Slavia – Chrudim 2:0 (kon.) | Most – Ústí n. L. 1:3 (kon.) | Vlašim – Dukla Praha 1:2 (kon.)
Šaľa – Trnava 0:3 (kon.) | Skalica – Sereď 3:0 (kon.) | Žilina – Slovácko 3:1 (kon.)
Sokolov – Riesa 9:1 (kon.) | Liberec – Zagłębie 4:0 (kon.) | Žilina – Slovácko 1:0 (kon.)
Ružomberok – Prešov 0:0 (kon.) | Příbram – Varnsdorf 1:1 (kon.) | ROW Rybnik – Karviná 1:2 (kon.)
Linz – Č. Budějovice 2:4 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:1 (1:0)
1.FC Slovácko
sk Sobota 16.01.2016, 11:00 • Strážov, Žilina • Přípravný zápas
     
    Je za nami prvý z dvojzápasu medzi MŠK Žilina a 1.FC Slovácko. V prvom zápase sme sa dočkali až štvorice gólov. Domáci napokon vyhrali 3:1. (12:46:40)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    88
    Ku koncovke sa odhodlal z bezprostrednej blízkosti Nermin Haskić. Ani tento muž však nepridal ďalší gól zápasu. Futbalisti Slovácka už akoby vypustili.
     
    87
    Podobne to na opačnej strane spravil Miroslav Káčer. Tomu sa však podarilo prekonať obranné múry Slovácka, no samotnéo Heča už nie.
     
    86
    Hra sa presunula na polovičku Žiliny. Priestor si dokonca urobil Marek Havlík, no z tejto pozície neprekonal pred sebou zadákov Žiliny.
     
    84
    Tak toto si tam pýtalo štvrtý žilinský gól. Lopta sa najprv dostala na hlavu Nikolasa Špaleka, ktorý trafil len brvno. Následne sa o zakončenie pokúsil Michlík s Maboukom, no ani jeden z týchto mužov nerozvlnil sieť.
     
    83
    Centru sme sa dočkali aj z opačnej strany. Postaral sa oň Ernest Mabouka, no výborne teraz zakročil Košut.
     
    82
    Žilina dala gól!

    Ak sa hovorí "Nedáš, dostaneš". Domáci futbalisti rýchly brejk ani nemohli lepšie využiť. Lukáš Jánošík sa však neulakomil a loptu naservíroval striedajúcemu ĽUBOMÍROVI GORELČÍKOVI, ktorý sa pred prázdnou bránkou nemohol pomýliť.
     
    81
    Tak predsa len sme sa dočkali aj série strieľ pred Lé Giangom. Ani Vinkler ba dokonca ani Došek nemierili presne a tak gól nevidíme.
     
    80
    Do vápna Žiliny v poslednej 10 minútovke lieta center za centrom, no žiaden z týchto pokusov nei je usmernený na Lé Giangovu bránku.
     
    79
    Lopta sa presunula pred vápno Žiliny. Po menšej kombinácii sa k lopte dostal Marek Havlík, no strela z jeho kopačky letela ďaleko od cieľa.
     
    78
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza William, prichádza Gorelčík.
     
    77
    Výborný zákrok teraz predviedol Patrik Lé Giang, ktorý musel zlikvidovať projektil v podaní Sadíleka.
     
    76
    Haskić teraz skúsil loptu prehodiť na Williama, no o všetko sa postaral Tomáš Rada, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    75
    Lopta momentálne lieta zo strany na stranu. Nič vážne sa na ihrisku nedeje. Slovácko má pred sebou ešte veľa práce, no nič nie je stratené.
     
    73
    Dorovnávajúci gól mohol teraz pridať Lukáš Sadílek. Lopta mu však v poslednej chvíli odskočila od kopačky a tak sa jej zmocnil Patrik Lé Giang.
     
    72
    Slovácko dalo gól!

    Napokon sa do lopty oprel MAREK HAVLÍK, ktorému sa podarilo prestreliť múr a prekonať aj gólmana Žiliny. Patrik Lé Giang ostal stáť ako prikovaný.
     
    72
    Po faule Michlíka má Slovácko k dispozícii zaujímavú štandardku.
     
    71
    Centru sme sa dočkali aj na opačnej strane. Do lopty sa tu oprel Chvátal, no vo vápne Žiliny našiel len Denisa Vavra.
     
    70
    A na svetelnej tabuli sme mohli mať už 3:0. Ďalší z krásnych pasov Nermina Haskića teraz našiel na zadnej tyčke Nikolsa Špaleka. Nikolas zakončil najlepšie ako vedel, no Heča loptu zastavil na čiare.
     
    69
    Daníček teraz odzbrojil Haskića, no pri tomto zákroku si pomohol nedovolene. Toto samozrejme neušlo očiam hlavného arbitra, ktorý prisúdil loptu Žiline.
     
    68
    Na trávniku teraz ostáva ležať jeden z domácich futbalistov. Jedná sa o Jakuba Michlíka, ktorý sa zrejme dostane na vlastné aj bez ošetrenia.
     
    67
    Posledné minútky patria práve futbalistom Slovácka. Tí zavreli Žilinu vo vlastnom vápne, no zatiaľ je to bez strely, ktorá by priniesla ohrozenie.
     
    65
    Hučko teraz trošku riskantne poslal loptu pred vlastného gólmana. Napádajúci Došek sa však k lopte nedostal včas a tak Patrik Lé Giang odkopáva.
     
    64
    Samozrejme sme sa dočkali aj centru a to z kopačky Tomáša Košuta, ktorý bohužiaľ nenašiel spoluhráčov v modrých dresoch.
     
    63
    Čerstvá posila Slovácka a to Erik Vinkler teraz vybojoval pre svoj celok rohový kop. Hostia neváhali ani na malý moment a loptu od vlajočky rozohrali na krátko.
     
    62
    Momentálne je hra prerušená a prebieha ďalšie z ošetrení. Opäť na trávniku leží Eldar Civić, ktorý si dnes už asi nezahrá.
     
    61
    Striedanie v tíme 1.FC Slovácko: z ihriska odchádza Diviš, prichádza Vinkler.
     
    59
    Žilina dala gól!


    Tak druhý gól predsa len prišiel a postaral sa o ňom domáci futbalisti. Krásny center na zadnú tyčku poslal Haskić, ktorý našiel LUKÁŠA JÁNOŠÍKA. Lukáš sa z tejto pozície nemýlil a pridal druhý gól zápasu.
     
    58
    Na opačnej strane to skúsil strelou zo strednej vzdialenosti Marek Havlík, no aj tento muž mieril privysoko a tak druhý gól stále neprichádza.
     
    57
    Z následného rohového kopu sa domáci nepresadili druhý raz v zápase. Hučko síce skákal vysoko, no nie dostatočne.
     
    57
    Maboukov center do vápna sa teraz prepadol až na Williama. Útočník MŠK sa odhodlal aj zakončiť, no Heča to nedovolil ani v tomto prípade.
     
    55
    V hre sa pokračuje aj s ošetreným Eldarom Civićom. Lopta sa však stále nepresunula z kopačiek Žiliny na tie slovácke.
     
    54
    Hra je prerušená. Na trávniku ostáva ležať Civić. Bez ošetrenia to teraz nepôjde.
     
    53
    Pomaly ale isto sa do hry dostávajú aj futbalisti Slovácka. Zatiaľ sú s loptou len na polovičke, no pomaly ale isto sa posúvajú vpred.
     
    52
    Pridať druhý kúsok teraz mohol William Alves de Olivera. Špalekov center našiel práve spomínaného futbalistu, no William mieril po zemi nepresne.
     
    51
    Michlík teraz výborne a hlavne bez faulu odzbrojil Libora Došeka. Libor si už už chystal loptu na strelu.
     
    50
    Pred vápnom Slovácka bolo teraz naozaj husto. K sérii zakončení sa dostal Lukáš Jánošík, no ani jeden z projektilov z jeho kopačky neskočil v sieti. Lukáš sa teraz právom hnevá na seba.
     
    49
    Krány center nám teraz ponúkol Jánošík. Lopta padla priamo na hlavu Haskića Nermina, Nermin sa do lopty položil, no súperovú bránku prehlavičkoval.
     
    49
    Spod nátlaku dostal svoj tím až Tomáš Rada, ktorý oklamal Špaleka a loptu vyviezol až za poliacu čiaru.
     
    48
    Tak predsa len sme sa dočkali streleckého pokus. K lopte sa dostal Lukáš Jánošík, ktorý strelou zo strednej vzdialenosti minul.
     
    47
    Domáci futbalisti začali druhý polčas v takom tempe v akom nechali ten prvý. Hrá sa zatiaľ pred vápnom Slovácka, no bez strely.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Volešák, prichádza Lé Giag.
     
    46
    o výkop do druhého polčasu sa postarali domáci futbalisti. Nastala aj nám menšia zmena. V bránke Žiliny stojí od druhej 45 minútovky Patrik Lé Giang.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 11:56.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Špalek to v samom závere polčasu skúsil strieľaným centrom. Lopta letela celkom presne, no v sieti napokon neskončila.
     
    44
    Po chyba Mabouku sme sa predsa len mohli dočkať gólu na 1:1. Za obranu poslal kolmicu Došek. Lopty sa zmocnil Jaroslav Chvátal, no z bezprostrednej blízkosti Miloša Volešáka neprekonal.
     
    43
    Lopta je v moci Žiliny a ja si trúfam povedať, že v prvom polčase sa aspoň dorovnávajúceho gólu nedočkáme.
     
    42
    Obrovskú šancu mali teraz hosťujúci futbalisti. K lopte sa vo vápne dostal Lukáš Sadílek, no z bezprostrednej blízkosti Volešáka neprekonal. K odrazenej lopta sa ešte dostal Došek, no ani tento muž nemieril presne.
     
    41
    Po strelenom góle sa aktivita domáceho celku ešte zvýšila. Loptu má momentálne v moci Ernest Mabouka, ktorý operuje na pravom krídle.
     
    39
    Žilina dala gól!


    Žilina využíva ďalší rohový kop. Center od vlajočky smeroval na prednú tyč. V týchto priestoroch si na loptu najvyššie vyskočil DENIS VAVRO, ktorý hlavou nedal Hečovi šancu.
     
    38
    Žilina mohla otvoriť stav stretnutia aj teraz. Krásny center prišiel z kopačky Nikolasa Špaleka. Lopta sa pepadla až na Lukáša Janošíka, ktorý vypálil veľmi presne. Milan Huča však bravúrnym zákrokom povedal NIE.
     
    37
    Hučko poslal za obranu Slovácka krásnu kolmicu. K lopte sa dostal William, ktorý zakončil veľmi nepresne.
     
    36
    Z centru od vlajočky sme sa nedočkali koncovky domácich futbalistov. Lopta sa po výkope aspoň na malý moment presunula pred gólmana Žiliny.
     
    35
    Nikolas Špalek sa po narážačke s Káčerom odhodlal k nadýchanému centru. Lopta smerovala na Williama, no zakročil Košut, ktorý odvracia na rohový kop.
     
    34
    Domáci zavreli Slovácko vo vlastnom vápne. Momentálne sledujeme kombináciu pred gólmanom Hečom, no chýba tomu stále tá potrebná strela.
     
    32
    Center prišiel z rovnakej strany. Do lopty sa však teraz oprel Civić. Lopta znovu našla Libora Došeka, ktorý teraz zakončil, no veľmi nepresne.
     
    31
    Po chybe Haskića sa k lopte dostal Juraj Chvátal, ktorý poslal pred Volešáka naozaj krásny center. Na loptu skákal Libor Došek, no bol prikrátky.
     
    30
    Po polhodinke hry mohol stav stretnutia otvoriť William Alves de Oliveira. Jeho hlavičkový pokus teraz minul bránku o pár centimetrov.
     
    29
    Hučko dlhým nákopom pred vápno hostí hľadal Jánošíka. Lukáš však neuspel vo vzdušnom súboji s Reinberkom.
     
    28
    Po narážačke Slovácka pred vápnom Žiliny sa k lopte dostal Marek Havlík. Marek sa skúsil predrať pred gólmana MŠK, no Hučko ho včas zastavil.
     
    27
    Po Sadílkovom pase sa k lopte dostal Diviš. ten sa rozhodol znovu individuálne zakončiť, no Volešák na dvakrát chytá.
     
    26
    William teraz trošku zbytočne vozil loptu pred vápnom Slovácka. Situáciu vyriešil Lukáš Sadílek, ktorý loptu posiela vysoko na polovičku Žiliny.
     
    25
    Ihneď po výkope Milana Heču sa k lopte dostávajú domáci futbalisti, ktorí začínajú byť v posledných minútkach aktívnejším z celkov.
     
    24
    Podobne ako Mabouka to teraz skúsil Špalek. Lopta z kopačky Nikolasa bola taktiež dobrá, no adresáta nenašla. Slovácko sa tak znovu ubránilo.
     
    23
    O minútku neskôr sa do vápna Slovácka dostal ďalší center. Lopta si znovu našla Williama, no ten sa ani teraz nedočkal presnej strely.
     
    22
    Takmer z polky ihriska to skúsil Ernest Mabouka dlhým centrom. Lopta sa síce prepadla na Williama, no ten v hre nemohol pokračovať. Ofsajd.
     
    21
    Hra sa znovu presunula k poliacej čiare. Lopta je v moci futbalistov Slovácka, ktorí zatiaľ kombinujú len na vlastnej polke.
     
    20
    Po Letićovom centri sa k lopte dostal vo vápne Slovácka William. Útočník Žiliny bez váhania poslal loptu hlavou na bránku, no tento pokus len opečiatkoval brvno.
     
    20
    Center d vlajočky to bol síce pekný, no Milan Heča si svoje vápno postrážil a loptu stiahol do svojich rukavíc.
     
    19
    Domáci zobrali taktovku hry do svojich rúk. Momentálne sa hrá pred vápnom hostí, no chýba tomu potrebná strela. napriek tomu však uvidíme po Špalekovom zblokovanom centri aspoň rohový kop.
     
    17
    Na ľavom krídle sa teraz uvoľnil Nermin haskić. Loptu si hodil až do vápna hostí a skúsil pozornosť gólmana Milana Heča. Úspešnejším v tomto dueli bol gólman Slovácka.
     
    16
    Michlík si teraz urobil priestor vo vápne Slovácka. Jakubovi lopta sadla na kopačku, no projektil zblokoval jeden zo zadákov hosťujúceho celku.
     
    15
    Domáci aspoň na malý moment ukľudnili hru. Loptu však držia pred vlastným gólmanom. Prekonať steny Slovácka bude dnes naozaj ťažké.
     
    14
    A práve Diviš sa teraz ocitol s loptou za obranou Žiliny. Samostatný nájazd však nekončí gólom. Vybehnutý Volešák výborne zakročil.
     
    13
    Slovácko znovu využíva kraje. Tentokrát sa však centrovať rozhodol Diviš, ktorý naslepo našiel len stopéra Žilina Denisa Vavra.
     
    12
    Gólového ovocia sa český súper nedočkal ani z dvojice rohový kopov. Výborne pri tom druhom zasiahol domáci gólman, ktorý si loptu stiahol do rukavíc.
     
    11
    A mohli sme vidieť prvý gól stretnutia. V žilinskom vápne sa s loptou ocitol Jaroslav Diviš, ktorý krížnou strelou minul bránku Volešáka len o pár centimetrov.
     
    10
    Domáci futbalisti sa konečne dostali spod nátlaku Slovácka. Lopta je momentálne v moci Denisa Vavra, ktorý si ju vymieňa s Káčerom.
     
    9
    Michhlík to myslel naozaj dobre, no kolmica sa cez Reinberka k Jánošíkovi nedostala.
     
    8
    Ďalší z centrovaných pokusov Civića. Lopta znovu hľadala Diviša, no teraz výborne odvrátil hlavou Bojan Letić. Žilina je v posledných minútach zatláčaná.
     
    7
    Podobne to skúšal aj na opačnej strane Haskić. Strieľaný center smeroval na Williama, no adresát sa k tejto lopte nedostal.
     
    6
    Center Slovácka teraz prišiel z opačnej strany. Do lopty sa oprel Eldar Civić. Lopta našla vo vápne hlavu Diviša, no ten z tejto pozície neskóroval.
     
    5
    Hra sa presunula k stredovému kruhu. Loptu samozrejme držia v moci futbalisti Slovácka, ktorí sa zatiaľ neponáhľajú dopredu.
     
    4
    Aj Slovácko poslalo do vápna Žiliny pekný center. Lopta chvíľku poskakovala pred Volešákom, no žiaden z mužov v modrom sa do lopty v malom vápne neoprel.
     
    4
    Rohový kop uvidíme aj na opačnej strane po individuálnej akcii Lukáša Sadílka. Na polovičke hostí ostáva len jeden futbalista.
     
    3
    Z rohového kopu sme sa dočkali zakončenie jedného z domácich futbalistov. Lopta letela správnym smerom, no privysoko.
     
    2
    K lopte a dostali už aj Žilinčania. Po kombinácii pred veľkým vápnom Slovácka sa k centru odhodlal Lukáš Jánošík. Po tejto lopte uvidíme prvý rohový kop.
     
    1
    O úvodný výkop do zápasu sa postarali futbalisti Slovácka. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom pred vlastného gólmana, no netrvá dlho a my vidíme prvý center smerujúci pred Miloša Volešáka. Výborne zakročil hlavou Vavro.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení priaznivci futbalu. Vítam Vás pri sledovaní prvého z dvojice dnešných duelov medzi domácim MŠK Žilina a hosťujúcim 1.FC Slovácko


    Naposledy si celky merali sily 28.6.2014 v prípravnom zápase. Žilina vtedy ako hosť podľahla Slovácku 2:1 po góloch Doseka, Diviša – Gorelčíka.



    MŠK Žilina pre slovenského zástupcu sa jedná o prvý prípravný zápas počas zimnej prestávky. So Slováckom dnes Žilina zahrá ešte jeden zápas, ktorý je na programe o 13:00. MŠK sa vo Fortuna lige nachádza momentálne na 4. priečke s 33 bodmi. Žilinčania strácajú na prvý AS Trenčín až 15 bodov. Počas zimnej prestávky Žilina neposilnila svoj káder. Podľa oficiálnej stránky sa chystajú rokovania s futbalistami z Ghany.


    1.FC Slovácko pre hosťujúci celok sa taktiež jedná o prvý prípravný zápas počas zimnej prestávky. Slovácku patrí momentálne v Synot lige 10. priečka s 20 bodmi. Na prvú Spartu stráca Slovácko 15 bodov. V zimnej príprave sa stretnú hostia ešte s jedným so slovenských tímov a to práve s obhájcom titulu – AS Trenčín. Do tréningového procesu sa pripojili aj dvaja mladíci z akadémie a to: Tomáš Ťok a Lukáš Křivánek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.

    Patrik Ondrovič

    Branky: 39. Vavro, 59. Jánošík, 82. Gorelčík – 72. Havlík


    MŠK Žilina: Volešák – Hučko, Michlík, Káčer, Jánošík, William, Špalek, Haskić, Vavro, Letić, Mabouka.
    Náhradníci: Lé Giang – Minárik, Mbah, Vallo, Hlohovský, Hancko, Gorelčík.

    1.FC Slovácko: Heča – Rada, Košut, Civić, Daníček, Chvátal, Sadílek, Diviš, Havlík, Reinberk, Došek.
    Náhradníci: Vinkler
    bahis siteleri