Magnitogorsk – Čerepovec 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – N.Novgorod 4:2 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Toljatti – Novosibirsk 2:1 (po pr.) | Kazaň – Novokuzněck 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Jokerit 5:2 (kon.) | Petrohrad – Chanty-Mansijsk 7:2 (kon.) | Soči – Omsk 2:1 (2:0 po s.n.)
Spartak Moskva – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.)
po prodl.
Neftěchimik Nižněkamsk
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
Pátek 05.02.2016, 17:00 • SCC Arena Petrochemist • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný páteční podvečer všem příznivcům ledního hokeje. Kontinentální hokejová liga dnes pokračuje hned jedenácti zápasy. Soubojem mezi Nižněkamskem a Rigou Vás od sedmnácti hodin provede Tomáš Kubečka.
     
    HC Dinamo Minsk

    Dinamo Minsk je největším soupeřem bratislavského Slovanu v boji o play-off. Běloruský zástupce získal v šestapadesáti zápasech celkem sedmdesát osm bodů a aktuálně mu patří devátá příčka Západní konference. Dinamo se může spolehnout hlavně na Matta Ellisona, jež vsítil pětadvacet branek! V minulém utkání přišel celek z hlavního města Běloruska o dlouhou šňůru zápasů bez porážky, když na ledě Traktoru Čeljabinsk prohrál 6:3!
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Nižněkamsk rovněž bojuje o účast ve vyřazovacích bojích. Aktuálně drží se ziskem jednaosmdesáti bodů osmou pozici Východní konference. Zespodu na něj silně dotírá Barys Astana a Nižněkamsk by měl v domácím duelu zabojovat o body. Poslední dva zápasy před svými fanoušky Nižněkamsk nezvládl, když nejprve prohrál v nájezdech 3:4 s Jekatěrinburgem a v minulém duelu nestačil na Nižnij Novgorod, jemuž podlehl 1:4!
     
    Vzájemná utkání

    Dnešní soupeři na sebe naposledy narazili v září loňského roku. V jediném dosavadním duelu letošní sezóny se z výhry radoval Nižněkamsk, jež na půdě největšího běloruského klubu zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Lisutin (Sudnicin) – Ljamin, Rjasenskij, Ščitov (C), Kuzmin, Bondarev, Jevsejenkov (A), Bryncev – Volkov, Polygalov (A), Milovzorov – Jakimov, Grigorenko, Sexton – Taffe, Kvapil, Žukov – Porjadin, Kulikov, Kitarov

    HC Dinamo Minsk: Lalande (Milchakov) – Gunderson, Znacharenko, Lisovec, Goroško, Filičkin, Ustiněnko, Nogačjov – Kaljužnyj (C), Ellison, Cheechoo (A) – Pavlovič, Szczechura, Kulakov – Meleško, Drozd, Komarov – Ambrožejčik, Kolcov (A), Michajlov

    Rozhodčí: Vasiljev, Sčenjov – Maitak, Pronsčik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky už nastupují na ledovou plochu. Dinamo Minsk nastoupí k dnešnímu zápasu v bílých dresech, zatímco Nižněkamsk bude hrát v modrém.
     
    Ještě před samotným startem zápasu zazní běloruská i ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hosty, kteří okamžitě rozjíždějí první útok po levém křídle.
     
    00:31
    Znacharenko vyvezl kotouč z vlastní třetiny do středního pásma, kde hledal rozjetého spoluhráče na pravé straně. Hosté se dostali k zakončení, avšak Lisutin si připsal první jistý zákrok.
     
    01:10
    Na druhé straně musel Lalande rychle vykopnout beton proti Grigorenkově střele z mezikruží. I hostující brankář byl napoprvé úspěšný.
     
    01:35
    Po zakázaném uvolnění sice vyhrál Ellison vhazování, nicméně Nižněkamsk se rychle zmocnil puku a postupoval vpřed. Akci domácích zastavuje ofsajd.
     
    02:05
    Marek Kvapil napadal u pravého mantinelu rozehrávku hostujícího celku, jeho snaha se vyplatila, protože ke kotouči se dostal Žukov, jež prověřil Lalanda.
     
    02:34
    Kulokov rozjel Lisutin a pokračoval v bruslení před branku. Druhý jmenovaný si jej celou dobu všímal, nahodil prudký kotouč a Lisutinovi chybělo k zakončení pár centimetrů.
     
    02:50
    Domácí si zahrají první přesilovku. Dvě minuty za sekání vyfasoval Denis Kuzmin.
     
    03:16
    Domácím se zatím nedaří usadit se před Lalandem. Hosté vyhazují kotouč přes celé hřiště a mohou vystřídat.
     
    03:45
    Znovu je kotouč za Lisutinovou brankou, z tribun se ozývá pískot. Nižněkamsk se v úvodu utkání spíše hledá.
     
    04:25
    Stále se domácí nemohou prodrat do útočného pásma. Oslabený Minsk skvěle napadá a boří útoky Nižněkamsku už ve středním pásmu.
     
    04:50
    Hosté v plném počtu.
     
    05:13
    Kvapil obdržel přihrávku na modrou čáru, kličkou do bekhendu se zbavil obránce, jenže se vytlačil z palebné pozice a o kotouč poté přišel.
     
    05:35
    Ellison vybojoval kotouč před brankou domácích, přihrál jej Kaljužnému, který přihrával na modrou čáru, ale pouze poslal puk mimo třetinu.
     
    06:26
    Lisutin si musel dávat dobrý pozor proti nebezpečnému nahození z rohu kluziště. Domácí brankář utěsnil prostor u levé tyče a vypíchl puk hokejkou.
     
    07:15
    Gunderson pospíchal za přihrávkou kolem mantinelu, jeden z obránců Nižněkamsku puk včas přizvedl a domácí se znovu bezpečně ubránili.
     
    07:55
    Kaljužnij protečoval kotouč do útočného pásma, hosté jej však nedokázali udržet na hokejkách a musejí začít nanovo.
     
    08:33
    Gunderson nebezpečně nahazoval kotouč před branku, jeho pobídku ještě tečoval Kolcov, ale pozorný Lisutin našel puk ve své lapačce.
     
    08:42
    Střela od modré čáry pořádně vyplašila domácího brankáře. Lisutin vyrazil puk pouze před sebe, kde stáli dva hráči Minsku, ale obrana Nižněkamsku nebezpečí zažehnala!
     
    09:30
    Po delší době se do útoku vrhli i domácí. Po levém křídle spěchal za kotoučem Volkov, jež však postrádal rychlost a k puku se nedostal.
     
    09:59
    V dobré příležitosti se ocitl také Kuzmin, který jel z pravé strany sám na Lalanda, vypálil pod břevno, jenže trefil pouze připraveného gólmana Minsku!
     
    10:32
    Komarov získal puk v rohu kluziště, předložil jej před branku, kam si sjížděl Drozd, ale po zákroku Ščitova nemusel Lisutin vůbec zasahovat.
     
    11:08
    Kitarov aktivně napadal v útočném pásmu, zaslouženě vybojoval kotouč, vybruslil si k modré čáře vypálil. Jeho pokus zápěstím Lalande bez problémů vyrazil.
     
    11:48
    Volkov nabral ve středním pásmu rychlost, obrana ho však vytlačila do rohu hřiště, kde se Volkov pokusil o manévr, při němž ztratil stabilitu.
     
    12:23
    Z dobré pozice pálil Sexton! Lalande toho moc neviděl, Sextonova rána prošla mezi dvěma obránci, ale brankář Dinama měl kupu štěstí, jelikož puk jej trefil do betonu!
     
    12:38
    Na druhé straně pálil z mezikruží Znacharenko! Jeho rána bez přípravy našla vyrážečku vyjetého Lisutina! Šancí začíná přibývat.
     
    13:19
    Minsk sevřel domácí celek před Lisutina, hosté dlouho kombinují v útočném pásmu a dokonce stihli obměnit několik hráčů na ledě.
     
    13:47
    Až nyní se hokejisté Nižněkamsku prodrali ke kotouči a mohou uklidnit hru. Ljamin čeká na střídání svých kolegů.
     
    14:07
    Podruhé v první třetině pálil z pravého křídla úplně osamocený Žukov.Tentokrát mířil mezi lapačku a rameno, ale znovu trefil famózního brankáře Minsku.
     
    14:35
    V obdobné pozici obdržel dobrou přihrávku zadovkou rozjetý Sexton. Útočník Nižněkamsku se opřel do puku bez přípravy, jenže jeden z obránců jeho ránu přizvedl do ochranné sítě.
     
    15:08
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení! Z nenápadného protiútoku udeřil DMITRIJ AMBDROŽEJČIK, jež ošálil několik protihráčů, stáhl si kotouč do mezikruží a střelou zápěstím mezi betony překonal Lisutina! Asistence: Andrej Michajlov.
    15:08 Dmitrij AMBROŽEJČIK - 0:1
     
    16:38
    Domácí jsou po inkasované brance jako opaření, nemohou se dostat do útočného pásma a Dinamo v naprostém klidu brání ataky domácího celku.
     
    17:10
    Hosté znovu pouze zavezli kotouč do útočné třetiny, kde jej přenechali domácím hráčům a odjeli na střídačku.
     
    18:06
    Grigorenko hledal zpětnou přihrávkou najíždějícího spoluhráče, jemuž chtěl adresovat puk do mezikruží, jenže trefil pouze hokejku vracejícího se obránce.
     
    18:29
    Cheechoo nabil do dobré střelecké pozice Nagačjovovi, který okamžitě vypálil. Jeho dělovka sice Lisutinovi vypadla z lapačky, avšak domácí brankář svou chybu ihned napravil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:16
    Další útočnou snahu Nižněkamsku zastavuje postavení mimo hru. Přes modrou čáru přebruslil příliš brzy Bondarev. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    19:31
    První přesilovku si zahrají také hosté! Dvě minuty za sekání dostává Jevsejenkov.
    Zkušený švédský brankář Henrik Karlsson podává i v letošní sezóně v dresu Jokeritu výborné výkony, a jeho tým se opět představí v play-off! Jak daleko to finský celek dotáhne?

    Henken johdolla! #Jokerit and @hcslovan ready to battle for points inside Slovnaft Arena. #KHLfi

    Fotka zveřejněná uživatelem @jokerithc,


     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce! Úvodní dvacetiminutovka přinesla hodně vyrovnaný obraz hry. Oba celky si vytvořily několik šancí, avšak všichni zakončující si vylámali zuby na fantastických brankářích. Až v šestnácté minutě prolomil bezbrankové skóre Dmitrij Ambrožejčik, který parádně propálil Lisutina. Do šaten se proto odchází za stavu 0:1!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ellison vyhrál úvodní vhazování druhé periody, hosté se okamžitě tlačí do útočného pásma, kde budou chtít založit přesilovkou kombinaci.
     
    20:47
    Ellison si sjel do dobré střelecké pozice a bez přípravy mířil na vzdálenější tyč. Kotouč minul Lisutinovu branku o několik decimetrů.
     
    21:17
    Drozd dostal nabito na modrou čáru. Lisutin měl zakrytý výhled, ale střelu od modré čáry vyrazil betonem před sebe, kde se o kotouč postarali obránci Nižněkamsku.
     
    21:31
    Domácí v plném počtu.
     
    21:50
    Sexton zahrál vysokou holí a Nižněkamsk stále musí bránit. Minsk nastoupil do druhé třetiny ve velké pohodě a drží soupeře před jeho brankou.
     
    22:00
    Lalande raději podržel v lapačce nahozený kotouč ze středního pásma. Domácí podnikli rychlý výpad a mohou ohrozit soupeře.
     
    22:08
    Nižněkamsk nadále setrvá před brankou Dinama Minsk. Hosté vyhodili puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a nemohou vystřídat.
     
    22:19
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk z ničeho nic zvyšuje své vedení na 2:0! Hosté se dostali do protiútoku dva na jednoho. Po levé straně táhl kotouč SERGEJ DROZD, který místo přihrávky zvolil střelu a nachytal Lisutina na švestkách. Asistence: Dmitrij Meleško.
    22:19 Sergej DROZD - 0:2
     
    22:29
    Hosté i nadále pokračují v aktivním pojetí hry. Ihned po vhazování se podél mantinelu rozjel Goroško, jež vyslal nepříjemnou ránu zápěstím. Domácí obrana srazila kotouč nad branku.
     
    23:05
    Zmar domácího celku dokumentuje i špatná rozehrávka. Ze středního pásma poslal prudkou přihrávku Rjasenskij, ale kotouč doputoval pouze na zakázané uvolnění.
     
    23:42
    Minsk sevřel domácí před jejich brankou. Pavlovič s Kulakovem si několikrát poslali kotouč po mantinelu, nakonec o něj přišli.
     
    24:27
    Nahození od modré čáry jen lehce tečoval Cheechoo. Kotouč se od jeho hole odrazil do protipohybu Lisutina, avšak domácí brankář tentokrát udržel beton na ledě.
     
    25:12
    Po delší době se do útoku vydal i Nižněkamsk. Bryncev nahodil kotouč do útočného pásma, kde se k němu neprodral nikdo v modrém a Minsk vyhodil do střední třetiny.
     
    25:44
    Domácí dostávají výhodu hry v početní převaze! Dvě minuty za držení dostává Sergej Drozd.
     
    26:30
    Ščitov si dlouho pohrával s pukem na modré čáře, nakonec se odhodlal ke střele zápěstím, jenže ta až k brance nedoputovala.
     
    27:07
    Jevsejenkov si klepl holí o přihrávku, kterou také dostal. Střelec na modré čáře se ukvapil při zpracování a kotouč mu přeskočil přes čepel do středního pásma.
     
    27:44
    Hosté v plném počtu.
     
    28:15
    Ellison se po delší době objevil v průniku středem hrací plochy. Tahoun Dinama Minsk nakonec narazil na pevnou obranu a o puk rychle přišel.
     
    28:57
    V tlaku jsou nyní hosté. Domácí pouze vyhazují puk přes všechny čáry, ale brankář Lalande pomáhá svému celku v rozehrávce. Zakázané uvolnění se nepíská.
     
    29:26
    Od modré čáry pálil hned po buly Ščitov. Jeho dělovka příklepem pouze zaduněla o zadní mantinel, kotouč poté doputoval až do středního pásma.
     
    30:06
    Bude se znovu vylučovat! Nikita Ustiněnko zahákoval unikajícího Kulikova a za svůj prohřešek si odpyká dvě minuty.
     
    30:17
    Taffe si vybruslil do palebné pozice a vypálil zápěstím. Domácí hráč naneštěstí pro Nižněkamsk trefil pouze vlastního spoluhráče, který clonil před brankou.
     
    30:53
    Jevsejenkov měl spoustu času na přípravy střely, srovnal si puk a vypálil příklepem! Do jeho rány z mezikruží se obětavě vrhl jeden z obránců! Tohle byla dobrá možnost!
     
    31:40
    Další šance! Od modré čáry tentokrát pálil Ščitov, do jeho rány ještě vložil hůl jeden ze spoluhráčů a Lalande se musel pořádně ohánět! Nakonec uhájil čisté konto!
     
    32:06
    Hosté v plném počtu.
    Matěj Machovský předvádí v brance Plzně skvělé výkony! Dočká se po sezóně přestupu do zahraničí?

     
    32:51
    Domácí v posledních minutách díky přesilovým hrám převzali otěže nad děním na ledě. Hosté zatím skvěle brání a navíc je drží i fantastický Lalande.
     
    33:07
    Po delší době musel zasahovat také Sudnicin. Střídající brankář Nižněkamsku si proti střele z mezikruží včas vyjel a prudké zakončení zlikvidoval.
     
    33:25
    Sexton chtěl přihrávkou do jízdy vybídnout ke skórování Jakimova. Před rozjetým útočníkem domácího celku zachránil Minsk vypíchnutím kotouče Znacharenko.
     
    34:03
    Kulikov byl nejrychleji u odraženého kotouče, předložil jej do mezikruží, odkud pálil Rjasenskij. Na jeho ránu Lalande dobře viděl a kotouč vyrazil.
     
    34:41
    Komarov vybojoval puk na modré čáře, nahodil jej do útočného pásma a odjel na střídačku. Domácí mohou založit další útok.
     
    35:07
    Lalande si musel dávat pozor na stahovačku Grigorenka, jež si podobně jako Ambrožejčik v první třetině potáhl puk mezikruží, avšak jeho rána trefila pouze brusle jednoho z hostujících obránců.
     
    35:46
    Ze souboje u mantinelu vyšel jako vítěz Kolcov. Hokejista Dinama Minsk však kotouč pouze odpálil na hůl domácích obránců. Převaha Nižněkamsku v posledních minutách narůstá.
     
    36:18
    Cheechoo obdržel dobrou přihrávku mezi kruhy. Tahoun Dinama Minsk však nechal kotouč za sebou a daroval jej domácímu mužstvu.
     
    37:03
    Marek Kvapil vybruslil s pukem na hokejce do rohu hřiště a prudkou přihrávku před branku hledal své spoluhráče. Před Lalandem netečoval puk nikdo v modrém.
     
    37:26
    Ljamin se hnal sám proti Lalandovi, nakonec jej rozhodil dojíždějící obránce, ale hráč Nižněkamsku se ještě natáhl po odraženém kotouči, avšak zasunout mezi beton a tyč už nedokázal!
     
    38:06
    Na přihrávku před branku si sjel Kulikov, který zakončoval v kleče, jenže obránce mu nedaroval ani kousek prostoru a Lalande si proto nemusel dělat starosti.
     
    38:41
    Brankář Dinama Minsk měl naprosto čistý výhled a bez problémů zlikvidoval slabé nahození od modré čáry. Lalande dnes chytá opravdu jistě.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:07
    Tlak Nižněkamsku sílí! Hosté nyní vyhodili kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Lalandově pravici.
     
    39:30
    Opuštěný kotouč sebral nejrychleji Szczechura, namířil si to s ním za branku, kde po souboji u mantinelu ztratil balanc a o puk přišel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Siréna oznámila konec druhé třetiny! Dinami Minsk do ní vstoupilo lépe a již po třech minutách hry se díky úniku dva na jednoho zakončeného Drozdem dostalo do dvoubrankového vedení! Nižněkamsk poté sáhl ke změně v brankovišti, když Lisutina nahradil čerstvý Sudnicin. Domácí poté sice hráli dvě přesilové hry, avšak všechny šance Nižněkamsku pochytal fantastický Lalande. Do šaten se před závěrečnou třetinou odchází za stavu 0:2!
     
    Střely na branku: 15 – 24
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté. Kaljužnyj okamžitě po vyhraném vhazování zavezl kotouč do útočného pásma, kde puk přikryl Sudnicin.
     
    40:41
    Porjadin sice dostihl dlouhá kotouč podél mantinelu, v rohu kluziště jej pouze napálil za branku, kde jej sebrali obránci Minsku.
     
    41:21
    Ljamin se otočil s pukem na modré čáře a poslal na branku pomalé nahození po ledě. Kotouč se došoural až do lapačky Lalandeho, který jej raději podržel.
     
    41:44
    Nižněkamsk setrvá před brankou Dinama Minsk. Hosté pouze vyhodili kotouč o mantinel na zakázané uvolnění. Domácí vstoupili do třetiny aktivně.
     
    41:50
    A jejich snaha nese ovoce! Dvě minuty za podražení vyfasoval Andrej Michajlov!
     
    42:12
    Obrovská šance Nižněkamsku na snížení! Sexton byl úplně sám před brankou, měl čas na zakončení, ale nedokázal zvednout kotouč nad beton hostujícího brankáře!
     
    42:56
    Po další ráně od modré čáry se jeden z domácích dostal k teči. Minsku se nadále nepodařilo vyhodit kotouč z obranného pásma.
     
    43:31
    Dobrý zákrok proti střele z mezikruží si připsal Lalande. Brankář Minsku drží i nadále čisté konto. Tentokrát vyrazil betonem tvrdou ránu.
     
    43:50
    Hosté v plném počtu.
     
    44:16
    Ellison se protáhl do útočného pásma, obkroužil kolečko za brankou a přihrál kotouč obráncům zpět na vlastní polovinu ledové plochy.
     
    44:45
    Sudnicin se jen ohlédl za střelou od modré čáry! Naštěstí pro něj puk proletěl těsně vedle levé tyče! Nižněkamsk stále žije.
     
    45:17
    Další akci Dinama Minsk brzdí ofsajd. Pavlovič nebyl dostatečně trpělivý a přejel přes modrou čáru ještě před kotoučem.
     
    45:44
    Krásnou přihrávku do mezikruží obdržel Gunderson, jež pálil z těžké pozice, ale i v kleče donutil Sudnicina k dobrému zákroku. Domácí gólman ještě ukázal divákům, že má kotouč v lapačce.
     
    46:31
    Bekhendové nahození od mantinelu ukryl Lalande ve své náruči. Volkov se na sebe hodně zlobí, jelikož ví, že mohl vymyslet něco víc.
     
    46:47
    Kuzmin bojoval za brankou Minsku o volný kotouč, po tvrdém souboji s obráncem upadl a dožadoval se odpískání faulu. Sudí zůstává ledově klidný.
     
    47:08
    Domácím se nedaří rozehrát. Hokejistům Nižněkamsku odskakují puky daleko od čepelí.
     
    47:26
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Jako bych to zakřikl! Nižněkamsk se dostává zpět na dostřel svého soupeře! Kotouč se od mantinelu odrazil před branku Minsku, kde byl nejrychleji DAN SEXTON a sám proti brankáři soupeře nezaváhal! Asistence: Igor Polygalov, Marek Kvapil.
    47:26 Dan SEXTON - 1:2
     
    48:15
    Jenže domácí musejí dávat pozor i na zadní dvířka. Jeden z obránců přišel na modré čáře o kotouč a poté marně naháněl Michajlova, který příklepem prověřil Sudnicina.
     
    49:30
    Na tribunách to začíná vřít! Domácí fandové tlačí svůj tým za vyrovnáním! Hostující celek nyní dalším skvělým zákrokem podržel brankář Lalande.
     
    50:16
    Dělovka od modré čáry k Sudnicinovi nedoletěla, před brankářem Nižněkamsku srazil kotouč do bezpečí obětavý Ljamin.
     
    51:39
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nižněkamsk srovnává během tří minut skóre! Po mele před brankou Dinama Minsk se nejrychleji ze všech zorientoval DENIS KUZMIN, jež procpal kotouč za Lalandova záda! Začínáme tedy nanovo! Asistence: Michail Žukov, Marek Kvapil.
     
    52:14
    Nižněkamsk je na koni! Před Lalandem nyní prolétlo prudké nahození od mantinelu, které však nedokázal tečovat nikdo v modrém.
     
    53:16
    Diváci v hale bouří při každém útoku svého týmu a opravdu ženou Nižněkamsk za vstřelením rozhodující branky.
     
    53:30
    Hosté nyní poněkud uklidnili hru. Znacharenko zavezl kotouč za vlastní branku, kde počkal, až mu spoluhráči naskočili na led a založil nový útok.
     
    54:13
    Hra je poněkud rozháraná. Je vidět, že ani jeden z celků nechce v závěru utkání udělat chybu, která by jej stála body.
     
    54:34
    Domácí nadále setrvají v útočné třetině. Minsk pouze vyhodil kotouč na zakázané uvolnění, Nižněkamsk může zahrozit.
     
    54:57
    Na modré čáře se do kotouče tvrdě opřel Jevsejenkov, který při své dělovce dokonce zlomil hůl. Lalande tentokrát nemusel zasahovat.
     
    55:37
    Polygalov zatáhl kotouč do rohu hřiště, odkud přihrál na modrou čáru. S následnou střelou švihem si Lalande věděl rady.
     
    56:08
    Už se zdálo, že Nižněkamsk strhne vedení na svou stranu, ale fantastický Lalande se v brankovišti natáhl a zamezil kotouči v cestě za brankovou čáru!
     
    57:03
    Další obrovská šance Nižněkamsku! Tady to opravdu vypadalo, že se kotouč dostal za brankovou čáru! Uvidíme, zda se rozhodčí nepůjdou poradit s kolegou u videa!
     
    57:51
    Kuzmin prokličkoval do útočného pásma a od modré čáry vypálil nebezpečně zápěstím. Jeho rána minula o několik decimetrů horní tyč.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:46
    Minsk drží kotouč na svých hokejkách daleko od těžiště hry. Hosté chtějí dotáhnout zápas do prodloužení.
     
    59:35
    A podle všeho se jim to povede Rjasenskij nevybojoval za brankou kotouč a hosté jej bez větších problémů dopravili do středního pásma.
    Slovan Bratislava si z těžkého východního tripu odvezl celkem osm bodů, a klepe na brány play-off!

    Venco stole the show tonight

    Fotka zveřejněná uživatelem HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Nižněkamsk dokázal díky fantastické pětiminutovce srovnat ve třetí třetině stav utkání na 2:2! První branku vstřelil Sexton a o pár minut později dorazil do branky kotouč z velké přetlačované před brankou Kuzmin! Poté si domácí vypracovali další šance, avšak Minsk se štěstím odolal. O vítězi utkání tedy rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Michajlov zavezl puk za branku, kde ustál dva souboje, poté se však dostal do další přetlačované u mantinelu a hosté mají kotouč ve své moci.
     
    61:15
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Nižněkamsk otáčí z 0:2 na 3:2 a díky brance v prodloužení vítězí! Tribuny šílí! Domácí sevřeli Minsk před jeho brankou, Sexton zadovkou vrátil kotouč do mezikruží, kde jej z první dopravil za záda hostujícího brankáře IGOR POLYGALOV! Asistence: Dan Sexton.
    61:15 Igor POLYGALOV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Neftěchimik Nižněkamsk potěšil své fanoušky, jelikož otočil nepříznivě vyhlížející duel z 0:2 na 3:2! Dinamo Minsk se do vedení dostalo v první třetině zásluhou Ambrožejčika! Na začátku druhé dvacetiminutovky zvýšil náskok běloruského celku Drozd! Dinamo si poté bez problémů hlídalo náskok a zdálo se, že si dojde pro klidné vítězství! Dvanáct minut před koncem třetí třetiny zavelel k obratu Sexton, na jehož branku navázal o pár minut později Kuzmin! Aréna byla v tu chvíli na nohou a Nižněkamsk málem strhl vítězství na svou stranu už v základní hrací době, jenže proti byl skvělý Lalande! Domácí to však nemuselo mrzet, jelikož po minutě hry v prodloužení udeřil Polygalov, který zajistil Nižněkamsku důležité vítězství!
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 5500 diváků!
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Za pozornost Vám děkuje a u dalších přenosů se těší Tomáš Kubečka. Pěkný zbytek dne. (19:27:42)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 48. Sexton (Polygalov, Kvapil), 52. Kuzmin (Žukov, Kvapil), 62. Polygalov (Sexton) – 16. Ambrožejčik (Michajlov), 23. Drozd (Meleško)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Lisutin ( 23. Sudnicin) – Ljamin, Rjasenskij, Ščitov (C), Kuzmin, Bondarev, Jevsejenkov (A), Bryncev – Volkov, Polygalov (A), Milovzorov – Jakimov, Grigorenko, Sexton – Taffe, Kvapil, Žukov – Porjadin, Kulikov, Kitarov
    HC Dinamo Minsk: Lalande (Milchakov) – Gunderson, Znacharenko, Lisovec, Goroško, Filičkin, Ustiněnko, Nogačjov – Kaljužnyj (C), Ellison, Cheechoo (A) – Pavlovič, Szczechura, Kulakov – Meleško, Drozd, Komarov – Ambrožejčik, Kolcov (A), Michajlov

    Rozhodčí: Vasiljev, Sčenjov – Maitak, Pronsčik

    Diváci: 5500
    bahis siteleri