však s důrazem přehnal Tajouri, když nedovoleně atakoval Takumiho Minamina.
     
    26
    Naby Keita se se štěstím dostal k odraženému míči a vypálil, bohužel pro Red Bulls však jen do míst, kde stál Lukse.
    26. Naby Keita (SLZ)
     
    27
    Poprvé o sobě dal vědět i kapitán hostí Soriano, i když asi ne tak, jak by si představoval. Do kroniky utkání se zapsal nedovoleným zákrokem.
     
    30
    Ruka domácího hráče těsně za vápnem znamená solidní pozici pro hosty. Z této vzdálenosti by Soriano mohl pálit.
     
    31
    Kdepak, španělský útočník to zkusil přímo, ale zeď jeho pokus srazila a zbrzdila, nic nebezpečného se nezrodilo.
     
    32
    A Jonatan Soriano v akci znovu! Tentokrát dostal trochu prostoru za šestnáctkou a zkusil střelu. Mířil však hodně nepřesně, balon prošel kolem pravé tyče Lukseho brány ve vzdálenosti dobrých 3 metrů.
     
    34
    A do třetice všeho dobrého Soriano! Kapitán Salzburgu obdržel z levého křídla krásnou nahrávku, nesklopil však dostatečně nárt a poslal míč hodně mimo.
     
    35
    Na druhé straně opřel svůj střílený centr Schreiner do Mirandy a domácí reklamovali ruku. Julian Weinberger však zachoval ledový klid a v permanenci pak byl po nepřehledné situaci na druhé straně domácí Lukse.
     
    37
    Salzburg opět kontroluje míč a operuje v prostoru levého křídla. Akci zkusil zrychlit náhrou z první Keita, ale jeho úmysl nenašel pochopení a hosté tak o míč přišli. Navíc se faulem provinil Damari a balonu si tak chvilku užijí i borci Rheindorfu.
     
    39
    Soriano opět prokázal fotbalový čich a výbornou orientaci. Lukse vyběhl z vápna a hlavičkoval míč směrem k pravé postranní čáře. Tam doběhl právě útočník Salzburgu a zkusil z první ohrozit bránu, nicméně neúspěšně.
     
    41
    Schwegler se třemi rychlými kroky dostal až do palebné pozice, vyplynul z toho další roh pro hosty.
     
    41
    Následně zkusil do ohně vrátit vysoký míč Benno Schmitz, ale nejvýše vyskočil Lukse a stáhl míč do bezpečí.
     
    42
    Daniel Luxbacher se provinil zbytečným útočným faulem a v držení míče tak zůstane hostující celek.
     
    44
    Minaminovy rychlé a šikovné nohy nadělaly obraně Altachu velké trable, aut pro Salzburg.
     
    45
    A znovu útočný faul domácího hráče, teď se provinil Benedikt Zech, když k zemi stáhl Valona Berishu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Prvních 45 minut je za námi. Ne že by se týmy nesnažily, ale bohužel jejich nasazení zatím branku nepřineslo. Domácí byli v úvodu lehce aktivnější a možná i lepší, pak ale převzal iniciativu hostující favorit. Žádná z akcí Red Bullu však k brance nevedla, buď zakročil pozorný Lukse, a nebo mířili hráči Salzburgu mimo. Když už se pak náhodou dostali do slibné pozice borci domácího týmu, tak je buď zastavil praporek sudího, nebo i oni sami nějakým faulem. Doufejme, že druhá půle branku přinese a uvidíme i více fotbalovosti, začít by měla cca v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté se po rozehrání vrhli vpřed a po Keitově nahrávce pálil Damari. Střela sražena na roh.
     
    48
    Domácí se však bez sebemenších problémů ubránili.
     
    49
    Ismael Tajouri vybídl do sprintu Rotha. Jeho nahrávku srazil na roh Naby Keita.
     
    49
    A domácí si roh střihnou znovu, tentokráte z druhé strany.
     
    50
    Z celé akce vyplynula jen menší roztržka mezi domácím kapitánem Netzerem a bekem hostí Schweglerem, ale už se hraje dál a Salzburg má k dispozici další roh.
     
    51
    Balon byl odražen za vápno, kde hlídkoval Ulmer. Obránce Red Bulls si balon prvním dotykem zpracoval a pálil z half-voleje vedle levé tyče, Lukse situaci kontroloval.
     
    52
    Hinteregger fauluje ve středovém kruhu. Obětí byl Martin Harrer, který do druhé půle naskočil se svým, teď již čistým, dresem číslo 9.
     
    54
    Mirandova nepříliš kvalitní nahrávka proskákala až do autu.
     
    55
    Soriano protáhl Lukseho táhlou střelou, domácí gólman srazil na roh.
     
    56
    A opět nezapršelo, stále tedy trvá bezbrankový stav.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Netzer (SC Rheindorf Altach).
     
    56
    Žlutou kartu dostává Keita (FC Red Bull Salzburg).
     
    57
    Domácí kapitán Philipp Netzer se po střetu s Keitou v bolestech svíjí na trávníku a na scénu nastupují lékaři Altachu.
     
    58
    Záložník Altachu už ale odkráčel do zámezí a podle všeho se za chvíli opět vrátí do hry.
     
    58
    Martin Harrer odkopl balon až k Walkemu, Salzburg zakládá další útočnou akci.
     
    60
    Paulo Miranda teď doslova zahodil Harrera, ale pokračuje se ve hře.
     
    60
    Po hodině nám tedy nikdo neudělal radost gólem, dočkáme se ho v těch zbývajících 30 minutách?
     
    62
    Valon Berisha se ukázkově projel „na saních“ a odklidil míč do zámezí.
     
    63
    Tajouri nasadil jesličky Hintereggerovi a hostující stoper ho za to patřičně potrestal, byl za to však náležitě odměněn.
     
    64
    Rheindorf Altach právě vstřelil branku!
    Martin Harrer ustál na pravém křídle důrazný souboj s Minaminem, ve kterém by pravděpodobně 95% fotbalistů upadlo, a poslal přízemní centr před bránu. Tam doklouzal FELIX ROTH a dokázal se štěstím dostat míč za brankovou čáru.
    64. ROTH - 1:0
     
    67
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Minamino, přichází Nielsen.
     
    67
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Damari, přichází Reyna.
     
    71
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Tajouri, přichází Salomon.
     
    71
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Luxbacher, přichází Seeger.
     
    74
    Reyna sehrál pod sebe na hranici vápna a Keitova rána byla přizvednuta nad – roh pro hosty.
     
    75
    V krátkém sledu se na zemi ocitli snad 3 hráči Salzburgu, ale ani jednou to nebyl nějak extra důrazný zákrok a provinění proti pravidlům. Hraje se dál a Keita v souboji s dvojicí protihráčů získal aspoň autové vhazování.
     
    77
    Další snahu Red Bulls zastavila nepřesná nahrávka z Nielsenovy dílny. Přibližně čtvrt hodinky před koncem tak favorit stále ztrácí jeden gól.
     
    78
    Keita se opět pokopal s protihráčem, tentokráte to odnesl zatím jediný střelec Felix Roth.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Schreiner (SC Rheindorf Altach).
     
    80
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Harrer, přichází Hofbauer.
     
    81
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Berisha, přichází Mukhtar.
     
    83
    Yordi Reyna vyslal hodně nepřesná pas směrem vpřed, balon došel až do rukavic Andrease Lukseho.
     
    84
    Krásnou myšlenku se pokusil zrealizovat Schreiner, když z první uvolňoval Hofbauera. K smůle Altachu ale centr přetáhl a ten skončil až u Walkeho.
     
    84
    Yordi Reyna se ocitl tváří v tvář domácímu gólmanovi, ale selhal a Lukse drží náskok Altachu.
     
    87
    Patrick Salomon se provinil útočným faulem, ale Altach se následně osvobodil a Salzburgu už pomalu, ale jistě dochází čs na zvrat skóre.
     
    88
    Teď navíc Patrick Seeger provětral Paula Mirandu. Bek Salzburgu si, ač s obtížemi, poradil, a hosté se tak mohou dále snažit smazat jednogólové manko.
     
    90
    Už běží poslední minuta řádné hrací doby a Altach stále drží překvapivé, o to však cennější vedení.
     
    90
    Vynikající Lukse! Ulmer zkusil štěstí z úhlu a domácí gólman vyrazil na vápno. Tam stál Hany Mukhtar, který na nic nečekal a z první pálil. Andreas Lukse se ale včas přesunul a sebral tak Mukhtarovi téměř jasný gól!
    90. Andreas Lukse
     
    90+1
    Už běží nastavený čas a Altach je velmi, velmi blízko cennému skalpu.
     
    90+3
    Probíhá poslední ze tří nastavených minut, Salzburg se zoufale snaží o srovnání.
     
    90+3
    Lukse sebral balon a odkopává daleko pryč, tohle už vypadá velmi nadějně pro Altach.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Bezprostředně poté, co Weinberger pískl konec, se všichni domácí hráči seběhli k bráně a děkovali Luksemu. Nutno uznat, že brankář Altachu byl dnes vynikající a čisté konto si zasloužil.

    Ačkoli byl tedy po většinu utkání Red Bull lepším týmem, tak Altach zásluhou již zmiňovaného Andrease Lukseho a střelce Felixe Rotha zvítězil nejtěsnějším rozdílem a připisuje si veledůležité tři body. Tím bych to dnes uzavřel, děkuji Vám za pozornost, přeji příjemný zbytek víkendu a zase někdy u onlajnů na počtenou! (20:21:51)

    Michal Konvalina

    Branky: 64. Roth

    Karty:   56. Netzer (ALT), 79. Schreiner (ALT) – 56. Keita (SLZ), 63. Hinteregger (SLZ)


    SC Rheindorf Altach: Lukse – Zech, Ortiz, Zwischenbrugger, Schreiner – Luxbacher (71. Seeger), Roth, Jäger, Netzer (C), Tajouri (71. Salomon) – Harrer (80. Hofbauer)
    Náhradníci: Kobras – Hofbauer, Salomon, Seeger, Schilling, Prokopic, Ngwat-Mahop

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Miranda, Hinteregger, Ulmer – Minamino (67. Nielsen), Schmitz, Keita, Berisha (81. Mukhtar) – Damari (67. Reyna), Soriano
    Náhradníci: Stankovic – Caleta-Car, Reyna, Nielsen, Lainer, Mukhtar, Laimer

    Rozhodčí: Weinberger – Hübler, Tekeli
    bahis siteleri