Česko – Rakousko 11:2 (kon.) | Německo – Švýcarsko 4:0 (kon.)
konec
Německo
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Švýcarsko
Pátek 12.02.2016, 18:45 • Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem • Turnaj čtyř (ženy U15)
Partner:
     
    Z turnaje čtyř zemí ve Dvoře Králové nad Labem je to ode mě pro dnešek všechno. Zítra se vám opět přihlásím v 15:45, kdy startuje bitva Rakouska se Švýcarskem, od 18:45 pak české hokejistky vyzvou nejtěžšího soupeře z Německa. Musím říct, že to pro náš mladý a nepříliš zkušený tým bude velká prověrka.

    Teď už dobrou noc! (20:51:57)
     
    Hotovo! Nesledovali jsme jednostranný zápas, ale Němky berou vítězství stoprocentně po zásluze. Vítězným gólem byl už ten první, který pomohl německému týmu nabrat sebevědomí. Jenže rozhodnutí přišlo až v tříbrankové třetí třetině, a to především díky přesilovkám.

    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Německo brankářka Tatjana Pfeiferová a za Švýcarsko obránkyně Anna Neunschwanderová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Ale Tatjana Pfeiferová si musí čisté konto zasloužit! Lea Accolová dorážela v nepřehledné situaci a německá brankářka skvěle vykopla pravý beton!
     
    58:50
    Němky mocne touží po pátém gólu. Teď už Bartellová málem slavila hattrick, jenže Paivaová se parádně přesunula a pak udržela puk před brankovou čarou!
     
    58:21
    V přečíslení dostala puk do gólové pozice Sarah Kubiczeková. Mířila na druhou tyč, ale gólmanka střelu vyškrábla a dorážku znemožnily obránkyně.
     
    57:56
    Hokejistky na obou stranách závěr určitě nevypouštějí, stále hrají na sto procent.
     
    56:58
    Heinzové si klepla spoluhráčka o přihrávku, ale přes obránkyni ji nedostala.
     
    56:17
    V rychlém sledu přišlo několik hraničních zákroků v rohu švýcarského pásma, hlavní rozhodčí spíš nechává hru plynout.
     
    55:28
    Nejen osvobodily, Jessica Kellerová se mohla postarat o čestný gól svého týmu. Její dorážku ale Pfeiferová pod nohama nepustila za čáru!
     
    55:09
    I nadále se hraje ve švýcarské třetině, i když teď se hokejistky v červeném osvobodily.
     
    54:19
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přesně s koncem početní výhody je tady čtvrtý gól německého týmu, který dneska už na sto procent vyhraje! Byla to podobná kombinace jako v předchozí přesilovce. Lilli Welckeová vybídla LEU-MARLEEN BARTELLOVOU, která se do kotouče nádherně opřela z první a trefila se za vyrážečku Paivaové – 4:0! Asistence: Lilli Welckeová, Luisa Welckeová.
     
    53:55
    Kotouč opět v lapačce po prudkém nahození Raschkeové.
     
    53:48
    A další zákrok Paivaové. Němci se hodně zlobí za neodpískaný zákrok v těsném souboji, po němž se Kubiczeková poroučela k ledu.
     
    53:18
    Na švihovku zkušené Franzisky Klingerové švýcarská gólmanka dobře viděla, proto ji stihla před dojíždějícími hráčkami schovat už napoprvé.
     
    52:59
    A další prohřešek při přechodu modré čáry. Tentokrát za něj mohla Neunschwanderová, která ztratila rovnováhu.
     
    52:34
    Švýcarsko se dokázalo rychle osvobodit, ale dopustilo se ofsajdu.
     
    52:19
    Tak co nám Němky ukážou v přesilovce teď? Jil Achwandenová (SUI) si odpočine na dvě minuty za držení.
     
    51:50
    Aschwandenová na hraně pravidel zablokovala soupeřce hokejku, aby se jako první dostala ke kotouči. Ale Švýcarky o něj stejně přišly.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Levringhausová (Klingerová), 46. Harková (Klingerová), 46. Bartellová (Luisa Welckeová), 55. Bartellová (Lilli Welckeová, Luisa Welckeová)


    Německo: Pfeiferová (Förgová) – Klingerová "C", Idschoková, Fuchsová, Raschkeová, Glossmannová, Merkleová, Heinzová, Gawronová – Christofová, Kubiczeková, Harková – Bartellová, Luisa Welckeová, Lilli Welckeová – Schieferová, Nietzscheová, Jekelová – Miguezová, Fiedlerová, Levrinhghausová. Trenér: Rober Geml.
    Švýcarsko: Paivaová (D'Addeettová) – Christenová, Ingoldová, Giordanová, Neunschwanderová, Stuckiová, Berdillová, Meierová – Zimmermannová, Lutzová "C", Seifertová – Pagnamentová, Freyová, Leemannová – Moserová, Gianolová, Truogová – Aschwandenová, Accolová, Kellerová. Trenérka Tatjana Dienerová.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Štreitová.
    thejrc.org