Standard – Charleroi 3:0 (kon.) | Mouscron – Leuven 3:1 (kon.) | Kortrijk – Sint-Truiden 3:0 (kon.)
Lokeren – Genk 0:0 (kon.)
konec
Sporting Lokeren
0:0 (0:0)
KRC Genk
Sobota 20.02.2016, 20:30 • Daknamstadion, Lokeren (kapacita: 12.000 diváků) • Belgická Jupiler Pro League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního večera. Nashledanou. (22:26:31)
     
    Je dobojováno. Oba týmy si dnes body rozdělí po výsledku 0:0. Po velice nudné první půli byli domácí hráči po většinu druhé pětačtyřicetiminutovky lepším týmem, jenže své šance nedokázali využít, i zásluhou výtečného výkonu brankáře Bizota. Hosté se dostali do tempa až v posledních deseti minutách hry, ale stálo to za to, proti však byl i druhý strážce branky hájící domácí barvy!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, přichází de Camargo.
     
    90+1
    A Bailey to také zkusil dle mého doporučení, jenže míč kroucený na levý horní roh letěl přeci jen o něco výše, než letět měl.
     
    90
    Devadesátá minuta zápase právě probíhá, míč mají v držení hosté a kombinují na útočné polovině. Nyní se jim navíc po faulu dostane velice zajímavé standardní situace,vzdálenost odhadem 25 metrů, ale na střelu to tedy rozhodně je!
     
    89
    Terki kroutil míč od pravé lajny před Bizota, obrana Genku si ale pohlídala tento balon a celou situaci zvládla na výbornou.
     
    88
    Do konce základní hrací doby zbývají necelé tři minuty. Hosté konečně začali hrát a i jejich zásluhou sledujeme asi nejzajímavější pasáž tohoto utkání.
     
    87
    Jaja se po delší době připomněl svým fanouškům, že je i ve druhém poločase na hřišti, když se pokusil z voleje usměrnit míč po centru z levé strany do branky, mířil však příliš vysoko!
    84. Hamaleinenovu hlavičku dokázal Verhulst vytěsnit nad branku!
     
    84
    Tak tohle bude mrzet! Hamalainen se po dalším rohovém kopu dostal k hlavičce z hranice vápna a jen další parádní zákrok Verhulsta vytěsnil míč mířící pod břevno mimo tři tyče jeho branky!
     
    83
    Jenže hosté se znovu ozývají se svou šancí, po které vybojovali hned dva rohové kopy v řadě!
     
    82
    Harbaoui si nabíhal na dlouhou kolmici k hostující brance, na poslední chvíli ale míč před ním stihli obránci Genku odehrát do bezpečí.
     
    81
    Jak už dnes bývá zvykem,, rohový kop hraný po velké šanci již nebezpečný není a ani teď tomu nebylo jinak.
    80. Verhulst vytěsnil pokus Samaty na rohový kop!
     
    80
    Jako blesk z čistého nebe přišla šance Genku! Bailey z levé strany centroval na bližší tyč, tam byl u míče jako první Samata a z voleje jej umisťoval do branky, jenže míč ještě stačil Verhulst fantasticky vytěsnit na roh!
     
    79
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Galitsios, přichází Ticinović.
     
    78
    Bailey, Bailey, Bailey. Hostující fotbalista jakoby se nyní ve chvíli, kdy měl trochu času i prostoru ke střele z hranice šestnáctky nechal znervóznit posměšky domácích fanoušků a míč poslal daleko vedle domácí branky.
     
    77
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Patosi, přichází Bolbat.
     
    76
    Nebezpečno je i na druhé straně barikády. Na centr z pravé strany si naskakovalo hned několik domácích fotbalistů, jenže ani jeden mít nezasáhl a ten tak skončil až za autovou čarou.
     
    75
    Tohle zavánělo velkou šancí pro hosty, jenže Bailey s ní naložil prachbídně, ale pěkně od začátku. Zmíněný fotbalista si krásně naběhl na oblouček za domácí obranu, kde oblafl Miriće a z úhlu postupoval na Verhulsta, jenže místo zakončení se nepochopitelně jen skácel k zemi.
     
    74
    Domácím se vede o poznání lépe a vybojovali další roh, jehož rozehrávku vzduchem ale s přehledem vyboxoval mimo pokutové území Bizot!
     
    72
    Malinovskij si sbíhal po levé straně hřiště na kolmici od Buffela, míč na hrací ploše ale nestihl a navíc dostal pěkně naloženo od jednoho z protihráčů.
     
    71
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Kebano, přichází Malinovskij.
     
    71
    Domácí měli k dispozici volný přímý kop přibližně čtyřicet metrů od branky, centr do vápna na zadní tyč ale jen prolétl vedle hostující branky.
     
    70
    Modří se stále nemohou dostat z pevného sevření svých soupeřů a i nadále se jen brání. Na prstech jedné ruky bychom spočítali, kolikrát se hosté během druhé půle podívali za půlící čáru..
     
    68
    Dewaest odvrátil balon mířící po centru z levé strany do vápna jen mimo hrací plochu. Domácí zůstanou s míčem blízko pokutového území soupeře.
     
    67
    Za svou aktivitu byli hráči v černých dresech odměněni dalším rohovým kopem, po kterém se však ani na konci 67. minuty skóre nemění.
     
    66
    Hostům se zatím ve druhé půli příliš nevede a marně čekáme na jejich větší šanci, stejně jako po většinu první půle. Domácí jsou v dnešním utkání překvapivě lepším a aktivním týmem.
     
    63
    Po dalším rohu se ke střele dostal Patosi, jeho nepřesný pokus ale končí mimo hostující klec. Bizot tak bude odkopávat míč od branky.
     
    62
    Domácí se po rohu neprosadili, jenže následný nebezpečný centr z pravé strany musel tygřím skokem odvracet hlavičkující Kabasele na další rohový kop.
     
    61
    Mirić se probíjel po pravé straně šestnáctky a ještě se dostal k zakončení, to sice stihl zblokovat Hamalainen, jenže Bizot už chytal míč až za brankovou čarou. Další roh pro Lokeren.
     
    60
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Karelis, přichází Samata.
     
    58
    Až nyní se hosté dokázali ubránit a vytlačit své dnešní hostitele alespoň za hranici středového kruhu.
     
    57
    A ještě jeden rohový kop čeká na domácí fotbalisty poté, co centr z rohu hřiště mířící do vápna trefil jeden z bránících hráčů Genku tak nešikovně, že míč málem ztečoval za záda vlastního brankáře!
     
    56
    Po rozehrávce se dostal k zakončení ze vzduchu Terki, jeho hlavička ale byla tečována a roh se bude opakovat.
     
    56
    Veliká škoda pro domácí hráče, kteří měli možnost zakončit po rychlé rozehrávce do otevřené hostující defenzivy, centr Harbaouiho z levé strany do vápna ale úspěšný nebyl a domácí vybojovali pouze rohový kop.
     
    55
    Karelis byl nyní při napadání Carlose hluboko na obranné polovině Lokerenu až příliš aktivní a po jeho faulu budou moci domácí fotbalisté v klidu rozehrát.
     
    54
    Mirić se pokusil vystřelil zhalfvoleje z hranice pokutového území jeho pokus ale rukou tečoval jeden z jeho protihráčů. Hra je přerušena a byla by stejně, balon totiž skončil v zámezí.
     
    53
    Domácí i nadále drží míč ve své moci, ale až na výjimky nejsou příliš nebezpeční, v jejich hře totiž chybí ta správná finální a hlavně přesná přihrávka.
     
    51
    Harbaoui dostal míč na levou stranu šestnáctky, kde po souboji s Hamalainenen padá k zemi. Ani nyní se však penalta pískat nebude, ačkoliv se domácí útočník na sudího hodně zlobí.
     
    51
    Hosté začali druhou půli stejně jako tu první a tedy vyčkáváním na to, s čím přijde soupeř.
     
    49
    Hráči Lokerenu jsou stále u míče, jejich postupný útok ale nyní zastavuje hvizd hlavního sudího, který posoudil souboj Terkiho s Pozuelemv neprospěch domácího hráče.
     
    48
    Rozehrávka standardní situace z rohu hřiště ale domácím příliš nevyšla a Bizot už může zůstat v klidu.
    47. Bizot parádně vyráží nepříjemně tečovaný pokus!
     
    47
    Důležitý zákrok si na své konto hned zkraje druhé půle připisuje brankář Bizot, který vyráží tečovanou ránu zpoza šestnáctky mířící k levé tyči alespoň na roh!
     
    46
    Domácí fotbalisté se pokusili o rozehrání postupného útoku, ale sami se o míč nepřesnou zpětnou přihrávkou připravují.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:35.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut je minulostí a oba týmy se zatím příliš nepředvedly. Šancí na obou stranách bylo zatím velké minimum, za zmínku stojí snad jen obě v podání domácího Harbaouiho, které ale Bizot zvládl skvěle zlikvidovat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Buďme upřímní, nebavíme se tím, co nám fotbalisté obou týmů zatím předvádějí na hrací ploše. Chyb je ve hře stále mnoho a tempo hry se úplně rozpadlo, hra je příliš rozkouskovaná.
     
    45
    Nepovedený střelecký pokus si zapisuje na své konto Karelis a míč posílá zcela mimo domácí branku. Verhulst uvede míč zpět do hry ze země po odkopu od své svatyně.
     
    44
    Tak jak se zdá, časomíra stála pouze na přání belgické televize, rezervní sudí totiž nyní ukázal, že nastavovat se budou k první půli ještě tři minuty.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Galitsios (KSC Lokeren).
     
    41
    Po rohovém kopu už se domácí prosadit nedokázali, k míči se tak dostávají jejich dnešní soupeři.
    41. Harbaoui to zkusil z velké dálky a řádně protáhl brankáře Bizota!
     
    41
    Po delší době registrujeme nebezpečí před některou z branek a Bizot měl nyní plné ruce práce,aby vytáhl na roh povedenou střelu Harbaouiho po zemi směřující k pravé tyči!
     
    40
    Ne, Bailey si oblibu u domácích fanoušků dnes rozhodně nezískal a ti každý jeho dotek s míčem oceňují pískotem. Po jeho centru se míč dostal na hranici šestnáctky na Karelise, jenže tomu rána vůbec nesedla a míč od jeho kopačky jen odskočil mimo jeho dosah.
     
    37
    Fotbalem se ale dnes zatím příliš nebavíme. Ve hře obou týmů je stále příliš mnoho nepřesností a tak o pohledné fotbalové akce aby člověk pohledal.
     
    36
    Kebano dostal míč do běhu na levou stranu hrací plochu a pokusil se přejít přes Galitsiose, jenže věděl, že nemá šanci uspět a tak vypálil tvrdou ránu na bližší tyč, jenže nebyla vůbec špatná, balon však trefil pouze boční síť domácí branky.
     
    35
    Dlouhá mezihra ve středu hřiště a následné šetření jednoho z hostujících hráčů, který dostal naloženo míčem od kopačky Kabaseleho. Nic zvláštního se nestalo..
     
    33
    Harbaoui znovu zakombinoval s Jajou poté, co vystihl další nepříliš jistou rozehrávku hostů,jenže měl kolem sebe hned čtyři protihráče a tak míč chytře zpětnou přihrávkou poslal na Jaju, který však opět trefil pouze střed hostující branky.
     
    32
    Fotbalistům Lokerenu se nepovedl dlouhý balon do pokutového území, Bizot jen zkontroloval dráhu jeho letu a půjde se ujmout rozehrávky od vlastní branky.
     
    31
    Pěkná kombinace domácích, kdy se míč z levé strany dostal od Harbaouiho až na Jaju operujícího na opačném konci hřiště končí bohužel pro domácí jen střelou přímo doprostřed branky, kde míč jistě chytá do náruče brankář Bizot.
     
    29
    Zpoza vápna se pokusil zakončit Overmeire, jenže jeho rána byla tečována a mohla tak s poklidem spočinout v rukavicích brankáře Bizota.
     
    27
    Bailey je zatím nejaktivnějším hráčem Genku na útočné polovině, ale nyní se mu zakončení nevyvedlo. Jamajčan si nejprve parádně zpracoval dlouhou přihrávku vzduchem na hranici šestnáctky, ale jeho následná rána z otočky skončila až mezi diváky na tribuně.
     
    25
    Domácí díky dobrému čtení hry Jajy vystihli rozehrávku hostů ve středu hřiště a měli možnost zakončit do otevřené obrany Genku, jenže Jaja situaci nezvládl a hned první přihrávku pokazil.
     
    24
    Centr do vápna zvládli hosté skvěle odrazit ještě předtím, než míč vůbec doletěl do šestnáctky. Poté se hrálo na opačném konci pokutového území, kde se Terki snažil obelstít Hamalainena hromadou kliček, jenže sám se do nich zamotal a o balon přišel.
     
    23
    Standardka nyní i pro domácí hráče, děje se tak po faulu nalevo od pokutového území Genku.
     
    22
    Dewaest rozeběhl napravo od vápna Buffela, který centrem z první hledal před brankou hlavu Bailyeho a dokonce jí i našel, jenže hostující fotbalista byl dobře bráněn a tak jeho následný střelecký pokus hlavou končí nad brankou Lokerenu.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Overmeire (KSC Lokeren).
     
    21
    Jenže rozehrávka se Genku vůbec nevyvedla. Střílená přihrávka do vápna byla až příliš prudká a tak nemohla najít žádného z hráčů v modrých dresech.
     
    20
    Fotbalisté obou týmů jsou hodně nervózní a na trávníku se to začíná projevovat častými nedovolenými zákroky. Po jednom z nich budou mít hosté výhodu standardní situace.
     
    19
    Hodně emocí nyní vládne na hrací ploše po neodpískaném faulu právě Baileyho na domácího kapitána. Žlutou kartou po následných protestech ale hostující hráč přeci jen vidí.
     
    17
    Bailey se dostal k zakončení zpoza pokutového území, jeho pokus ale skončil jen na boční síti domácí branky.
    15. Harbaoui sám proti Bizotovi neuspěl, ten jeho sólo skvěle zlikvidoval!
     
    15
    Velikou šanci měl nyní na své kopačce domácí fotbalista Harbaoui, kterého vysunul parádní kolmicí z vlastní poloviny Odoi, jenže střelu levačkou na zadní tyč brankář hostí Bizot parádně vyrazil rovněž svoji levou nohou!
     
    14
    Domácí hráči jsou i nadále častěji u míče, jenže proniknout s ním hlouběji na obrannou polovinu soupeře se jim však stále nedaří.
     
    12
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává Miric, který přihrál pád ve vápně po údajném kontaktu s protihráčem. Penalta se v žádném případě nepíská a potrestán je naopak domácí fotbalista za simulování.
     
    11
    Následný roh již tak nebezpečný nebyl a domácí si tak mohou po předchozích perných chvilkách před vlastní brankou na chvíli oddechnout.
     
    10
    Z rohu jsou hosté ještě nebezpečnější než před malou chvílí ze hr! Na centr si na hranici malého vápna naskočil Dewaest, jehož tečovanou hlavičku musel Verhulst parádním zákrokem vytáhnoout na další rohový kop!
    10.
     
    10
    Hosté se dostali do první velké šance tohoto utkání, když se k odraženému míči ve vápně dostal Karelis jeho ránu ale stačil na poslední chvíli srazit Odoi na rohový kop!
     
    8
    Domácí fotbalisté jsou zatím o něco málo aktivnější a snaží se tvořit hru, hosté přijeli k utkání s Lokerenem s evidentně vyčkávací a poměrně defenzivní taktikou. Miric se nyní snažil po pravé straně hřiště, proti dobře bránícímu Kabaselemu ale neuspěl.
     
    6
    Overmeire šikovně přenesl hru z levé strany na Patosiho, jehož následný centr do vápna ale zvládla hostující obrana v pohodě odehrát do bezpečí.
     
    5
    Jsme svědky prvního střeleckého pokusu dnešního utkání. Galitsios měl kolem sebe hodně času i prostoru a tak vyvezl míč až nějakých 25 metrů od branky soupeře, jeho následný pokus pravačkou byl ale hodně nepřesný.
     
    4
    K míči se na chvíli dostali i domácí hráči, jeden z nich byl sražen k zemi kousek přes šestnáctkou, hraje se ale dál bez přerušení.
     
    4
    Dění na hrací ploše zatím nenabízí příliš mnoho fotbalových okamžiků, hosté kombinují na vlastní polovině.
     
    3
    Hra už nám opět pokračuje a v držení míče jsou nyní hosté, kteří se snažili rozehrát po pravé straně, jenže dlouhá přihrávka podél lajny na Buffela byla až příliš rychlá a balon skončil v zámezí.
     
    2
    Čas utkání je nyní zastaven na necelých dvou minutách a my stále čekáme, až vůbec na hřišti něco uvidíme. Vše měli na svědomí hostující fanoušci, kteří jsou sice hodně slyšet na stadionu Lokerenu, nyní ale nebyli příliš mnoho vidět..
     
    2
    Jenže dlouho se nehrálo. Hlavní sudí přerušuje hru kvůli dýmovnici, která přistála na trávníku v blízkosti branky hostujícího týmu. Přes velký kouř toho opravdu není mnoho vidět.
     
    1
    Jako první se pokusili zaútočit hosté jejich snaha o postupný útok ale zastavila pozorná práce domácí obrany na hranici pokutového území.
     
    1
    Rozehrávky na začátku utkání se ujali domácí fotbalisté odění v černých dresech, hosté dnes nastupují v modrých trikotech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastoupeny na hrací ploše, utkání 27. kola mezi Lokerenem a Genkem tedy může za malou chvíli začít.
     
    Úvodní sestavy:

    KSC Lokeren: Verhulst – Galitsios, Carlos, Ingason, Odoi – Overmeire – Terki, Jaja, Miric, Patosi – Harbaoui.
    Náhradníci: Barry – Bolbat, Dessers, Enoh, Melnjak, Niňaj, Ticinovic.

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Hamalainen – Buffel, Pozuelo, Ndidi, Bailey – Kebano – Karelis.
    Náhradníci: Koteles – Buyens, de Camargo, Kumordzi, Malinovskij, Samata, Uronen.

    Rozhodčí: Visser – De Weirdt, Hermans.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se spolu v letošním ročníku Jupiler Pro League již jednou utkaly. Stalo se tak v závěru loňského října, kdy vzhledem k aktuální formě obou týmů se výhra Lokerenu na hřišti dnešního soupeře v poměru 2:0 jeví jako překvapivá.
     
    KSC Lokeren – 12. místo, 29 bodů

    Domácí celek má oproti svému dnešnímu soupeři zcela odlišné starosti. Hráči Lokerenu sice drží dvanáctou příčku prvoligové tabulky se ziskem 29 bodů, na sestupová místa je však jejich náskok pouze čtyřbodový a tak se zdá, že domácí budou na jaře pouze o záchranu mezi belgickou elitou. Forma Lokerenu navíc neslibuje pro fanoušky tohoto klubu žádné světlé zítřky. Poslední vítězství domácích fotbalistů se datuje k závěru loňského roku, od té doby již pět zápasů čekají hráči KRC na vítězství.

    Poslední zápasy

    Leuven – Lokeren 3:3
    Lokeren – Oostende 0:1
    CB Brugge – Lokeren 2:1

    Nejlepší střelec

    Ayanda Patosi – 24 zápasů / 6 branek
     
    KRC Genk – 5. místo, 41 bodů

    Hostující celek se v aktuálním pořadí nejvyšší fotbalové soutěže v Belgii nachází na páté příčce, kde se drží zásluhou zisku 41 bodů.
    Fotbalisté Genku se navíc můžou prezentovat více než solidní formou neboť jejich poslední porážka z mistrovského utkání je přesně měsíc stará, od té doby bodovali hosté ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních, pokud nepočítáme pohárovou porážku s Lutychem po penaltovém rosztřelu !

    Poslední zápasy


    Genk – Waasland 6:1
    Mouscron – Genk 0:1
    Genk – St. Lutych 1:1 (pen. 1:3) – pohár

    Nejlepší střelec

    Igor De Camargo – 16 zápasů / 5 branek
     
    Příjemný fotbalový večer všem fanouškům belgické kopané, i dnes pro Vás máme přichystány online přenosy z této fotbalové soutěže, mimo jiné i duel mezi týmy KSC Lokeren a KRC Genk, vítejte při jeho sledování!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Daniel Kubelka

    Branky:

    Karty:   12. Miric (LOK), 21. Overmeire (LOK), 43. Galitsios (LOK) – 19. Bailey (GNK)


    Sporting Lokeren: Verhulst – Galitsios (79. Ticinović), Carlos, Ingason, Odoi – Overmeire – Terki, Jaja, Miric, Patosi (77. Bolbat) – Harbaoui.
    Náhradníci: Barry – Bolbat, Dessers, Enoh, Melnjak, Niňaj, Ticinovic.

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Hamalainen – Buffel, Pozuelo, Ndidi, Bailey (90+2. de Camargo) – Kebano (71. Malinovskij) – Karelis (60. Karelis).
    Náhradníci: Koteles – Buyens, de Camargo, Kumordzi, Malinovskij, Samata, Uronen.

    Rozhodčí: Visser – De Weirdt, Hermans
    bahis siteleri