Florida – Edmonton 2:4 (kon.) | St. Louis – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Winnipeg – Colorado 1:2 (kon.)
Arizona – Buffalo 1:2 (kon.) | San Jose – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
San Jose Sharks
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Ottawa Senators
Úterý 19.01.2016, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mika ZIBANEJAD - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je MIKA ZIBANEJAD.
     
    63:08
    San Jose si v prodloužení zahraje přesilovou hru čtyři na tři, vyloučen je Bobby Ryan (OTT) za podražení. A hostující hokejista bude doufat, že jeho celek neinkasuje.
     
    60:56
    Tomáš Hertl trefuje tyčku! Nechybělo moc a český útočník mohl rozhodnout druhé prodloužení za sebou!
     
    55:13
    A hosté už mohli mít dokonce své vedení zpátky, Bobby Ryan ovšem před brankovištěm Stalocka tečoval nepřesně.
    Zack SMITH - 3:3
     
    54:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle bude domácí možná ještě hodně mrzet. ZACK SMITH totiž samostatný nájezd na Stalocka proměňuje a skóre je vyrovnané 3:3. Rozhodčí si ještě jel zavolat na video, zda bylo vše podle pravidel v pořádku, ale nakonec branku uznává. Čeká nás tedy ještě pravděpodobně zajímavý závěr třetí třetiny a také samozřejmě celého utkání. Bez asistence.
     
    54:29
    Obrovská chyba San Jose Sharks, Smith byl podražený v samostatném úniku na branku a pojede trestné střílení. Hodně dobrá šance pro Ottawu.
     
    52:45
    San Jose Sharks si zahrají vůbec první přesilovou hru v zápase, vyloučen je totiž na dvě minuty hostující obránce Erik Karlsson (OTT), který se provinil držením soupeřovy hokejky. Uvidíme, jak si Sharks s přesilovkou poradí.
     
    50:06
    Tomáš Hertl v samostatném úniku na branku, ale teď se proti soupeřově brankáři neprosadil. Neuvěřitelné, s jakou aktivitou nyní San Jose přehrává svého soupeře.
    Matt NIETO - 3:2
     
    47:54
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hokejová nádhera, kterou nyní viděli diváci v kalifornském San Jose! Jestliže se první dvě třetiny Sharks střelecky trápili a měli problémy se zakončením, tak to samé se rozhodně nedá tvrdit o třetí části! Žraloci otáčejí skóre poté, co Ottawa Senators zazmatkovali u své klece, útočníci domácích si s tím pak poradili skvěle. Křižná přihrávka skončila až na hokejce hráče jménem MATT NIETO, který si z levé strany do bekhendu stáhl brankáře Andersona a nádherně po ledě kus černé pryže poslal do sítě. Vskutku pohledná hokejová akce domácí mají vedení na své straně. Asistence: Joonas Donskoi, Chris Tierney.
    Logan COUTURE - 2:2
     
    42:47
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Poměrně rychle po začátku třetí třetiny máme v SAP Center vyrovnáno. Přestože se San Jose Sharks poměrně trápili s přechody do útočného pásma a Ottawa si dávala pozor na situace před vlastní brankou, i tak se Žraloci dočkali. Dobrou kombinaci hráčů v tyrkysových trikotech zakončoval do klece v tu chvíli poměrně zmateného brankáře Andersona LOGAN COUTURE, který už nedal svému soupeři v kleci Ottawy příliš velké šance. Máme tedy vyrovnáno a bude zajímavé sledovat zbytek třetí třetiny. Je už teď jisté, že nás čekají napínavé momenty. Asistence: Joel Ward, Marc-Edouard Vlasic.
     
    34:45
    Domácí hráči si vytvořili slibný tlak a Tomáš Hertl výbornou střelou málem vsítil svou druhou branku v zápase. Hodně dobrý výkon českého útočníka.
     
    26:58
    Tierney v další velké šanci, Anderson jej až na poslední chvíli stačil u levé tyče zastavit svým betonem.
    Tomáš HERTL - 1:2
     
    24:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže domácí San Jose Sharks se očividně vůbec ničeho nezalekli a sotva se rozsvítilo světlo za Alexem Stalockem, už se trefují také Žraloci, kteří dělají radost domácímu publiku. A možná pro nás nebude překvapením, že svůj druhý gól ve druhém zápase za sebou dává český útočník TOMÁŠ HERTL. Ten se spoluhráči zvládl skvěle situaci hned po buly ve středovém kruhu a najel si do pásma na přihrávku. Pak už Hertl jen v klidu sjel před branku, Thornton potáhl puk a Hertl jej tečí poslal za Andersona. Hodně pohledná akce a pro San Jose Sharks především důležitá. Uvidíme, jak se utkání dále vyvine. Asistence: Joe Thornton, Brent Burns.
    Bobby RYAN - 0:2
     
    24:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to byla hodně rychle využitá přesilová hra, kterou nyní předvedli hostující Ottawa Senators. Hosté zvládli situaci po vhazování před Alexem Stalockem na jedničku a sehráli úvod své první početní výhody v zápase opravdu znamenitě. Zdálo se, že domácí ochránce svatyně pak nečekal střelu od modré čáry, kterou vyslal na jeho zařízení BOBBY RYAN. Zatím se tedy Ottawa nedostala do tolika šancí, ale vede už o dvě trefy v zápase. Asistence: Mika Zibanejad, Erik Karlsson.
     
    23:57
    Máme tu první vyloučení utkání, dvě minuty za podražení musí jít pykat domácí hokejista Joel Ward (SJS), je tu tak přesilová hra pro tým Ottawy.
     
    23:18
    Tierney se ocitl v mezikruží a neměl vůbec špatnou šanci, jenže střelou zápěstím o kousek minul horní tyčku.
     
    21:08
    Paul Martin nahrával na úplně volného Pavelskiho na levé straně před brankou, ale nejlepší střelec domácího celku tentokrát zakončením z první těsně minul tyčku.
    Max MCCORMICK - 0:1
     
    11:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak se na to podívejme, do vedení jdou nakonec jako první hostující Ottawa Senators, kteří využívají chyby soupeře a dostávají se do jednobrankového náskoku. Zdálo se, že by si slibné šance mohli vytvořit domácí muži, ale nakonec slaví Senátoři. Puk se ocitl ve středním pásmu, kde jej převzal hostující hokejista MAX MCCORMICK, aby pak Alex Stalock malinko zazmatkoval a zmíněný hokejista celkem s klidem poslal kus černé gumy do odkryté svatyně Sharks. Domácí parta tedy musí ještě v první třetině dohánět náskok soupeře. Asistence: Cody Ceci, Chris Neil.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. Hertl (Thornton, Burns), 43. Couture (Ward, Vlasic), 48. Nieto (Donskoi, Tierney) – 12. McCormick (Ceci, Neil), 25. Ryan (Zibanejad, Karlsson), 55. Smith (TS), rozh. náj. Zibanejad

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Joe Pavelski (SJS)
    0:0   Bobby Ryan (OTT)
    2. série:
    0:0   Joonas Donskoi (SJS)
    0:1   Mika Zibanejad (OTT)
    3. série:
    0:1   Logan Couture (SJS)


    San Jose Sharks: Stalock (Jones) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Brown
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Claesson, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Methot, Borowiecki – Hoffman, Turris, Stone – Michálek, Zibanejad, Ryan – Lazar, Pageau, Chiasson – McCormick, Smith, Neil

    Rozhodčí: Pollock, Hanson – Henderson, Rody

    Diváci: 16 619
    bahis siteleri