Pittsburgh – Boston 2:6 (kon.) | Washington – Tampa 5:3 (kon.) | Carolina – Florida 0:2 (kon.)
Ottawa – San Jose 4:2 (kon.) | Detroit – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – NY Rangers 5:2 (kon.)
Buffalo – Chicago 2:3 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Calgary 3:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Detroit Red Wings
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Vancouver Canucks
Sobota 19.12.2015, 01:30 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Linden VEY - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vancouver Canucks. Rozhodující branku vstřelil LINDEN VEY.
     
    64:05
    Helm zbytečně zariskoval a ztratil kotouč, čímž nabídl dobrou šanci pro Vrbatu, ten však svůj samostatný únik v rozhodující branku nepřetavil!
     
    62:24
    Edler zbytečně ztratil kotouč a domácí se hnali do přečíslení 2 proti 1! Sám na sebe to vzal Nyquist, který se dostal až před Millera, avšak v souboji tváří v tvář brankáře Canucks překonat nedokázal!
    58:53 Henrik ZETTERBERG - 3:3
     
    58:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neskutečné, v Joe Louis Areně je opět vyrovnáno! Postarali se o to ti nejzkušenější z řad domácího celku, Dacjuk vyhrál vhazování a posunul puk na HENRIKA ZETTERBERGA, který ranou z poměrně ostrého úhlu našel skulinku mezi Millerovým ramenem a horní tyčí – závěr zápasu ještě bude sakramentsky zajímavý! Asistence: Pavel Dacjuk.
     
    58:47
    Skvělý Miller! Americký brankář v barvách Canucks se parádně přesunul proti ráně z hole Pavla Dacjuka a hodně teď podržel svůj tým!
     
    58:23
    Howard odjíždí na střídačku, domácí to zkusí v šesti!
     
    56:09
    Po McCanově nahození Howardovi vypadl kotouč, na hranici brankoviště se o dorážku mocně snažili Burrows a Higgins, ovšem domácí brankář kus černé pryže našel jako první a schoval jej pod svou lapačkou!
     
    54:34
    Další vyloučení domácích, to je pro Detroit výrazná komplikace! Za sekání je je dvěma minutami potrestán Brendan Smith, teď to ale sudí viděli naprosto správně.
     
    53:06
    Tohle bylo hodně přísné vyloučení. Niklas Kronwall se dle sudího provinil nedovoleným bráněním vůči unikajícímu Sedinovi, Vancouver má k dispozici přesilovku 4 proti 3.
     
    52:43
    Vypadá to, že na trestnou lavici usedne z každého týmu jen jeden hráč. Dvěma minutami za hrubost jsou oceněni domácí Luke Glendening a hostující Alex Biega.
     
    50:30
    Tohle byla dobrá šance pro Detroit! Znovu u toho byl Kronwall, který obdržel puk v předbrankovém prostoru, pokusil se o bekhendový blafák, ale Miller se natáhl co to šlo a předvedl famózní zákrok!
     
    50:03
    Larkin přenechal kotouč Kronwallovi, který si s ním sjel až mezi kruhy a jeho tvrdé ráně scházely centimetry!
     
    49:22
    Až nyní se hra přerušuje, na trestné lavici už sedí Jared McCann, střelec dnešní první branky, jenž si odpyká dvě minuty za hákování.
    45:33 Radim VRBATA - 2:3
     
    45:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver si ztracené vedení bere zpět! Po Tanevově ráně vyrazil Howard kotouč jen před sebe, kde se jej ujal RADIM VRBATA, zkušeně si počkal na ideální střelecký moment a bekhendem uklidil kus černé pryže do prázdné domácí svatyně! Pro mladoboleslavského rodáka je to už desátý přesný zásah v tomto ročníku. Asistence: Christopher Tanev, Sven Baertschi.
     
    45:19
    Marčenko vyrobil obrovskou hrubici v rozehrávce, na to konto se sám před Howardem ocitl dnes z farmy povolaný Linden Vey, ovšem brankáře domácích nepřekonal!
    43:29 Pavel DACJUK - 2:2
     
    43:29
    Detroit právě vstřelil branku!
    No vida, máme vyrovnáno! Domácí vyhráli důležitý souboj u mantinelu, puk se následně dostal až ke Smithovi, který přihrávkou par excellence oslovil PAVLA DACJUKA, jemuž už jen stačilo trefit prázdnou branku! Asistence: Brendan Smith, Alexej Marčenko.
     
    41:03
    Tohle může Red Wings mrzet! Po zaváhání a špatném rozebrání hráčů Green svou přihrávkou předložil kotouč Richardsovi, kterého ale před prázdnou brankou do zakončení nepustil obránce Biega!
     
    40:00
    Po zaznění sirény se před Howardem ještě utvořila menší šarvátka mezi Prustem a Ericssonem, dvouminutovým trestem za hrubost je nakonec potrestán pouze hostující borec – Detroit tak bude mít v úvodu třetí třetiny dobrou šanci na vyrovnání.
     
    39:46
    Detroitské vstřelená branka opravdu nakopla a Miller se má v závěru třetiny co ohánět! Nyquist parádním křižným pasem oslovil Tatara, po jehož ráně z první kotouč proletěl jen těsně vedle pravé tyče hostující pokladnice!
    38:53 Joakim ANDERSSON - 1:2
     
    38:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Red Wings se prosazují a vracejí se zpět do hry! Opět to byla velice povedená akce, která vzešla z opravu enormního tlaku domácích. Na konci této kombinace DeKeyser poslal puk na před brankou stojícího JOAKIMA ANDERSSONA a ten jej šikovnou tečí usměrnil mezi Millerovy betony! Pro švédského útočníka je to první branka v této sezoně. Asistence: Danny DeKeyser, Luke Glendening.
     
    38:24
    Domácí se mocně snaží o snížení! DeKeyser si několikrát vyměnil puk s Ericssonem, nakonec se nijak nerozpakoval a tvrdou ranou orazítkoval horní tyč!
     
    37:32
    Další dobrá šance Kosatek! Tentokráte se sám před Howardem ocitl Alexandre Burrows, ovšem ani svou druhou dnešní tutovku v gól přetavit nedokázal – domácí brankář puk na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče!
    37:08 Sven BAERTSCHI - 0:2
     
    37:08
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Klobouk dolů, tohle byla parádní akce hostí, kteří zvyšují své vedení! Vrbata zavezl kotouč do útočné třetiny, kde nahrál Horvatovi, jenž fantastickou bekhendovou přihrávkou vyzval ke skórování SVENA BAERTSCHIHO, proti jehož přesnému pokusu už se Howard nestačil včas přemístit! Asistence: Bo Horvat, Radim Vrbata.
     
    34:13
    Pěkně to nyní vymyslel Zetterberg, který nabídkou na teč vyzval ke skórování Abdelkadera, ten však trefil jen rychle se přesouvajícího Millera!
     
    33:42
    První přesilovka tohoto utkání, tohle je dobrá šance pro domácí! Dvě minuty za podražení si odsedí Alexandre Burrows.
     
    22:02
    Detroitští se hnali do přečíslení 2 proti 1, nakonec to sám na sebe vzal Slovák Tatar, po jehož projektilu Miller chvíli vůbec netušil, zda má kotouč ve svém držení, nakonec ale celou situaci přestál bez úhony!
    Jared MCCANN - 0:1
     
    18:57
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté se zcela zaslouženě ujímají vedení! Po nikterak nebezpečném nahození v podání Hansena se puk od zadního mantinelu odrazil před branku domácích, kde zaváhání obránců a Jimmyho Howarda využil pozorný mladíček JARED MCCANN, který přesnou ranou na zadní tyč otevřel skóre dnešního mače! Asistence: Jannik Hansen.
     
    16:20
    Howard znovu podržel svůj tým! První rána od Horvata domácímu brankáři vypadla, útočník Canucks toho využil a obtočil se kolem branky, zasunout do ní puk se mu však díky tygřímu skoku a skvělému zákroku Howarda nepovedlo!
    Jimmy Howard fantastickým zákrokem zabránil jistému gólu.

     
    07:44
    Parádní zákrok Howarda! Veyovu ránu vyrazil domácí brankář jen před sebe a před Burrowsem zívala téměř kompletně prázdná detroitská svatyně, ovšem domácí gólman se fantasticky přemístil a schoval kotouč ve své lapačce!

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 39. Andersson (DeKeyser, Glendening), 44. Dacjuk (Smith, Marčenko), 59. Zetterberg (Dacjuk) – 19. McCann (Hansen), 38. Baertschi (Horvat, Vrbata), 46. Vrbata (Tanev, Baertschi), rozh. náj. Vey

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Dacjuk (DET)
    0:0   Burrows (VAN)
    2. série:
    0:0   Nyquist (DET)
    0:1   Vrbata (VAN)
    3. série:
    1:1   Richards (DET)
    1:1   Baertshci (VAN)
    4. série:
    1:1   Tatar (DET)
    1:1   Higgins (VAN)
    5. série:
    1:1   Larkin (DET)
    1:1   Hansen (VAN)
    6. série:
    1:1   Zetterberg (DET)
    1:1   D. Sedin (VAN)
    7. série:
    1:1   Helm (DET)
    1:2   Vey (VAN)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Green, DeKeyser, Ericsson, Smith, Marčenko – Larkin, Zetterberg, Abdelkader – Helm, Dacjuk, Richards – Nyquist, Sheahan, Tatar – Jurčo, Glendening, Andersson
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Edler, Tanev, Hutton, Weber, Bartkowski, Biega – D. Sedin, McCann, Burrows – Higgins, Horvat, Hansen – Baertschi, Cracknell, Vrbata – Prust, Vey, Dorsett

    Rozhodčí: Tim Peel, Gord Dwyer – Mark Wheler, Derek Nansen

    Diváci: 20 027
    bahis siteleri