Tottenham – Sunderland 4:1 (kon.) | Manchester City – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Chelsea – Everton 3:3 (kon.)
Bournemouth – Norwich 3:0 (kon.) | Southampton – West Brom 3:0 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:1 (kon.)
Aston Villa – Leicester 1:1 (kon.)
konec
Newcastle United
2:1 (2:0)
West Ham United
Sobota 16.01.2016, 16:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Gouffran rozehrál rohový kop nakrátko a poté se sám dostal do zakončení, ale Adriána nepřekonal.
     
    90+5
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Aleksandar Mitrović, přichází Jamaal Lascelles.
     
    90+4
    V samotném závěru si Adrián připisuje zákrok a nohou vyráží prudkou střelu protihráče.
     
    90+1
    Colback vzal celou situaci sám na sebe, navedl si míč na střelu a poté to z 23 metrů zkusil, ale jeho rána branku asi o metr minula.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Rob Elliot (Newcastle United).
     
    90
    Jelavić si ukázkově zpracoval balon a poté z otočky vystřelil, ale jeho pokus skončil těsně nad brankou.
     
    89
    Jelavić poslal parádní centr před bránu, kde se ke střele hlavou dostal Kouyaté, ale Elliot jeho pokus na brankové čáře zastavil. Navíc to vypadalo, že Coloccini zahrál ve vápně rukou, avšak sudí penaltu nenařídil.
     
    80
    Hrací plochu opouští Ayoze Pérez, který dnes v 6. minutě otevřel skóre a poslal Newcastle do vedení. Na hřiště místo něj přichází Gouffran.
     
    76
    Adrián si připsal další ze svých skvělých zákroků a v těžké chvíli vychytal Mitroviće, který pálil z bezprostřední blízkosti. Domácí fanoušci, Mitrović a ani jeho spoluhráčí nedokážou pochopit, že Mitrović v této příležitosti selhal.
     
    75
    Dnes už dohrál Tomkins, kterého vystřídal Jenkinson.
     
    70
    Prostor na hřišti dostává uzdravený Moses, kterému uvolňuje místo na trávníku Antonio.
     
    65
    Adrián si připsal výtečný zákrok a zabránil inkasovanému gólu! V obrovské šanci se ocitl Mitrović, jenž ze své kopačky vyslal jedovatou ránu pod břevno, ale gólman Adrián svůj tým podržel. Následuje roh pro domácí tým.
     
    60
    Janmaat svedl sprinterský souboj s protihráčem a poté se prezentoval ukázkovou přihrávkou do vápna, kde zakončoval Mitrović, ale gólman Adrián jeho střelu zneškodnil.
     
    57
    Dummett dohrál a na trávník se místo něj dostal Saivet, který tak prožívá svůj první start v barvách Newcastlu.
    49. Nikica JELAVIĆ - 2:1
     
    49
    West Ham právě vstřelil branku!
    Cresswell poslal parádní kolmici pro Valenciu, ale ten se k balonu nedostal, protože Mbemba byl rychlejší. Nicméně to, že byl rychlejší Newcastlu spíš uškodilo, protože Mbemba se snažil hrát míč na gólmana Elliota, což se vůbec nepodařilo, protože přihrávka byla až moc riskantní. Této chyby využil NIKICA JELAVIĆ, se kterým šel Elliot do souboje, ale JELAVIĆ byl úspěšnější, získal míč pro sebe a poté ho poslal do odkryté brány. Gólu se snažil zabránit Dummett, ale nepodařilo se mu to.
     
    46
    Do druhého poločasu už nenastoupil Obiang, místo kterého přišel avizovaný Jelavić.
     
    43
    Gólman Elliot si připsal první zásah v dnešním utkání a výrazně podržel svůj tým. Kouyaté totiž obdržel přesnou přihrávku od Obianga a poté ze své kopačky vyslal štiplavou ránu z bezprostřední blízkosti, kterou musel Elliot vyrazit.
     
    32
    Ogbonna chyboval a domácí tým opět zaútočil. Mitrović si ve vápně ze svého protihráče udělal "dobrý den" a poté se prezentoval parádní přihrávkou, které se zmocnil Sissoko, ale zaváhal a v dobré šanci nevystřelil. Kdyby Sissoko vypálil, zřejmě by to bylo už 3:0.
     
    30
    Aktivita domácích fanoušků neslábne, právě naopak – sílí. Velmi nepříjemnou střelu ze své kopačky vyslal Dummet, ale pozorný Collins mu ji před bránou zablokoval. Pak se k míči dostal ještě Janmaat, ale Adriána neprostřelil, protože pozorný gólman balon vyrazil. Zlobil ještě Sissoko, ale jeho pokus už byl nepřesný, a tak následuje odkop od brány.
     
    19
    Další úspěšný zákrok musel ze své sbírky tasit Adrián, který zneškodnil nebezpečnou ránu Mitroviće. Hráč Newcastlu se až příliš jednoduše dostal na penaltovou značku, odkud pálil.
    15. Georginio WIJNALDUM - 2:0
     
    15
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Zápas snů, tak jistě v 15. minutě označují dnešní duel fotbalisté Newcastlu. Shelvey si teď všiml, že je na pravém křídle rozběhnutý Janmaat, a tak mu okamžitě poslal dlouhý míč. Janmaat si balon ukázkově zpracoval a poté ho odcentroval před bránu, kde se do zakončení dostal GEORGINIO WIJNALDUM, jenž přesnou trefou navýšil vedení Newcastlu na 2:0.
     
    13
    Cresswell poslal parádní přihrávku před bránu, ale žádný z jeho spoluhráčů se nedostal včas k míči, a tak velká příležitost na gól zůstává nevyužitá. West Ham však bude zahrávat alespoň rohový kop.
     
    12
    A. Mitrović se provinil faulem, který sudímu neunikl, a tak West Ham dostal výhodu standardní situace. Volný přímý kop si vzal na starost Payet, jenž se prezentoval prudkou ránou, ale ta byla protihráčem zablokována. Fotbalisté West Hamu se však dožadují pokutového kopu, protože mají pocit, že Sissoko hrál ve vápně rukou. Nicméně sudí je jiného názoru a penaltu nepíská.
     
    7
    A. Mitrović mohl poslat Newcastle do dvoubrankového vedení, ale gólman Adrián byl zásadně proti. A. Mitrović ze své kopačky vyslal parádní ránu pod břevno, ale Adrián ze své sbírky vytasil úžasný zákrok a střelu vytěsnil na rohový kop.
    6. Ayoze PÉREZ - 1:0
     
    6
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Sissoko obdržel přesnou přihrávku od Shelveyho a dobře viděl, že je v jeho blízkosti AYOZE PÉREZ, a tak mu rychle přiťukl míč. PÉREZ na nic nečekal a nádhernou trefou k pravé tyči nedal Adriánovi šanci.
     
    5
    Noble ztratil ve středovém kruhu balon a Newcastle šel okamžitě do protiútoku. A. Mitrović našel přesnou přihrávkou Wijnalduma, jenž se prezentoval prudkou ránou, ale gólman Adrián svůj tým podržel.
     
    2
    Hosté hned na úvod čelili velmi nebezpečné situaci, kdy se na pravém křídle ocitl úplně volný Sissoko, jenž okamžitě obdržel přihrávku a mohl postupovat sám na Adriána. Nicméně velmi rychle se stihl vrátit Collins, který svého protihráče čistě zastavil.

    Lucie Rapantová

    Branky: 6. Ayoze Pérez (Wijnaldum), 15. Wijnaldum (Janmaat) – 49. Jelavić

    Karty:   90+1. Elliot (NEW)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:3.
    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Mbemba, Coloccini (C), P. Dummett (57. Saivet) – Colback, Shelvey – Moussa Sissoko, Wijnaldum, Ayoze Pérez (80. Gouffran) – A. Mitrović (90+5. Lascelles).
    Náhradníci: Darlow – Gouffran, Lascelles, Aarons, Rivière, Toney, Saivet.

    West Ham United: Adrián – Tomkins (75. Jenkinson), Collins, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Kouyaté, Obiang (46. Jelavić) – Payet, E. Valencia, Antonio (70. Moses).
    Náhradníci: Randolph – Reid, Song, Jenkinson, Moses, Jelavić, Cullen.

    Rozhodčí: Swarbrick – Ledger, Brooks
    bahis siteleri