Winnipeg – Washington 2:1 (po pr.) | Los Angeles – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Detroit – Nashville 5:4 (po pr.) | Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | St. Louis – Toronto 1:4 (kon.)
Philadelphia – Columbus 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 3:0 (kon.) | Vancouver – Boston 0:4 (kon.)
San Jose – Tampa 3:4 (kon.) | Carolina – Arizona 5:4 (kon.) | Chicago – Winnipeg 3:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Neděle 06.12.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Nikita Kučerov (TBL) (2 + 0)
    Brent Burns (SJS) (1 + 1)
    Victor Hedman (TBL) (0 + 1) (07:21:03)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 1, 1 střela, čas na ledě 14:37)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 1, 0 střel, čas na ledě 15:58)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 34

    Tampa Bay Lightning: 20
     
    Ale domácí tým ze San Jose už ztrátu nedožene. Bojovnost ve třetí třetině sice kalifornský klub dovedla k těsnému výsledku a slibné šanci na zisk bodů, ale nakonec je to Tampa, kdo se raduje z vítězství ještě v základní hrací době. Byl to především Brent Burns, kdo dodal domácím fanouškům naději na body, ale k vyrovnání již nedošlo. Tampa Bay dnes dávala branky především z nečekaných situacích, překvapovat soupeře se jí vyplatilo. Žraloci se tak budou muset snažit bodovat v příštím zápase. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Zakázané uvolnění Blesků. Domácí trenér si vybírá oddechový čas.
     
    59:25
    Souboj u mantinelu pro Callahana. Přestože Sharks zůstávají na puku, nemohou se dostat do vyložené příležitosti.
     
    59:03
    Už začala poslední minuta základní hrací doby, Pavelski nahodil puk na branku, ale hostující obránci jej stačili vytečovat pryč.
     
    58:39
    Tampa Bay nahodila puk alespoň do středního pásma, když už se jí napoprvé nepovedlo trefit prázdnou branku, pak přišlo hostující zakázané uvolnění.
     
    58:20
    San Jose Sharks už hrají bez brankáře, Alex Stalock na střídačce a domácí tak riskují hru v šesti mužích.
     
    57:40
    Joel Ward zůstal dobře postavený před brankou, ale puk do sítě nedopravil, San Jose ubíhá čas do konce třetí třetiny hodně rychle.
     
    57:10
    Na ledové ploše je zpátky dnešní tahoun týmu Brent Burns a už zase dělal nepříjemnosti obráncům soupeře. Pak se ale pokusil na druhé straně zahrozit i Killorn.
     
    56:45
    Matt Nieto zkusil překvapit soupeře samostatným průnikem až před brankáře, ale se zakončením už to bylo horší, puk v ochranné síti.
     
    56:27
    Vasilevskij měl trable se skákajícím kotoučem, tak jej raději ukryl pod lapačku. Vhazovat se bude právě před zraky hostujícího gólmana.
     
    56:01
    Brown jen tak tak nyní stačil vyhodit puk do středního pásma, ale přeci jen nakonec Tampu osvobodil.
     
    55:27
    San Jose Sharks jsou najednou na koni. Jsou to Kaliforňané, kdo se nyní pohybuje kolem klece soupeře a nepouští jej vůbec na kotouč.
    Brent BURNS - 3:4
     
    54:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Na světě je další využitá přesilová hra San Jose, jde vidět, že v početní výhodě si dnes Žraloci věří. A hádejte, kdo je strůjcem gólu, který snižuje rozdíl ve skóre na jeden zásah? Ano, je to BRENT BURNS, kdo si nádherně povodil celou obranu Tampy, chvíli váhal se střelou, ale pak už puk potáhl zápěstím a s klidem jej zavěsil přímo pod víko brankáře Vasilevskiho. A halou to jen zabouřilo. Hodně pohledná branka, ale pro domácí především důležitá. Bez asistence.
     
    53:47
    Tvrdá srážka Brauna za domácí brankou, za kterou půjde pykat někdo z hostů. Na trestnou lavici už poslušně zamířil Alex Killorn (TBL) je vyloučen za vražení na hrazení.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 34. Tennyson (Braun, Hertl), 49. Ward (Burns, Pavelski), 55. Burns – 3. Kučerov (Hedman), 12. Condra (Šustr, Brown), 37. Kučerov (Stamkos), 44. Boyle (Brown)


    San Jose Sharks: Stalock (Jones) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Karlsson, Thornton, Pavelski – Donskoi, Marleau, Ward – Nieto, Hertl, WIngels – Zubrus, Tierney, Brown
    Tampa Bay Lightning: Bishop (49. Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Šustr – Killorn, Filppula, Stamkos – Drouin, Namestnikov, Kučerov – Brown, Boyle, Callahan – Vermin, Marchessault, Condra

    Rozhodčí: Charron, Kozari – Devorski, Berg

    Diváci: 16 089
    bahis siteleri