Florida – Edmonton 2:4 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:2 (kon.)
Arizona – Buffalo 1:2 (kon.) | San Jose – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
San Jose Sharks
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Ottawa Senators
Úterý 19.01.2016, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    OTTAWA SENATORS

    Minulý rok na jaře se Ottawa podívala do play-off, letos je zatím mimo postupové pozice do vyřazovacích bojů. Aktuálně se kádr z hlavního města Kanady nachází ne třetí nejhorší pozici Atlantické divize, méně bodů do tabulky sesbírali pouze Buffalo Sabres a Toronto Maple Leafs. S osmačtyřiceti body ovšem Ottawští stále mohou pomýšlet na vyšší příčky, jejich ztráta na Montreal Canadiens činí pouhé dva bodíky. Senátoři z posledních pěti případů dokázali do vítězného dotáhnout pouze dva, jeden z nich v předchozím klání, když se Ottawa v dobrém světle předvedla na ledě Los Angeles Kings. Tam zvítězila poměrem 5:3. Statistiky vede, možná tak trochu očekávaně, ofenzivní obránce Erik Karlsson (9 + 37), z útočníků se nejvíce daří Bobbymu Ryanovi (14 + 24).
     
    SAN JOSE SHARKS

    Zatím je to s hokejem v San Jose během základní části nahoru a zase dolů. Zatímco úvod ročníku prožil kádr kouče DeBoera vy výborné formě a držel se na špici Pacifické divize, poté přišel menší útlum a Kaliforňané se hrabali z problémů. Teď se ale zdá, že se znovu naladili na vítěznou vlnu. Sharks zvládli všech předchozích pět střetnutí, z toho jednou předčili Toronto Maple Leafs úctyhodným výsledkem 7:0! Naposledy Žraloci na svém kluzišti přivítali Dallas Stars. Proti svému bývalému brankáři Anttimu Niemimu si užili prodloužení, Hvězdy nakonec padly v San Jose 3:4 v nastaveném čase, rozhodl český forvard Tomáš Hertl. Bodování týmu nadále vede kanonýr Joe Pavelski (22 + 21), jeho velmi dobře doplňuje snaživec Brent Burns (18 + 22). Přidají Sharks proti Ottawě šesté vítězství za sebou?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy už se spolu jednou v této sezóně utkaly, a to v prosinci loňského kalendářního roku. San Jose Sharks zavítali na led soupeře, ale Ottawa Senators si ponechali všechny body a zvítězili 4:2 v základní hrací době.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (7 + 14)
    Milan Michálek (OTT) (6 + 4)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat střetnutí týmů z opačných konferencí. Proti sobě se postaví ve velmi dobré formě hrající San Jose Sharks a naposledy také vítězní Ottawa Senators.
    První bod v kariéře si Dylan DeMelo může odškrtnout. Dočká se dnes prvního gólu?

    Congrats on the ????! #SJSharks

    Fotka zveřejněná uživatelem San Jose Sharks (@sanjosesharks),

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Stalock – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Brown

    Ottawa Senators: Anderson – Claesson, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Methot, Borowiecki – Hoffman, Turris, Stone – Michálek, Zibanejad, Ryan – Lazar, Pageau, Chiasson – Prince, Smith, Neil.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jako obvykle začneme asi s desetiminutovým zpožděním.
     
    Nejdříve ještě čestné buly a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na vhazování v zápase zmocnili hokejisté San Jose Sharks, ale dlouho se na puku neudrželi.
     
    00:35
    Joe Pavelski už se dostal zpátky na touš a hned to zkoušel z dálky. Potřeboval ovšem, aby touš někdo tečoval před bránou, což se nestalo.
     
    01:16
    Hraje se zatím častěji kolem Andersonovy klece, tam ale Sharks čekají na přesnější zakončení.
     
    01:40
    Paul Martin pálil od modré čáry, ale ani on nebyl úspěšný, protože brankář soupeře na jeho střelu moc dobře viděl.
     
    02:23
    Když už se Ottawa dostala s kotoučem alespoň do středního pásma, o kus černé gumy přišla. A tak může hrát třetí útočná formace San Jose Sharks.
     
    02:58
    Karlsson, tedy ten hostující, se vydal proti brance. Ale také to měl daleko, takže ani nejlépe bodující hráč Senators si musí počkat na první větší možnost.
     
    03:28
    Stalock už ovšem musí dávat pozor, protože za jeho svatyní se odehrával souboj o kotouč. Také nyní jej zvládli lépe příslušníci kalifornského klubu.
     
    03:47
    Puk v lapačce Alexe Stalocka, ten jej raději podrží a zařídí vhazování před svými zraky.
     
    04:03
    Tuhý souboj o puk ve středním pásmu teď zvládli pro změnu lépe hosté. A zatím se zdá, že začátek první třetiny bude spíše ve znamení vyčkávání na první větší možnost.
     
    04:40
    Erik Karlsson dělal u modré čáry vše pro to, aby získal puk a povedlo se mu vystřelit. Jenže proti němu byli hned dva hráči v tyrkysovém trikotu.
     
    04:50
    Puk po souboji u mantinelu sražen mimo hrací plochu, vhazovat se bude před ottawskou svatyní.
     
    05:10
    Donskoi se snažil udržet útočnou periodu pro svůj tým, ale na poslední chvíli o puk přišel. Zpátky jej dostal až Melker Karlsson.
     
    05:36
    Už musel Anderson přerušit hru, protože Žraloci na jeho branku až příliš dotírali. Bude se tedy znovu vhazovat před klecí Ottawa Senators.
     
    05:40
    Dylan DeMelo má také první střelu v zápase. Minule si připsal první kanadský bod v zápase, tentokráte bude čekat na svou vůbec první vstřelenou branku.
     
    05:46
    A po novém vhazování hned další střela na branku, kterou se navíc snažil usměrnit mezi tři tyče český forvard Tomáš Hertl. Moc mu nechybělo.
     
    06:02
    Uvidíme první komerční přestávku, po jejím konci budeme dále sledovat bitvu o to, kdo dnes otevře skóre utkání.
     
    06:08
    Nové buly ve středním pásmu vyhráli Senátoři, jeden z jejich obránců poslal puk hned na zadní mantinel. Tam už rozehrávají puk kupředu domácí beci.
     
    06:28
    Kus černé gumy někde mezi diváky, SAP Center uvidí další vhazování ve středním pásmu.
     
    06:40
    Milan Michálek hledal Ryana, ovšem jeho spoluhráč nebyl připraven převzít nahrávku. Navíc výborně přistoupil k obranné pozici Tommy Wingels.
     
    07:17
    Vůbec špatně to nyní nemysleli žraloci, ale Thorntonovi sjel na poslední chvíli kotouč z hole, jinak by před sebou měl polovinu prázdné branky.
     
    07:56
    Domácí parta už nějakou chvíli drží puk za klecí Andersona, konkrétně se tam pohyboval v poslední dobře výborně hrající Tomáš Hertl. Avšak jeho nahrávka před bránu přišla už pozdě.
     
    08:25
    Tentokrát už hostující obrana o něco pozornější, také proto se Sharks velice těžko dostali k brance. Až od modré čáry musel pálit bek Vlasic.
     
    08:48
    Ottawa učinila tak, aby puk dostala daleko od branky a mohla dostřídat. San Jose tedy musí opět začínat od vlastního gólmana.
     
    09:18
    Jak jsme zvyklí, Joel Ward velice důrazný na brankovišti soupeře. Také nyní se snažil doklepnout puk za Andersona, ale gólman Senators byl u své pravé tyče připravený.
     
    09:47
    Alex Stalock dostal možnost si po delší časové odmlce sáhnout na puk, hned toho využije a přeruší hru u svého zařízení.
     
    09:55
    Moc dlouho se ale nehrálo, čárový rozhodčí si všiml domácího postavení mimo hru.
     
    10:08
    Už se znovu hra, ale velmi rychle zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Andersona.
     
    10:20
    Za brankou Stalocka Pavelski, ale střelec San Jose Sharks nyní nebyl v takové pozici, aby se mohl prosadit.
     
    10:45
    Brent Burns ukázal, že se jako obránce nebojí vůbec zaútočit. A zkusil to sám. Jenže tentokrát proti němu byla připravena dvojice bránících hráčů.
     
    11:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak se na to podívejme, do vedení jdou nakonec jako první hostující Ottawa Senators, kteří využívají chyby soupeře a dostávají se do jednobrankového náskoku. Zdálo se, že by si slibné šance mohli vytvořit domácí muži, ale nakonec slaví Senátoři. Puk se ocitl ve středním pásmu, kde jej převzal hostující hokejista MAX MCCORMICK, aby pak Alex Stalock malinko zazmatkoval a zmíněný hokejista celkem s klidem poslal kus černé gumy do odkryté svatyně Sharks. Domácí parta tedy musí ještě v první třetině dohánět náskok soupeře. Asistence: Cody Ceci, Chris Neil.
    Max MCCORMICK - 0:1
     
    12:01
    Už se ovšem znovu hraje před Andersonem a Patrick Marleau s Nietem spolu kombinovali. Na přesnější střelu ovšem domácí ještě čekají.
     
    12:48
    Vlasic zkoušel dlouhou nahrávku na Wingelse, ale ten nebyl připraven převzít kotouč na modré čáře.
     
    13:10
    Také nyní jsou domácí muži tím aktivnějším celkem na ledě, o to více je k podivu, že zatím právě Sharks ztrácejí jednu branku.
     
    13:37
    Thornton zkoušel rychlou nahrávku středním pásmem, ale ta se mu úplně nepovedla. Hrají tak beci Ottawy.
     
    14:25
    Donskoi se hnal se spoluhráčem rychle přes modrou čáru, ale nebyl si tak úplně jistý u mantinelu, což se projevilo na následné ztrátě kotouče.
     
    14:58
    Čas v první třetině rychle utíká a pomalu se blížíme jejímu konci. Hraje se nyní hodně ze strany na stranu, to má za příčinu hned několik nepřesností.
     
    15:50
    Po hodně dlouhé době se Ottawa delší dobu drží v pásmu soupeře. Ale ani ze strany hostujícího celku z toho nakonec nebude více nebezpečná střela na branku.
     
    16:36
    Ceci si všiml, že má na levé straně dostatek k prostoru k tomu, aby se dostal do úniku. Potřeboval by ale nějakého spoluhráče do kombinace, což se nestalo.
     
    17:07
    Tomáš Hertl obdržel kus černé gumy na levý kruh, ale nakonec jej nestačil usměrnit přesně na branku.
     
    17:37
    Hra přerušna a následuje komerční přestávka, ještě předtím si musel zásah připsat domácí gólman Alex Stalock.
     
    17:40
    Už se znovu hraje a buly v útočném pásmu zvládla Ottawa. Žraloci se ale následně postarali o to, aby puk letěl alespoň za jejich branku, kde byl v bezpečí.
     
    18:19
    Kus černé gumy letěl až na zadní mantinel, čehož kalifornský klub využil k dostřídání. Následně odpískáno hostujícímu celku postavení mimo hru.
     
    18:32
    A další technický přestupek proti pravidlům ledního hokeje. Tentokrát zakázané uvolnění San Jose Sharks.
     
    18:58
    Alex Stalock si znovu zahrál s kotoučem za svou brankou, ale je mu jasné, že po jednom velkém risku už dnes tolik chybovat nemůže.
     
    19:14
    Už běží poslední minuta úvodní třetiny utkání, hra přerušena po střetu u mantinelu, kde se sjela skupinka hráčů. Vylučovat by se ovšem nemělo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi San Jose Sharks a Ottawa Senators, o jedinou branku ji vyhrál hostující tým, přestože na klec Alexe Stalocka vypálil jen pětkrát. Uvidíme, jak budou v prostřední periodě reagovat Sharks.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 11

    Ottawa Senators: 5
     
    Vše je připraveno k začátku druhé třetiny v Kalifornii, dočkáme se v prostřední části více branek než v té první?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Už se hraje a po vítězném vhazování Ottawa zkusila hned nahodit puk kupředu. Jenže tam na přihrávku nečekal nikdo z hostujících forvardů.
     
    20:45
    Matt Nieto obdržel kus černé gumy od DeMela, ale nestačil jej přesně zpracovat. Pak už na druhé straně hrací plochy Alex Stalock má puk pod lapačkou.
     
    21:08
    Paul Martin nahrával na úplně volného Pavelskiho na levé straně před brankou, ale nejlepší střelec domácího celku tentokrát zakončením z první těsně minul tyčku.
     
    21:45
    Nutno podotknou, že stále také čekáme na první vyloučení v zápase, hraje se dnes hodně disciplinovaně.
     
    22:13
    Donskoi a Couture ujížděli chvíli v přečíslení dva na jednoho, až na polední chvíli jej stačili soupeři dobruslit. Ale také na začátku druhé třetiny je San Jose aktivnější.
     
    22:58
    Sharks teď potřebovali vystřídat, a tak zavezli puk za svou branku a tam jej chvilku s klidem pohlídali.
     
    23:18
    Tierney se ocitl v mezikruží a neměl vůbec špatnou šanci, jenže střelou zápěstím o kousek minul horní tyčku.
     
    23:45
    Smith dělal vše pro to, aby udržel pásmo pro Ottawu, jenže hosté se mají problém dostat ke střele na Stalocka.
     
    23:57
    Máme tu první vyloučení utkání, dvě minuty za podražení musí jít pykat domácí hokejista Joel Ward (SJS), je tu tak přesilová hra pro tým Ottawy.
     
    24:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to byla hodně rychle využitá přesilová hra, kterou nyní předvedli hostující Ottawa Senators. Hosté zvládli situaci po vhazování před Alexem Stalockem na jedničku a sehráli úvod své první početní výhody v zápase opravdu znamenitě. Zdálo se, že domácí ochránce svatyně pak nečekal střelu od modré čáry, kterou vyslal na jeho zařízení BOBBY RYAN. Zatím se tedy Ottawa nedostala do tolika šancí, ale vede už o dvě trefy v zápase. Asistence: Mika Zibanejad, Erik Karlsson.
    Bobby RYAN - 0:2
     
    24:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže domácí San Jose Sharks se očividně vůbec ničeho nezalekli a sotva se rozsvítilo světlo za Alexem Stalockem, už se trefují také Žraloci, kteří dělají radost domácímu publiku. A možná pro nás nebude překvapením, že svůj druhý gól ve druhém zápase za sebou dává český útočník TOMÁŠ HERTL. Ten se spoluhráči zvládl skvěle situaci hned po buly ve středovém kruhu a najel si do pásma na přihrávku. Pak už Hertl jen v klidu sjel před branku, Thornton potáhl puk a Hertl jej tečí poslal za Andersona. Hodně pohledná akce a pro San Jose Sharks především důležitá. Uvidíme, jak se utkání dále vyvine. Asistence: Joe Thornton, Brent Burns.
    Tomáš HERTL - 1:2
     
    25:40
    Po srážce u mantinelu nepříjemná situace pro Hoffmana, pro kterého došel na led zdravotník. Hokejista Ottawy ale nakonec odchází do kabiny po vlastních nohou.
     
    26:08
    Stoen už se snažil získat pásmo zpátky pro svůj celek, ale domácí Sharks jsou nyní hodně opatrní, aby nepustili soupeře zpátky do vedení o dvě branky.
     
    26:45
    Puk končí po střele jednoho z domácích forvardů v ochranné síti a vhazovat se bude po konci komerční přestávky.
     
    26:58
    Tierney v další velké šanci, Anderson jej až na poslední chvíli stačil u levé tyče zastavit svým betonem.
     
    27:28
    Hraje se, zdá se, mnohem více důrazněji než v první třetině, také proto je hra rychlejší a aktivnější z obou stran, vidíme tak více šancí.
     
    28:07
    San Jose Sharks nyní pozorní před svou svatyní, hlavně Stalock ve střehu, aby mu nepropadlo mezi betony lehké nahození na branku.
     
    28:58
    Domácí gólman neměl těžkou práci, ale puk musel vyrazit do rohu. Pak už hráli jeho spoluhráči vepředu a Tommy Wingels zařídil práci pro Andersona.
     
    29:37
    Puk nyní létá hodně ze strany na stranu a v šanci se může velmi rychle ocitnout prakticky každý. Stalock teď třeba musel rychle likvidovat možnost Ceciho.
     
    29:48
    Nové vhazování v pásmu domácího celku, Stalock znovu v pozornosti. Ale teď se zdá, že souboj o kotouč proběhne právě za jeho klecí.
     
    30:21
    Brent Burns si dělal zálusk na střelu, ale nakonec vyslal jen lehké nahození. Následuje komerční přestávka.
     
    30:35
    Pokračujeme ve druhé polovin druhé třetiny, Melker Karlsson se objevil sám na modré čáře. Ale neměl nikoho k sobě do kombinace.
     
    30:47
    Hra přerušena ve středním pásmu pro ofsajd, následuje nové buly.
     
    31:40
    Joonas Donskoi v možnosti prosadit se na pravé straně, kde mohl pálit úplně sám. Když tak ovšem učinil, trefil jen prostor za klecí Andersona.
     
    32:10
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, domácí se tak budou muset s kotoučem vrátit před svého ochránce svatyně.
     
    32:35
    Patrick Marleau také vůbec na nic nečekal. Když viděl, že má za levým kruhem prostor na střelu, hned puk nastřelil směrem na branku. Ale o docela velký kus minul.
     
    33:05
    Nieto mohl ještě kalifornský celek udržet v pásmu, jenže útočník Sharks už měl na zádech dva soupeře a jen velice těžko se mu je dařilo od sebe odstavit.
     
    33:37
    Joe Thornton odebral puk Zibanejadovi, a tak se domácí mohli osvobodit na chvíli vyhozením kotouče daleko od branky.
     
    34:08
    Vlasic a Tomáš Hertl v dobré kombinaci kolem branky. Také na modré čáře zkusil Martin pálit, ale těsně vedle.
     
    34:45
    Domácí hráči si vytvořili slibný tlak a Tomáš Hertl výbornou střelou málem vsítil svou druhou branku v zápase. Hodně dobrý výkon českého útočníka.
     
    35:28
    Logan Couture s Dillonem se zase rychle dostali zpátky do pásma a využívají toho, že už se hraje dlouho bez přerušení. Tempo je vysoké a puk létá ze strany na stranu.
     
    35:47
    Puk v lapačce Alexe Stalocka, pokračujeme po konci komerční přestávky.
     
    35:58
    San Jose uspělo na dalším vhazování a už se znovu snažilo rychle přejít útočnou modrou čáru. To se sice domácím povedlo,avšak následně kotouč ztratili.
     
    36:35
    Ceci s Turrisem zkusili zase zahrozit Stalockovi, ale zakončení druhého uvedeného nemělo dostatečný ráz.
     
    37:10
    Už se nějakou chvíli hraje za domácí brankou, z tohoto místa se ovšem zatím Ottawě nedaří dostat puk do zakončení. Je jasné, že Sharks nyní hrají na jistotu.
     
    37:50
    Rychle nahození hostujícího obránce berou do své moci bekové San Jose, Nieto pak na druhé straně s Burnsem vytvořil dobrou kombinaci.
     
    38:30
    Nieto a Tierney získali šanci pro Melkera Karlssona, z druhé vlny pálil také Matt Nieto. A znovu moc nechybělo, aby na kostce v SAP Center svítilo vyrovnané skóre.
     
    39:04
    Začala poslední minuta druhé třetiny, puk mají na hokejkách Žraloci, Patrick Marleau ovšem nyní nikam spěchat nehodlá.
     
    39:28
    Senators to zkusili ve dvou přes modrou čáru, ale domácí obrana si s nimi velice rychle poradila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. Také na konci prostřední části vede Ottawa vede o jednu branku, trefili se už ovšem i domácí Žraloci, zásluhou českého forvarda Tomáše Hertla. Dost možná nás čeká napínavá poslední třetina zápasu.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    San Jose Sharks: 20

    Ottawa Senators: 13
     
    Blíží se začátek třetí třetiny zápasu, San Jose se v ní bude snažit o vyrovnání, Ottawa zase alespoň udržet zatím těsný vedoucí náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Jako první se puku na buly ve třetí třetině zmocnili hosté, ti hned zkoušejí založit hbitou útočnou akci.
     
    40:22
    Erik Karlsson se pokusil o střelu z dálky, ovšem Alex Stalock ji čekal, takže žádné trable pro domácího brankáře.
     
    40:52
    Po střele Thorntona z úhlu musel zasahovat na druhé straně Anderson, ale ani tohle nebyl tak velká šance.
     
    41:09
    Hra přerušena u zařízení týmu Ottawa Senators, bude se za okamžik vhazovat právě v pásmu Senátorů.
     
    41:35
    Stone si vydal na útočný výlet a snažil se prověřit Stalocka. Jenže zatím na začátku třetí třetiny sledujeme jen méně nebezpečné akce pro oba gólmany.
     
    42:14
    Trojice hráčů v dresu Sharks se vydala přes modrou čáru. Sice ztratila puk, ale hosté následně vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    42:18
    Domácí prohráli také další buly, i když bylo v útočném pásmu, rozhodně to byla pro San Jose nevýhoda. Pak už Dillon pokračoval rozehrávkou ze středního pásma.
     
    42:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Poměrně rychle po začátku třetí třetiny máme v SAP Center vyrovnáno. Přestože se San Jose Sharks poměrně trápili s přechody do útočného pásma a Ottawa si dávala pozor na situace před vlastní brankou, i tak se Žraloci dočkali. Dobrou kombinaci hráčů v tyrkysových trikotech zakončoval do klece v tu chvíli poměrně zmateného brankáře Andersona LOGAN COUTURE, který už nedal svému soupeři v kleci Ottawy příliš velké šance. Máme tedy vyrovnáno a bude zajímavé sledovat zbytek třetí třetiny. Je už teď jisté, že nás čekají napínavé momenty. Asistence: Joel Ward, Marc-Edouard Vlasic.
    Logan COUTURE - 2:2
     
    43:38
    Tomáš Hertl se hned v následující akci po vhazování dostal do šance a opět zakončoval, Anderson se ale proti němu předvedl kvalitním zákrokem.
     
    44:03
    Turris to zkusil sám po pravém mantinelu, ale neměl moc místa na další akci, tak jen předal puk na hokejky soupeře.
     
    44:25
    To Joe Thornton na druhé straně hrací plochy už si vedl o něco lépe, ale ani on nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    45:35
    Ottawa se nyní jen těžko dostává na kotouč a ztrácí souboje ve středním pásmu, což jí samozřejmě na sebevědomí vůbec nepřidá.
     
    46:16
    Trojice útočníků před brankou Ottawy už si dělala zálusk na domácí vedení, avšak Joe Pavelski si všiml volného spoluhráče až na poslední chvíli.
     
    46:25
    Joe Thornton a jeho další střelecký pokus. I teď tečovaný hodně vysoko.
     
    46:30
    Následuje první komerční přestávka ve třetí třetině, po jejím konci pokračujeme.
     
    46:45
    Už se znovu hraje a také nyní se San Jose Sharks dobře drží v pásmu soupeře. Ale ke střele nedošlo, což byl problém, pokud se chtěli domácí prosadit.
     
    47:05
    Joe Pavelski a jeho velmi kvalitní pokus o zakončení v mezikruží. Pavelski ale mířil hodně vysoko.
     
    47:54
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hokejová nádhera, kterou nyní viděli diváci v kalifornském San Jose! Jestliže se první dvě třetiny Sharks střelecky trápili a měli problémy se zakončením, tak to samé se rozhodně nedá tvrdit o třetí části! Žraloci otáčejí skóre poté, co Ottawa Senators zazmatkovali u své klece, útočníci domácích si s tím pak poradili skvěle. Křižná přihrávka skončila až na hokejce hráče jménem MATT NIETO, který si z levé strany do bekhendu stáhl brankáře Andersona a nádherně po ledě kus černé pryže poslal do sítě. Vskutku pohledná hokejová akce domácí mají vedení na své straně. Asistence: Joonas Donskoi, Chris Tierney.
    Matt NIETO - 3:2
     
    49:42
    Domácí hráči už začínají kombinaci zpoza vlastní branky a hraje se dlouho bez přerušení.
     
    50:06
    Tomáš Hertl v samostatném úniku na branku, ale teď se proti soupeřově brankáři neprosadil. Neuvěřitelné, s jakou aktivitou nyní San Jose přehrává svého soupeře.
     
    51:06
    Další pohledná domácí akce, která ovšem končí zakázaným uvolněním, takže hra se vrátí před Alexe Stalocka.
     
    51:40
    Ozývají se také fanoušci z hlediště a je jasné, že domácí parta je teď na koni. Navíc se San Jose snaží zbytečně neriskovat a nedělat chybné rozehrávky.
     
    52:03
    Ještě jedno domácí zakázané uvolnění, vhazovat se tedy bude v pásmu Žraloků.
     
    52:05
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci pokračujeme v průběhu třetí třetiny.
     
    52:19
    Hra pokračuje a puk mají na svých hokejkách hosté. Ale Stone svou střelou moc Stalocka nepřekvapil.
     
    52:45
    San Jose Sharks si zahrají vůbec první přesilovou hru v zápase, vyloučen je totiž na dvě minuty hostující obránce Erik Karlsson (OTT), který se provinil držením soupeřovy hokejky. Uvidíme, jak si Sharks s přesilovkou poradí.
     
    53:05
    Pegeau hned osvobozuje svůj tým a vyhazuje puk alespoň do středního pásma.
     
    53:17
    Domácí muži už se chtěli vrátit zpátky do pásma, ale nakonec je zastavuje postavení mimo hru.
     
    53:34
    A další vyhození, nyní až k brance Alexe Stalocka. Zdá se, že Ottawa by nemusela mít s bráněním svého prvního oslabení v utkání až takový problém.
     
    54:04
    Střeli Vlasica od modré čáry zkusil před brankou tečovat Tomáš Hertl, ale nakonec tečí minul pravou tyčku ottawského zařízení.
     
    54:29
    Obrovská chyba San Jose Sharks, Smith byl podražený v samostatném úniku na branku a pojede trestné střílení. Hodně dobrá šance pro Ottawu.
     
    54:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle bude domácí možná ještě hodně mrzet. ZACK SMITH totiž samostatný nájezd na Stalocka proměňuje a skóre je vyrovnané 3:3. Rozhodčí si ještě jel zavolat na video, zda bylo vše podle pravidel v pořádku, ale nakonec branku uznává. Čeká nás tedy ještě pravděpodobně zajímavý závěr třetí třetiny a také samozřejmě celého utkání. Bez asistence.
    Zack SMITH - 3:3
     
    54:47
    Ottawa je zpátky v plném počtu a ve svém oslabení tedy neinkasovala, ale dokonce dokázala vstřelit branku a vyrovnat.
     
    55:13
    A hosté už mohli mít dokonce své vedení zpátky, Bobby Ryan ovšem před brankovištěm Stalocka tečoval nepřesně.
     
    56:18
    Hraje se už dlouho bez přerušení a převážně ve středním pásmu, ani jedna strana už si teď nemůže dovolit udělat chybu.
     
    56:50
    Vlasic a Martin si vyměnili kotouč na modré čáře ve svém pásmu, ale kupředu se nedostali.
     
    57:06
    Vhazovat se bude před Alexem Stalockem, protože Sharks zahráli na zakázané uvolnění.
     
    57:38
    Brent Burns zachytil za svou brankou nahození hostujícího obránce, hned se zkusil prosadit směrem dopředu. Marleau následně netrefuje z dálky branku.
     
    58:18
    Už běží poslední dvě minuty třetí třetiny, San Jose Sharks v postavení mimo hru. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    58:45
    Brende Dillon si musel dávat pozor, aby nepřišel o kotouč na modré čáře. To s sice nestalo, ale hra je znovu velice brzy přerušena.
     
    59:03
    Stone a Ceci to zkusili ve dvou přes modrou čáru proti třem bránícím hráčům Sharks. Ale dobrou práci odvedl Pavelski, který poslal puk pryč.
     
    59:36
    Zdá se, že dnes v San Jose uvidíme prodloužení.
     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily. Budeme tedy muset sledovat prodloužení, případně i samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Ryan a Zibanejad hned na začátku prodloužení v šanci, ale Brent Burns se zasloužil o vyhození kotouče.
     
    60:56
    Tomáš Hertl trefuje tyčku! Nechybělo moc a český útočník mohl rozhodnout druhé prodloužení za sebou!
     
    61:32
    A ještě jeden pokus Tomáš Hertla, teď pálil domácí forvard do betonů Andersona. Tak to je skvělý výkon od Hertla i v nastaveném čase.
     
    62:03
    Stone už vyvezl kotouč až před Stalocka, který teď zachránil svůj celek před koncem zápasu. Zatím sledujeme hodně atraktivní prodloužení.
     
    62:36
    Milan Michále se snažil protáhnout mezi dvěma bránícími hráči soupeře, ale k zakončení už se nedostal.
     
    62:53
    Anderson už má puk ve své rukavici, bude se vhazovat před jeho zraky.
     
    63:08
    San Jose si v prodloužení zahraje přesilovou hru čtyři na tři, vyloučen je Bobby Ryan (OTT) za podražení. A hostující hokejista bude doufat, že jeho celek neinkasuje.
     
    63:19
    Ottawa se ale ne úvod oslabení ve třech mužích na ledě dokázala osvobodit.
     
    63:40
    Thornton a Burns si vyměnili kotouč před brankou. Poté pálil Joe Pavelski, ale těsně minul pravou tyčku, ke které mířil.
     
    64:08
    Ohlášena poslední minuta prodloužení. Burns po své střele orazítkoval jen mantinel za brankou.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Nene, ani prodloužení dnes nerozhodne. A tak si San Jose vyzkouší proti Ottawě samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Joe PAVELSKI neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Bobby RYAN neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Joonas DONSKOI neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Mika ZIBANEJAD proměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Logan COUTURE neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je MIKA ZIBANEJAD.
    Mika ZIBANEJAD - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou pohledné utkání, ve kterém jsme mohli sledovat spoustu branek a také napětí. Hra se přelévala ze strany na stranu, stejně jako vývoj zápasu a jeho skóre. Za české hokejisty se také dnes prosadil Tomáš Hertl, ale jeho celek si z dnešního střetnutí s Ottawou odnese pouze body za prohru v samostatných nájezdech. Domácí sice měli slibně našlápnuto k výhře v základní hrací době, ale nakonec inkasovali z trestného střílení. V nájezdech pak rozhodl hostující Mika Zibanejad. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 619 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 5 střel, čas na ledě 18:53)
    Milan Michálek (OTT) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 19:20)
     
    Tři hvězdy utkání

    Bobby Ryan (OTT) (1 + 0)
    Matt Nieto (SJS) (1 + 0)
    Joonas Donskoi (SJS) (0 + 1) (07:24:13)
    Tomáš Hertl se prosadil po přihrávce od Joea Thortona

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. Hertl (Thornton, Burns), 43. Couture (Ward, Vlasic), 48. Nieto (Donskoi, Tierney) – 12. McCormick (Ceci, Neil), 25. Ryan (Zibanejad, Karlsson), 55. Smith (TS), rozh. náj. Zibanejad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Joe Pavelski (SJS)
    0:0   Bobby Ryan (OTT)
    2. série:
    0:0   Joonas Donskoi (SJS)
    0:1   Mika Zibanejad (OTT)
    3. série:
    0:1   Logan Couture (SJS)


    San Jose Sharks: Stalock (Jones) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Brown
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Claesson, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Methot, Borowiecki – Hoffman, Turris, Stone – Michálek, Zibanejad, Ryan – Lazar, Pageau, Chiasson – McCormick, Smith, Neil

    Rozhodčí: Pollock, Hanson – Henderson, Rody

    Diváci: 16 619
    bahis siteleri