Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:1 (kon.)
Colorado – Detroit 3:5 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.)
Chicago – Washington 3:2 (kon.) | Carolina – St. Louis 2:5 (kon.) | Minnesota – Florida 3:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
St. Louis Blues
Neděle 28.02.2016, 21:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Do přečíslení dva na jednoho uháněli hráči Caroliny. Jeff Skinner vše vyřešil nebezpečnou střelou, kterou s velkými obtížemi vyrazil Allen koncem betonu.
     
    52:48
    Jay Bouwmeester zahákoval svého soupeře a bude za to potrestán. Následují dvě minuty přesilové hry pro Carolinu.
     
    51:49
    Velký závar před Allenem způsobila střela Jeffa Skinnera, která se otřela o rameno brankáře Bluesmanů a poté padala do brankoviště. To si však strážce hostující svatyně rychle uvědomil a stačil kotouč zalehnout před dotírajícími hráči soupeře.
    46:39 Alex PIETRANGELO - 2:5
     
    46:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A hned vzápětí přidávají hosté další gól a rozdíl už tříbrankový! Patrice Berglund poslal pas na levou stranu, kde byl připravený ALEX PIETRANGELO, který sice se střelou déle váhal, ale i tak stačil trefit úplně prázdnou klec Caroliny. Cam Ward podklouzl mimo své brankoviště, což reklamoval domácí trenér v domnění, že byl jeho svěřenec faulován. Video však potvrdilo nešťastné podklouznutí brankáře Hurikánů a gól tak byl uznán za regulérní. Asistence: Patrice Beglund, Robby Fabbri.
    46:02 Robby FABBRI - 2:4
     
    46:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš platí i v dnešní zápase! Poté co Jeff Skinner neproměnil svou velkou šanci udeřili Bluesmani na druhé straně! ROBBY FABBRI obdržel přihrávku do samostatného úniku, který zakončil povedenou bekhendovou kličkou a posílá tak svůj tým do dvoubrankového vedení. Asistence: Alex Pietrangelo, Colton Parayko.
     
    45:37
    Jeff Skinner zakončoval přečíslení 2 na 1 pouze do dobře postaveného Jakea Allena. Tohle byla dobrá pozice na vyrovnání.
     
    36:17
    Paul Stastny si pomohl hákováním a dostává dvě minuty. Tímto důležitým zákrokem rozhodil svého soupeře ve vyložené pozici a ten tak nemohl naplno zakončit.
     
    35:56
    Victor Rask mohl napravit svou chybu při třetím gólu St. Louis, ale svou střelou orazítkoval pouze břevno hostující svatyně.
    31:10 Kyle BRODZIAK - 2:3
     
    31:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues se prosazují při vlastním oslabení a berou si vedení zpět na svou stranu! Po Raskově chybě v rozehrávce uháněli kupředu hráči St. Louis. Od levého mantinelu našel Scottie Upshall na středu hřiště úplně volného KYLEA BRODZIAKA, který nekompromisně zavěsil kotouč pod horní tyčku Wardovy brány. Asistence: Scottie Upshall.
     
    30:09
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Kevin Shattenkirk dostává dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    28:40
    Do výborné pozice mezi kruhy se i s trochou štěstí proháčkoval Tarasenko, ale ani on nedokázal nadvakrát překonat Warda v bráně Caroliny.
    20:20 David BACKES - 2:2
     
    20:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté se prosazují i v úvodu druhé části a srovnávají skóre zápasu! Po souboji v rohu kluzišti si kotouč přebral Magnus Pääjärvi, který zpoza brány přihrával na DAVIDA BACKESE, jenž trefuje poloodkrytou svatyni Jakea Allena. Asistence: Magnus Pääjärvi, Dmitrij Jaškin.
     
    15:59
    Jordan Staal dostává menší trest za hákování, což znamená, že si Bluesmani zahrají další přesilovou hru.
     
    15:55
    Spojnice tyče a břevna zazvonila za Wardem po střele Paula Stastneho. Teď měli domácí velké štěstí.
    09:25 Ron HAINSEY - 2:1
     
    09:25
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí bleskurychle otáčí skóre zápasu! Hurikáni pokračovali v útočné aktivitě a dočkali se druhého gólu v síti Bluesmanů. Po přihrávce Jeffa Skinnera napřáhl od modré čáry RON HAINSEY a střelou o tyčku překonává Allena podruhé. Asistence: Jeff Skinner.
    08:01 Jeff SKINNER - 1:1
     
    08:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Po vyhraném buly se puk dostal na modrou čáru na Rona Hainseyho , který přihrál na pravou stranu na JEFFA SKINNERA, jenž prostřeluje Allena mezi rukou a tělem. Asistence: Ron Hainsey, Victor Rask
     
    05:19
    Kris Versteeg dostává menší trest za nebezpečnou hru vysokou holí, čímž oslabuje svůj tým.
    02:17 Ty RATTIE - 0:1
     
    02:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani jdou v úvodu zápasu do vedení! Po střele Scottieho Upshalla, kterou Ward vyrazil, se kotouč dostal na hokejku TY RATTIEHO, který svou dorážkou vymetl pavučiny z horního rohu brány Caroliny. Asistence: Scottie Upshall, Kyle Brodziak.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 9. Skinner (Hainsey, Rask), 10. Hainsey (Skinner) – 3. Rattie (Upshall, Brodziak), 21. Backes (Pääjärvi, Jaškin), 32. Brodziak (Upshall), 47. Fabbri (Pietrangelo, Parayko), 47. Pietrangelo (Berglund, Fabbri)


    Carolina Hurricanes: Ward (Lack) – Hainsey (A), Slavin, Jordán, Hanifin, Pesce, Liles – Di Giuseppe, Staal J. (A), Nordström – Versteeg, Nash, Skinner – Lindholm, Rask, Gerbe – Malone, McClement, Terry
    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Pietrangelo (A), Bouwmeester, Shattenkirk (A), Gunnarsson, Edmundson, Parayko – Tarasenko, Stastny, Schwartz – Brouwer, Berglund, Fabbri – Rattie, Backes (C), Pääjärvi – Jaškin, Brodziak, Upshall

    Rozhodčí: Pochmara, Hanson – Cameron, Heyer

    Diváci: 15 128
    bahis siteleri