New Jersey – Tampa 0:4 (kon.) | Washington – Minnesota 3:2 (kon.) | Carolina – Boston 1:4 (kon.)
Anaheim – Edmonton 2:1 (po pr.) | San Jose – Buffalo 1:3 (kon.) | Philadelphia – Arizona 4:2 (kon.)
Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – St. Louis 5:0 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 4:1 (kon.)
Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.)
konec
New Jersey Devils
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 27.02.2016, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Vladislav Namestnikov – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Stephen Gionta – 2 min., hrubost).
     
    58:40
    S Ďábly mohlo být ještě hůře! Po krásném pasu od Carlea totiž sám na brankáře pelášil Nikita Kučerov. Bekhendový blafák ruského forvarda šel všam mimo tři tyče!
     
    52:39
    Ďáblové dnes na trestnou lavici chodí jako na běžícím pásu. Adam Larsson (NJD) inkasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl, šestá přesilovka pro hosty.
    51:12 Matthew CARLE - 0:4
     
    51:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky se dostávají do vedení o čtyři góly, tohle už domácí zřejmě nezvládnou otočit! MATTHEW CARLE těžil z dobré práce Ondřeje Paláta, když následnou střelou zápěstím zcela zaskočil Coryho Schneidera! Puk před ním zřejmě ještě tečoval obránce Devils Jon Merrill. Asistence: Ondřej Palát a Andrej Šustr.
     
    49:17
    Neuvěřitelné! Nejprve od modré čáry pálil Jon Merrill, ale Ben Bishop tento pokus i následné dorážky zlikvidoval. Poté měl obrovskou šanci Tyler Kennedy, na kterého zívala odkrytá branka, ale domácí útočník ji přestřelil! Vzteky poté praštil svou hokejkou o led.
     
    46:31
    Blesky čeká pátá přesilovka v utkání. Adam Larsson (NJD) se provinil krosčekem a poslušně míří na trestnou lavici.
     
    43:25
    Bobby Farnham (NJD) projel okolo brankář Bena Bishopa a vrazil do jeho hokejky, za což inkasuje osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    38:58
    Lee Stempniak (NJD) se po buly provinil vysokou holí, za níž nyní dostává dvě trestné minuty.
    38:54 Steven STAMKOS - 0:3
     
    38:54
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nyní už to ale Tampu Bay mrzet nemusí, jelikož přidává svou třetí branku! Ryan Callahan velice dobře pracoval za bránou Schneidera a poslal kotouč na modrou čáru, kde byl Anton Strålman. Jeho dobrou střelu zápěstím šikovně tečoval STEVEN STAMKOS, domácí brankář neměl nárok! Kapitán Bolts dává již na 3:0. Asistence: Anton Strålman a Ryan Callahan.
     
    37:48
    Velice dobrá šance pro hostující tým, který mohl jít do vedení o tři góly! Nikita Nestěrov se dostal na pravém křídle ke střele, kterou ale betonem zvládl vyrazit přesouvající se Cory Schneider!
    33:02 Ondřej PALÁT - 0:2
     
    33:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Nejlepší možná reakce hostí na vzrůstající tlak New Jersey – gól na 2:0! Po nedobré práci Leeho Stempniaka v obranném pásmu se ke kotouči dostal Nikita Kučerov, který ho ve spolupráci s Johnsonem před bránu posunul k ONDŘEJI PALÁTOVI. Český útočník posléze ranou zápěstím překonal Coryho Schneidera! Asistence: Tyler Johnson.
     
    31:17
    Neuvěřitelný tlak před brankou Bena Bishopa nastal po střele Adama Larssona! O dorážky se totiž snažili Joseph Blandisi a Adam Henrique, Bishop si vůbec nebyl jistý, kde kotouč je, ale domácím hokejistům prostě nepřálo štěstí!
     
    29:30
    Ben Bishop zaváhal za svou bránou při rozehrávce a Devils si z toho vytvořili dobrou šanci! Greene se neuspěchal se střelou a vybídl ke skórování Kennedyho, který ale zblízka trefil pouze beton ležícího brankáře Tampy!
     
    25:31
    Obrovská šance pro hostující celek! Nikita Kučerov se dostal do samostatného úniku přes bránícího Seversona, gólman New Jersey Cory Schneider ho ale parádně vychytal! Ruský útočník mohl svůj celek dostat do dvoubrankového vedení.
     
    22:58
    Jonathan Marchessault se hned dvakrát pokusil o střelu, ani jednou ale na domácího brankáře nepřišel. V první šanci ho ovšem hákoval Tyler Kennedy (NJD), který dostává dvě trestné minuty.
     
    18:52
    Navíc domácí o přesilovou hru přijdou, jelikož John Moore (NJD) se provinil nedovoleným bráněním. 77 sekund se tedy bude hrát 4 na 4.
     
    18:36
    Finský útočník Valtteri Filppula se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku, ale jeho bekhendový blafák šel mimo tři tyče!
     
    18:09
    Steven Stamkos (TBL) se provinil útočným faulem, když podrazil Palmieriho. První početní výhoda pro Ďábly.
    15:36 Alex KILLORN - 0:1
     
    15:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté si vytvořili velice dobrý útočný tlak a po zásluze se v Prudential Center ujímají vedení! Skvělou práci na modré čáře odvedl Ryan Callahan, po jehož nahození před bránu se ke kotouči i s trochou štěstí dostal Steven Stamkos. Elitní kanonýr ho posunul před odkrytou branku na ALEXE KILLORNA, který svou šancí nepohrdl! Asistence: Steven Stamkos a Ryan Callahan.
     
    14:23
    Švédský obránce Anton Strålman vypálil tvrdý projektil od modré čáry, který Schneiderovi propadl za záda. Naštěstí pro něj se však odrazil od tyče a než ho stihl dorazit Tyler Johnson, ho už domácí gólman zbystřil!
     
    06:07
    Po komerční přestávce uvidíme první přesilovku v utkání. Jordin Tootoo (NJD) inkasuje dvouminutový trest za krosček.
     
    03:44
    Tak tohle byla obrovská šance domácího celku! Adam Henrique nahrál Josephu Blandisimu, který posléze svému spoluhráči puk vrátil před odkrytou klec, jenže zakončení již nevyšlo dle představ! Někteří fanoušci už dokonce slavili.
     
    02:53
    První zajímavá šance zápasu! Tyler Kennedy to udělal šikovně, když posunul kotouč na Tuoma Ruutua. Ten tváří v tvář Bishopovi volil blafák do bekhendu, ale hostující gólman ho udržel!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 16. Killorn (Stamkos, Callahan), 34. Palát (Johnson), 39. Stamkos (Strålman, Callahan), 52. Carle (Palát, Šustr)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene, Larsson, Moore, Schlemko, Merrill, Severson – Blandisi, Henrique, Stempniak – Boucher, Zajac, Palmieri – Ruutu, Kalinin, Kennedy – Farnham, Gionta, Tootoo.
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Gudlevskis) – Hedman, Strålman, Carle, Šustr, Nestěrov, Coburn – Killorn, Stamkos, Callahan – Palát, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Brown – Namestnikov, Boyle, Marchessault.

    Rozhodčí: Meier, L'Ecuyer – MacPherson, Gibbons

    Diváci: 15 968
    bahis siteleri