Tottenham – Sunderland 4:1 (kon.) | Manchester City – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Chelsea – Everton 3:3 (kon.)
Bournemouth – Norwich 3:0 (kon.) | Southampton – West Brom 3:0 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:1 (kon.)
Aston Villa – Leicester 1:1 (kon.)
konec
Manchester City
4:0 (2:0)
Crystal Palace FC
Sobota 16.01.2016, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne u sledování anglické Barclays Premier League! Víkendové zápasy jsou opět v plném proudu a nás čeká duel mezi týmy Manchester City a Crystal Palace FC. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    MANCHESTER CITY

    Domácí jdou do utkání opět jako favorité, i když posledně doma nevyhráli. V posledním utkání zde přivítali zvedající se Everton. S nim zahráli Citizens remízu 0:0. I po této remíze se poloha Manchesteru City v tabulce však nezměnila. Stále je třetí a stále ztrácí 3 body na první Arsenal, který má shodně 43 bodů s druhým Leicesterem. Na záda Manchesteru dýchá Tottenham, který má ztrátu čtyř bodů na celek z Etihad Stadium.
     
    CRYSTAL PALACE FC

    To hostující Crystal Palace na tom taktéž není nejhůře. Do utkání jde sice v roli outsidera, to však na půdě Manchesteru City nejde jen málo celků. Aktuálně se celek z Londýna drží na osmé příčce se ziskem jednatřiceti bodů. Jinými slovy ztrácí 4 body na pátý West Ham, který už je v pozicích, jež zaručují postup do Evropy. Crystal Palace by na Etihad určitě rád vyhrál a napravil tak porážku 1:0 s Aston Villou z posledního kola.
    Trénink Manchesteru City den před zápasem s Crystal Palace.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Silva, Delph, Fernando, De Bruyne – Iheanacho, Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Sterling, Navas, Clichy, Y. Touré, Humphreys.

    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Cabaye, Ledley – Puncheon, McArthur, Zaha – Wickham.
    Náhradníci: Speroni – Campbell, Čung-Jong, Jedinak, Mutch, Chamakh, Kelly.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Adrian Holmes, Andy Garratt, Mark Clattenburg.
     
    Hráči právě vchází na trávník zaplněného Etihad Stadium a připravují se na úvodní hvizd.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Crystal Palace, kteří ihned zahajují útočnou akci na branku Joa Harta.
     
    2
    Zatím se v úvodu utkání drží fotbalisté Crystal Palace míče na polovině Manchesteru City, ovšem aktuálně bez žádné výraznější šance. Joe Hart zatím nemusel zasahovat, pouze Aleksandar Kolarov odrazil míč na rohový kop pro hosty.
     
    3
    K letícímu míči se po rohovém kopu dostal Scott Dann a Nicolás Otamendi. To se sice ještě nic nestalo, ovšem po chvíli se dostal do skvostné akce Jason Puncheon, který hlavičkoval z bezprostřední blízkosti a Joe Hart měl co dělat, aby projektil zastavil.
     
    4
    Po této úvodní šanci Crystal Palace se už k míči dostali fotbalisté Manchesteru City. Těm se ještě nepodařilo dostat do šestnáctky svého dnešního soka, ovšem s míčem na jeho polovině usilovně kombinují.
     
    5
    Všemu učinil přítrž James McArthur, který svým defenzivním zákrokem obral domácí o míč a pomalu tak zakládá další útočnou akci hostujícího Crystal Palace.
     
    6
    Fotbalisté Crystal Palace momentálně dost zaskočili nejednoho příznivce na Etihad. Aktuálně se totiž stále drží míče a fotbalisty domácího mužstva nikam nepouští. Navíc okupují jejich polovinu.
     
    7
    Yohan Cabaye se ujal exekuce volného přímého kopu, jenže vůbec se mu nepovedl. Jeho centrovaný míč se vznesl akorát na hlavu Martína Demichelise, který si už s míčem věděl rady.
     
    8
    Domácí Citizens přidali výrazně na tempu a pokouší se prorazit uzavřenou zálohu hostujícího Crystal Palace. Aktuálně to zkoušel David Silva, jenže ten nedokázal přesněji nacentrovat na Kevina De Bruyneho.
     
    10
    Přihrávka Martína Demichelise nenašla žádného spoluhráče a k nelibosti domácího fotbalisty se míč dostal až k Wickhamovi.
     
    11
    Kelechi Iheanacho nalezl skvěle postaveného Kevina De Bruyneho, který okamžitě začal zapojovat mozek. Po chvíli podržení míče hledal Sergia Agüera, ovšem nalezl pouze hlavu Joela Warda. Ten odhlavičkoval míč na rohový kop.
     
    12
    Po onom rohovém kopu se však nic moc nestalo. Scott Dann si všiml letícího míče jako první. Nebylo tak pro něj nijak těžké odhlavičkovat jej pryč.
     
    13
    Pablo Zabaleta nalezl Sergia Agüera, který si dlouho držel míč a hledal vhodný prostor pro zakončení. Přes dotírající fotbalisty Crystal Palace však nedokázal nic vymyslet.
     
    14
    Po delší odmlce se hra přesunula na polovinu Manchesteru City, kde se snaží Crystal Palace založit po defenzivní chvilce také nějaký svůj útok. Obrana Manchesteru City se ovšem zatím nenechává převést.
     
    15
    Po centru Souarého se pokoušel prosadit hlavičkující Zaha. Cestu k míči si sice našel, jenže jej hlavou poslal do zámezí a daroval tak Joovi Hartovi možnost odkopávat.
     
    16
    Po odkopu Joa Harta se dostává k míči opětovně Manchester City, který se snaží roztáhnout hru více na křídlo a prodrat se tak do šestnáctky Crystal Palace.
     
    17
    Po kombinacích Manchesteru City se dostává dopředu taktéž Cabaye. Nicméně ani jemu se nedaří vypálit na Harta.
     
    18
    Opět jsme byli svědky odkopu Joa Harta od jeho klece a opět to neznamenalo žádný posun dopředu pro Citizens. Míč putuje akorát do držení fotbalistů Crystal Palace.
     
    20
    David Silva se dostal k míči, což ihned znamená pro obranu soupeře zbystření. Jenže Silvovi se toho s míčem moc nepovedlo. Jeho průnik završil střelou do prázdna a daroval tak Waynovi Hennesseymu.
     
    21
    Wayne Hennessey se tak ujal odkopu od klece a pokoušel se založit rychlý útok Crystal Palace, jenže míč de facto daroval hráčům Citizens. Žádný spoluhráč nebyl v blízkosti jeho centru a míč se tak dostal do držení Fabiana Delpha.
     
    22
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak tohle muselo Crystal Palace dost zaskočit. Po krátkých kombinacích Manchesteru City se dostal k míči FABIAN DELPH, který z obrovské vzdálenosti vypálil na branku Crystal Palace a skóroval! Wayne Hennessey si sice na míč sáhl, jenže gólu nezabránil. Hennessey si za rámeček si tento počin rozhodně nedá – 1:0!
    22. Fabian DELPH - 1:0
     
    23
    Manchester City rázem působí daleko pozitivnějším dojmem a zkouší se znovu prosadit.
     
    24
    Na druhé straně hrozil Zaha, nicméně jeho centr Kevin De Bruyne odhlavičkoval na rohový kop pro soupeře.
     
    25
    Po onom rohovém kopu se zkoušel prosadit Damien Delaney, jenže Joe Hart s jeho hlavičkou evidentně počítal. Nedělalo mu totiž moc velký problém ji zneškodnit.
     
    26
    Fabian Delph si zřejmě nahrabal u svého gólu trochu ega, jelikož zkoušel to samé nyní. Tentokrát ovšem mířil dost vedle a musel se tak svým spoluhráčům omluvit za nevydařené zakončení.
     
    28
    Manchester City si aktuálně stále drží míč a Crystal Palace k ničemu moc nepouští. Jenže sami Citizens se ani moc nikam netlačí a spíše jen kombinují.
     
    29
    Levačkou to zkoušel David Silva, jenže ani tentokrát se nepodařilo středopolařovi Manchesteru City zakončit správně a rozvlnit síť Crystal Palace.
     
    31
    Na trávníku Etihad Stadium stále můžeme sledovat vyrovnané počínání obou celků. Na hřišti se toho aktuálně však moc neděje a týmy spíše jen kombinují.
     
    32
    Po Souarého centru se dostal k míči Puncheon, který okamžitě zkoušel pálit zpoza šestnáctky Manchesteru City. Nicméně to se mu nepovedlo a míč tak šel ke Cabayeovi. Ten byl faulován a Crystal Palace tak bude mít další volný přímý kop.
     
    33
    K této standardní situace se postavil opět Yohan Cabaye. Jeho počínání však úspěch neslavilo. Míč namířil k pravé tyčce, jenže nestačil na bravurní zákrok Joa Harta.
     
    34
    Následoval tak logicky rohový kop Crystal Palace. Ten ovšem úspěch neslavil, navíc ani klec Joa Harta neohrozil. Martín Demichelis s Nicolásem Otamendim si se vším poradili a přesunuli hru na druhou polovinu.
     
    35
    Na oné druhé polovině zkoušel okamžitě zakončit Kelechi Iheanacho. Jenže kolem něho bylo několik hráčů a mladý talent ve službách Citizens tak pálil pouze do Scotta Danna.
     
    36
    Po odkopu Fernanda to zkoušel vepředu Sergio Agüero, jenže Argentinec nedokázal projít přes pozorného Souarého.
     
    37
    Po pasu Warda se dostal k míči Ledley, který však místo přechodu do akce hodil zpátečku a začal kombinovat s ostatními kolegy v záloze londýnského celku.
     
    38
    Po pádu Davida Silvy se dostal okamžitě k míči Sergio Agüero, který však pálil taktéž z pádu. Jeho projektil tak letěl velmi těsně odkryté klece Hennesseyho!
     
    39
    Po skvělém pasu De Bruyneho se dostal k míči Kelechi Iheanacho, který okamžitě hledal Sergia Agüera. Bohužel pro City však napálil Kelechi míč pouze do Delaneyho, který odrazil balon na rohový kop.
     
    40
    Onen rohový kop opět nepředstavoval pro Crystal Palace sebemenší ohrožení. Pouze když se Damien Delaney ocitl na zemi po souboji se Sergiem Agüerem, nicméně vše bylo v mezích pravidel.
     
    41
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Další gól z veliké vzdálenosti! Wayne Hennessey dnes evidentně nemá moc svůj den. SERGIO AGÜERO se po pasu od Kelechiho Iheanacha pár metrů za vápnem Crystal Palace opřel do míče a propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0!
    41. Sergio AGÜERO - 2:0
     
    42
    Crystal Palace se ovšem snaží vzchopit a ihned rozjíždí útok na polovině Manchesteru City.
     
    44
    Aktuálně už se poločas spíše dohrává. Manchester City se drží míče a s klidem na duši kombinuje.
     
    45
    Po další blokované střele Agüera, kterou tečoval Delaney, se bude zahrávat rohový kop Manchesteru City. K míči se staví David Silva.
     
    45+1
    A ten centroval akorát do skrumáže hráčů, odkud se míč odrazil k Pablovi Zabaletovi. Nicméně jeho projektil z větší vzdálenosti nebyl úspěšný.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, který nebyl nijak překvapivý. Ze začátku sice nebyla hra Citizens tolik výrazná, ovšem to změnil ve 22. minutě dělovkou z veliké vzdálenosti Fabian Delph. Ve 41. minutě navýšil na 2:0 Sergio Agüero a opět to byl gól z veliké vzdálenosti. Uvidíme, jak se s nátlakem Citizens popere Crystal Palace ve druhé polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O výkop druhého poločasu se postarali fotbalisté Manchesteru. Právě v Manchesteru nám začalo sněžit s utkání tak dostává nové grády.
     
    47
    Hned v úvodu se taktéž Yohan Cabaye ujal rohového kopu. Z jeho rohového kopu však nic moc nevzešlo, i tak se však drží hráči Crystal Palace na polovině Manchesteru City.
     
    48
    Kevin De Bruyne se snažil naběhnout si na přihrávku od Pabla Zabalety, jenže marně. Místo toho se k míči dostal McArthur, který tak zakládá další útok Crystal Palace.
     
    49
    Po autovém vhazování Manchesteru se dostal k míči Fernando, který přihrál dozadu na Aleksandara Kolarova. Ten ovšem nepochopitelně odkopl míč do autu, kde široko daleko nikdo nestál.
     
    50
    Wardův pas se dostal až na Ledleyho, který tak neprodleně centroval na Wickhama. Jenže hrotový útočník londýnského Crystal Palace nedokázal protlačit míč k Joovi Hartovi.
     
    52
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aleksandar Kolarov, přichází Gaël Clichy.
     
    53
    Aleksandar Kolarov se evidentně nepříjemně zranil, jelikož je odnášen na nosítkách. Do hry místo něj tak přichází Gaël Clichy.
     
    54
    V zápase se tak po pár minutách pokračuje. Nyní ovšem ve prospěch Crystal Palace, který bude kopat rohový kop po zákroku Martína Demichelise.
     
    55
    Wickham zkoušel zpracovat letící míč, jenže se mu to nějako nepovedlo přes dotírajícího Nicoláse Otamendiho, který tak odhlavičkoval míč pryč.
     
    56
    Po defenzivním zákroku Pabla Zabalety se do ataku žene opětovně Manchester City, který ovšem nikam moc nepospíchá a hraje aktuálně spíše na krásu.
     
    57
    Nyní si po střele Kevina De Bruyneho připsal famózní zákrok Wayne Hennessey, který míč chytil do rukavic a profesionálně jej zastavil.
     
    58
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Yaya Touré.
     
    59
    Centrovat zpoza hranice vápna Crystal Palace zkoušel Kevin De Bruyne. Na tento centr bude chtít ovšem Belgičan rychle zapomenout, jelikož se mu vůbec nepovedl.
     
    60
    Jonathan Moss tentokrát nepřehlédl faul Wickhama na Fernanda a píská tak faul. Kartu však hlavní sudí zatím neudělil a ani teď nekonal jinak.
     
    61
    Manchester si tak stále drží míč a pokouší se pomalejším stylem přejít na polovinu Crystal Palace.
    Sergio Agüero čelil v Premier League 28 týmům. Z toho proti 25 se střelecky prosadil!

     
    63
    Fernando nehezky poslal k zemi Connora Wickhama, který tak získal pro svůj celek další volný přímý kop z poloviny hřiště.
     
    64
    Z dálky nyní zkoušel pálit Ward. Jeho dalekonosný projektil nevypadal úplně špatně, jenže nakonec mířil pár centimetrů vedle klece Joa Harta.
     
    65
    Na hřišti toho aktuálně k vidění moc není. Crystal Palace si drží míč a pokouší se přejít více do útoku, jenže Manchester hostům pro změnu moc nedovoluje.
     
    66
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Connor Wickham, přichází Marouane Chamakh.
     
    67
    A Marouane Chamakh se ihned zapojil do kombinací svého celku, které aktuálně však zastavil pomezní sudí. Ten byl navíc sražen k zemi Delaneym.
     
    68
    Manchester si aktuálně snaží spíše udržet vedení a moc branku Crystal Palace neohrožuje.
     
    69
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl, neboť Manchester City odskakuje do třígólového vedení! David Silva si vyměnil míč s Tourém, který skvěle nalezl Kevina De Bruyneho. Ten však nezpanikařil a velmi nesobecky nalezl SERGIA AGÜERA, který tak z bezprostřední blízkosti hravě překonal Hennesseyho potřetí – 3:0!
    69. Sergio AGÜERO - 3:0
     
    70
    Po obdržení třetí branky tak rozehrával Crystal Palace, který si aktuálně drží míč.
     
    71
    Yohan Cabaye nalezl Zahu, který však s míčem v šestnáctce Manchesteru City nic moc nepředvedl.
     
    72
    Marouane Chamakh se po souboji s Martínem Demichelisem ocitl na zemi, navíc se souboj odehrával v pokutovém území Manchesteru. Nicméně Chamakh svůj pád značně přibarvil, rozhodčí tak jeho filmařské schopnosti ocenil žlutou kartou.
     
    73
    Wayne Hennessey se opřel do míče při odkopu od klece a přenesl tak ihned hru na polovinu Manchesteru City. Zde však fotbalisté Crystal Palace zatím nestihli nic moc vymyslet.
     
    75
    Gaël Clichy předvedl skvělé defenzivní schopnosti proti úniku McArthura. Londýnskému celku se na Etihad dnes zkrátka nedaří.
     
    76
    Crystal Palace se opět přesouvá na polovinu Manchesteru City a snaží se vsítit alespoň čestný gól.
     
    77
    O to se pokoušel z velmi veliké vzdálenosti Yohan Cabaye. Jeho projektil letěl ještě z větší vzdálenosti, než ten Fabiana Delpha. Nicméně míč netrefil branku Joa Harta.
     
    78
    Opětovně jsme svědky toho, jak si fotbalisté Crystal Palace drží míč, ovšem jak se jim nedaří projít přes zálohu Citizens.
     
    80
    Konal se rohový kop pro Manchester City. K rohovému praporku se postavil David Silva, nicméně jeho centr nenalezl nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    81
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází James McArthur, přichází Jordon Mutch.
     
    82
    Yaya Touré se postavil k exekuci volného přímého kopu kousínek za šestnáctkou Crystal Palace. Jeho dělovka však letěla pouze do obličeje některého z hráčů ve zdi Crystal Palace.
     
    83
    Nyní se pro změnu bude kopat volný přímý kop na polovině Manchesteru City. Nicméně ze vzdálenosti, ze které se branka moc ohrozit nedá.
     
    84
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po volném přímém kopu jsme byli svědky velmi rychlého protiútoku. Sergio Agüero uprchl přes Warda do samostatného úniku. Ward se ovšem hodně vracel a Agüero mohl dovršit hattrick. Místo toho však raději přihrál na DAVIDA SILVU, který tak jednoduše doklepl míč do sítě – 4:0!
    84. David SILVA - 4:0
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Jesús Navas.
     
    86
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Wilfried Zaha, přichází Lee Čung-Jong.
     
    87
    A právě Lee Čung-Jong byl hned u další akce Crystal Palace, která však skončila faulem na Yayu Tourého.
     
    88
    Manchester City se stále drží na polovině Crystal Palace. O vítězi už je rozhodnuto. Utkání se už de facto dohrává jen z formality.
     
    89
    Hosté už taktéž vesměs rezignovali a aktuálně sledujeme pouze posledních pár minut plných kombinací.
     
    90
    Tak se nám tu opět žlutí. Tentokrát přehnal Yohan Cabaye (CRP) zákrok na Nicoláse Otamendiho a Jonathan Moss s udělením karty neváhal.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 2 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Další faul Cabayeho, tentokrát to odnesl Kevin De Bruyne. Rozhodčí je však milosrdný a druhou žlutou kartu záložníkovi Crystal Palace neudělil.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno, Manchester City potvrdil roli favorita a jasně přehrál londýnský Crystal Palace 4:0. Ve druhém poločase jsme byli svědky dalších dvou branek. Nejprve si svůj druhý zásah v zápase připsal v 69. minutě Sergio Agüero. Tentýž hráč mohl v 84. minutě dovršit hattrick, gól však přenechal Davidu Silvovi, který se tak taky zapsal mezi listinu střelců. Crystal Palace krom úvodu prvního poločasu a chvilkovém záblesku okolo 50. minuty nic moc nepředvedl. Body zůstávají na Etihad Stadium naprosto zaslouženě.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (17:53:29)

    Karel Janeba

    Branky: 22. Delph (Silva), 41. Agüero (Iheanacho), 69. Agüero (De Bruyne), 84. Silva (Agüero)

    Karty:   72. Chamakh (CRP), 90. Cabaye (CRP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:10.
    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Kolarov (52. Clichy) – Silva, Delph, Fernando, De Bruyne – Iheanacho (58. Y. Touré), Agüero (85. Navas).
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Sterling, Navas, Clichy, Y. Touré, Humphreys.

    Crystal Palace FC: Hennessey – J. Ward, Dann, Delaney, Souaré – Cabaye, Ledley – Puncheon, McArthur (81. Mutch), Zaha (86. Čung-Jong) – Wickham (66. Chamakh).
    Náhradníci: Speroni – Campbell, Čung-Jong, Jedinak, Mutch, Chamakh, Kelly.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Adrian Holmes, Andy Garratt, Mark Clattenburg
    bahis siteleri